2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
Szuper. 19:30, gyerek alszik. :) Judy, egy cipőben járunk. Rólam is kiderült, hogy kisebb a pici, mint ahány hetes elvileg az utolsó menzi szerint. Első babád?
Bodrika: nehéz megszólalni azok után, amiket és ahogyan írtál. Azt hiszem mindnyájan fejet hajtunk előtted, fogalmam sincs, hogy annak a tizedét ami veled történt, hogyan tudnám elviselni. Kicsit szégyellem magam, hogy ilyen boldog vagyok, és ilyen "könnyen". Voltak és vannak nehézségeim, de nem megoldhatatlanok. Mérhetetlenül Tisztellek. Írtad, hogy nehé még most is Rá gondolni. Nem tudtad teljesen elengedni?
Benvik, tartogatok neked egy jó is beköszöntőt, de ne haragudj, Bodrika írása után most nem tudok olyan hangnemben írni mint ahogyan szeretnék Neked. Juditom, a sárga miatt sztem ne aggódj, csak ha fura a szaka, meg ha kellemetlen érzések is párosulnak hozzá. Bár tény, hogy ilyenkor nagyon könnyű összeszedni mindenféle fertőzést, hiszen az immunrendszer szinte "kikapcsol".
Benvik, üdv köztünk!
Hát, ahogy nézem, egyikünk sem rendelkezik olyan hűde problémamentes múlttal... De talán kell ez, hogy legyen megfelelő remény, hit, és kötődés már most...
Egyéb kérdés: sárga folyás mennyire gond, szerintetek? Mitől lehet? Vagy a tisztaságibetéten egy idő után minden folyás sárga? :) Vagy összeszedtem valami baciszerűt..., remélem, nem...
Megyek, májat sütni, valami miatt nagyon kívánom! A párom azt mondja, vas van benne sok.
Sziasztok!
Nekem elvileg szeptember elején születik meg a babó. Van már egy két éves nővérkéje, így nem igazán tudok foglalkozni azzal, hogy hogy vagyok. A doki is csak nézett, amikor kérdezte a tüneteket. Mondom semmi, csak két csík, biztos rossz a teszt. Aztán kiderült, hogy nagyon is jó szerencsére az a teszt. A kislányommal veszélyeztetett voltam, remélem ezt most megúszom.
Szia!
Most olvastam közben, hogy mi történt veletek! Annyira sajnálom, még olvasni is nehéz volt, nagyon sajnálom.....de itt a picikéd, aki most tényleg kárpótol mindenért. Sok boldogságot hozzá!
Szia!
Köszi a bíztatást neked is. Nem tudom a pontos napot, a doki szerint nem félidő volt, ha visszagondolok hónap végén is volt rá esély, de akkor már én nem gondoltam volna, dehát ilyen ez..
Jajj amit még kérdezni akartam, tünetek nektek mik vannak? nekem egyenlőre ritkán émelygés, de ennek ellenére tudok enni, meg feszülés érzek a mellemben, de egyenlőre ennyi....
Kíváncsi lennék, hogy kinél hogy alakult....
azt is tudom, hogy korán mentem dokihoz, de kellett a gyógyszer miatt - mert kapok utrogestant- és a korábbi vetélésem miatt.
Szép estét mindenkinek!
Szia!
Hiszem,hogy úgy van,ahogyan írtad,annak ellenére is,hogy sokszor megingott a hitem és megtagadtam mindent és mindenkit annyi bánat ért.Nem csak a babáim miatt,nekem az esküvőm előtt halt meg a vőlegényem,aznap,mikor esküvő kiállításon voltunk és a legnagyobb boldogságban éltünk.Mindenem elveszítettem Vele,semmim nem maradt,pedig nagyon jó családom van,de mindenkit ellöktem magamtól.Aztán miattuk természetesen talpra kellett állnom,bár borzalmas lelki fájdalmam volt évekig és van most is mikor Rá gondolok,de felálltam és itt vagyok.Rengeteg megpróbáltatás ért,látod,két babámat is elveszítettem,de megmaradt a hitem.Kaptam egy új lehetőséget,új szerelmet,életet és ezért nem lehetek elég hálás a sorsnak v Istennek,hiszen kevesen kapnak második esélyt.
Csodák pedig igenis vannak és váratlanul érnek el minket,mikor már nem is várjuk és feladjuk a reményt.Minden élet egy igazi kis csoda és ez már a miénk,nem veheti el tőlünk senki!Hiszem,hogy engem is ezzel a kicsi lélekkel kárpótol az élet a sok veszteségért,és akkor már soha többé nem haragszom erre a világra!
