Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 novemberi pécsi babák és mamáik fórum

2010 novemberi pécsi babák és mamáik (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2011. jún. 28. 07:59

a 7, és fél hó is nagyon nagyon szép idő..látod, nekünk szinte semmit nem sikerült,,,,...majd a következő babónál..:))


már 4 fogacskánál járunk most a napokba jöttek ki a felsők, jól megszenvedtünk vele, nem aludtunk semmit szinte, meg én is jó hulla voltam......de szerencsére már 2 napja javul a helyzet.......és a tejtermékekkel megvárom a 10 hót...könnyen vállthat ki később allergiát, meg nálunk volt ugye a kezdeti laktóz para, ami szerencsére elmúlt....:)) de azért óvatos leszek a tejes dolgokkal. már az is csak kicsivel több mint 2 hónap......mi most kezdjük csak majd a 8 hós kajákat....remélem minden ízleni fog neki..:))


mászás állás, kicsi séta nálunk is megvan...:))) olyan éádes amikor hiper szuper gyorsan mászik...és csak csóválja a kis fenekét......



remélem veletek is minden rendben.....van egy klub én csináltam pécsi anyukáknak...ha gondolod csatlakozz.....pécsi anyukák...kis manókkal....a neve...

2011. jún. 22. 09:23

Szia!


Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a Balcsin. Ábel nagyon ügyesen fejlődik.


Hogy állsz a vizsgával? sikerült?


Dorkus is másfél hete áll, és a mászással úgy beindult, hogy szinte követhetetlen :)

Az állással pedig ott tart, hogy mindenhol felkapaszkodik és az ágy mentén kapaszkodva végigsétál. Nem gondoltam, hogy ez ilyen hamar bekövetkezik :(

mi 6 fogacskánál tartunk, nagyon szépen tép vele Dorka. Kiflit, babapiskótát nagyon szereti.

nálunk is mennek a nagy főzések ezerrel. már májat, karfiolt, túrót és joghurtot is eszünk. és elkezdtem fűszerezni az ételeket. pici só mindig kerül bele és eddig a petrezselymet, bazsalikomot és oregánót kóstoltuk.

Sajnos Dorka 14-e óta tápszeres lett, egy ideje ne volt hajlandó szopizni, leválasztotta magát. Emiatt egy kicsit rosszul éreztem magam, de nem tudtam mit tenni, azért 7,5 hónap is jó volt, hogy anyatejet kaphatott...ez van.

mi is megyünk Balcsira 1,5 hét múlva, már nagyon várom. 4 napra megyünk le, biztos jól telepakolom majd a kocsit :)


megvolt a vízalatti fotózás is az úszáson, most várjuk a képeket :)


Puszi

2011. jún. 17. 08:24

szia!!!

megvagyunk csak szenvedek a nettel, meg balcsiztunk a hétvégén..:)) úgyhogy most már megpróbálok lenni...:)))ű


szerencsére már jó ideje meggyógyultunk..:)) husit is eszünk és szerencsérre nagyon ízlik neki amiket nem szeret úgy vettem észre a "zöld" zöldségek.....főleg a cukorborsó..persze csak passzírozva kapja, de azt nem szereti bármibe keverem megérzi, hogy benne van...elképsztő.... de a brokkolit megeszi..:)) ja meg nem eszik meg zöldésges üveges bébikaját, csak olyat amibe van gyümi vagy édesebb mondjuk répa sütőtök.:))) úgyhogy itthoni nagy főzések vannak az úriembernek.:))


nekünk még mindig csak két fogunk van alul egyszerűen nem akar jönni a többi.:)) majd idővel..... az ábi is már mászik folyamatosan felül ma_gátol mondjuk az egyik kezét még lent tartja, ha én ültetem akkor ül stabilan, de ezt nem szoktam erőltetni hiszen fel tud ülni, majd elengedi a kezecskéjét is... ja és feláll.:)) belekapaszkodik bármibe először térdre húzza magát aztán hopp feláll......gyors az ütem az tuti csak bírjam majd szusszal, hogy utána futkosok.:)))lassa fel kell majd rakni az élvédőket, kezdődnek az ide oda dölések......:))))) veletek mi a helyzet??? puszi

2011. máj. 30. 12:07

szia!


hogy vagytok? meggyógyult Ábel?

megtörtént a husi kóstolás?


már 6 fogacskánk van, egyedül fel tud ülni Dorka és mászni is elkezdett.rohamosan fejlődik, nagyon ügyes és rettentő mozgékony. :)

93. jana523 (válaszként erre: 92. - Nemmaci)
2011. máj. 19. 07:57
ábel is tegnap már lépet kettőt de a kezét nem akarta rakni, úgyhogy sikertelen próbálkozás...de elég kitartó...... saláta ízlett a dorkának mi brokkolizunk még...aztán husi.....:)))
2011. máj. 18. 19:33

ma salátát kóstoltunk :)


Dorka nagyon próbálkozik a mászással, de egy két mozdulat után eldől :)

91. nemmaci (válaszként erre: 90. - Jana523)
2011. máj. 16. 13:51
persze elég. én is 5 napig etettem Dorkával pipihusit különböző varjárókban. ettük sütőtökkel, gesztenyével, répával... így nem volt unalmas :)
2011. máj. 16. 09:52
igen kihagytuk, inkább gyógyuljon meg teljesen. bár nem fertőzünk de kitudja. nyugodtabb vagyok, ha csak jövő héten megyünk..:)) mi gesztenyézünk most nagyon ízlik az ábinak. holnap meg brokkoli aztán husi....te mennyit vártál a husi és a következő kaja bevezetése között elég az 5 nap??
2011. máj. 14. 18:28
megcsináltam Dorkának a cukkinifőzit. nagyon ízlett neki :) tettem bele csirkehusit is :)
88. nemmaci (válaszként erre: 87. - Jana523)
2011. máj. 14. 18:27

köszi :)

hát, igen... nem tudom honnan szedtek annyi szavazatot :)



voltunk ma úszni. nem láttalak titeket. gondolom nem akartatok jönni, mert Ábi még nem gyógyult meg teljesen.

jó sokan voltunk.

87. jana523 (válaszként erre: 86. - Nemmaci)
2011. máj. 14. 12:15
ihen én is láttalak titeket és szavaztam, de kicsit kevesek voltunk a sok ezres szavazatokhoz,...:DDD
86. nemmaci (válaszként erre: 84. - Jana523)
2011. máj. 13. 19:13

örülök, hogy kinőttétek az érzékenységet.

a brokkolit érdemes kipróbálni, legalábbis Dorkának nagyon bejött :)

főleg a vegyes zöldség verzió ízlik neki (brokkoli, burgonya,répa)


igen, pulyka husit is próbáltuk, de azt csak üveges változatban. most csak csirkehusit tettem el Dorkának a fagyasztóba.


nem is kell erőltetni az ülést, majd ha Ábi úgy érzi, úgy is ülni fog.

Dorka már félfekvő helyzetből folyton felült és többször "kihisztizte", hogy felültessük. Irtó ügyesen ül, a védőnőt is kérdeztem, hogy ülhet-e. megnézte, hogy ül és azt mondta, hogy nyugodtan hagyhatom ülni.


láttam Ábi fotóját a babaversenyen, szavaztam is rátok :)

85. nemmaci (válaszként erre: 83. - Jana523)
2011. máj. 13. 18:58
köszönöm, kipróbálom holnap. :)
2011. máj. 13. 17:21

Az ábi még nem tud ülni, ültetni meg még nem akarom a mászásból már majdnem kiül oldalra, csak még eldől csak kb 10-20 másodpercig tatja magát aztán megunja.....ma kapott gesztenyét az ábi aztán megpróbálkozunk a brokkolival... aztán meglátom, hogyan lesz a pocakja mert kapja a laktóztartalmú tápszert mert úgy néz ki kinőttük az allergiát de volt egy kis hasmenős vírusa és szeretném ha teljesen rendbe jönne a pocakja a husiban meg fehérje van és nekünk ugye pont azzal volt bajunk, úgyhogy várok még egy kicsit, hogy a tápszerben lévő fehérjét megszokja teljesen nehogy túl sok legyen egyszerre...:(( akkor megint kezdhetünk előröl mindent.:(( úgyhogy lehet, hogy a szilva meg a borsó még beelőzi a husit, bár már nagyon várom mit szól majd hozzá....

csak csirkét eszik a dorka vagy pulykát is???

83. jana523 (válaszként erre: 81. - Nemmaci)
2011. máj. 13. 14:13
meghámoztam kimagoztam megfőztem, nagyon gyorsan átpuhul...... és utána krumplival kapta az ábi......kicsit ízetlenebb mint a többi kaja amit eszik, de megette..:D
2011. máj. 13. 13:25

gratulálok a fog fogacskákhoz!

nekünk is újra beindult a fogzás, most 4-nél tartunk, de jön még kettő :)

81. nemmaci (válaszként erre: 80. - Jana523)
2011. máj. 13. 13:22

Örülök, hogy túl vagytok a betegségen! biztos visszajön hamarosan ábi étvágya.

nagyon ízlik Dorkának a husi, most már szinte csak husis ebédet eszik. ma husi levesben főtt zöldségeket és pipimellett evett, alig akarta abbahagyni az evést. persze addig nem fűszereztem be a levest, még ki nem vettem Dorka részét belőle. :)

Nagyon ügyes Ábi! Dorka is ezeket csinálja. Gurul ezerrel, hátrafelé kúszik és négykézláb hintázik, ja és néha kivi magát a hintázásból :)

Nagyon szépen ül Dorka és imád így játszani :)

Cukkinit még nem ettünk, de pont tegnap vettem, úgyhogy holnap azt fogok főzni a csajszinak. te hogyan szoktad elkészíteni?

80. jana523 (válaszként erre: 79. - Nemmaci)
2011. máj. 11. 15:33

szia! megvagyunk nyuszi óta betegeskedtünk most már szerencsére minden rendben ezért egy kicsit visszavettünk az új hamikból mert ment a pocakja is úgyhogy diétáztunk keményen...:( de szerintem 2 hét és nálunk is jön a husi..:) ki bújt az alsó két fogunk és négykézlábra állva hintázunk már két hete..:)) úgyhogy napok kérdése és jön a mászás...most éppen tolatva közlekedünk meg forogva megállás nélkül....



veletek mi a helyzet...remélem nálatok nem volt betegeskedés...... husi tetszett a dorkának??? mi cukkinit eszünk és megeszi az ábi ez a lényeg:::))

2011. máj. 11. 13:35

szia!


mi újság veletek?


megvolt vasárnap a keresztelőnk. Jól sikerült, de azért fárasztó volt.


1 hete eszünk husit is.

2011. ápr. 19. 10:21
nagyon ízlett szerencsére eddig semmivel nem volt baj..:DD ne is legyen..:)))
2011. ápr. 19. 10:09
Hogy ízlett a körte?
76. jana523 (válaszként erre: 75. - Nemmaci)
2011. ápr. 18. 13:49

igen üveges kiszerelésű. van tescoban is meg dm-ben is....az

ábi azt nagyon szereti, és nincs benne se tartósítószer se cukor mégis nagyon édes, csak arra kell, figyelni, hogy felbontás után 3 nap alatt megromlik. én van, hogy a krumpli főzelékbe is öntök egy kicsit szívesebben megeszi, mert édes lesz.. persze csak pár cseppet.:)) én is féltem a céklától, de meglepően finom az ábi is szereti, csak nagyon sokat kell főzni kb másfél órát. nagyon édes egyébként én krumplival szoktam adni..:DD

75. nemmaci (válaszként erre: 73. - Jana523)
2011. ápr. 18. 12:54
így még nem próbáltam, de megkóstoljuk :)
74. nemmaci (válaszként erre: 72. - Jana523)
2011. ápr. 18. 12:54

én legalább 3 napig adok egy új ízt, aztán a már ismert ízzel keverve is szoktam adni, hogy ne legyen unalmas. Persze ilyet, hogy brokkoli és rizs, nem nagyon lehet magában adni, úgyhogy ezeket eleve keverve adtam. a brokkolit krumplival, a rizst pedig gyümölccsel vegyítve.

én első nap a rizst is csak egy keveset adtam, aztán rászopiztunk. viszont másnap már egy fél üveggel lecsúszott. el szoktam rakni az üres békikajcsis üvegeket. sokszor előfordul, hogy abból etetek, mert nehezebben búrul ki belőle az étel, mint a kistányérból. sajnos jártam már úgy, hogy a kisasszony meglökött... :(


én is vettem ilyen instant teát, de sajna ez sem jött be nálunk. ezt a hippeset én is megnézném, ez üveges kiszerelésű?


a céklát még nem kóstoltuk, a színe miatt félek egy kicsit... a szobában biztos nem próbáljuk ki...(szőnyegpadlónk van). pedig a drappon biztos jól mutatna :) eddig még nem ettük le a szőnyeget, de már elképzeltem...

73. jana523 (válaszként erre: 71. - Nemmaci)
2011. ápr. 18. 11:25
ja én az almát leszoktam párolni, 2 perc alatt megvan és finomabb édesebb lesz.
72. jana523 (válaszként erre: 70. - Nemmaci)
2011. ápr. 18. 11:24

vizet egyáltalán nem azt kiköpi egy kortyot sem iszik. én is max 150 ml-t tudok bele nyomni, mondjuk tegnap kb 200-at ivott, de szerintem azért mert krumpli cékla volt az ebéd, és az kicsit fullasztó, vagyis töményebb, mint a gyümi. teából, van miluppának ilyen instant teája, csak azt hajlandó de azt is elnyamogva, rendes filteres teát nem issza meg, meg van a hippnek egy ilyen almalé édeskömény tea mix. na az a kedvenc abból iszik, de ez nálunk is probléma....


te hány naponta adsz neki új ételt?? mi eszünk almát banánt sütőtököt céklát krumplit barackot most kezdi a körtét.ja meg a tejpépet uzsira

a rizst azt kóstoltattad, vagy azonnal kaphat belőle nagyobb adagot. a répát majd, most akarom a körte után és akkor utána, jöhet a szilva, és akkor még néhány zöldség és úgy számoltam, akkor már elmúlik 6 hós, kb 6 és fél hósan akarom kezdeni én is csirkehusival....

2011. ápr. 18. 11:11
Tegnap uzsira almát sütöttem Dorkának. Így sokkal jobban ízlett neki, mint nyersen :)
70. nemmaci (válaszként erre: 69. - Jana523)
2011. ápr. 18. 11:05

Örülök, hogy jól megy a vezetés :)


mi már elég sok mindent eszünk. nekem is van többféle táblázatom, de mindenhol máshová sorolják a szilvát. Ízlett Dorkának, nem volt vele semmi gond. Szerencsére eddig semmire sem allergiás- kopp-kopp-kopp :)

eddig a répáért nem volt oda, abból nem nagyon akart enni. holnap répát főzök burgonyával, hátha így jobban ízlik majd.

most pár napig a brokkoli volt porondon. burgonyát főztem hozzá és anyatejjel hígítottam a leturmixolt pépet.ez is tetszett, bár közel nem annyira, mint a banán :)-az a kedvenc.


Amitek eszünk: alma,banán,körte,barack,szilva,répa,burgonya,sütőtök,brokkoli,rizs és keksz.

Pár nap múlva szeretném még bevezetni a paradicsomot, aztán kb 3 hét múlva kezdenénk el husit is enni. Csirkehusival szeretnék majd kezdeni.


hatalmasat léptünk előre Dorkával az ivással kapcsolatban. Eddig nem volt hajlandó inni, bármivel kínáltam. Most viszont napjában sokszor megkínálom és már napi 50-120 ml között fogyaszt. Ez nálunk hatalmas adagnak számít.:)

De nem iszik meg bármit... csak a gyümilevek kellenek és abból sem mindegyik tetszik. A teát helyből kiköpi a kisasszony.


Ti hogy álltok az ivással? Elfogadja Ábel a folyadékot?

69. jana523 (válaszként erre: 68. - Nemmaci)
2011. ápr. 18. 10:28

háát ez volt az eddigi legjobb vezetés ...szerencsére jól ment hiba nélkül, kicsit lett is önbizalmam, hogy így talán mégis van esélyem, hogy meglesz a joksi hamarosan.....

még nincs időpont majd hív az oktatóm, most kéri.......azt mondta valószínű május 1. hete mert hogy erre a hétre már elfogytak...:( majd meglátjuk......a dorka miket eszik már... mert én elkezdtem, most körtét adni az ábinak ma csak négy kanállal kapott, mondjuk mi 3-4 nap alatt eljutunk a teljes mennyiséghez.:) írtad, hogy adsz már szilvát, nem lett tőle baja a dorkának, mert az én táblázatomban csak 8 hótol szerepel, én is vettem már 3 üveggel azon meg 4 hó van.....mert ha nektek is bevált, lehet, hogy elkezdem majd azt adni...:DD

68. nemmaci (válaszként erre: 67. - Jana523)
2011. ápr. 18. 09:38

akkor majd húsvét után.

örülök, hogy jól éreztétek magatokat :)

nem volt szívem felkelteni Dorkát.. ha felkeltem, biztos nyűgös lett volna :(


hogy ment a vezetés? megvan már az időpont a vizsgára?

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook