2011 januári babák (beszélgetés)
Hát a hasfalon keresztül szúrnak valahol a köldöknél egy vékony tűt és azon át vesznek a magzatvízből mintát (Down-kór szűrés).
Tudod én egy hét múlva már 35 leszek....és már nagyobb a kockázat.
Na mindegy, tényleg lenyugtatom magam....nem lesz semmi baj és negatív lesz az eredmény.
Most olvastam bele egy másik fórumba és ott már arról beszélnek hogy miket visznek a szülőszobára.
Eldobható bugyi, köntös ez meg az.
Meg hogy már vasalják a textil pelust és mossák a rég nem használt fejvédőt a kicsi ágyába.
Jaj nekem ez most még nagyon távolinak tűnik és kicsit ijesztő is.
Aztán biztos lesz idő, amikor már azt kívánom hogy most már gyere ki baba mert nem bírom tovább.
Már miért lenne baj?! Minden oké lesz!!! :)
1 hétig akkor ne is gondolj rá! Felesleges idegeskedni. Nekem 2 hét, mire meglesz az eredmény. Most akkor én is idegeskedjek? Már a császár miatt sem aggódom igazán. Tényleg: csak pozitívan! ;)
1 hét??? Én addig kitépem az összes hajamat :D
Biztos nem lesz semmi gond:)
Szurkáláááááás????? Milyen szurkáláááás???? Wááááááááááááááááááááááá
És az nem lenne jó, ha csak oviba menne? Én is 3 évet jártam, pedig a nagyszüleim és az egyik szülőm mindig otthon volt (váltott műszakban dolgoznak a mai napig). Amikor apa volt otthon, mindig megkérdezte, hogy akarok-e oviba menni és mondtam, hogy nem. Akkor nem mentünk, este meg volt a balhé, anyám nagyon kiakadt. És itt vagyok, szocializálódtam. Igaz, csak 18 éves koromra találtam olyan korombéliekre, akikkel szívesen töltöm az időmet. Addig az idősebbekkel szerettem lenni. Mellesleg úgy hallottam, hogy a kicsik sokszir inkább a felnőttek közé vágynak, hozzájuk akarnak hasonlítani, annyira nem vágynak gyerekközösségbe 3-4 éves korukig. Addigra meg ott lenne az ovi.
Persze ez tényleg csak az én véleményem. De januárban tényleg nehéz lesz az újszülöttel mászkálni. :S
Tegnap voltam kombinált teszten....1 hét múlva jön az eredmény.
Remélem nem kell hasszúrkálásra mennem; amniocentézisre mert megőrülök. 1 hét alatt meg kihullik a hajam az idegességtől.
Pozitív hozzáállás - pozitív hozzáállás
Ohh akkor talán nem lesz nagy gond :)
Max letolnak...
Hát nem tudom én sem, hogy mit csináljak.
A környezetemben is többen mondják hogy inkább nem adnák be de ezt valóban nekem kell eldöntenem.
Ami még visszatart: majd a januári cudar időben -mikor a kicsivel nem lehet kimenni a fagyba- hogyan viszem a nagyot a bölcsibe, ami 20-25 perc séta (hóban mondjuk biztosan több).
Ahhhhhhhhh de hát szokni kell nekik a való világot de persze kire számítsanak ha nem a szüleikre.
Nem tudommmmmmmmmm, olyan tanácstalan vagyok.
Lehet elkezdjük a bölcsit, aztán majd kialakul.
Végül is szeptembertől dec végéig van még idő.
hát nehéz ügy.
nálunk az ilyen miatt kiakadnak a uh.-n.
mikor kell menned?
mi is mehettünk volna,de én nem adom be.
kicsinek tartom még a lánykámat hozzá.meg annyira anyás:)
a barinőmék is beadták s állandóan beteg azóta:(
nem akarom,hogy érezze,hogy lesz kis tesó ő meg mehet oviba.ez csak az én véleményem,de mindenki maga tudja mi hogy:)
nekem van egy húgom...amikor anyu terhes volt engem is beadtak....szörnyű gondolataim voltak!a tesó jött én meg mehettem.sokat veszekedtünk,verekedtünk tesómmal ,mert én mindig féltékeny voltam rá.felnőtt fejjel belátom:))
de mint mondtam ez csak az én véleményem:)
én amugyis félek ,már az ovitól is:)))
Szerintem utólag is tudják dokumentálni a dolgokat.
De amint tudod, szerezd be mindenképp
Nyilván nem a kiskönyv a legfontosabb, hanem a babó egészsége és hogy a Vele kapcsolatos vizsgálatok mind-mind meg legyenek.
A könyv lényegében szerintem csak a 6-6 védőnő ill nőgyógyász vizsgálat regisztrációjához kell, mert akkor adhatják ki az anyasági segélyt de lehet hogy az egyéb ellátásokat is ehhez kötik (már nem emlékszem).
Jó meg hát persze abban dokumentálják a történéseket (súly változás, méh helyzete, vérnyomás és egyebek).
Kérjél időpontot a védőnőtől! Próbálj megbeszélni vele egy olyan időpontot, ami mindkettőtöknek jó. Végülis kb. 15 perc, mire kitölti.
Én mindig rendelés után mentem hozzá, mert egyetemen voltam és a professzor nem engedte, hogy elmenjek az órájáról ("Ha az édesanyja is hal meg, akkor is az órámon kell lennie!"). Kedves volt és ott maradt még fél órát a kedvemért, pedig már lejárt a fogadóórája.
Már gyerkőcös anyukáktól kérdezem:
Ti beadjátok bölcsibe a gyerkőcöt????
Minket felvettek a bölcsibe (igaz, nem tudják hogy jön a tesó de remélem nem vágnak ki) és ma lesz a szülői értekezlet.
Nagy dilemma hogy járjunk-e szeptembertől vagy mi legyen, mert nem akarom hogy a betegséget haza hozza a lányom. Bár mondjuk akkor majd a bölcsiben lenne ugyan ez. De szerintem jobb lenne neki ha vele egy korúakkal van és a januári babónak is jót tenne ha vele többet lehetnék.
Reggel 9től 4ig lenne bent a két éves lánykám és legalább addig tudnék kicsit pihenni míg a kicsi alszik.
Igazából magamat győzködöm, hogy jól döntök a bölcsibe járatással kapcsolatban.
Vélemény???Javaslat???
Köszönöm a hasznos infokat!
Kívánok Mindenkinek jó pocaknövesztést, jó egészséget és kellemes hétvégét!!
Igen, kijön hozzánk mert rettentő messze van a védőnői szolgálat. De szerintem inkább az az oka, hogy itt a lakóparkban kész babagyár van és egész héten itt járkál a környéken mert rengeteg az újszülött.
A házban (60 lakás) most 6 kismama van és a legfiatalabb babó 2 hetes.
Én örülök ha kijön, legalább nem kell kivánszorognom ebben a hőségben.
Másik kérdésre nem tudom a választ :( és reméljük nem kerül sor arra hogy be kelljen feküdnöd.
Aha, kezdem kapisgálni. Szóval, amikor már nem olyan veszélyeztetett a terhesség, a 12. hét után válik "regisztrálhatóvá" a Kismami. :)
Még szűk 3 hetem van addig...