Köszönöm neked a kedves fogadtatást!puszi
Köszi a választ, egy kicsit azért megnyugtattál, már a férjemnek is továbbítottam az üzenetet. :)
Jövő héten kell visszamennem, csak félek az előző vetélés miatt...
Judy, csak pozitív gondolatok!!! Ha később fogant, akkor a méret szuper, úgyhogy nincs min feleslegesen aggódnod!! Vagy tudod pontosan, hogy mikor fogant?
Pözümi/Fanni!
A gyakorikérdésekre írt Gina, ahhoz a kérdéshez, ahonnan indultunk. Olvasd el! Fontos!
Judy!
Nekem 4 hét 6 naposan csak vastag méhnykhártya és sárgatest volt.5 hét 2 naposan 3 mm petezsák,egy hét múlva mint már írtam 13mm petezs,4 mm baba és nekem is később fogant 4-5 nappal,nem félidőben.Nem tudom ezzel megnyugtattalak-e,de nagyon remélem.Ne aggódj,mindenkinek más a méret ezekben az időkben,lesz ideje annak a kis picúrnak,hogy behozza a lemaradását.Lényeg,hogy jó helyen van,az nagyon fontos ám!
Teljesen jól látod a dolgokat,nem mentél messzire abszolut...egyáltalán nem foglalkoztunk a baba gyártással,a lombikra koncentráltunk és láss csodát!Mindig kiborultm mikor már a sokadik orvos v ismerős is azzal jött,hogy nem szabad úgy akarni...abban a tudatban éltem,hogy ez egy nagy baromság és hát vmi alapja biztosan van.
Köszi,hogy így örülsz és gratula neked is,a kisfiadhoz is,ő egy gyönyörűség.
Telkiben szerettem volna szülni már az első perctől,ott ismertem meg az orvosomat is,júliban is ott csinálták az átjárhatóságimat,na az nem volt egy nagy élmény...
Szorítok mindenkinek teljes szívemből.
Szia/Sziasztok!
Voltam UH-on, de jövő héten megint mennem kell, mert egyenlőre csak egy pici petezsákot láttak, bár a múltkor még semmit se - csak vastagodott nyálkahártyát - kb. 5 mm-es, annyit mondott a doki, hogy a kép alapján később/későn fogant mint a félidő. Úgyhogy még bízakodok, de félek is, nekem már volt egy sikertelen terhességem az ősszel.
Szerintetek???
Bodrika! Igaz, világnézet kérdése, de ha már így írogatunk itten magunkról egymásnak, akkor én hiszem, hogy Isten hozott közénk! :)
Nekem sem volt peteérésem az utóbbi 11 hónapban, aztán lám... :)
Nálunk szeptember 7 a nagy nap előreláthatólag.
De jó neked, hogy te már láttad Őt! Jaj, mikor lesz már jövő hét... :)
Fanni, én is ugyanígy érzek! Nekem is itt kezdődik az élet. Ez hoz boldogságot, és így tudok sokkal több békét és örömet sugározni másokra. Így vagyok egész. Ez hivatás. Akinek nincs ilyen, az úgy érzi, "lemarad valamiről" a baba miatt. De őket sem ítélem el, az is szép, ha különbözőek vagyunk.
Én nagyon pártolom a fiatal anyucikat, szerintem csodás dolog. Számomra nincs ennél kiteljesítőbb dolog, a "karrier" cseppet sem vonz. Illetve annyira, amennyire gyerkőcök mellett lehet csinálni, most kezdek majd bele 1-2 dologba. De persze nem elítélendő az sem ha valaki másként gondolja, embere válogatja, de én így érzem. Sokan mondják, hogy "nem maradsz le ill. ki valamiből?" Az áéet szerintem nem itt áll meg, sokkal inkább itt kezdődik. Babásan. Uh de imádok kismami lenni, mindkét értelemben :)
Nagyon jó, hogy a párod is ilyen "érzékeny" :)
Sziasztok!
Csatlakozhatom?
Nekem december 28.-án lett pozitív a tesztem legnagyobb megdöbbenésünkre,mivel éppen injekcióztam magam a lombik program miatt,így nem számítottunk erre a kis csodára.Mivel notórius tesztelő vagyok immár 2 és fél éve,nem hagyta ki ezt a hónapot sem és pisiltem egy pozitívat.: )Ismeretlen eredetű volt a meddőségem oka,tökéletes volt minden eredményünk,az orvosok sem értették a sikertelenségünk okát,valszínű lelki probléma állt a háttérben,de erről majd egyszer máskor...
Azt gondoltam rossz a teszt,elrohantam vvételre és egy órán belül már tudtam,hogy ténylegesen csoda történt velünk.
Már volt két terhességem,első 8,második 5 hetesen hagyott itt minket,erről nem is szeretnék beszélni,hiszem,hogy most minden rendben lesz.
Tehát ma vagyok 6 hetes 5 napos és szeptember 6.-a a nagy nap!Már voltam Uh-n,minden héten néz a doki az előzmények miatt,6 hét 2 naposan 13mm petezsák,4mm embrió és szikhólyag.Majdnem bepisiltünk a gyönyörűségtől.Lett volna szívhang is,de a magánba nem túl jó a gép,a Telkibe néz meg újra vasárnap,ott már hallanunk kell.Én is csúszásban vagyok majdnem egy héttel,de majd behozzuk a lemaradást.
Ha vmit kifelejtettem kérdezzetek bátran,mindenkinek nagy gratula és gyönyörű hónapokat kívánok!
Nekem a kávén kívül semmi ilyen nincs, de lehet, hogy majd engem is utólér. Igazából még van ideje, ugye??
Hát, apukád is tudta... Na, igen, nekem is furi volt, mikor náluk voltunk, miután kiderült, rá 4 napra.
Vacsira zsíroskenyeret kértem. Apu jött be, és látta, hogy a 3 féle főtt kaja közül, és ezermillió más közül azt választottam. Rámnézett és azt mondta: Látom, hogy azt eszed... (majd hangsúlyosan) csak azt nem tudom, miért. :)
Aztán hagytuk a dolgot.
A másik meg a párom. Még nem tudtuk, hogy baba lesz, csak néhányszor megszédültem, de tényleg egy-egy aprót, és néhány szag nem volt ínyemre. Erre megszólalt a férjem, aki 1 éve már, hogy arra tanít, sose kiabáljuk el... , hogy "szeretlek, nyusziaIM!" azt hittem lehidalok. Gondolotam, lehet, hogy ő tud valamit, amit én nem? És igaza lett.
De jó, hogy te is ilyen fiatalon vagy kismami, és ráadásul már duplán anyuka. :)
:) Én hiszek abban, hogy ha valaki kellően érzékeny a kevésbé materiális dolgok iránt, és rá van hangolódva az őt kiválasztó lélekre, igenis kapcsolatot lehet létesíteni vele. Példa erre kisfiam is. Én 20 éves voltam mikor őt szültem (májusban leszek 22), tehát szüleim álmukban sem gondolták volna, hogy nekem már gyerekem lesz. De kb. 7 hetes pocakos voltam, mikor apukám egyik vacsora alkalmából ezt kérdezte: Hogy van Bendegúz? Köszönöm nektek Őt. Libabőrösök lettünk a párommal, mert mi is csak néhány nappal előtte tudtuk meg, de abban azonnal egyetértettünk, hogy ő BENDEGÚZ. Tehát nekem senki ne mondja, hogy véletlenek ezek. Most úgy érezzük egyértelműen, hogy Bori, de nem merem 100%ra kijelenteni. Nehogy megbántsam a drágát, ha mégis Brúnó vagy Olivér... :)
Úgyhogy, gratulálok a kislányodhoz!!!! :)
Én elkezdtem hányni, pedig már azt hittem megúszom :) Az előzőnél az első 4 hónapban 6 kilót fogytam :S Bár gondolom azért jönnek most később a tünetek, mert ugye mint írtam, 1 héttel később fogant a baba. Eh :)
Egyébként ez nagyon hihetetlen, de elmondom.
Novemberben 2-szer is álmodtam a lányunkkal, egyszer 2 éves volt, egyszer meg 14! :)
Aztán decemberben nagyon fiatalka volt, vagyis egy pozitív teszttel álmodtam, láttam magam előtt, és azt is tudtam, hogy lányunk lesz.
Erre január elején + lett a teszt! Megálmodtam? Nem tudom, de éreztem, hogy közel van az én időm!!
Jól vagyok, csak a kávé nem megy le, meg annyi, hogy étvágytalan vagyok, néha megkívánok vmit, aztán mire beleeszek, nem kell. De ha így marad végig, akkor nagyon élvezetes lesz ez a további 8 hónap. :) A cicik fájnak érintésre, szóval nem simagthatók, nem markolhatók. :)))
Nőies petezsák?? Ez édes. :) Ha most fiú lesz, akkor majd a 3. lesz leányzó. Nemde? :)
Judit, te aztán szakértője vagy a TSH-nak :) jobban vagy amúgy már, vagy a tünetek nem kímélnek?
Jah, nekem egész nőiesnek tűnik az a szikhólyag és petezsák... hah, úgy érzem pici lányom lesz :)
Ha már így beszélgetünk, ki hány éves?
Köszi! :)
Jah, egyébként, jobb is, hogy még nem voltam UH-on, mert nekem is 1 héttel kisebb lehet a babám, mert 33 napos a ciklusom, legalábbis a fájdalmak akkor kezdődtek! És így a 39. napon lett halványan pozitív a tesztem, vagyis a másik csíkhoz képest fele olyan erősen.
De örülök, Fanni, hogy neked ott van, és jó helyen van!!
+++++ gondolatok, Kismamik! :)
Erika, mehet párhuzamosan a babaprojekt 100%-ban, ha párhuzamosan megy a pm-gyógyszerszedés is! Így semmi gond nem lesz!
Viszont lehet, hogy azért tolódott ki a peteérésed, mert a TSH hülyéskedik! Úgyhogy az a vérvétel a lehető legjobb ötlet! Olyat kérj, ne kevesebbet, hogy TSH, T4, T3, anti-TPO. Ebből minden kiderül!
Fanni, ez szuper!
Gondolom, mekkora könnyebbség! Ügyik vagytok, Bendus pedig szuperul nevelhető. :))
Jah, még valami, annyit mondtak telefonban reggel, hogy pozitív lett a tegnapi hcg-m. :) Mily meglepő! :)
De hogy mekkora pontosan, azt nem mondták, kérdeztem a nőtől, hogy előjegyzés UH-ra? Erre megszólal a nővér a telben: "Telefonon sajnos nem tudunk UH vizsgálatot végezni!" :D :D Azt hittem, szétröhögöm magam! :) Mondtam neki, tényleg? pedig már azt hittem... De ezt a részét majd a saját dokimnak tartogatom jövő hétre.
hahó!!
Képzeljétek, most jöttem a háziorvostól, felirattam a gyógyszert! Úgyhogy most kicsit megnyugodtam. Aztán az endo-n úgyis ellenőrzik majd 2 havonta a vérből, hogy hogy állok, és aszerint variálnak a gyógyszeradaggal...
Judit! ollállá, remek hírek, örülök :) Azért bízz ebben a dokiban, ne parázd túl lécci. Nagy hír: Bendus éjszakai felkelésekről való leszoktatása remekül halad ma csa 2szer(!!!!) ébredt fel, és 2 perc ringatás után azonnal vissza is aludt. Hatalmas könnyebbség!
Fogalmam sincs milyen indíttatásból, de tegnap 5kor elmentem a Jánosba UH-ra. Úgy néz ki 1 héttel később volt a pé-m, mert még csak a szikhólyag látszik, 6 és fél hetesen. Tehát 5 hetesnek számítunk, de nem bánom, csak akkor későbbre rakom a magándokimhoz való időpontomat, hogy már lássuk a szívhangot mikor hozzá megyek.
Erika, HAJRÁ :) és üdv itt közöttünk!
kombar, nekem 14 mm-es volt, akkor elvileg 5 hetes 2 napos voltam, de a dokim szerint ez is egy héttel korábbinak megfelelő adat, azaz olyan 4 hetes. Ezzel nincs semmi baj, csak később fogant. Nekem sztem azért, mert szoptatás miatt még csak 2 menzim volt a babáig, ezért feltételezem nem állt be még 28 naposra.
Szia!
Nekem mensim van csak a ciklusom hossza 32-33 napos volt általában, de most pl 36 napra jött meg.
Azt mondta a doki, hogy nem kell műteni, de gyógyszert se szedett. Lehet, hogy elmegyek a nődokihoz és kérek hormon vérvételt és mondja meg, hogy mi legyen mielőtt 100%-ban belevágunk a babaprojektbe. Eddig csak néha néha ment élesbe a dolog, de nem is lett baba. Most még megvan éppen a mensi és úgy gondoltuk, hogy innentől mehet 100%-ban. Ha belegondolok, hogy már 1éve akartunk kezdeni...