Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 szeptemberi babák fórum

2010 szeptemberi babák (beszélgetés)

2011. jan. 31. 14:16

Hát, most kivagyok ezzel a hozzátáplálás izével... Mivel nem akarja Donikám a bébiételes főzelékeket megenni, gondoltam, elkezdek én gyártani. Ma krumplit főztem, icipici borsóval, és kicsit hígabbra pürésítettem, nehogy azzal is baja legyen. Tiszta világoszöld lett az egész:))) El is kezdte szépen ízlelgetni, mint tegnap a krumpli-répát, de ma is csak kb. 30 ml-t sikerült enni. De azért elértem legalább, hogy nem kezd hisztizni, ha főzeléket kap! Kapott utána egy kis babavizet, a reszeltalmát nem akarta megenni. Fél óra múlva meg kellett etetnem tejcsivel, és el is aludt rajta.

Úgy érzem, a hozzátáplálással visszafele haladunk, nem baj ez?!

41268. katapanka
2011. jan. 31. 14:16
Szép napot! Igen, volt kukihúzásunk. Egy élmény.... Na szóval a kisfiam megint 160 grammot hízott így per pillanat 6680 grammot mutat a mérleg. De nem kell mennünk csak februárban! Jupiééééé. Ebédre kapott zöldborsófőzeléket krumplival. Megette de 1 órát szenvedtünk a kakival (ugyanis ebéd után mindig kakil, gondolom a kajcsi helyet csinál :DDD) s csak 1/2 2 volt hogy elaludt. Kíváncsi leszek meddig alszik. Lehet felöltöztetem s elviszem sétálni a levegőre még ha alszik is. Szerintem ennyi kell neki. (meg nekem is) Cebion csepp: c vitamin mi pl. azért szedjük mert vasat is kell a kisfiamnak szedni s a vas jobban tud a c vitaminnak köszönhetően felszívódni. Egyenlőre ennyi. Majd megpróbálok még jönni...
41267. Évili84
2011. jan. 31. 13:55

Sziasztok Lányok!

Újra itt! Gyorsan eltelt a "hosszú hétvége" még itt volt anyu. Csomó mindent csináltunk, de felét sem mint amit elterveztük, de nagyon jó volt. Olvastam már milyen sok mindent eszegetnek a babák. Nekünk 2 hét szünetet kell tartani a hozzátáplálásba, mert a kisasszony elfelejtett kakilni, de még van 3 hetünk a 6 hónapig. Ma voltunk tornán, kockára fagytunk mire hazaértünk. A kisasszony nagyon meglepett minket, négykézlábra állt, persze ez még nem az igazi. Ha lesz időm majd rakok fel képet. Jobbulást a betegeknek, gyógyuljatok minél hamarabb!

41266. urbanszkyviki (válaszként erre: 41262. - Kismanó86)
2011. jan. 31. 13:49
Az a neve, hogy cebion-csepp, kis üvegcsében. 6 hetes kortól adható, tömény c-vitamin csecsemőknek. Télen általában javasolják, vagy ha beteg, ill. hajlamos rá. Akkor napi 10 cseppet is lehet adni, és egyébként lehet folyamatosan is adni, akkor persze betegség nélkül kevesebb csepp-3-5 a javasolt. Kérdezz utána a védőnődnél vagy dokinál, nagyon jó.
41265. Bettus0105
2011. jan. 31. 13:22

Sziasztok!

Voltunk csípő UH-n (másodszor, mert 6 hetesen voltunk először, és majd akkor kell újra menni, ha már jár járni tud). Szóval minden rendben.

De mondtam a dokinak, hogy amikor hasra rakom meztelenül, akkor láttam, hogy a két ránc a combijánál nincs teljesen egyvonalban. Azt mondta erre, hogy anyuka, inkább a férjével foglalkozzon, a gyerek ráncait bízza rám (jófej volt :-D).

41264. bevvi (válaszként erre: 41259. - Mammmi)
2011. jan. 31. 13:05
köszi! egyébként nincs nagy baj..meg amúgy teljesen jól van, abszolút nem zavarja, van étvágya, élénk, vigyorog :)
41263. bevvi
2011. jan. 31. 13:04
köszi a tanácsokat! a probléma megoldódott: sima vízbe (forralt persze) tettem és ízlett neki (pfuj).. csak úgy tátogatta a száját, hogy adjak még :D
41262. Kismanó86 (válaszként erre: 41256. - Urbanszkyviki)
2011. jan. 31. 12:11

Köszi!

Mi az a Cebion?

41261. Kismanó86 (válaszként erre: 41254. - Bevvi)
2011. jan. 31. 12:11

Nekünk is van málnás. Nálunk nem jött be, amúgy fini, szerintem simán adhatod neki.

Nem lett lázas, reggel 37 levonva. Szívom az orrát, cseppentek, egyebet nem tudok csinálni.

41260. Kismanó86 (válaszként erre: 41244. - Urbanszkyviki)
2011. jan. 31. 12:09

Sziasztok!

A céklát megpucoltam, felkockáztam és sima vízben megfőztem. Elég sokáig fő, amikor átmegy rajta a villa, akkor jó. Nem lesz annyira puha, mint mondjuk a krumpli. Aztán csak összeturmixoltam picike főzővizével.

Én krumplival adom neki, olyan 1/3 cékla, mert elég erőteljes íze van így is.

41259. mammmi (válaszként erre: 41254. - Bevvi)
2011. jan. 31. 11:42

Szerintem a hippesbe rakd! A babamosoly teától hasmenése lehet! Nem kéne még azzal is tetőzni a bajt!

Mielőbbi gyógyulást Bercelnek!

41258. mammmi
2011. jan. 31. 11:39
Sziasztok!
41257. urbanszkyviki (válaszként erre: 41256. - Urbanszkyviki)
2011. jan. 31. 11:24
Jobbulást nektek!! (az lemaradt..)
41256. urbanszkyviki (válaszként erre: 41254. - Bevvi)
2011. jan. 31. 11:23

Kismanó!

Ugyanez folyik nálunk már kb. 2 hete. Pontosan azok a tünetek, amiket leírtál a naplódban. Először a lányom kapta el, utána a fiam, majd én. A lányom meggyógyult, az apjuk és Donát elkapták, és most Szofi is visszaesett. Meggyógyulnak gyógyszer nélkül, vitamint kapnak csak és állandó orrfúlyás. Donátnak adott a dokinéni neomicines orrcseppet, nagyon sokat segített és cebion-csepp naponta 10 csepp kiskanálban. Egy hete tart nála, és már kezd javulni szerencsére.

41255. urbanszkyviki (válaszként erre: 41254. - Bevvi)
2011. jan. 31. 11:17

Szia!

nekem a teát egyáltalán nem akarta meginni, amikor még teljesen anyatejes volt.:( Nekünk is azt mondták, hogy teába tegyem, és nem itta meg. Helyette babavízzel próbálkoztunk. De hátha neked sikerül, sztem elég kb. 30 ml.

41254. bevvi
2011. jan. 31. 11:00

sziasztok!

Kismanó! Olvastam a naplód, remélem nem lázasodott be Anna!

Ugye nálunk találtak valami bacit a Bercel orrában, múlthét szerda óta kezeljük, de még mindig picit szörcsög (főleg éjszaka)Felhívtam ma az orvost, azt mondta, hogy még egy hétig simán csepegtethetem az orrcseppett (meg szívó meg sterimar), illetve adjak neki kétszer negyed calcium pezsgőtablettát!?!? ha? azt mondta az orvos, hogy tegyem teába. csak anyatejes. na mindegy, teánk is van promóciós :D szerintetek tegyem inkább abba az édesköményes babamosoly teába, vagy ilyen hipp-esbe (azzal az a gondom, hogy málna-csipkebogyó meg alma-citromfű, nem baj az? 4 hóstól van)

41253. mgagi (válaszként erre: 41252. - Urbanszkyviki)
2011. jan. 31. 09:53

A nyár?

Hát kíváncsi leszek rá.

41252. urbanszkyviki (válaszként erre: 41251. - Mgagi)
2011. jan. 31. 09:46
Nyárra tuti sikerülni fog, az nekünk is nagyon sokat segített!
41251. mgagi (válaszként erre: 41246. - Urbanszkyviki)
2011. jan. 31. 09:31
Mi dec 6-án kezdtük el a bilire szoktatást este. Megelégeltem, hogy minden este pelekát adunk rá, ő pedig kényelmesen belepisil és már volt olyan is hogy hiába volt rajta pelenka így is átázott a pizsamája. Ezzel is talán egy kicsi idő elteltével talán átáll a szervezete arra, hogy éjszaka is kelni kell, ha pisilnie kell, vagy a legszerencsésebb esetben végig tudja aludni úgy az éjszakát, hogy egyáltalán nem pisil be. 1x már volt ilyen éjszakánk.
41250. mgagi (válaszként erre: 41248. - Urbanszkyviki)
2011. jan. 31. 09:24
Változó. Ha aránylag kellemes az idő akkor viszem magammal Mátét is, de ha nagyon hideg van, és Máté jól evett akkor itthon hagyom Papa vigyáz rá. Egyébként nálunk legkésőbb 9-ig kell beérkezni. De így is fél 7-kor kelünk és legkésőbb 8-kor indulunk.
41249. mgagi (válaszként erre: 41246. - Urbanszkyviki)
2011. jan. 31. 09:20

Verával is ez a baj, hogy nagyon mélyen tud aludni. Úgy emelem ki az ágyból és amikor ráültetem a bilire akkor megdőlöngél mert mér félig alszik. Én meg fülelek, hogy mikor csurgat, ha éppen nem pisilt be.

Pelekázóalátétünk nekünk is van. De csak 2.

2011. jan. 31. 08:54
Tényleg, már kérdezni is akartam..te, amikor Verát viszed oviba reggelenként, a kicsit is viszed magaddal? Vagy vigyáz rá addig valaki?
41247. urbanszkyviki (válaszként erre: 41246. - Urbanszkyviki)
2011. jan. 31. 08:53
De ha még szegénykének a torka is fájy, vagy valami betegség lappang benne, tudod, akkor még nehezebb neki odafigyelni. :( Sikerülni fog egyszer, a lényeg az!! Sok sikert nektek!:)
41246. urbanszkyviki (válaszként erre: 41245. - Mgagi)
2011. jan. 31. 08:51

Szia Ági!

Ne aggódj a pisi miatt, mi is ezt játszottuk hónapokig a fiammal. Mondjuk, nálunk ez egy évvel korábban zajlott, de az éjszakák ugyanígy teltek. Sosem veszekedtem érte, mindig cseréltük mi is az ágyneműt és a pizsamát, aztán végül sokszor úgy tettem le este aludni, hogy az ágyneműre - a gyerek alá - tettem olyan hordozható vékony pelenkázólapocskát, hogy ne az ágyneműt kelljen szedni.:) Persze azt meg éjjenként folyton igazgattam.

Rubennel az volt a baj, hogy iszonyú mélyen tud aludni, még most is ölben kell kivinni éjjel a wc-re, ha pisilnie kell. De már van olyan éjszakánk is, hogy egyáltalán nem pisil!

41245. mgagi
2011. jan. 31. 08:35

Sziasztok!

Máté este 2 óránként evett. Nem tudom mi lelte.

Fél 8, 11-kor, fél 2, fél 4.

Vera pedig fél 10-kor pisilt a bilibe, aztán ahogy Máté kelt úgy keltetem őt is 2x, de mind a 2x bepisilt. 2 óra telt el mind a 2x. Biztos 10 éves lesz mire ágytiszta lesz teljesen.

Ma megyünk mind a 3--an doki nénihez. Tegnap Vera fájlalta a torkát. Még most kikúráljuk magunkat, hogy ne akkor legyünk a legbetegebbek mire apa hazajön.

41244. urbanszkyviki (válaszként erre: 41240. - Kismanó86)
2011. jan. 31. 08:19

Kismanó!

A céklát hogy készíted Annának?

2011. jan. 31. 08:19
Jó reggelt babukák és anyukák! Doni a szokásosan hozza a formáját, semmi változás. Este alszik, reggel kel...most virgonckodik a szopiárnával.De jó, hogy nektek már ennyi mindenfélét eszik a manótok! Én még csak a krumplibarátkozásnál járok, a répa egyenlőre nem haver. :((
2011. jan. 31. 08:16
Kukihúzás? :))))
41241. katapanka
2011. jan. 31. 08:02
Jó reggelt mindenkinek! Kinek milyen volt a hétvégéje? Nekünk naggyon jóóó! A kisfiam tündérbaba lett... Csak el ne kiabáljam.... Sokat alszik délután s sokat is eszik s még éjjel is alszik. Tegnap is 3/4 10kor tettem le végleg, igaz hajnali 1/2 3kor megpróbálkozott kelni de anya megsimizte a hátát s a haját (apa után imádjuk, mondom tiszta apja ez a gyerek :DDD) így aludt 3/4 5ig, akkor evett csukott szemmel 100 mlt s azóta is alszik. A hétvégén felénk tök jó idő volt így mind a 2 nap jó sokat sétáltunk délután. Mindkettőnknek jól esett. Új hír: délre 3/4 üvegnyi bébikaját nyomunk be, a kedvenc a sütőtök de a zöldborsófőzelék s a szilva is jöhet. Így már széles a skálánk: alma, répa, barack, krumpli, sütőtök, szilva, zöldborsó. Hihetetlen a kisfiam. :DDD Ma megyünk mérekezni újra. Majd megírom mekkorák vagyunk. Ja! Volt kukihúzásunk is, jelentem túléltük :DDD Remélem babák s mamák jól vannak. Majd még jövök....
41240. Kismanó86 (válaszként erre: 41238. - Lorenda)
2011. jan. 30. 21:56
Végülis nálunk is így volt: alma-barack-banán-sütőtök-krumpli-répa-cékla. Előbb gyümi, aztán zöldség.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook