Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

1134. Ella89 (válaszként erre: 1126. - Zsatim)
2010. júl. 2. 13:01
A helyettes védőnő is kiállíthatja a kiskönyvet, hiába nem hozzá tartozol! Amúgy a kórházban tőlem is kértek kiskönyvet meg leletet és velem üvöltöttek, hogy miért nem adott az orvosom leletet. Hát mondtam, hogy beírja a saját gépébe, átküldi az asszisztensének, nekem meg szól, ha probléma van, de nyomtatni nem szoktak, mert ugye drága a festék a nyomtatóba és ezen spórolnak. És még akkor is csúnyán néztek rám, hogy miért nem vittem leletet. De a dokim azért sem ad, mert nem akarta, hogy azzal odaállítsak a védőnőhöz és adjon kiskönyvet, mert még elvetélhettem volna a 12. hét előtt (sajnos utána is, de az orvosomnak ez a heppje, a 12. hét).
1133. Alina33 (válaszként erre: 1125. - Kicsitücsi)
2010. júl. 2. 13:00

Hát a 12. hetire gondolok, mert azok az első adatok amik bekerülnek a könyve. Legalább is nálam az első babónál így volt.

8 hetesen voltam az első ultrahangon de azt valahogy nem értékelik a dokik úgy ahogy én.

Biztosan nekik a 12. hét a tuti.

Persze lehet hogy ezt is doki meg védőnő válogatja.

1132. kicsitücsi (válaszként erre: 1129. - Alina33)
2010. júl. 2. 12:59

Ebben is lehet valami, mert az én dokim is azt mondta, hogy ugyan nem bizonyított, de ha nem muszáj, akkor nem szabad a Babát folyton-folyvást ultrahangozni.

Megnyugodtam, most már jó sokan mondjátok, hogy ez így normális!

Köszönöm!

1131. Benita anyuka (válaszként erre: 1126. - Zsatim)
2010. júl. 2. 12:59

Szia!Nem minden esetben kérik!!!Ha "dokumentációt" írnak akkor igen!

Hogyhogy nincs még kis könyved???:O)

1130. Ella89 (válaszként erre: 1123. - Alina33)
2010. júl. 2. 12:58
Kimegy hozzátok a védőnő? Nekem meg rá kell bíznom a lányomat a szüleimre, hogy el tudjak menni hozzá a védőnői szolgálatra, ahol kb. 20 lépcsőfokon kéne felcipelnem a babakocsit meg a gyereket. Egyrészről nem bírnám, másrészről el is vetélhetnék ennyi cipekedéstől a dokim szerint és most is feküdnöm kéne. Tudja ezt a védőnőm is, de szerinte nem árt meg a séta. Na mindegy. Amúgy ha befektetnek kórházba, akkor is kötelező a védőnővel találkoznom? Úgy értem akkor neki be kell jönnie hozzám a kh-ba vagy elég, ha orvosok között vagyok? Hülye kérdés, de érdekelne, mert a doki nagyon be akar fektetni.
1129. Alina33 (válaszként erre: 1120. - Kicsitücsi)
2010. júl. 2. 12:57

Ja és a másik kérdésre a válasz:

én is 4-5 hetente megyek hozzá vizsgálatra.

Ez szerintem normális így :)

De uh-ra nem kell menni csak a 12-13. majd a 18-19. héten (tehát ott 6 hét van).

Az egyik barátnőm most már a 7. hónapban van és az ő nőgyógyásza azt vallja hogy elég trimeszterenként egyetlen ultrahang...

Érdekes, de biztosan tudja mit csinál.

1128. kicsitücsi (válaszként erre: 1126. - Zsatim)
2010. júl. 2. 12:57
Körzeti orvoshoz miért kellett menned?
1127. kicsitücsi (válaszként erre: 1124. - Ella89)
2010. júl. 2. 12:55
Neked is köszönöm az infot, aranyos vagy!
1126. Zsatim (válaszként erre: 1120. - Kicsitücsi)

Szia!

Nekem is ezt mondta az orvosom viszont a körzeti orvos meg kérte a kismamakönyvet amit a védönö ad ki... Szóval nekem még nincs kismamakönyvem :( És akihez tartozom védönő az meg szabin van :S

Ultrahangnál kérik a kismamakönyvet?????

1125. kicsitücsi (válaszként erre: 1123. - Alina33)
Köszi az infot. Mit értesz "normális" uh felvétel alatt?
1124. Ella89
2010. júl. 2. 12:54

Kicsitücsi!

Az én dokim se nagyon forszírozta, hogy a 12. hét előtt menjek védőnőhöz, majd csak a jövő héten fogok, akkorra kaptam időpontot, 14 hetes leszek addigra. Leával 16 hetesen kaptam meg a kiskönyvet, addig nem adott igazolást a doki az állapotomról, anélkül meg ugye nincs kiskönyv.

Szerintem minden orvos 4 hetente rendeli vissza az anyukát, kivéve ha nagy gond van és nem néznek minden alkalommal UH-t.

Alina!

Mi is mindig kérünk számlát, mert a szüleim Vasutas EP tagok és a pénztár visszafizeti a vizitdíjat, amennyiben van rajta pénz. És mivel a lányuk vagyok, ezért visszaadja a pénztár akkor is, ha már férjnél vagyok. :) Csak ugye anyának volt idén egy műtéte és sok gyógyszert kellett szednie utána, mert valami bajt találtak a pullmonológián és drága gyógyszert írattak fel neki, szóval már nem biztos, hogy minden egyes vizsgálati díjat visszakapunk. De számlát mindig kérek és sose néztek rám eddig még furcsán emiatt.

1123. Alina33 (válaszként erre: 1120. - Kicsitücsi)
2010. júl. 2. 12:53

Szia,

én már 6 hetesen kikértem a védőnőmtől a kiskönyvet, de így utólag nem volt sok értelme mert csak akkor tud bele írni ha meg van az első "normális" ultrahang lelet.

Szóval nekem itt a könyvem de üresen áll.

Épp tegnap hívott fel a védőnőm, hogy jövő héten meglátogat (mert hogy én a két éves lányommal vagyok itthon) és beírja a leletek adatait.

Most vagyok 13+1 és üres a könyvecském.

Szerintem ebből kiindulva ráérsz a 12 héten elmenni a védőnőhöz de érdemes felhívni és informálni a babavárásról, aztán majd ő megmondja hogyan tovább.

1122. kicsitücsi (válaszként erre: 1121. - Alina33)
2010. júl. 2. 12:51

Szia!

Én ugyan nem tudom elszámolni, de nekem a dokim meg szokta kérdezni, hogy írjon-e számlát. Szóval, szerintem nyugodtan kérdezz rá!

1121. Alina33
2010. júl. 2. 12:50

Csajok, szerintetek a magán dokinál kérhetek számlát??? hehehe

Van egészségpénztárunk és ugye akkor arról fizethető lenne, meg az adójóváíráshoz is valahogy fel lehet használni ezeket az összegeket (nem értek hozzá, de valahogy így van).

Arra gondoltam, hogy kérek számlát a dokimtól...biztosan fog örülni neki.

Hja és mi lenne ha a szüléslevezetéses 100ezerről is kérnék ;) vagy rádobná az ÁFA-t és akkor még többet kéne perkálnom?

Ti nem gondolkodtatok még ezen? Már ha van valamelyikőtöknek egészségpénztári tagsága.

2010. júl. 2. 12:46

Sziasztok Lányok!

Lenne 2 kérdésem, és Ti biztosan tudtok rájuk válaszolni.

Hány hetesen mentetek/mentek először védőnőhöz? Azért kérdezem, mert az én dokim azt mondta, hogy bőven elég 12 hetes korban. Igaz ez?

2 hete voltam nála, és még újabb 2 hét, mire visszahívott kontrollra. 4 hét nem túl sok idő 2 uh között?

Mindenkinek boldog Babavárást és jó egészséget kívánok!

1119. Vick81
2010. júl. 2. 11:34

Szisztok!

RLindi!Nekem úgy volt hogy én pik-pak kitágultam, csak a medencémen nem akart átjönni a babó!Azt nem tudom hogy miért nem arra gondoltam lehet neki is rá volt tekeredve a nyakára a zsinór de nem mondták!Én is 160 cm vagyok és 3750/56-tal született a kisfiam!lehet tényleg nem fért ki?!

Jó lenne ha másodszorra nem így lenne!

1118. Zsatim (válaszként erre: 1117. - Kisfari)
2010. júl. 2. 11:05
Jó pihit, vigyázz magadra :)
1117. kisfari
2010. júl. 2. 11:00

Búcsúzom lányok a hétvégére, mert lemegyünk a balcsira és még semmit nem pakoltam össze.

