Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 novemberi babát várók fórum

2010 novemberi babát várók (beszélgetés)

1884. Szasza2009 (válaszként erre: 1872. - Orsibigyu)
2010. ápr. 22. 16:57
Szia! Én is PCO-s vagyok, csak hogy ne érezd magad egyedül... :) Igazából az enyhe PCO mellett spontán is teherbe lehet esni simán!
1883. Szasza2009 (válaszként erre: 1874. - Triniti1020)
2010. ápr. 22. 16:56
Én is drukkolok, meg lehet könnyebbülni végre! :)
1882. Szasza2009 (válaszként erre: 1868. - 0a84e34983)
2010. ápr. 22. 16:52
Ha az életben egy ember is szült volna már előttem abban a kórházban, ahova mennem kellene, és mondott volna valamit róla, szerintem én sem tenném. De ha októberben kiderül, hogy nem jött be az új kórház projektje, akkor már hiába kapkodom, hogy máshova akarok menni. Én rohadtul sajnálom azt a pénzt, smucig vagyok, főleg ilyenekben... :( De ez van!
1881. Szasza2009 (válaszként erre: 1873. - Mel81)
2010. ápr. 22. 16:49

Sziasztok!

Engem érdekelt, mert nem emlékeztem rá! Akkor nem is mondtam volna hülyeséget, hogy ő találta ki a az Elevitet! Nem mertem mondani...

2010. ápr. 22. 15:57
Képzeljétek ma megjött az adóbevallásom,és a múlt évben csak 7 hónapra való adóalapom volt. A munkáltatóm valamit nagyon elcsalt.Én meg teljesen nyugodt voltam,hogy az efféle dolgaim rendben vannak.Ennek most milyen következményei lehetnek?
1879. vvicus
2010. ápr. 22. 15:53

Sziasztok! Felmentem a védőnőhöz, hát vele is úgy jártam, mint ebben az évben a háziorvossal már oly sokszor, ma pont nem volt...:-D Ez az én formám, múlt pénteken a háziorvossal jártam ugyanígy. Voltam nála is. Fáj az epém, de nem tud vele mit kezdeni. Ezt is tűrni kell.

És mindjárt megyünk a Brendonba kismama bandázst venni, tőlünk nincs messze a Váci úti.

1878. triniti1020 (válaszként erre: 1872. - Orsibigyu)
2010. ápr. 22. 15:10

Szia!

Üdv köztünk és gratula! ;)

Én nem fogytam, de nem lehet, hogy a kisvuk miatt van? Már ha van kisvuk...

1877. marineva77 (válaszként erre: 1872. - Orsibigyu)
2010. ápr. 22. 15:04

Üdv itt és örülönk, hogy itt vagy. Gratula neked is.

5 kiló az nem semmi! Hánysz is? Unokatesóm felesége a 16.hétig egyfolytában hányt, addig ő is kb ennyit fogyott és alig pár kiló plusszal ment szülni.

1876. triniti1020 (válaszként erre: 1875. - Mel81)
2010. ápr. 22. 14:40
Köszi! ;)
1875. mel81 (válaszként erre: 1874. - Triniti1020)
2010. ápr. 22. 14:22
Drukkolok!
2010. ápr. 22. 14:12

Sziasztok!

Én ma töltöm a 12. hetet, du. 4-re megyek az orvoshoz-holnap pedig uh!

1873. mel81 (válaszként erre: 1854. - Szasza2009)
2010. ápr. 22. 13:49

Én mikor Annát vártam sok Czeizel könyvet olvastam, többek közt azt is, amiben ír a munkásságáról és a botrányról/perről.

Elevit: Czeizel találta ki, hogy is lehet legjobban megelőzni a velőcsőzáródási rendellenességeket, milyen vitaminokra van hozzá szükség és mekkora mennyiségben. 0,8 mg folsav + néhány másik B vitaminfajtából valamennyi. Akart egy vitamintablettát, ami ezeket tartalmazza. Évekkel előtte kutatást végzett a Seduxen nevű gyógyszerrel kapcsolatban, mert azt tartották róla, hogy magzatkárosító. Kiderítette, hogy nem az. Az a gyógyszergyár, aki a Seduxent gyártotta, ennek cserébe legyártotta neki a magzatvédő vitamint, ami konkrétan az Elevit volt. Ezért ő a kampányarca még ma is.

Botrány: Létrehozott egy központot, ami különböző dolgokkal foglalkozott, egy része még ma is működik, és annak idején béranyasággal és nyílt örökbefogadással is foglalkoztak. Akkoriban a nyílt örökbefogadás újdonság volt, Czeizel nagyon támogatta, mert egy kisbabának állandó gondoskodásra van szüksége az első évében ahhoz, hogy az agya a maximálisan genetikailag lehetséges IQ-ra fejlődjön, egy intézeti baba IQ-ja emiatt alacsonyabb, mint ami egy családban lehetne neki. Tehát olyan nők fordulhattak hozzá, aki terhesek, de örökbe akarják adni a babát (anyaotthon létrehozásában is segédkezett egyébként). Egyenként kerestek örökbefogadót a magzatokhoz. Viszont voltak olyan babák, akik várhatóan sérülten születtek vagy nem fehér származásúak voltak, és ezért nem kellettek senkinek Magyarországon. Próbált tenni azért, hogy külföldiek örökbefogadhassák ezeket a babákat, ez elég nehéz volt a törvények miatt. Na és ekkor valami nő megkereste a munkatársait, asszisztenseit és pénzt ajánlott nekik babaközvetítésért. Több baba került így külföldre, pénzt kapott a közvetítő nő, az asszisztensek és a szülők is. Aztán valahogy kiderült az egész. Czeizel kb. ekkor tudta meg, mi van. Voltak egyébként elég egyértelmű bizonyítékok, amik azt mutatták, hogy nem is tudott róla, csak a tévében ilyen részletességgel nem beszéltek a dologról.

Ja, és a béranyaság azért fejeződött be, mert olyan törvényeket hoztak, amik megakadályozták.

Én sajnálom egyébként a Czeizelt, mert olyanok verték át, akikben megbízott és ő csak kisbabákon akart segíteni.

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de talán van akit érdekel a sztori.

1872. orsibigyu
2010. ápr. 22. 13:45

Szisztok!

Marineva, annyira szépen hívott, hogy úgy döntöttem hogy mégiscsak bekapcsolódom a témába, akkor is ha nincs időm végigolvasni mind az 1871 hozzászólást. Sajnálom ha ezért a már végigtárgyalt problémákat felhozom...

Én november elejére várom az első babámat, még csak a 11. hétnél tartok. Nagyon örülök, mert PCOs-ban szenvedőnek tarottak, de minden kezelés nélkül estem teherbe teljesen természetes módon. Rosszulléteim vannak, de nem kimondottan reggel vagy este...kiszámíthatatlanul jönnek, semmi szabályt nem fedeztem fel benne.

A kérdésem az hogy van aki fogyott ezalatt a pár hét alatt mert én -5kg.nál tartok.

1871. vvicus (válaszként erre: 1870. - 0a84e34983)
2010. ápr. 22. 10:52
Éppen ezért írtam le a véleményem. Van, akinek a pap és így tovább.
1870. 0a84e34983 (válaszként erre: 1869. - Vvicus)
2010. ápr. 22. 10:49
Ezt mindenki maga dönti el.Nekem már van összehasonlítási alapom.Ezért döntöttem így.
1869. vvicus (válaszként erre: 1868. - 0a84e34983)
2010. ápr. 22. 10:40
Nekem nővérem nagyon megszívta, és nem saját hibájából, mert ő akart orvost, de pont Horvát Ágnes dúlása alatt volt terhes és szült. Én nem vágok neki orvos nélkül, főleg nem az elsőnek.
2010. ápr. 22. 10:34
Én az első lányomnál fogadtam orvost,de nem sok értelme volt.Most győrben szépen eljárok a terhesgondozóba,és ugyanúgy elmondanak szépen mindent.Péntekenként kell járnom dr.Fekete Zoltánhoz és nagyon rendes orvos. Nem fogadok sem orvost sem szülésznőt,pedig éppen kibírnánk.Most szült egy ismerősöm itt a győri kórházban és ő sem fogadott orvost,de semmi hátránya nem volt belőle.Azt mesélte,hogy nagyon jól működik itt a szülészet,csak a csecsemős nővérek közt van egy két goromba.Szerintem kár ekkora kiadásokba verni magunkat mint 50-80 ezres orvos(plussz a magánrendelések ára) vagy 20ezres szülésznő.
1867. vvicus (válaszként erre: 1863. - Hnora)
2010. ápr. 22. 10:25
Bocs, ha megsértek valakit, de szerintem ezek olyan hülyeségek. Én is és bátyám is nyilasok vagyunk, van, ami igaz, van ami nem ránk nézve. Három skorpió van a családban, mindegyik homlokegyenest más jellem.
1866. vvicus (válaszként erre: 1853. - Hnora)
2010. ápr. 22. 10:20
Sziasztok! Szülésznő ennyit kér? Húha, nem semmi, milyen árak vannak...:-/
1865. Szasza2009 (válaszként erre: 1864. - Hnora)
2010. ápr. 21. 23:28

:) Ez nem hangzik rosszul...

Na, én elteszem magam holnapra, mert megint meló! :(

1864. hnora
2010. ápr. 21. 23:22
most hogy mondod, mártíromságra egyébként hajlamos, de kirángatom, mert én örök optimista vagyok :) befordulást most nehezen tudja megvalósítani, mert a családom egy calabriai halászcsaláddal vetekszik, és most itt lakunk velük :) de minden nap szüksége van legalább egy magányos órára, amikor "játszhat" kedvére (általában sporteredményeket és gazdasági hírportálokat olvas a neten)
1863. hnora
2010. ápr. 21. 23:19

apukám nekem is oroszlán, úgyhogy én is ismerem a típust :)

a nyilas pasi egyébként főnyeremény, legalábbis nekem :) jólelkű, nagyvonalú, gondoskodó... határozott és határozott véleménye van mindenről az ő határozott értékrendje szerint, de képes ezt felülvizsgálni és ha észérvekkel hatsz rá, megváltoztatni (életem első olyan pasija, aki beismeri, ha tévedett!!!), és persze bocsánatot kérni... A függetlenség és szabadságvágy is abszolút jellemző - és szerencsére nálunk ez nem az állandó éjszakázásban, bulizásban nyilvánul meg, hanem megvannak a hobbijai, amik szentek és sérthetetlenek. Kitűnő szervező, a teljes leterheltség mellett is képes egy női sportcsapatot koordinálni a 12 lány minden nyűgével, bajával, hisztijével együtt. Hát nagyjából ennyi, ja és ő nem önmarcangoló, de nagyon önérzetes :)

1862. Szasza2009 (válaszként erre: 1860. - Hnora)
2010. ápr. 21. 23:01

Nálunk sincs veszekedés szerencsére, csak hangos vélemény nyilvánítás. Meg úgy átlagban is hangosak vagyunk. És röhögcsélősök. Nekem egóba gázolni nem szabad, Oroszlánnál az az egy halálos bűn van! :)

Milyen a Nyilas pasi amúgy? Férfiban is megvan a mártíromság? Meg a befordulás?

1861. Szasza2009 (válaszként erre: 1859. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 21. 22:56

Nem, novemberi. én az önmarcangoló- örök optimista Nyilas vagyok! :)

Nekem az Oroszlán pasi nem újdonság, apukám mellett már megszokhattam gyerek koromban. :)

1860. hnora (válaszként erre: 1858. - Szasza2009)
2010. ápr. 21. 22:49

Hehe nálunk kos-nyilas párosba jön a nyilas vagy skorpió baba :)) az se lesz rossz egyveleg :)) Én mondjuk jobban örülnék a nyilasnak, de mivel 12 a feltételezett iőpont, így skorpió lesz...

Nálunk veszekedés ritkán van, inkább időnként belegázolunk egymás egójába (na jó, én gyakrabban az övébe) és akkor sértődés van, egy-két pátoszos nagyjelenettel fűszerezve...

2010. ápr. 21. 22:41

hát én skorpió vagyok

néha elég nehezen tudok együtt élni magammal

nagy fiam szűz, lány bika

fiú halak

párom ikrek

oroszlán pasi nem semmi, ha kiengedi a hagját, és hallatja az oroszlánüvöltést

te dec-i nyilas vagy?

1858. Szasza2009 (válaszként erre: 1856. - Hnora)
2010. ápr. 21. 22:33
Képzeld el, hogy én Nyilas vagyok, a párom Oroszlán, nálunk általában Győzike só megy, főleg az ember hajlamos arra, hogy bömböljön, mint egy Oroszlán, ha valami nem klappol. Féltem, hogy kapunk egy Halak, vagy egy Szűz jegyű babát, de szerencsére nem, a gyerkőc sem lesz kismiska, akár Nyilas lesz, akár Skorpió! Valószínűleg hárman fogunk kajinkolni...
2010. ápr. 21. 22:22
hát a kos amúgy is tüzes jegy, és sokszor megy fejjel a falnak-faltörő kos :D
1856. hnora (válaszként erre: 1855. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 21. 22:18
az a nagyon parás aggódás csak ritkán jön rám, igazából fát lehetne vágni a hátamon, pedig eléggé robbanékony-lobbanékony természet vagyok... Nem tudom ki mit tart a horoszkópról, mi a munkahelyi barátnémmal szoktunk szórakozni vele: szóval én kos vagyok, és egy kivételével minden bolygóm a kosban van, mindezt egy mérleg aszcendens próbálja ellensúlyozni. Rám tökéletesen igaz: heves vagyok, imádom a kihívást, de nem mindig vagyok kitartó, és irtó könnyen elveszítem a fejem. Na most viszont halál nyugodt lettem, semmi nem hoz ki a sodromból, mintha nem is én lennék...
1855. 6f7563ce7e (válaszként erre: 1853. - Hnora)
2010. ápr. 21. 22:13

az első 12 hétben végig normális, a beágyazódás után a hormonhatások miatt a növekvő méh tartószalagjai nyúlnak és persze maga a méh is ez szúró-húzó néha nyillaló érzéssel jár

rám is a frászt hozta az elsőnél, de min3 ugyanilyen volt

később elmúlik, és nem kell aggódni ezzel nincs semmi gond csak alakul át a test

meg az aggódás azért sem jó, mert magas a stressz hormon a vérben, s azt a babák nem szeretik

ja és azon főleg ne aggódj h aggódsz:-)))))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook