2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Szép napot mindenkinek! Most tudtam csak jönni. Kivel mi újság? Babák, mamák? Nekünk borzalmas esténk volt: Márk 3/4 5kor benyomott 1 üveg bébidesszertet. Én azt gondoltam hogy akkor megvolt az uzsi s estig kibírja. Hátha olyan könnyen megy az uzsira való átállás mint az ebéd. De neeem..... Este 7kor jelezte hogy ő éhen hal. Apa velem kiabált. Szerinte hülye vagyok s etessem meg de rögtön. Persze mert én tudtam előre hogy 1 üveg kaja kevés, mi? Na szóval kapott 60 ml tápit a fiatalúr s ettől kidőlt 3/4 8ig. Na jó semmi baj gondoltam s elkezdtük ugyanúgy a fürdést + vacsit mint szoktuk. Igen ám de az istennek sem akart elaludni. 1/4 9től 1/2 11ig evett összesen olyan 280 mlt. Volt bukás is és sírás is. Nagy nehezen ekkor elaludt. 2kor már nyöszörgött. Hulla voltam így a legegyszerűbb megoldásként magamra fektettem s visszaaludtunk 1/4 5ig. Akkor evett csukott szemmel 100 mlt s visszaaludt egészen 3/4 7ig. Gondolta kipihente magát. Hát anya nem de sebaj...... Reggel 1/4 9kor evett meg most 1/4 12kor. Kakink most délben nem volt de 1/4 1kor elaludt. Kíváncsi leszek meddig alszik. Ma kap délután ha megébred tápszert majd rá 1 órára uzsit s majd szép lassan áttérünk a csak uzsira. Erről jut eszembe: tejpép: valaki javasolja valaki nem. Most adjak vagy ne? Ugyanis elfogyott a bébidesszert s gondoltam akkor ma azt kap. Illetve aki adja az mennyire hígítja fel. Milyen mennyiséggel kezdte? A doboz 130 ml vizet ír s 4 evőkanalat de én ennyit nem gondolnék tápszer után adni....
Én örülnék a helyedben, én mindig attól féltem, hogy nehogy egyszer cumisüvegből kelljen neki adni valamiért (beteg leszek, vagy a férjemre kell hagynom valamiért a lányt), mert akkor majd hogyan szoktatom vissza a cicire. Féltem, hogy nem fogadja majd el újra.
Persze 6 hónaposan már más a helyzet.
Most egyenlőre mi is, de 3 hét és betöltjük a 6 hónapot. Reméljük akkor már nem lesz gond és menni fog.
Cumisüveg ügyben próbálkozom akkor még egy darabig. Csak az a furi mikor megszületett tápszert kapott egy hétig és akkor tudott belőle inni, most meg nem hajlandó. Van csecsemő poharunk, de az sem igazán jött be neki. Inkább a nagy színes üvegpohár.
Jó reggelt amúgy!
Luca 11 órája alszik egyfolytában. Remélem nincs baja.
Jaj de jó, örülök a híreknek!
Mi még csak cicizünk. :-)
Kisebb feje lesz az átlagnál, 66 cm hosszú és a fejecskéje csak 40,5 cm. A kutacsa sem tapintható és ez is ritka. Mondtam, hogy csak a megfelelő agyállomány meglegyen benne. Most grafikont kell vezetni a fejecskéje növekedéséről és akkor vizsgálják tovább, ha megállna a növekedésben. Szegény pindurkámnak már több orvosi papírja van mint nekem, most már kifelé kell kecmeregnünk a betegségekből.
Évi! Örülök, hogy minden rendben Nálatok! Engem is érdekelne, hogy mit jelent az, hogy eltér az átlagtól?
De jó, hogy jó híreket kaptál! Hátha egy kicsit megnyugtathatod végre magadat! :)
És mit mondtak, miben tér el az átlagtól? Észre lehet venni rajta valamit?
Cumisüveg: eleinte nekünk sem akarta elfogadni, bármi is volt benne. Rágogatta csak, mihelyst sikerült beleszívnia, rögtön kiköpte és öklendezni kellett. 3,5 hét kellett, míg egyik napról a másikra sikerült, bár nem próbáltuk minden nap. Ha nem sikerülne, próbáld ki a poharat.
Sziasztok Lányok!
Hogy vagytok? Mi tegnap megjártuk a neurológiát kutacs ügyben. Egész jó híreket kaptunk. Doktornéni úgy fogalmazott, hogy a pindurkám egészséges, csak több mindenben eltér az átlagtól. Majdnem 100 %-ban kizárja a méhen belüli agyhártya-gyulladást, mert szépen fejlődik.
Ma a gastroenterológián lesz jelenésünk, remélem adnak némi tanácsot, hogy mit lehet neki adni pl. tejpép helyett.
Lányok van köztetek olyan, akinek a babája nem hajlandó cumisüvegből inni? Ha igen hogy oldottátok meg?
Köszi! Sajnos nem álltam sorban, amikor a fotogén arcokat osztogatták. :DDDD
Ja, és a naplót eddig utólag írtam, és most értem oda időben, ahol tulajdonképpen járunk.
Az a kicsi szobája, hasonló, mint egy félszoba, de attól azért nagyobb. És az a szoptatós fotelom! :D Csak tegnap körülbástyáztam magam textilpelenkákkal és törlőkendővel, felkészültem az ebédre!:))
Jó reggelt mindenkinek!
Donátnak este a 2 utolsó szopi között megint adtam 75 ml tejpépet, reggel már megint tovább aludt:)))Én keltettem 6.15-kor, de csak azért, mert utána kelnek a nagyok is és félek a zsinattól már nem aludna vissza. Lehet, ki kéne egyszer próbálni, meddig bírja, ha nem keltem fel...
szerintem sincs semmi gond a fejeddel a képen :D
Katinka!
Ugye ma 5 hónapos Bíborka?!
Boldog hófordulót neki!
Nagyon édes a babó, és jól nézel ki a képen Viki!
A fotel a szoptatós hely a gyerekszobában? Vagy az a nappali, csak ott a kiságy?
És miért írod a naplódban, hogy mostantól jelenben írsz?
képzeljétek, két napja elkezdtük a délutáni alvássztrájkot :D tök fáradt, dörgöli a szemét, de nem tud elaludni, vagy nem tudom mi lehet a gondja, de botrányosan elkezd sírni (erőlködve, csukott szemmel)rúg, vág, karmol- engem, magát, dörgöli az egész fejét. ezt csinálja perceken keresztül, majd nagy nehezen elalszik.. :( Megkérdeztem tesóm, unokaöcsém is ilyen volt. :( Remélem ez nem sokáig tart!
nálunk ebéd előtt mindig alszik (az a délelőtti alvása) és így semmi gond az ebéddel..utána még fent van egy kicsit, majd jön az első délutáni alvása.
szerintem is teljesen belefér, hogy még eszik egyszer éjszaka. nálunk kétszer is! :D és úgy tűnik, hogy azon sem múlik, hogy tejes vagy tápszeres.. Babája válogatja..
Mert most értem csak rá feltenni! :))
A naplómban keresd. De az én fejem ne nézd, mert a kislányom fényképezett, és sehogy nem akart neki sikerülni. Már feladtam,mondtam neki, hogy tegye csak le, mire elkattant a kép!:DDD
Ja, és az egészben a legszebb, hogy Donát csak így volt hajlandó enni!
Azért ebben a korban szerintem normális, hogy van igénye éjszaka még egy evésre.
A másik kérdésedre nem tudom a választ. :-(
Nagyon egyszerű a kötése.
Rögtön elalszik benne. :-)
Megoldást nem igen tudok, de szerintem normális, ha ennyi idősen kel egyszer éjszaka.
Eetleg nem tudod előrébb hozni az ebédjét?
További ajánlott fórumok: