2011 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok,
Tegnap megjöttünk balcsiról, csodá időnk volt hál istennek.
És hogy a kilókhoz hozzászóljak, most én is úgy terveztem, hogy 16. HÉTIG NEM HÍZOK, DE a lángos, csoki meg 3 fogásos kajáktól felugrott kb 1 kiló, most igyekszem ezt visszaszorítani azzal, hogy itthoni normálisan eszek...nem viszem túlzásba.
Végre megtaláltam a babanaplómat amit a fiammal írtam és ott a 3. hónapra már 2 kg-ot híztam, a 4.-re 3-at a 6.-ra 9-et....anyááááám...a végére meg 21 toxémiásan és egy 4,5 kilós gyerek lett belőle ...
Ma voltam nyaki redőn /12w3d/ és a kis csöpp nagyon húzogatta a lábát, a nő szerint inkább kiscsaj mint fiú, mert nagyon vágásnak tűnt ami látszott :O)
A fiamnál is a 12. héten tudtam meg, remélem sikerül a vegyes páros. Hogyha a 20.-ig ténylegesen megtudom, akkor jelentkezhetne anyuka csajos rucikkal, nekünk 1 babánál használt cherookis ruháink vannak és szívesen cserélném őket, hogy ne keljen venni.
Jaaa és én még ma is hánytam :O(
Sziasztok!
Ki hogy van? Hogy bírjátoka meleget? Én nem olyan jól.... Kb 2 napja szívdobogásom van néha és 89 a pulzusom. Kicsit beparáztam tőle.
Szedem a betalocot, pont a pulzusra...
Nődokim a cardiológiára küldött, ott meg beutalóért a házidokihoz. Jó vicc, meg is szülhetek, mire a végére járok.
Megyek ma védőnőhöz, remélem mond valami okosat, mert a házidokim szabin van, csak 20-án tudok hozzá menni, helyetteshez meg nem sok kedvem van...
60-al kezdtem én is, pedig amúgy 56-57 szoktam lenni. Na de mindegy most már ez van. Én ma reggel 61,3 voltam:) Micsoda összhang!:D
Én max.70-ig szeretnék elmenni, akkor nem lesz egy rossz szavam sem.
Megnyugtatlak én is híztam majdnem 1 kg-t, és rajtam most eleve is volt pár kg plusz. De annyira nem aggaszt a dolog, odafigyelek és nem lesz gond!
Mi a kezdősúlyod egyébként?
Hát nagyon kedves vagy tényleg!
Rgy kg hízás valóban nem sok ha monmdjuk a 20. hétben jársz!De nem a 13-on!Lehet már megbolondultam de nem akarok hízni!És ma reggelre még 2dkgmal több voltam mint tegnap!Biztos bolondnak tartotok, de nem értem mitől van amikor tegnap alig ettem!de komolyan!Lehet toxémiás vaygok!De nincs kettős látásom viszont fáj a fehjem sokat és szédülök!
Na, mindegy!Megpróbálom kordában tartani magam!
Te még nem híztál?
Ne aggódj a súlyod miatt! Ez a doki egy hülye, olvastam a naplódban. Hát,hogy lehet egy terhes nőnek így beletaposni a lelkébe. Komolyan hihetetlen milyen dokik vannak. Ráadásul akinek ott hagysz egy csomó pénzt. Akkor már legyen kedves basszus.
Szerintem azért egy minimális hízás nem olyan gáz, találtam egy terhességi súly kalkulátort, ha gondolod nézd meg (meg akit érdekel:) A terhesség előtti súlyból számol egy minimális, normál, max hízást. Nekem nyilván a minimális a szimpi:)
Az 1 kg semmi, sőt a képen a naaagy pocakod nem is látszik, szóval nem lehet vészes a helyzet. Csini vagy, nyugi:)
Hát ez az!mikortól természetes!hát tuti nem a 13.héttől!kivagyok miatta!Szerintem a 6. hónaptól mert akor kezd a baba hízni!de most vissazfogom magam és nem fogok a 6. hónapig semmit hízni!Már így is borult a tervem mert azt terveztem, hogy a 6.hóig egyet sem hízom, ehhez képest egy már feljött.És mindez 3 nap alatt.
Lányok!én ma határozottan éreztem a babát és most is érzem ahogy írok!Ez már tuti ő, mert folyamatosan érzem!
puszi nektek jó éjt!
12+5hét
Én egyelőre még nem híztam, de nem is fogytam. Az édességet nem igazán kívánom,viszont a palacsintát minden nap megenném. :) Ma is az volt a vacsim.:)
A csokira, fagyira, joghurtra, túrórudira rá sem tudok nézni. :) A leveseket, főzelékeket gyakran kívánom. Úgy veszem észre,hogy elmaradtak az étrendemből a nasik, rágcsálnivalók, vhogy nem is kívánom őket 2 főétkezés között, viszont minden nap 3-szor eszek rendesen, és a reggelizem is...mióta terhes vok, nem tudok létezni reggeli nélkül, előtte meg kimerült egy joghurtban és egy cappucinoban,amiktől most rosszul vok. :)
Bízom benne,hogy még nem fogom elereszkedni súlygyarapodást illetően. Egyébként mikortól természetes a hízás, és mennyi?
Ne aggódj Ella, ha most fogytál is egy kicsit. Anyukám amikor velem volt várandós az első 3 hónapban 7 kg-t fogyott. Aztán visszajött a végére és még +3. Teljesen normális súllyal születtem amúgy.
Ne aggódj, a picinek azért jut tápanyag, Neki még nincsenek nagy igényei.
Persze drukkolok,hogy mihamarabb elmúljon!
Jaj, ne félj 1 kilótól! Gondolj arra, hogy kell a babának! Nálam meg pont az ellenkezője van...
Van már pocid? Fotót nem teszel közzé? :) Nekem valamiért megy össze folyamatosan. Talán ha nem lenne állandó hasmenésem... :S
És milyen volt a Balaton? Azon túl, hogy jó? :D Zsombor pancsizott?
Szaiasztok!
Megjöttünk mi is a Balcsiról.Iszonyú jó volt4Egész nap ettem híztam is 1kg-ot!
Kicsit szomorú vaygok miatta!remélem nem lesz rohamos a hízás.
tegnap voltam a kombinált teszten.Az Uh eredmény jó lett a vérvétel eredméynre még várni kell pár napot!
Remélem az is rendben lesz!12+5 hetes vaygok!Vére átléptem a bűvös 12-őt és rohamos növekedésnek indulth a hasam.
Első terhességem alatt kicsit émelyegtem, majd a 18-20. hét között 4X hánytam (lehet, hogy a vizsgaidőszak miatt volt, 30 vizsgát kellett letennem, mert akkor egyszerre csináltam mindkét szakomat). Szóval először én az 5. hónapban hánytam, jóval a 12. hét után.
Most meg úgy néz ki, tehetem vissza a hányós zacskót a táskámba. :( De legalább ez azt jelenti, hogy a baba jól van! :)
Hát ezzel a rosszulléttel már nekem is tele van a bugyrom! én is azt hittem mostanra már el fog múlni, de tegnap este is kutyául voltam, hányni ugyan már kb 2 hete nem hánytam, de ez az émelygés nem múlik.
Kitartás Ella89, egyszer ennek is vége lesz!
Sziasztok!
Már érzitek, hogy mozog a baba? :O Én Leával csak a 16. héten éreztem először, aztán a 22. héten úgy bedurvult a mozgása, hogy eszeveszettül telefonáltam a védőnőnek, hogy baj van, aztán kiderült, hogy csak erősebben mozog, én meg már azt hittem, el fogok vetélni, úgy megijedtem. Még tapasztalatlan voltam, de most... :D Amúgy 14 hetes vagyok, de még nem érzem, csak a hasam húzódik. Tényleg olyasmi érzésem volt, mint amikor TÉNYLEG mozgott a babám, de biztos, hogy nem azt éreztem (ettől függetlenül Ti érezhettétek), de az enyém biztos, hogy csak izomrándulás volt, mert eleve nem olyan nagy még a baba, hogy a köldökömnél érezzem.
s700!
Én is sokat görcsölök, pedig napi 3X2 magnéziumot szedek és pihenek, amennyit csak tudok egy 14 hónapos örökmozgó mellett. Bízzunk benne, hogy elmúlik!
Nekem azért gáz, mert lent van a méhlepény és ha nem pihenek eleget, soha nem fog feljebb vándorolni és akkor később is feküdnöm kell meg akár vérezgethetek is. :(
Jaj, lányok. Azt hittem, már kezd elmúlni a hányinger, de basszus, tegnap a lánykám összefosizta magát és pelenkázás közben elhánytam magam. :S Aztán sírni kezdtem, hogy ennek az állapotnak SOHA nem lesz vége. És hogy minden szép és jó legyen, kiderült, hogy nem egy, hanem 2 kilót fogytam a kezdő súlyomhoz képest. Jó, émelygek meg hányok, de csupa-csupa hizlaló kaját eszem (csokoládé, puding, banán stb.) és annyi azért nem jön ki belőlem meg már jó ideje nem hánytam (kivéve a tegnapit) és amint émelyegni kezdek, azonnal eszem valamit. Nem értem, akkor miért fogyok?! Első terhességem kezdetekor is fogytam 2 kg-t, de ott annyit nem ettem, mert ilyen szinten nem is émelyegtem, mint most, szóval az érthető volt, de ilyenkorra már visszahíztam 1-et a leadott súlyomból. Most meg még tovább fogytam. A dokim szerint örülnöm kéne, mert más akkor is hízik, ha nem eszik semmit. És valóban, Leával is híztam végül 11 kg-t, de a végén már megállás nélkül faltam mindent, csipsztől kezdve sós kukoricapufin át mindent. Csoda, hogy csak ennyi jött fel rám, mert alapesetben, ha épp nem várok babát, nagyon könnyen meghízom.
Kombinált tesztnek jövő héten lesz eredménye, 1,5-2 hetet mondtak várakozási időnek. Nem izgulok, UH alapján minden rendben van a picivel. Integráltat nem csináltatunk, mert drága és ezt is csak azért vállaltuk be, mert a dokim nagyon ajánlotta. AFP-re 16-án kell mennem. De nem értem: sok helyen azt mondják az orvosok, hogy ha van kombinált teszt, nem kell még az AFP-t se megcsinálni. Ajánlott, de nem lehet rá kötelezni a kismamát. Nekem az orvosom meg azt mondta, hogy kötelező. Hát nem értem, komolyan... Más nőgyógyász meg nem forszírozza, mert sokszor fals eredményt ad és megrémíti a kismamákat. Na mindegy, megcsináltatom, végül is nem kerül pénzbe, csak energiába, hogy megint hajnalban kell kelni, elautókázni a Honvéd kórházba, várakozni, várakozni, várakozni... Nem baj, csak úgy meglepődtem rajta, hogy kombinált ide vagy oda, akkor is ennek az eredménye számít, hiába baromi elavult és sok országban már nem is használják... Vagy csak én érzem így?! :P
A lányom 2,5 évesen ment oviba és hasonlóan hozzátok nagyon jót tett neki. Ő nem volt hála égnek extrém sokszor beteg, de nyomattam is neki az immunerősítőt, vitaminokat.
Rettentő sokat tanult és az evése is jobb lett (bár még nem az igazi most sem talán sosem lesz?:)
A mozgást nagyon jó lenne már érezni:) Én 1-1 alkalommal már gondoltam,hogy ez talán Őt lehet, de ez gondolom még nm az igazi:)
Jázmint a 18.héten éreztem először mocorogni, remélem a tesó hamarabb bejelentkezik:)
Én 2 évesen beadtam bölcsibe a fiamat, mert úgy éreztem már un engem és jobban szereti a gyerekek társaságát, meg én is visszavágytam dolgozni. Nagyon féltem hogy majd lelki törés lesz neki meg hasonló hülyeségek, de egy pillanatig sem bántam meg, nagyon jót tett neki, sokat fejlődött, minden nap szívesen ment. ott sokkal többet mindent meg tudtak neki tanítani mint én, én tanultam tőle a kis mondókákat, dalokat :)
Bár nálunk akkor nem jött a kistesó, de szerintem a picinek is úgyanúgy jár az a kis idő amit csak vele töltesz, ahogy ezt a nagyobb is megkapta anno.
Betegség szempontjából az első év nálunk úgy nézett ki, hogy 2hét bölcsi 1hét otthon, de ez az oviban is így lenne, ezen túl kell esniük előbb vagy utóbb.
A téli oviba járáson már én is gondolkodtam, még én sem tudom hogy fogjuk megoldani hidegben a picivel, de majd ha ott tartunk erre is biztosan kitalálunk vmit.
Sziasztok!
Visszatértem a balcsiról.
Érdekes hogy pont ez a téma, valamelyik éjszaka olyan furát álmodtam,vagy nem is álmodtam? nem tudom. szóval aludtam és éreztem hogy mozog a pici, aztán amikor felébredtem a polóm fel volt húzva és a kezem a hasamon volt. szóval nem tudom hogy tényleg éreztem-e a mozgást vagy csak álmodtam, de nagyon furi volt. A fiamat 16 hetesen éreztem először,így ezt még egy kicsit korainak gondolnám, de azt mondják hogy a másodikat hamarabb érzi az ember, mert már tudja mit kell éreznie. ???
Mindenhova eljött velem szó nélkül....
Azt mondja, hogy fiú... Mert látta amikor szembefordult egy pillanatra...Legalábbis amit annak hisz:D Hát én nem tudom....:)