Jó hétvégét mindenkinek. :)

1116. kisfari (válaszként erre: 1114. - Zsatim)
2010. júl. 2. 10:45
Az elsőnél nekem sem látszott kb a 23. hétig, úgy kerestem már a hasamat hogy hol lehet :) most meg már a 9.héttől látszott, de mostanra már akkora hogy mások is egyértelműen látják, hogy ez egy pocak.
1115. Zsatim (válaszként erre: 1113. - Kicsilányka1984)
2010. júl. 2. 10:41
De édes apuka :)))) Hmm, nálunk az éneklés elmarad, mer a férjemnek borzasztó a hangja :D A baba sikitófrászt kapna töle :DDDD
1114. Zsatim (válaszként erre: 1110. - Kisfari)
2010. júl. 2. 10:39

Akkora már a pocakod? :)

Én sajna nem veszem észre, mert van tulsullyom és ez neheziti a dolgot. Mondjuk én 11 hetes és 3 napos vagyok ha minden igaz, de majd kedden többet tudok, de én ugy érzem, hogy több:)

2010. júl. 2. 10:38

kisfari

4250g/53 cm.-rel született a babócám.

azt mondja a doki,hogy akinek 4 kiló felett volt az első annak 2 x kell cukorterhelésre mennie.

nekem szerdán lesz az egyik cukrom.

s700,Zsatim

a férjem minden nap puszilgassa a hasamat:)

a kis fotóit is.beszél és énekelget is neki.a kisláynkámmal is csinálta.ez olyan jó érzés:)))

1112. Zsatim (válaszként erre: 1109. - S700)
2010. júl. 2. 10:36

Nem megy veled??? Gondolom jólesne ha támogatna és veled lenne!

Nekem az uram megtiltotta, hogy egyedül menjek el! Kedden reggel mikor megyünk az elsö ultrahangra, ö akkor végez a munkába... 24 órázik és utána képes velem jönni, csak azért, hogy láthassa :))

Bár hozzáteszem azért is ilyen lelkes mivel mi több mint 4 évig probálkoztunk mire összehoztuk a bébinket:))

1111. kisfari (válaszként erre: 1109. - S700)
2010. júl. 2. 10:35
vidd el mindenképp, szerintem az apukák többsége ott fogja fel hogy tényleg ott van egy baba. nekem mindkettő első uh-on nagyon meghatódott és utánna sokkal jobban lehetett rajta érezni hogy nézegeti a hasamat és próbál "ismerkedni" a babával.
1110. kisfari (válaszként erre: 1107. - Zsatim)
2010. júl. 2. 10:32

számítás szerint 13, uh szerint 14 hetesek vagyunk, de úgy nézek ki mint az elsővel 6 hónaposan.

Szerintem mindenhol be kell hogy engedjék az apukát uh-ra, nekem mindig jött, most meg már a fiam is jött a 12hetesre.

1109. s700 (válaszként erre: 1107. - Zsatim)
2010. júl. 2. 10:31

Tényleg nagyon szerencsés vagy!

Az én férjem még nem fogta fel igazán, vagy nem tud mit kezdeni a dologgal. Párszor én raktam a hasamra a kezét, meg mondtam neki, hogy jó a babának, ha beszélget vele, de csak kinevet:-(

Remélem egyszer majd eljön az UH-ra magától és akkor majd változik kicsit.

Ja, mert azon az egyen, amin ott volt, azt mondta úgysem látott semmit, pixelhiba volt a monitoron. Valóban 3 pixel volt a szívecskéje. De látszott az is!

Most mutattam neki a képet. Azt mondta jól van, ő ezen sem lát sokat, mint hogy a fejét kitalálta, hogy ott lehet. Hiába mondtam, hogy olyan kis édike volt, ahogy mocorgott, meg még integetett is, megmutatta az összes ujját a dokinak...

1108. aa6eff0068 (válaszként erre: 1106. - S700)
2010. júl. 2. 10:27
Ez nem kisebbség :))) Így alakult mindenkinek és kész!!!:)))De van a pociban lakó és az a lényeg!
1107. Zsatim
2010. júl. 2. 10:27

Kisfari: Mennyi idösek is vagytok? Bocsi, ha már irtad, de én lemaradtam mint a borravaló:)

S700: Ö is nagyon szeretné már látni, igyis a keze állandóan a pocakomon van, de mondtam neki, hogy még nem fogja érezni, ha rugdos, erre azt mondta nem baj, biztos benne hogy a baba érzi, hogy ott van és simizi a pocakomat! Olyan cuki, nem??? Nagyon szerencsés csaj vagyok :)))

1106. s700 (válaszként erre: 1104. - Aa6eff0068)
2010. júl. 2. 10:26

hát igen, ahogy néztem, eléggé kisebbségben vagyunk az első babások.

A többségnek már 2. vagy 3. babája lesz:-)

1105. s700 (válaszként erre: 1100. - Kisfari)
2010. júl. 2. 10:25

Nekem alapból is nagy a hasam, így nem is nagyon látszik semmi különös rajta.

Védi a kicsit a sok hájam:-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook