Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

1074. s700 (válaszként erre: 1071. - Benita anyuka)
2010. júl. 1. 19:30

Nekem is fáj néha a hasam, a dokim azt javasolta, hogy magne B6-ot egyek 2x1-et, attól jobb lesz. Talán csökkent is.

A derekam viszont nekem is fáj. Azt hittem, csak nekem van ilyen, mert amúgy is derékfájós voltam előtte már.

Ezt a dokit nem ismerem, úgyhogy passz. Még a nevét sem hallottam!

1073. s700 (válaszként erre: 1070. - Benita anyuka)
2010. júl. 1. 19:28

Hát ezt én sem értem!

Nekem már 10 hetesen is hasi UH volt.

A méretek meg az idő az tényleg fura. Nem ugyanaz a doki volt vagy a gép volt más?

De az is lehet, hogy a gyerek feküdt másképp. Az ülőmagasság eléggé képlékeny mérték!

1072. s700 (válaszként erre: 1069. - RLindi)
2010. júl. 1. 19:26

Én is ezt olvastam, de csak a növésről.

Nem bnom, ha kicsit békén hagy, mert elegem volt már belőle, hogy nem tudtam hogy feküdni, mert mindenhogy fájt. Melltartóm is kinőttem. Legalább most amit vettem, az talán 3hónapig még jó lesz.

1071. Benita anyuka (válaszként erre: 1067. - S700)
2010. júl. 1. 19:09

Szia!:O)

Én görcsölni szoktam néha..meg ez a derék fájás...húúúúúú nagyon rossz!!!

Meg szeretném kérdezni tőled,hogy a Tóth Zsolt doki praktizál még????

2010. júl. 1. 19:04

Sziasztok!!!Ma voltam 12 hetes hüvelyi uh-on!!:S

Nagyon nem szeretem....

De képzeljétek el,hogy +1hetet rá raktak mivel a babám nagyobb és 13hétnek felel meg!!!!?????Nem értem....

Tegnap elött meg a dokim azt mondta,hogy pont a 12hétnek felel meg a mérete is!!!

Ma meg többet mértek a picimre.....

Ti értitek??

1069. RLindi (válaszként erre: 1067. - S700)
2010. júl. 1. 19:00

Nekem sem fáj már, legalábbis folyamatosan:)

Itt-ott feszül, de az már semmi az elejéhez képest.

Amúgy azt olvastam,hogy az elején meg a végén fáj és nő a cici jobban, a 2.harmadban csak tartja a kialakult méretét:)

Babarózsa gratula, szuper,hogy minden rendben van!:)

1068. Zsatim (válaszként erre: 1067. - S700)
2010. júl. 1. 18:44
Én csak 11 hetes vagyok, de nekem sem fáj lassan 1 hete.
1067. s700
2010. júl. 1. 18:30

babarózsának gratulálok, örülök, hogy minden rendben!

Szerencsére nekem nincs ilyen gondom, hogy hol szüljek, Pécsen már csak 1 kórház van. Viszont itt nagyon felkészültek és jók a dokik, felszerelések koraszülött esetére is, szóval emiatt tökre nyugodt vagyok.

Mivel én még nem szültem, nem is filózok azon, hogy császár vagy sem. Majd lesz, ahogy alakul. Engem most az érdekel, hogy szépen fejlődjön a baba és minden rendben legyen velünk!

Lányok, nektek is elmúlt a cicifájás 12 hét után? Én holnap töltöm a 13. hetet és ma vettem észre, hogy nem fáj. Nem tudom mióta lehet. A jót nehezebb észrevenni.:-)

2010. júl. 1. 17:45

Sziasztok!

Megjöttem a a dokitól! Hála Istennek minden rendben, CRL:33mm Kicsit nagyobbra számítottam,mert múlt kedden már 27,4-t mértek a kórházban. Viszont ez a méret passzol teljesen az eredeti számításommal, amely szerint ma pont 10 hetes vok, viszont múlt héten kedden 9+4-t írt a gép...a doki most olyan 10-11 hetesre saccol, szóval még mindig nem tudom pontosan, de a magzati mérettáblázat szerint is éppen 10 hetes vok.Na mindegy. Végre mondott dátumot a szülésre: 2011.jan.22., de ez is csak egy kiinduló pont.

