Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 szeptemberére várt babák fórum

2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)

2009. jan. 17. 19:50
A hétvége nem kedvez a fórumunknak (szerencsére!!!), tessék is valóban a szeretett családdal és barátokkal foglalkozni. De azért jó olvasni néhány sort :) Üdv Borsi, nagyon nagyon örülök, gratulálok! Ne kételkedj, ez az optimisták, problémamentes pocakosok, és hiper boldog kismamik klubbja :)
2009. jan. 17. 19:06

Sziasztok!:o)

Csatlakozhatom?

Én is pozitívat teszteltem egy hete vasárnap és azóta voltam orvosnál is.Akkor 4 hét és 5 napos volt a kicsi,3,4mm petezsák és 27 mm-es sárgatest.Nagyon izgulok,hogy megmaradjon,mert már kétszer is elvetéltem.

Mindenkinek nagyon boldog babavárást kívánok!:o)

91. ancsa84 (válaszként erre: 90. - Savanya6)
2009. jan. 17. 18:28

Szia!

Igen,normális!Én 10hetes vagyok,és még szokott fájni a pocim!A lényeg,hogy görcs és vérzés ne legyen!Én magnéziumot szedek,és azota enyhült a pocifájás!

2009. jan. 17. 16:57

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek normális, hogy kb. 6 hetesen néha fájdogál a hasam,úgy mintha megjönne? De csak nagyon enyhén!

89. benvik (válaszként erre: 62. - Judithnyuszi)
2009. jan. 17. 16:26
Ilyenkor bővebb a folyás sokaknál, pont a szervezet védekezik a fertőzésekkel szemben.
88. benvik
2009. jan. 17. 14:48

Sziasztok!

Engem a doki teljesen eltiltott minden víztől. Magyarországon a legmagasabb a koraszülések száma, és legnagyobb részt pont a fertőzések miatt. Na és mielőtt bárki megijedne, most jövök az uszodából:-))) A lányom 5 hónapos kora óta babaúszik, most nem akarom abbahagyni. Megfogadtam, hogy ő semmiben nem szenvedhet hiányt, így ebben sem. Mondtam a dokinak, közölte, hogy szó sem lehet róla. Hehe! Amiről nem tud, arról nem is kell:-)))

87. 94c13d8e1e (válaszként erre: 86. - Da5a93d992)
2009. jan. 17. 13:41

Most hogy kimérgelődtem magam, helyesbítek: sokszor kel ő fel, csak ma nem tette meg szegény pára. uh de felbőszített. mondjuk én kismamaként veszélyes vagyok :)

A baba már eldöntötte, ott van a pocidban :)

Én jártam, és védőnőm is mondta hogy nyugodtan, hisz a fertőzés mindig fertőzés, de nem törvényszerű hogy bármikor is elkapd. De azért árdemes egy olívaolajba mártott tampont felrakni, mivel ugye az olaj taszítja a vizet, így akkor nem juthat be semmi. Nekem ezt tanácsoltálk anno, es nagyon bevalt! szuper dolog az úszás, pláne késöbb nagy könnyebbség lesz :)

86. da5a93d992 (válaszként erre: 84. - 94c13d8e1e)
2009. jan. 17. 13:00

Látod, minden a nőkre hárul!! S sokszor a férifak meg sem köszönik mindezt nekünk....

Okés, nem aggódom feleslegesen a dolgon, majd a baba eldönti, mi legyen. Ebbe meg nemtok beleszólni :) Amúgy már megnyugodtam, megyek főzni egyet.

Aért még egy kérdés: uszizni ajánlatos a 12. hétig? (Fertőzések miatt kérdezem.) Utána midnenképpen fogok járni. Sőt, most is szeretnék....sztetek mehetek nyugodtan?

2009. jan. 17. 11:06
Üdv Savanya, és gratula a babához :)! Miért lenne gond? Sokkal előbb úgyse látna semmit a doki... :)
84. 94c13d8e1e (válaszként erre: 78. - Da5a93d992)
2009. jan. 17. 11:05

Én viszonylag jól vagyok, a hihetetlen fáradtságod, néha hányást és dührohamokat kivéve. Ez utóbbi mindig jogos! :) Pl. ma egész éjjel én keltem fel visszaaltatni a sajnos jó sokszor felébredő legénykét, ennek ellenére reggel nemhogy a párom kelt volna fel és vitte volna ki, hogy tudjak még egy kicsit pihenni, nekem kellett csendben sertepertélni meg játszani, hogy őfelsége tudjon aludni. Ez ment 10ig, amikor is a picúrt lefektettem a de. alvására. És...: meg sem köszönte a hálátlan! Azóta nem szólok hozzá, tudom túl érzékeny vagyok most, de akkor is...

Szerintem a 6. hét körül menj el először, hogy megnézzék, jó helyen van-e. Ez nagyon fontos, akár életmentő is lehet. Aztán a 7-8 hét körül, mert akkor már van szívhang. Sztem ne spórold meg egyik vizsgálatot sem. Az a helyzet, hogy szerintem próbálj meg nem aggódni. Felesleges, csak magadnak és a babának is ártasz. Persze, előfordul, hogy valakinek a babája az első hónapokban visszafordul, de a tied miért tenne ilyet? Próbáld meg kiélvezni, hogy kismama vagy, idegroncs leszel a terhességed végére, ha már most félsz dolgoktól. Tehát no para :)

2009. jan. 17. 10:51
Én ahogy számolgattam most vagyok 6 hetes és pár napos, remélem minden rendben lesz, hogy csak ilyen későn megyek dokihoz...
2009. jan. 17. 10:41

Sziasztok Csajok!

Csatlakozhatok?

Én is csináltam egy pozitív tesztet múlthéten, de a dokihoz, csak jővőhétre tudtam bejelentkezni.

Már alig bírom kivárni!!!

81. da5a93d992 (válaszként erre: 73. - Hisztikirálynő)
2009. jan. 17. 10:39
Hajrá-hajrá!! Írd meg az eredményt!
2009. jan. 17. 10:35
Jah: még 1 kérdés. Most vagyok az 5. hétben. Mikor menjek legelőször dokihoz? Szeretnék akkor menni, mikor már hall szívhangot is. Persze szeretném tudni, jó helyen van-e......nagy dilemma. Szóval ki mikor megy/ment el?
79. da5a93d992 (válaszként erre: 77. - Judy55)
2009. jan. 17. 10:33
Az 5 nap már nagyon gyorsan el fog telni!! Nem lehet könnyű, de télleg próbálj nagyon pozitív lenni (tudom könnyű mondani, én fejemben is kavarog minden.).
78. da5a93d992 (válaszként erre: 76. - 94c13d8e1e)
2009. jan. 17. 10:32

Húúúúú mennyi kérdés.:) De fura, hogy ide írhatok. Első baba, a kalkulátor szerint szept. 24.-re érkezik. Csak a pé. időpontját tudom precízen megmondani, és hogy azóta 16 nap telt el. Utolsó mensim nov. 28.-án volt, és dec. közepefele volt 4 napos pecsételésem. Szal nem is számítottam ilyen gyors eredményre, mert nálam nagyon össze-visszásak a ciklusok, nem sokszor van pé. és többször volt hóközi vérzésem. A doki clostit akart felírni egyből, de mondom még inkább próbálkozunk így és rögtön összejött. Most kezdek örülni, eddig csak remegett a kezem-lábam :))) Persze csak a doki után fogok megnyugodni, de akkor sem teljesen, mivel első 12 hét veszélyesebb és utána is van min izgulni is......

Tünetek: 2 napja nehezen fekszem hason, már annyira fájnak a melleim, és meg is nőttek rendesen. A hasam fájogat, szúrkál (ez ugye normális?) Ma 1 icipicit émelyegtem a tesztelés előtt de a kajától elmúlt. Mensis előérzetem is volt, csak görcsök nem, de hasfájás meg minden....S te hogy állsz Pözümi??

77. Judy55 (válaszként erre: 63. - 94c13d8e1e)
2009. jan. 17. 09:53

Szia!

KÉrdezted, hogy első baba-e. Első lenne, bár már a 2. terhességem, mivel az első terhességem elhalt. Ilyenkor szokták mondani, hogy ne izgulj,minden ok lsez, másodszorra nem fordulhat elő, és ezért vagyok ideges, hogy egyenlőre még picike, aki keresztülmegy egy ilyen dolgon, az sokkal jobban aggódik. Már 2. éjszaka felébredek hajnalban, nem tudok aludni, félek, hogy pici a foltom. És még 5 nap van az UH-ig. Nekem a legutolsó UH még az első terhességemnél nagyon rossz élmény volt, akkor tudtam meg és félek tőle, hogy most mit fognak mondani.

De azért bízakodok....

Többiek hogy vannak?

2009. jan. 17. 09:44

:) már nézem nagyokat! Üdv itt nálunk Szeleburdi :) Első babád? tünetek? mikorra érkezik a babád kb?

hisztikirálynő, remélem + lesz! nagyon szurkolok, írd meg mi lett!

2009. jan. 17. 09:30
Az évben, nem a hónapban, hihi :))))
2009. jan. 17. 09:29

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni, ma teszteltem egy nagyon erős pozitívat!! Első próbálkozós hónapunk, amikor nem tudtunk túl sokat együtt lenni. Ráadásul nekem össze-visszaás ciklusaim vannak (értsd 24-45 nap). 4-szer volt pé.-m a hónapban. Majd még írok.

2009. jan. 17. 09:14

Sziasztok!

Holnap fogok tesztelni reggel, és ha + lesz a teszt, csatlakozom hozzátok. Az utolsó mensim dec. 21-én volt.

Szal remélem jövök:)

Szép napot kismamik!:)

2009. jan. 17. 08:30

Jó reggelt Kismamik :) Remélem mindenkinek viszonylag tűrhető volt az éjszaka!?

Judit, próbáld meg a fekete vagy zöldteát! Az is élénkít, lehet fejfájásra is jó meg az alacsony vérnyomásra. Szerintem... Egy próbát azért megér.

2009. jan. 16. 23:24

Én is 5 nap után most voltam először úgy igazán formában!

Aztán iszonyatosan fájt a fejem délután, 3-tól egészen 7-ig! Éreztem, hiányzik a kávé, alacsony a vérnyomásom. Gondoltam, megkockáztatok egy 3in1-t. Megittam, fejfájás elmúlt rögtön!!, és 7 perccel az utolsó korty lenyelése után kezdődött az öklendezés, orrfolyás, könnyfolyás... :) Ez van. Nem szereti a kávét...

De az alacsony vérnyomással akkor mit csináljak? Mindig játsszam el ezt? Passz... Ha tudtok vmit vérnyomásra, szívesen veszem, nekem átlagban 100/60...

puszi

2009. jan. 16. 21:29
ügyes vagy, jól hangzik :) nekem nem volt más választásom, meg kellett ennem a nagyimnak készített libamáj terrine felét... :S upsz... Furcsa, hogy fanatikus konyhaőrült vagyok, mindenem az ételekkel való alkotás. Most pár napja viszont alig teszem be a lábam... magamra sem ismerek... aggasztó.
2009. jan. 16. 21:23

Bocs, hogy csak most írok.

Sima csirkemáj, fagyasztottan vettem, 1 hagymát alászeltem, megdinszteltem, rá a máj, 15 perc, és kész. Naggyon fini volt. :)

2009. jan. 16. 20:01
Milyen májat csináltál? nem vagyok egy húsos, de most hogy írtad... megkívántam. Nem mintha most elrohannék a boltba, de had lakjam jól az elméletével :)
2009. jan. 16. 19:59

Nem tudom... nem sok mindent tehetünk... :(

De egy fiatal terhesség ennyire törékeny. Be kell látni. :(

2009. jan. 16. 19:53
minden helyett mindezt szerettem volna írni
2009. jan. 16. 19:52
Nekem is... Nem tudom kiverni a fejemből... Mitévők legyünk? :( nem mintha bármit tehetnénk.... Olyan furcsa, hogy ez valóság, számomra eddig minden elképzelhetetlen, megfoghatatlan valami volt...
2009. jan. 16. 19:51

Köszi, Fanni, ha csípne vmi vagy viszketne azonnal ugrok. :)

Nekem meg Ginán jár az eszem...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook