Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 novemberi babát várók fórum

2010 novemberi babát várók (beszélgetés)

1914. triniti1020 (válaszként erre: 1906. - 98ec496afb)
2010. ápr. 23. 12:13

Szió!

Most beszéltem a szegedi dokival, és a héten még kell szedni a 3x2-t, hétfőtől 10 napig pedig a 3x1-et.

2010. ápr. 23. 12:12

Sziasztok!

Megvolt a 12 hetes genetikai uh-nk! BPD:20mm; CRL:54mm. Szívműködés van, megfelelő mennyiségű a magzatvíz is! Szóval minden kafa! Utána mentem a kombinált teszthez a vérvételre, az is hamarosan meg lesz! Kb. 2 hét állítólag. Ja és a kora 12+4-nek felel meg, ma vagyok 12+1! kicsikét lusti volt a drágám, de hát biztos délelőtti csendes pihenőjét töltötte! Párom is bejöhetett, pedig hüvelyi volt. tegnap rákérdeztem a dokitól és azt mondta, ha engem nem zavar, akkor bejöhet!

A bandázsban én is nagyon szeretem, hogy nincs kint a derekam belőle, vagy a trikó, mert én trikó-mániás vagyok, féltem a derekam a felfázástól!

2010. ápr. 23. 12:11
vvicus és akkor hogy volt, mert én is kb ott lehetek!
1911. vvicus (válaszként erre: 1907. - Makonya)
2010. ápr. 23. 12:09
9+4= 9hetes 4 napos :-D
1910. vvicus (válaszként erre: 1906. - 98ec496afb)
2010. ápr. 23. 12:08
Hát, nem tudom, mert azért még nem vagyok 100%-osan jól, de mostanában állandóan szexuális tartalmú álmaim vannak, teljesen le vagyok döbbenve, ilyen velem nem nagyon fordult elő eddig...:-D
1909. Ancsika71 (válaszként erre: 1907. - Makonya)
2010. ápr. 23. 12:08

Szia!

A 9+4 azt jelenti, hogy 9 betöltött hetes + 4 napos terhes vagy. Tehát a 10. hétben vagy.

1908. vvicus (válaszként erre: 1903. - Hnora)
2010. ápr. 23. 12:06
Na ahhoz meg kifejezetten jó a bandázs, mármint a derék melegen tartásához. Nagyon jól esik, hogy nincs kint a derekam.
1907. makonya
2010. ápr. 23. 11:57

Sziasztok!

Nekem sem nőtt még a pocakom. Inkább fel van picit fújódva.

Tegnap este azt mondta a férjem: "Jé már van hasad!"

De Én érzem, hogy ez még nem az.

És a legrosszabb az az, hogy még a tegnapi ebéd miatt teltnek érzem magam. Azóta szinte alig ettem valamit. Inkább folyadékot ittam.

Egyébként undorom még semmitől nem volt és nagy "kívánósság" sem tört még rám.

Ugyanúgy és ugyanazokat eszem, mint a terhesség előtt! :-) Ennek örülök.

Sok gyümölcs és változatos étrend!

Egyébként miért, írjátok, hogy 9+4hét? Az 13. hetet jelent? Akkor biztos, hogy novemberben fogtok szülni???

Egyébként nem a 12.hét után kezd el nőni a pocak?

üdv: makonya

2010. ápr. 23. 11:18

Sziasztok, kismamák!

Látom, senki nem bír megenni bármit...

Triniti, nőgyógyász? A 12. hétnél abbahagyhatod már az Utrogestan szedését? S ha nem, tovább miért kell szedni? (Én már abbahagyhatom.)

Vicus, szerintem nem is a libidó a hangsúlyos, hanem közben a hányinger, fejfájás, stb, úgy meg kinek van kedve...

Na jó étvágyat ahhoz, amit enni tudtok:)

1905. orsibigyu (válaszként erre: 1898. - Vvicus)
2010. ápr. 23. 11:18

Nálam semmi nem látszik, és kicsit szomorú kezdek lenni, mert uh-n is olyan régen láttam a babát, már annyira hiányzik a kapcsolat köztünk. Olyan kis titokzatos. Csak onnan tudom hogy van, hogy még hányok.

Egyik barátnőm 3okg-t szedett fel és szoptatás végére csak 2 kg-val volt több mint mikor teherbe esett. Az meg ráfért mert soványka volt.

1904. orsibigyu (válaszként erre: 1900. - Vvicus)
2010. ápr. 23. 11:13

Olvastam a Kis mamák nagy könyvében hogy a fehér kenyér az egyik legjobb kálciumforrás. Bátran lányok, én is fogyóztam addig míg meg nem tudtam hogy babát várok akkor abba hagytam és csak azt ettem és annyit ami jól esett és mint már mondtam 5 kg-t fogytam. De egész nap eszek...reggeltől estig. Nem birok mindent enni, csak joghurtot, sovány húst, fehérkenyeret, ropikat, semmi édeset vagy zsírosat nem birok, de nyers zöldséget sem, sőt gyümölcsök közül sem sokat, almát esetleg grapefruitot. Körítésnek csak burgonya, rizs, tésztafélék, de semmi zöldség.

Teljesen ellentmond annak amit eddig az egészséges táplálkozásról vallottam, de az biztos egyszerre sokat nem birok enni, csak csipegetek. Ha megéhezek én is rosszul vagyok.

Bocs ha hosszúra sikerült.

1903. hnora (válaszként erre: 1900. - Vvicus)
2010. ápr. 23. 10:50

Valamelyik este belenéztem a vacsoracsatába és volt benne egy kiscsaj, aki semmiféle szénhidrátot nem volt hajlandó megenni, csak zöldséget és tejterméket. Valaki adott neki egy zellert, hogy rágcsálja, ott hagytam abba a műsort :) viszont nem győztem azon kárörvendeni, hogy na ez a lányzó csak legyen egyszer terhes, akkor megtudja mi a magyarok istene (és a pizza :)))

én is nagyon egészségesen akartam étkezni, hogy a baba minden jót megkapjon... de úgy tűnik ő inkább kalóriát akar :)))

Ez a bandázs nem rossz ötlet, megnézem én is. Talán azért is lenne nagyon jó, mert nekem folyamatosan kell valami a derekamra, nem érzem jól magam nélküle...

1902. vvicus (válaszként erre: 1896. - Bettiletti)
2010. ápr. 23. 10:20
Én passzolok, sosem barnáztam a beágyazódást leszámítva, de az is csak nagyon kevés volt.
1901. vvicus (válaszként erre: 1897. - Hnora)
2010. ápr. 23. 10:20
Gyümi nekem is jöhet, a pizza meg aztán minden nap! De a csoki nem megy le a torkomon, pedig imádtam.
1900. vvicus (válaszként erre: 1895. - Szasza2009)
2010. ápr. 23. 10:11
Ne is mondd, tk kenyeret le nem bírnék nyelni, de a finom friss fehér kenyér jöhet. Borzasztó, ennyit arról, hogy az elején elhatároztam, milyen egészségesen fogok enni. Csodálom azokat, akik mintaétrend alapján tudnak kajálni.
1899. vvicus (válaszként erre: 1892. - Szasza2009)
2010. ápr. 23. 10:10

Én meg viszonylag jobban vagyok. A hányinger már csak evés után kap el. Autót még mindig nem nagyon bírom, főleg nem evés után. Viszont a libidóm kezd visszatérni. Közeledik a 12. hét? :-D

Amúgy mi tök egyidősek vagyunk, én is tegnap voltam 9+4.

1898. vvicus (válaszként erre: 1891. - Hnora)
2010. ápr. 23. 10:08

Sziasztok!

Hát nekem már egy picit látszik a pocimon a Babóca. De mivel van rajta husi (na jó, zsír:-D), ezért nap végén nem nagyon tudnám letagadni, mert akkorra a puffadás is elkap. És így a normál gatyók már nagyon szűkek, ha ráhúzom a bandázst, akkor ki lehet gombolni vagy még a cipzárt is lehúzni, így már kényelmes. Én a nagyobb gatyáimat odaadtam a nővéremnek, és most szégyellősködök visszakérni, várom, hogy neki jusson eszébe, bár akkor meg ő nem tudom, mit fog hordani...Utálom az ilyen szitukat, kellemetlennek érzem visszakérni, de tényleg kéne.

Már én is leküzdöttem a súlyfóbiámat. Egyszerűen ha ennem kell, akkor ennem kell. Ilyet még életemben nem éreztem. Rettentő sokszor éhezek meg, és akkor az olyan rosszullevős éhség, amit gyümölcs nem old meg. Így eszem, na nem kétpofára, de gyakran. Na ja, majd lefogyom szülés után szoptatással, sok sétával, tornával, ilyenekkel.

1897. hnora (válaszként erre: 1895. - Szasza2009)
2010. ápr. 22. 22:13
rá se tudok nézni a teljes kiőrlésű cuccokra, pedig ezelőtt csak azokat ettem, és ugyanez a helyzet a zöldségekkel, salátával is. A gyümölcsök szerencsére nem ellenségeim. Viszont sajnos a pizza és a csoki és a fagyi sem... Eddig 3 kilót híztam, azt hittem többet fogok.
2010. ápr. 22. 22:03

sziasztok, igaz már nem tartozom ide, de ti biztos tapasztaltabbak vagytok...