12 hetes UH-ra 14-én kell mennem. Már nagyon várom, remélem minden rendben lesz!

Ne haragudjatok,de a héten alig van időm fórumozni, ezért most is csak megírom a történéseket, de ígérem jelentkezem!

1065. RLindi (válaszként erre: 1053. - Zsatim)
2010. júl. 1. 16:45

Szerintem akkor kell csak adni, ha fogadott szülésznőd van. Nekem az volt és 1000x is áldottam már érte az eszemet. Nagyon sokat segitett,hogy ott volt.

Egyébként nem, hacsak nem volt extra aranyos-kedves-tündér.

Vick nálam is ez hasonló volt ami nálad,hogy elfolyt amagzatviz, majd oxytocin hatására sem tágultam, s azt mondták nem fér ki a bébi. Végül utólag már örültem,hogy a császár mellett döntöttek, mivel mint kiderült azért nem tudott a picurka rendesen lejönni,mert a köldökzsinór rá volt a nyakára tekeredve 2xesen is.

Neked mekkora volt a pici? S Te milyen magas vagy?

Nekem 3540 gr, 51 cm, szóval nem olyan óriási, de én csak 160 cm "magas" vagyok..

1064. Zsatim (válaszként erre: 1063. - Ella89)
2010. júl. 1. 16:40
Komolyan ez egy dilemma, nem is gondoltam volna :( Igyis van min izgulni és most ez is itt van:( Nem egyszerü a történet, de majd alakul valahogyan! Köszi a tanácsokat.
1063. Ella89 (válaszként erre: 1062. - Zsatim)
2010. júl. 1. 16:23

Én mondjuk még azon is gondolkoztam, hogy ha a 38. héten indul be a szülés, akkor a Margitba megyünk, de aztán a dokim mondta (persze nem erre, mert ezt a verziót nem mondtuk el neki), hogy néha születnek a 37. héten is, sőt időre, 40. hétre is légzésproblémás babák, akinek szintén NIC-en a helyük, hogy légzéstámogatást kapjanak. Hát, ezek után én nem merek ott szülni. Kár volt megszűntetni a PIC-et meg amúgy anno a szülészetét. :(

Te ne abból indulj ki, hogy baj lesz! Persze, aggódsz meg természetes, hogy a legjobbat akarod a babádnak! Ahol van PIC vagy NIC, az a Baross utcai klinika (meg talán az Üllői is), az ÁEK és a János kórház. Na, ez utóbbit nem ajánlom! Szinte sose engednek be a nővérek, nem tartják be a higiéniai alapszabályokat, minden baba újabb fertőzést kap tőlük, az ÁNTSZ gyakori vendég az osztályon. A koraszülött osztályuk viszont nagyon jó, oda még anyuka is beköltözhet meg szoptathat is, de a PIC részleg rettenetes, totál hanyagok az ápolónők. :( Koraszülött osztály meg van a Péterfyben is, de PIC nincs, ha jól tudom.

1062. Zsatim (válaszként erre: 1058. - Ella89)
2010. júl. 1. 16:16
Nekünk kocsival a Margit kb 15 perc, az lenne a legjobb és legközelebb, de mivel nincs koraszülött inteziv iogy asszem biztos, hogy nem azt választom! Mindenre felszeretnék készülni!!
1061. Zsatim (válaszként erre: 1060. - Ella89)
2010. júl. 1. 16:10
Értelek, ezzel sokat segitettél!! Na most jön a dilemma még jó, hogy van idöm ezen gondolkozni :)
1060. Ella89 (válaszként erre: 1057. - Zsatim)
2010. júl. 1. 15:54
Hát ezt nem tudom. Hozzánk az Imre van a legközelebb, de a férjem valami olyasmit mondott, hogy ha az SZTK ügyeletére mentem volna, amikor megindul a szülés, akkor hiába van kocsival 5 percre a Szent Imre, a Jánosba vittek volna. Amúgy én csak azért szültem ott, mert nagyon fájt a hasam és megijedtem, hogy baj van a picikémmel, fogalmam se volt, hogy szülök. És felvettek, megszültem ott, pedig nem kértem, csak azért könyörögtem, hogy engedjenek tovább a választott intézményemben. Amúgy meg elvileg szabad orvos- és intézményválasztás van, szóval elvileg szülhetsz ott akkor is, ha nincs dokid,
1059. Ella89
2010. júl. 1. 15:51
Basszus, megint ennyit írtam?! Bocsi!
1058. Ella89
2010. júl. 1. 15:50

