2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Sziasztok!
Engem érdekelt, mert nem emlékeztem rá! Akkor nem is mondtam volna hülyeséget, hogy ő találta ki a az Elevitet! Nem mertem mondani...
Sziasztok! Felmentem a védőnőhöz, hát vele is úgy jártam, mint ebben az évben a háziorvossal már oly sokszor, ma pont nem volt...:-D Ez az én formám, múlt pénteken a háziorvossal jártam ugyanígy. Voltam nála is. Fáj az epém, de nem tud vele mit kezdeni. Ezt is tűrni kell.
És mindjárt megyünk a Brendonba kismama bandázst venni, tőlünk nincs messze a Váci úti.
Szia!
Üdv köztünk és gratula! ;)
Én nem fogytam, de nem lehet, hogy a kisvuk miatt van? Már ha van kisvuk...
Üdv itt és örülönk, hogy itt vagy. Gratula neked is.
5 kiló az nem semmi! Hánysz is? Unokatesóm felesége a 16.hétig egyfolytában hányt, addig ő is kb ennyit fogyott és alig pár kiló plusszal ment szülni.
Sziasztok!
Én ma töltöm a 12. hetet, du. 4-re megyek az orvoshoz-holnap pedig uh!
Én mikor Annát vártam sok Czeizel könyvet olvastam, többek közt azt is, amiben ír a munkásságáról és a botrányról/perről.
Elevit: Czeizel találta ki, hogy is lehet legjobban megelőzni a velőcsőzáródási rendellenességeket, milyen vitaminokra van hozzá szükség és mekkora mennyiségben. 0,8 mg folsav + néhány másik B vitaminfajtából valamennyi. Akart egy vitamintablettát, ami ezeket tartalmazza. Évekkel előtte kutatást végzett a Seduxen nevű gyógyszerrel kapcsolatban, mert azt tartották róla, hogy magzatkárosító. Kiderítette, hogy nem az. Az a gyógyszergyár, aki a Seduxent gyártotta, ennek cserébe legyártotta neki a magzatvédő vitamint, ami konkrétan az Elevit volt. Ezért ő a kampányarca még ma is.
Botrány: Létrehozott egy központot, ami különböző dolgokkal foglalkozott, egy része még ma is működik, és annak idején béranyasággal és nyílt örökbefogadással is foglalkoztak. Akkoriban a nyílt örökbefogadás újdonság volt, Czeizel nagyon támogatta, mert egy kisbabának állandó gondoskodásra van szüksége az első évében ahhoz, hogy az agya a maximálisan genetikailag lehetséges IQ-ra fejlődjön, egy intézeti baba IQ-ja emiatt alacsonyabb, mint ami egy családban lehetne neki. Tehát olyan nők fordulhattak hozzá, aki terhesek, de örökbe akarják adni a babát (anyaotthon létrehozásában is segédkezett egyébként). Egyenként kerestek örökbefogadót a magzatokhoz. Viszont voltak olyan babák, akik várhatóan sérülten születtek vagy nem fehér származásúak voltak, és ezért nem kellettek senkinek Magyarországon. Próbált tenni azért, hogy külföldiek örökbefogadhassák ezeket a babákat, ez elég nehéz volt a törvények miatt. Na és ekkor valami nő megkereste a munkatársait, asszisztenseit és pénzt ajánlott nekik babaközvetítésért. Több baba került így külföldre, pénzt kapott a közvetítő nő, az asszisztensek és a szülők is. Aztán valahogy kiderült az egész. Czeizel kb. ekkor tudta meg, mi van. Voltak egyébként elég egyértelmű bizonyítékok, amik azt mutatták, hogy nem is tudott róla, csak a tévében ilyen részletességgel nem beszéltek a dologról.
Ja, és a béranyaság azért fejeződött be, mert olyan törvényeket hoztak, amik megakadályozták.
Én sajnálom egyébként a Czeizelt, mert olyanok verték át, akikben megbízott és ő csak kisbabákon akart segíteni.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de talán van akit érdekel a sztori.
Szisztok!
Marineva, annyira szépen hívott, hogy úgy döntöttem hogy mégiscsak bekapcsolódom a témába, akkor is ha nincs időm végigolvasni mind az 1871 hozzászólást. Sajnálom ha ezért a már végigtárgyalt problémákat felhozom...
Én november elejére várom az első babámat, még csak a 11. hétnél tartok. Nagyon örülök, mert PCOs-ban szenvedőnek tarottak, de minden kezelés nélkül estem teherbe teljesen természetes módon. Rosszulléteim vannak, de nem kimondottan reggel vagy este...kiszámíthatatlanul jönnek, semmi szabályt nem fedeztem fel benne.
A kérdésem az hogy van aki fogyott ezalatt a pár hét alatt mert én -5kg.nál tartok.
:) Ez nem hangzik rosszul...
Na, én elteszem magam holnapra, mert megint meló! :(
apukám nekem is oroszlán, úgyhogy én is ismerem a típust :)
a nyilas pasi egyébként főnyeremény, legalábbis nekem :) jólelkű, nagyvonalú, gondoskodó... határozott és határozott véleménye van mindenről az ő határozott értékrendje szerint, de képes ezt felülvizsgálni és ha észérvekkel hatsz rá, megváltoztatni (életem első olyan pasija, aki beismeri, ha tévedett!!!), és persze bocsánatot kérni... A függetlenség és szabadságvágy is abszolút jellemző - és szerencsére nálunk ez nem az állandó éjszakázásban, bulizásban nyilvánul meg, hanem megvannak a hobbijai, amik szentek és sérthetetlenek. Kitűnő szervező, a teljes leterheltség mellett is képes egy női sportcsapatot koordinálni a 12 lány minden nyűgével, bajával, hisztijével együtt. Hát nagyjából ennyi, ja és ő nem önmarcangoló, de nagyon önérzetes :)
Nálunk sincs veszekedés szerencsére, csak hangos vélemény nyilvánítás. Meg úgy átlagban is hangosak vagyunk. És röhögcsélősök. Nekem egóba gázolni nem szabad, Oroszlánnál az az egy halálos bűn van! :)
Milyen a Nyilas pasi amúgy? Férfiban is megvan a mártíromság? Meg a befordulás?
Nem, novemberi. én az önmarcangoló- örök optimista Nyilas vagyok! :)
Nekem az Oroszlán pasi nem újdonság, apukám mellett már megszokhattam gyerek koromban. :)
Hehe nálunk kos-nyilas párosba jön a nyilas vagy skorpió baba :)) az se lesz rossz egyveleg :)) Én mondjuk jobban örülnék a nyilasnak, de mivel 12 a feltételezett iőpont, így skorpió lesz...
Nálunk veszekedés ritkán van, inkább időnként belegázolunk egymás egójába (na jó, én gyakrabban az övébe) és akkor sértődés van, egy-két pátoszos nagyjelenettel fűszerezve...
hát én skorpió vagyok
néha elég nehezen tudok együtt élni magammal
nagy fiam szűz, lány bika
fiú halak
párom ikrek
oroszlán pasi nem semmi, ha kiengedi a hagját, és hallatja az oroszlánüvöltést
te dec-i nyilas vagy?
az első 12 hétben végig normális, a beágyazódás után a hormonhatások miatt a növekvő méh tartószalagjai nyúlnak és persze maga a méh is ez szúró-húzó néha nyillaló érzéssel jár
rám is a frászt hozta az elsőnél, de min3 ugyanilyen volt
később elmúlik, és nem kell aggódni ezzel nincs semmi gond csak alakul át a test
meg az aggódás azért sem jó, mert magas a stressz hormon a vérben, s azt a babák nem szeretik
ja és azon főleg ne aggódj h aggódsz:-)))))