2010 júniusi babák (beszélgetés)
Én úgy félek,hogy az nem igaz!
Félek a gátmetszéstől,az érzéstelenítőtől,ha császároznak a katétertől,infutól....jesszus,hogy milyen kényes vagyok :)
Nem bírom a fájdalmat,tegnap fájt a torkom és azthittem itt a vég :)
Csak azt hajtogatom magamban,hogy mindegy hol vagdosnak széjjel csak a Babóval ne legyen gond.
Megvettétek már az ajándékokat,meg a fát?Nekem még annyi minden hiányzik,hogy csak na.
Képzeljétek mosogatógépet kapok a Páromtól karira,hát nem Édes,hogy így gondol rám? :))
Ti mit kértetek karira?Van akinek megvan a Kismamák Nagykönyve?
Szép napot,és vigyázzatok magatokra a csúszós utakon!!!
Szia!
Örülök,hogy már tudod milyen nemű lesz a Picike!
Úgy néz ki én már csak vagy 2 ünnep között vagy januárban megyek UH-ra.
Akkor már biztos látják.Tegnap nekem is felment a vérnyomásom,mondjuk az nem is csodálom,mert tegnap voltam az endokrinológián,és én még nem is vártam sokat a többiekhez képest :)
Nálatok esik a hó,vagy milyen idő van?
Vigyázz magadra!
Sziasztok,jó reggelt!
Nálunk is nagy hó van már.:)Most is esik.
Örülök is,meg nem is.
Csak ne kellene kocsival menni sehová.:(
A fiam viszont imádja!
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást a szurihoz.Nekem bepirosodott,kb 20 ft-os nagyságú helyen.:(Meg tegnap nem is voltam túl jól,vettem is be Oscillococcinum-ot.Utána csicsi.Most jobb.Remélem nem lesz gond tőle.
Háziorvoshoz nem kell menni,csak annak,aki táppénzen van,a papírért.
Csak a belgyógyra kell menni,de ha a házidoki belgyógy.szakember,akkor ő is megcsinálhatja.
Szép fehér napot kívánok mindenkinek!!!
Sziasztok Kismamik!
Volt ma egy nagyon furcsa érzésem!...Nem is tudom hogyan magyarázzam meg mintha egy levegőbuborék a vízben úgy futott át a hasamon valami. Szerintetek lehet hogy már a babát éreztem még csak holnap leszek 13 hetes.volt valakinek hasonló érzése?
Itt is esett nagyon sok hó olyan jó és szép minden fehér. Melóhelyen mindenki dobálózott de engem kihagytak belőle mert nekem most nem szabad megfáznom! :-))
Még én sem voltam háziorvosnál pedig a védőnő javasolta, csak persze ne akkor menjek mikor sokan vannak nehogy elkapjak valami betegséget, de ez az én dokim mindenkivel legalább fél óráig elvan, annyit kell várni.
Szia Évi!
Nekem a védőnő azt mondta, hogy vagy belgyógyász, vagy háziorvos, nekem az utóbbi egyszerűbb volt, aranyos! Annyit csinált, hogy addigra meg volt a vérképem eredménye, azt megnézte, mért egy vérnyomást, és beleírt oda, ahol a belgyógyász (háziorvos) hely van... Külön voltam EKG-n.. szerintem nem muszáj hozzá menni ,ha belgyógyásznál voltál, főleg ha ilyen helyre kell menni... :((( De a védőnőd biztos meg tudja mondani tutira, nem?! Bár, ki tudja! Mindenhol és mindenki mást mondd!
Képzeljétek, éjszaka arra ébredtem, hogy olyan rosszul voltam, úgy fájt a fejem, hogy majdnem meghaltam, de komolyan... azt hittem agyvérzést kapok... ráadásul egész nap egyedül voltam itthon.. még jó sírtam is...:((( Aztán du. anyukám megmérte a vérnyomásom, és 136/92 volt, 102 pulzusszám... Nekem 100/70 nél sose volt több, úgyhogy valószínű azért, aztán du. egyik pillanatról a másikra elmúlt... Háát, nem tudom, lehet hogy az idő miatt.. Vagy nem tudom!! De jó sz...l voltam...:(((
Szép estét Kismamák ebben a szép havas időben!!:)))
Sziasztok!
Nekem most 110/70 a vérnyomásom. Timikémmel végig határértéken táncoltam, szülés napján meg felment 170-re. Igaz lázam is volt igen sz@rul is voltam, meg is császároztak, mert a burokrepesztésnél kiderült, csupa magzatszurok, valószínű ezért lettem beteg.
Féltem, megint gondom lesz, de egyenlőre alacsonyabb, mint normál állapotomban. Igaz a sót szórom a számba, tudom őrültség, de ez hozza rendbe a gyomrom, és kívánom, mint az ecetesubit.
Nekem a háziorvos még akkor se kérte el a kiskönyvemet, mikor H1N1-re oltott. De belgyógyászatra el kell menni azt Sztk-ba.
A hó itt is esett, ki is mentem mind a két lánnyal játszani, meg havat lapátoltam, nem keveset. Aludtam is utána egy jót.
Sziasztok.
Megjött a véreredményem,amin az egyik eredmény pozitív lett,és negatívnak kellett volna lennie.Ez ez enzim mod.Ellen anyagot termel a szervezetem.Két hét múlva megyek újra.Kíváncsi leszek,hogy milyen eredménye lesz annak.Van valaki akinek volt ilyen gondja?
Holnap megyek beoltatom magam.
Huhh, hát akkor nem lesz egy séta galopp:(
Na mindegy, csak legyen minden oké!
Helló lányok!
Mindenkinek gratula, aki már tudja a baba nemét. :D A hó nálunk is esik, kitartóan! Annyira szeretem!!!! Ez az egyetlen fénypont a télben.
Az én vérnyomásom annyira alacsony, h a pincébe kell lemenni érte, mindig is ien volt. Bár ez sem jó, mert később hamar el fok szédülni ácsorogva a nagy hassal.
Mi az a RELANZA? :)
Nekem jövőhéten kell mennem AFP-re, de kb. 5 oldalnyi cuccot tesztelnek a véremből... nem győztem olvasni...
nekem azt mondták a kórházba, hogy 140/90ig oké, de a fölött semmiképp:(
nekem ennyi sem volt még
nekem egyszer mért a doki magasat, mert nagyon felidegesített:(180/100:(
azóta voltam kórházba, ott mindig jó volt ,gyógyszer nélkül, és itthon is mérem 3x naponta
ill. most fogok 24órás mérőt kapni valamikor
Szia én magas vérnyomásos vagyok, sajan:(
neked mennyire magas?
én nem szedek semmilyen gyógyszert, mert eddig nem volt magas
Szia! Nekem eddig kétszer mérte védőnő a vérnyomásom és 1. 138/90
2. 140/90
volt ami elég soknak számit! Viszont a belgyogyászaton amikor mérték csak 120/90 volt és ez a két védőnői látogatásom között volt!Szóval eléggé ingadozik! Tudom lesz még jó pár vérnyomás mérés de az eddigi eredményeim nem a legjobbak!
Sziasztok!!Itt is van bőven hó tettem fel képet meg remélem már estére tehetek fel arrol is hogy én vagyok a tájon!!Rosszabb vagyok mint egy gyerek!!Nagyon örülök a hónak!!Megyek és sétálok mivel ebédünk mára is van!!
Szép napot mindenkinek!!!Majd még jövök!!
Aranyos lehetett a babád.:-))
Én kedden megyek AFP-re. Azt nem mondták Neked, hogy éhgyomorra kell-e menni? Neked is írtak HbsAg, vércsoport, ellenanyag szűrést? Nekem a doki semmi ilyet nem említett, de a védőnő beírta a kiskönyvembe. Remélem, nem méznek majd rám szúrós tekintettel.
Sziasztok!
Itt Miskolcon most is esik, így mentem reggel tanácsadásra az AFP-s beutalóért, ami a jövőhétre kell. Mire odaértem fel is ment a vérnyomásom, nyári gumival izgalmas negyedóra volt. Egyébként is vérnyomáscsökkentőt szedek évek óta, magyarázkodhattam, hogy egyébként minden rendben van, csak kicsit felstresszeltem magam út közben. Van köztetek magas vérnyomásos kismama?
A tegnapi védőoltás témához szeretnék annyit hozzátenni így utólag, hogy én is sokat gondolkodtam, aztán mire rászántam magam kétszer nem adták be azért, mert piros volt a torkom. Erre berágtam, mert amióta terhes vagyok egyfolytában piros, elmentem a gégészetre, ahol adtak arról egy leletet, hogy a gyomorsav marja a torkom, azért piros. Ezzel mentem vissza, így már nem volt apelláta. Sokat rágódtam én is, de az győzött meg a végén, hogy egy virológus ismerősöm pontosan elmagyarázta az oltással kapcsolatos dolgokat. A higanytól féltem a legjobban, aztán elmagyarázta, hogy ez szerves higany, ami vízoldékony, nem raktározódik, kiürül néhány nap alatt. Aztán belegondoltam abba is, hogy pl. ha megeszik az ember egy tonnhalkonzervet, akkor is ki van téve higanyszennyezésnek, mivel a hosszabb életű tengeri halak szervezetében raktározódik a higany,emiatt mégsem hisztizett senki soha, holott ez is valós rizikó. Szerintem az a legfontosabb, hogy mindenki azt a variációt válassza, ami megnyugtatja a lelkét. Én így nyugodtam meg.