Kicsilányka, akkor nálatok is gond van az anyagiakkal. Mondjuk hol nem... (átlagemberekre gondolok). Nem is tudom, mennyit fogok adni az orvosnak. Már most spórolunk, nem veszem a kedvenc havi magazinomat, csak egy anyukáknak szóló lapot, a férjem is lemondja az újság előfizetését, annyival is előbbre vagyunk.

Vick! Az Imre szemléletével nekem sincs bajom, csak nekem valahogy nem jött össze. A gyerek se volt velem, hanem a János PIC-en. Képzelheted... Amúgy a szülésznők tényleg jók és nem a pénzre mennek. A doki miatt meg mondom ne aggódj, a privát betegei dicsérik, tehát azért jó lehet, csak azoknál nem erőlteti meg magát, akikkel csak mint ügyeletes doki találkozik. Azért nem szülnék megint ott, mert:

1) Nincs mód fájdalomcsillapításra (még akik előre lebeszélték, azoknak se mindig szokott összejönni, valamilyen indok mindig van, hogy miért nincs Eda, pl. még nem tágult ki az ember hozzá eléggé vagy már nagyon kitágult és mindjárt szül, minek az, a nehezén már túl van stb.) Bár inkább lemondok most is minden fájdalomcsillapításról, ha cserébe nem lesz császár. (Bocsi, de még nem törődtem bele 100%-ig, de már kezdem elfogadni, hogy akár ez is lehet.

2) Nincs se PIC/NIC, se koraszülött osztály. A tavalyi koraszülés miatt pedig ez az egyik legfőbb szempont! A Jánosba meg nem akarok menni. :(

Amúgy hogy kérdésedre válaszoljak, hogy milyen a kórház, azt kell mondjam, egész jó. Szépen néznek ki a szülőszobák és a gyermekágyas részleg is (ÁEK-ben sajnos nem). 3 ágyas szobák vannak (azt hiszem van alapítványi szoba is, talán 10 ezer/éjszaka, oda apuka is beköltözhet). A folyosókról nyílnak a szobák, egy kis ficakban vannak, 2 egymással szemben és mellettük a fürdőszoba-WC, tehát ha fullon van minden, akkor 6 főre jut egy fürdőszoba. Az ágyak szebbek, mint az ÁEK-ban, de nem tudom, hogy máshol is úgy van, hogy nem cserélik a lepedőt meg a huzatot, de én kicsit beleizzadtam, más meg összevérezte (ezért érdemes ugye pelenkázó alátétet vinni, aminek az egyik fele megfogja a nedvességet, a másik pedig puha, lehet kapni a drogériákban). Ja, a szülőszobák mellett is van zuhanyzó meg labda, arra ráültetnek, amikor már közel vagy a kitolási szakaszhoz és majd' megőrülsz a fájdalomtól. Gátat csak nagyon ritkán metszenek, helyette erősen masszírozzák, hogy kicsit kitáguljon és ne repedj, ha csak kicsit repedsz vagy csak a hüvelyfalad és nem indul el a végbél irányába, akkor nem vágnak. A kaja elég szegényes szokott lenni, minden nap kefír, tejföl vagy joghurt, hogy beinduljon az emésztés meg kockasajt, kifli, ilyenek.

Neked is elfertőződött a sebed császár után? :( Kezdek megint félni... Ahhoz képest, hogy anya milyen lazán előadta az egészet, hogy neki mennyire jó volt meg kényelmes 1 nap hiábavaló vajúdás után, hogy végre betolták a műtőbe és elaltatták, felébredt, nem fájt semmilye és egy nap után bevittek hozzá és csak a varratszedés volt kellemetlen. És erre egyre több császáros anyukáról derül ki, hogy elfertőződött a sebe. Egyik rokonomnak is, pluszba még ki is kellett kaparni császár után 3 héttel, majdnem belehalt, pedig már a 2. császárja volt és nem is hitte, hogy ilyen veszélyes lehet. Úgy mentek vissza a kórházba, hogy nagyon lázas és iszonyatosan fáj a sebe meg az egész méhe. Persze a babát meg nem vették vissza, ő meg majdnem belehalt a fertőzésbe meg abba, hogy nem láthatta napokig a kisfiát. :( Mondjuk ez már 18 éve volt, de akkor is. És persze a Szent Imrében, aminek akkor még Tétényi úti kórház volt a neve. De nyugi, azóta már szerintem nincs is ott az a doki meg az a szülésznő sem, aki császár után 1 órával (!!!) felpattintotta a rokonomat az ágyról, hogy gyorsabban gyógyuljon, mászkáljon kicsit, menjen már WC-re. Nem is értem, hogy lehet ilyet csinálni, amikor anyának meg nem engedték, hogy felkeljen 1 nappal műtét után se (ez a MÁV-ban volt 21 éve).

Zsatim!

A Margitról jókat hallottam (mondjuk az Imréről is, csak szerencsétlen véletlen, hogy nekem negatív tapasztalatom van velük, ez senkit ne riasszon el!). Szóval én gondolkoztam azon is, hogy esetleg a Margitban szülnék, mert sokan szülnek ott ügyeletesnél, (még) nem túlzsúfolt, eddig csak egy panaszt olvastam róla, azt is csak a csecsemősökre, de azokkal sokszor van baj meg kevesen vannak. Egyedül azért nem szülnék ott, mert a PIC részlege megszűnt, amikor a szülészet is, most meg hiába lett újra szülészet, koraszülött intenzív egyedül a Jánosban van és innen is oda viszik a babákat, mivel ugye elvileg egybe tartozik (Észak-Budai Egyesített kórházak, Szent Margit telephely, asszem). Szóval talán a Margit nem olyan rossz, de nem rábeszélni akarlak, csak leírom, miket hallottam, olvastam róla másoktól.

1057. Zsatim (válaszként erre: 1056. - Vick81)
2010. júl. 1. 15:34
Ohh, értem, foglamam nincs, hogy hol kéne szülnöm, de ha mondjuk az Imrében szeretnék azt, hogy tudom elérni?? Mivel nem oda tartozom.
1056. Vick81 (válaszként erre: 1055. - Zsatim)
2010. júl. 1. 15:29
Szentendrén.A honvédról én is jókat hallottam de lássuk be, baba-mama szempontból és gyengéd születés szemlélettel az Imre és az István vezet!
1055. Zsatim (válaszként erre: 1054. - Vick81)
2010. júl. 1. 15:20
Merre laksz, hogy a Margit korházhoz tartozol??? Én 3.kerületi vagyok én is oda tertozom szerintem:) Nekem a Honvéd korházat ajánlották nagyon!!
1054. Vick81
2010. júl. 1. 14:52
Nem tudom!Én nem adtam!Ezt tényleg nem tudom, mert én is dilemmában voltam, hogy nem választok dokit hanem inkább csak szülésznőt, de mivel területileg a Margithoz tartozom és én az Imrében szeretnék szülni ezért választanom kelett!oda nem mehetek úgy hogy csak szülésznőt választok!De dokit is meg szülésznőt is, azt kicsit költségesnek tartom!
1053. Zsatim (válaszként erre: 1052. - Vick81)
2010. júl. 1. 14:47
Igen én is erre gondoltam... Én sem fogom tulzásba vinni, adok valamennyit azt szevasz! És a szülésznönek is szoktak adni???
1052. Vick81
2010. júl. 1. 14:45

Szerintem szülés után kell odaadni!Vagyis akkor szokták!Én akkor adtam oda!Meg a szobatársaim is!Amikor megkapod a záró jelentést!

de engem most annyira nem foglalkoztat ez a pénz dolog!nem tudom miért!Mert eldöntöttem, hogy nem adok!Lehet azért!

1051. Zsatim
2010. júl. 1. 14:45
Én még azt sem tudom hol fogok szülni... Margit korházba megyek ultrahangra, de a többit nem tudom...:(
1050. Zsatim (válaszként erre: 1045. - Ella89)
2010. júl. 1. 14:42
Jajj :( Na, pont ezektöl félek:( Tiszta káósz lesz az egész, ha szülés után adom oda a pénzt akkor szarni fognak rám, ha elötte és ne adja Isten valami baja lesz a Babukámnak akkor meg megölöm az orvost! Tehát? Mi a megoldás? Meg egyáltalán milyen dolog ez már, hogy ha nem fizetünk kicsesznek velünk ahol tudnak????? Szégyen, ez Magyarország....
1049. Vick81
2010. júl. 1. 14:42

Ja, a császárhoz a lényeg lemaradt!Nagyon kis százélékban fetőződik el a sab!Hát nekem elfertőződött és két hétig bennt voltunk a Jánosban!Remélem nem ismétlődik meg az a sok szar velem még egyszer ami 4 éve volt!most szeretnék egy álomszülést!:)))

Gondolom itt mindenki!

1048. Vick81
2010. júl. 1. 14:40

Hát lányok, az én dokim pont az, akivel Ella ilyen rosszul járt!

De magánban nincs vele probléma!Eddig!

Ella!nekem császár volt 10 óra vajúdás után és azért lett az, mert állítólag a baba nem fért ki.Hát nem tudom!Remélem másodszor nem lesz császár!többek közöt tezért választottam az Imrét!a szemlélet miatt!Még soha nem voltam ott nincs tapasztalatom lehet majd egy jó nagyot koppanok!

Téynleg Ella!Milyen a kórház?Hogy néz ki?És a kórtermek?

1047. RLindi (válaszként erre: 1045. - Ella89)
2010. júl. 1. 13:31

Juj, szegény, ez nagyon durva sztori volt.

Remélem most értelmesebb dokit és jobb körülményeket sikerül kifognod és bár kárpótolni nem tud ezekért a dolgokért, de valamennyire feledteti.

1046. kicsilányka1984 (válaszként erre: 1045. - Ella89)
2010. júl. 1. 11:40

ej ha!

szegényem te is jó megjártad!!!

sajnos ilyen világot élünk,ha nem nyitod ki a zsebed nem vagy senki:(

az én dokimat is lehet non-stop hívni!ha valamelyik betege szül otthagy csapot-papot és megy!

én nem táppénzen vagyok hanem gyesen.a munkahelyem ajánlotta,hogy ne vegyem fel a táppénzt ,mert ha meglesz a baba úgy jobban járunk.

ez meg még a lánykám pelusára is kevés:(((

az én férjem eladó..azt hiszem ebből mindent elmondtam:)

erre még elvették a gázár támogatást ..hát...csak nehogy jó legyen egy kicsit!!!

1045. Ella89
2010. júl. 1. 11:16

Sziasztok!

Nem voltam 1 napot és már ennyi hozzászólás... :D Mentségemre legyen mondva, tönkrement a gépünk és még most sem jó. Jelenleg a régi gépemről írok, amit a szüleim hoztak el és most az lett csatlakoztatva mindenhez. :)

Lányok, lehet, hogy tényleg azért vagyok (azért már annyira nem) így kiakadva a lehetséges császár miatt, mert tényleg a hormonok játszanak velem. Még mindig elérzékenyülök egy buta reklámon, szóval lehet, hogy emiatt. Végülis tényleg csak addig gáz, amíg ki nem szedik a varratokat és csak nagyon ritkán fordul elő, hogy elfertőződik a seb, de akkor is észreveszik.

A pénzt még én sem tudom, hogy mennyit kéne adni. Mert ha úgy vesszük, akihez most járok, éjszaka is riasztható és neki is van családja, 2 ovis meg egy 1 év körüli gyereke. Ugyanakkor havi egy 10-est minimum ott hagyok neki és ha még kenetet vagy váladékot is vizsgál, az még többe kerül a 10-en felül. Az ÁEK-ban szülésznőt nem lehet fogadni, így hát ezzel nem is foglalkozok. Ha meg pont karácsonykor szülök, amikor a dokim nem lesz itt, akkor az ügyeletesnek kell adnom valamennyit, de nem tudom, mennyit illik. Egyetemista vagyok, már van egy lányom, a GYES alig elég valamire, a férjemet se fizetik túl a jogász + politológus diplomáival, a szüleim se keresnek jól, anyós meg nem folyik bele, mert "a mi életünk, rá ne számítsünk, felnőttek vagyunk" (persze, mert akarata ellenére tartottam meg a lányomat és ezen megsértődött, hogy a fia nem rá hallgatott, de a lányom második névnek a banya nevét kapta).

Visszatérve az eredeti témára: tavaly, amikor Lea született az orvost nem lehetett megtalálni, össze-vissza rohangált, mint a mérgezett egér, mivel ügyeletes volt (de ez a Szent Imrében történt). Én ugye vajúdásnál, szülésnél nem voltam magamnál, a férjem meg elfelejtette, hogy pénzt is kéne csúsztatni, ha szeretnénk, hogy figyeljenek rám. Szülés után a szülésznőnek akart adni egy 20-ast, mert tényleg ő végezte a szüléslevezetést, a doki csak állt ott és nézte. Nem akarta elfogadni, visszaadta a férjemnek, hogy ő nem ezért csinálja és majdnem megsrtődött. Szóval rendes volt, mert még vajúdás közben is megszorítottam a kezét, amikor a férjem nem értette, mi zajlik bennem és képtelen volt segítséget nyújtani (férfi létéből adódóan, nem rosszindulatból). Na de a doki! Ő ugye eltűnt és nem is láttam. 5 hét múlva mentem vissza hozzá, nagyon bunkó volt és aztán kiderült, hogy ő rontotta el, mert NEM FELSZÍVÓDÓ VARRATOT adott! Nekem meg bizonygatta, hogy ez felszívódó, hiszen nem volt gátmetszésem, csak repedtem (ja, repedt a hüvelyfalam és leszakadt a szűzhártya megmaradt része). Csodálkoztam is, hogy miért nem tudok még rendesen ülni, pedig akinek csúnya gátsebe van, az gond nélkül ugrál a széken. Elismerte, hogy orvosi műhiba, egyedül az övé, de írásba már nem adta! Felírt antibiotikumot, mert ugye 5 hétig volt bennem a varrat, nehogy történjen valami fertőzés vagy ilyesmi. És akkor adtam neki egy 10-est. Megnézte, a mutató és a középső ujja közé vette, elém dobta és azt mondta, rettenetesen unott hangon: "Ugyan már, nem kellett volna..." Csak azt sajnálom, hogy nem vettem tőle vissza és magam sem értem, miért fizettem én neki a kontár munkáért. Ja és még nem is írtam, hogy először húzogatni kezdte a varratot és majdnem kitépte, meg is kérdezte, hogy tépje-e ki vagy vágja el. Na, ekkor fogadtam én meg, hogy többet annak a kórháznak még a közelébe se megyek! :@

Viszont ma az ÁEK se volt túl meggyőző: kedden 5 nő volt a gyermekágyas osztályon, ma csak 3 cigányasszony. ÁEK. Ahol elvileg évente több, mint 3 ezer gyermek születik és néha a terhespatológia is gyermekágyas részleggé alakul át. Most kongott az ürességtől. Biztos nincs front, de akkor is furcsa volt, hogy csak 3 roma nő volt ott és senki már. Meg persze mi, akik a kombinált teszthez való vérvételre várakoztunk. Valahogy nagyon kényelmetlenül éreztem magam és kicsit megijedtem, hogy itt fogok szülni decemberben (mert nem hiszem, hogy kihúzom januárig, 31-re írtak ki jan. 1 helyett). De mellette szól, hogy van PIC és koraszülött osztály is, mert pl. a Baross utcai klinikáról is átviszik a babákat a János kórházba (azt is utálom, ott fertőzték meg többször is a lányomat), ha már nem szorulnak intenzív ellátásra, "csak" hízniuk kell még pár grammot a hazamenetelig. Ezért ÁEK. De nagyon bízom benne, hogy ez a baba nem lesz koraszülött, mint a nővére. Csak pozitívan! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook