2011 januári babák (beszélgetés)
Köszi Zsuzsa a névtippet!
Nekem a nődokimtól 1 pecsét sincs,mert írtam,hogy a múltkor nem volt nála a pecsétje.
De van már a házidokimtól(mert csinált ekg-t + vérnyomást is mért,nem mintha a védőnő nem mérne),és van a fogorvosomtól is,ui.minden fogam rendben van,mert jan.óta csináltatom,és most végre nincs lyukas fogam! :)
De legközelebb megemlítem a dokimnak a pecsétet!
3 védőnő, 2 orvosi van nekem, hétfőn kapom a harmadik orvosit.
Úgy tudom, 4 kell, de azt nem pontosan, hogy vegyesen vagy csak orvosi.
De ez inkább azokra vonatkozik, akik nem járnak dokihoz...
Tényleg, elvileg haskörfogatot is kéne mérni. Nekem se a régi, sem a mostani védőnő nem mért, csak súlyt, de azt is csak nagy nehezen. A vérnyomást azért megnézte és közben mondta, hogy ha kicsit magasabb lesz, akkor se aggódjak, sokaknál magas, ha fehér köpenyest látnak (végül 100/60-t mért).
Amúgy aranyos meg minden, el lehet vele dumálgatni, türelmes, bármikor felhívható és nem rosszindulatú egyáltalán, csak elég furcsa, hogy én kértem meg rá, hogy hagy vigyek neki vizeletet, mert találtak már benne mindent, fehérjétől kezdve ki tudja még mit, nézze meg ő is (a toxémiát egyébként ő is kizárta az alacsony vérnyomásom miatt).
De néztem az egyik napját, be van táblázva szó szerint, annyi kismama tartozik hozzá.
Acyre, mimóza, üdv!
Acyre, hogy lehet, hogy 15+4 vagy és fenruárra vagy kiírva??
ENIE, én az Ádámra szavazok, annyira, hogy az én picurkám is Ádám lesz. De sok függ a vezetéknévtől.
trixie, nekem is 0,52 lett az AFP-m, és azt mondták, szuper, ha nincs 100 fölött. Nemcsak a súlytól függ, hanem terhességi héttől is. Amúgy nem jelent semmit. Van valami külön oka, hogy amniot csináltatsz, vagy csak a megnyugvás? Én is csináltattam, nem pont magzatvizet, hanem choriont, de lényegében ugyanaz. Csak ezt jóval hamarabb lehet, és az eredményre is csak 3 napot kellett várni. Nekem azt mondta adokim, a fél %-os vetélési kockázat 20 évvel ezelőtti adat, és ő még soha nem találkozott olyannal, aki emiatt vetélt volna el, úgyhogy emiatt ne aggódj.
antonka, most olvastam, hogy a 18 hetes genetikai uh-t 18-21 hét között szokták.
Eni26, nekem a Rennie használ, de már biztos próbáltad. Egyél gyakran keveset.
Ella, a babuci biztos nem a külső hangok miatt mozog, ha otthon van az apukája. Az asztrológiában én sem tudok hinni, van akire illik, van akire nem. De 6. érzék, vagy telepátia, vagy megérzés biztos hogy van, és minél kisebb egy gyerek, annál inkább. És biztos, hogy érzi a te érzelmi állapotod is.
Most tényleg az ő egészsége a legfontosabb, minden mást tegyél félre, ha muszáj.
Amikor először érezted, azt a pulzálást írd bele!
Nekem is be kéne írnom. A régi védőnőm még vidéken nagyon harapott, a lelkemre kötötte, hogy ne írjak be semmit a kiskönyvbe, csak ő meg a dokim véshet bele. Ezért nem is javítottam ki a lakcím- és névváltozást, a szülésnél pedig a régi adataimmal vettek fel, nem kis kavarodást okozva ezzel (ekkor ordított le első alkalommal a szülésznő, hogy milyen hülye vagyok).
A mostani védőnő pedig mintha nem is akarna látni, úgy könyörögtem ki tőle egy időpontot, szóval most muszáj lesz nekem írni az ilyeneket a könyvecskémbe. :)
Lányok!
Nektek mennyi pecsét van már a kiskönyvetekbe???A végére összesen mennyi is kell?
Csak mert nekem van,hogy írt bele a dokim,de nem volt nála a pecsétje,így nem pecsételt...:(
Szia!
Szerintem igazából nem lényeg,a pontos naprakész dátum a kiskönyvedbe...nekem legalábbis legutóbb kérdezte a védőnő,hogy van-e már magzatmozgás,mondom,hogy van,de mióta is pontosan,akkor még csak pár napja volt,így beírta aug.1-ét.Nem csinált belőle nagy ügyet.
Helló!
Sajni nincs tippem, nekem még nem volt ilyen jellegű problémám...Talán túl sok a sav és akkor olyasmiket hetenél, amik savkötők.
Sziasztok!
Hogy van mindenki???!
Mit tanácsoltok, mit próbáljak még ki gyomorégés ellen???! Már mindent kipróbáltam, de semmitől nem múlik el.
Én is pont ilyen pukkanásokat érzek folyamatosan.
Először azt hittem a szél, de rájöttem, hogy az máshol csinálja:-D
Már csak azt nem tudom mit írjak a kiskönyvembe. A védőnő lelkemre kötötte, hogy a dátumot mindenképp írjam bele! De melyiket? Mi számít igazi magzatmozgásnak?
Eleinte különben inkább csak pulzálást éreztem a hasamban, mintha a sajátom lenne, de mégis másképp vert...
már alig várom...
te hány hetes vagy?
Szerintem Ő lenne az...hisz ezelőtt ilyet még nem éreztél,ugye???
Nekem is így kezdődött,és lefeküdtem,odatettem a kezem,és akkor még jobb volt!
:)
és most hány hetes vagy?