20-a körül nemvártam, és ma termeltem egy kb 20asnyi barna pecsétet

1895. Szasza2009 (válaszként erre: 1893. - Hnora)
2010. ápr. 22. 22:01

Nekem a gyomorégés jött vissza éjjelre, mint hű kísérőtársam! De most rafkósan készültem ropival meg kispereccel! :)

Amúgy én két napig csak egészséges salátákat vacsiztam, csirkemell, zöldsaláta ágyon. Kb. 3 liternyi gyomorsavam lett tőle, egész éjjel nyüszítettem. Érdekes, a fehér kenyér-pogácsa meg direkt jó... :)

2010. ápr. 22. 21:54
Szasza tudott segíteni a tb tanácsadó?
1893. hnora (válaszként erre: 1892. - Szasza2009)
2010. ápr. 22. 21:47
nekem sajnos ez a két utolsó gatyám, amit hordok :) És én épp a 10 hét betöltésének napján voltam a mélyponton - azóta valamelyest javult a helyzet, a délelőtti rosszullét enyhült, az esti még tartja magát...
1892. Szasza2009 (válaszként erre: 1891. - Hnora)
2010. ápr. 22. 21:38

én is így vagyok, mint te! Néhány hónapja leadtam egy 10-est, úgyhogy még hosszú hetekig megvannak a ruháim! :) Van egy 3 számmal nagyobb gatyóm, az még most is lötyög.

A székrekedésem nekem is egész istenes, de a puffadás megvan, bár azt mondják, az egyik meg is lesz mindenképpen, nem nyerhetünk... :)

Amúgy te írtad, hogy a lepény kialakulásakor valószínű rosszul lettél? Mert szerintem én is, tegnap és ma visszatértek a koraterhes tüneteim. De az összes, mint az 5. héten. Ma vagyok 9+4-en.

1891. hnora
2010. ápr. 22. 21:15

hehe, ez nálam is a diétás koszt :))) Én napi 3-4 szer eszem, sok tejterméket, nem is tudnék diétázni, mert a legtöbb dolog ezek közül nem menne le... Viszont nincs székrekedésem cserébe (igaz puffadok, de ki nem). Nem zabálok, de nem is fogom mérleggel mérni, mit ehetet, egész életemben úgy is azt csinálom :))) Egyébként meg bármennyi is jön fel, mindent le lehet adni... Türelemmel és kitartással. Na diétában nekem csak a kezdet nehéz, utána már nagyon belejövök :))) Amikor terhes lettem, épp nagyböjtöt tartottam, de készültem utána egy kis léböjtkúrára annyira bejött :) Na mindegy, csak azt akartam mondani, hogy ne izguljatok a kilók miatt :)

A bandázs már most jó? Pontosan mire való? Nektek mekkora a poci, hogy már kell? Én szépen veszegetem elő a pár számmal nagyobb régi nacijaimat, amiket pár éve kifogytam, egyelőre megvagyok velük. A mostaniakat inkább nem erőltetem, elszorítanak...

1890. vvicus (válaszként erre: 1889. - Triniti1020)
2010. ápr. 22. 21:04

Én állandóan csak ennék...Na de most megyek zuhanyozni, aztán DVD-zek, kivettem egy filmet a tékából.

Jó éjszakát mindenkinek!

1889. triniti1020 (válaszként erre: 1888. - Vvicus)
2010. ápr. 22. 20:43

No hát ennyitől én is éhen halnék az biztos!

Nekem is kéne keresni vmi vacsorát....

Megyek szétnézek a hűtőben!

1888. vvicus (válaszként erre: 1887. - Triniti1020)
2010. ápr. 22. 19:40
De még mennyire, hogy van rajta gomba, nálam az a favorit most. Múltkor, amikor rendeltem, akkor dupla gombával kértem. De már be is burkoltam...:-D De "csak" egy felet, simán lement volna az egész is, de akkor hamarosan nagy kufferrel rendelkeznék, muszáj egy kicsit visszafognom magam. Főleg, hogy ma láttam egy brendonos magazinban, mit ajánlanak enni. Bakker, én olyanokat és annyit akkor eszem, amikor fogyózom, de komolyan. Reggelire egy szelet tk kenyér, ebédre egy párolt csirkemell párolt zöldséggel, vacsi két pár virsli zöldséggel, köztesen egy-egy alma....Hát én ettől éhenhalnék. Sajnos egyre jobb az étvágyam, de csak olyanokban, amit megkívánok, nekem most a tk dolgok egyáltalán nem mennek, sajnos.
1887. triniti1020 (válaszként erre: 1886. - Vvicus)
2010. ápr. 22. 19:37

Szia!

nekem is van egy feketém, jó lenne még mellé pl. egy vajszínű vagy bézs! Majd látom!

Jó étvágyat a pizzához!!! Szólj ha kész! Nyitom az ablakot! Kivéve, ha van rajta gomba! ;)

1886. vvicus (válaszként erre: 1885. - Triniti1020)
2010. ápr. 22. 19:04

Szia! Na, ez jó hír!

Én meg beszereztem a bandázst, egyet feketében egyet meg cirmos szürkében, mert az világosokhoz is jó lesz. FEhéret vagy bézst szerettem volna, de nem volt csak rózsaszín, kék, zöld, sárga, annyit meg nem akarok rá költeni, hogy minden színben egyet.

Megyek, sül a pizzám...:-DDD

2010. ápr. 22. 17:50

Sziasztok!

Doki kipipálva! A méhem 12 hetesnek felel meg, holnap uh és megnézzük Zigikét is! Vagy ahogy Apa mondta "kölökgólya"! ;)

Köszi a drukkot, de még holnap ránk fér!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook