Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

15278. Pici04
2009. jan. 24. 12:54

Sziasztok!

Gyogyulgasatok csak Betegek es Anyukaik!

A hazaerkezöknek jo idötöltest,

Mindenkinek szep napocskat kivanok.

En jo 1/2 orat heveresztem a fürdökadban.Jo volt.:D

A Fiuk meg alszanak,de szerintem mindjart ebrednek,de azert nekiugrok a konyhanak meg,hatha be tudom fejezni.:D

Puszi Mindenkinek,elvezzetek a hetveget!

15277. Alexa77 (válaszként erre: 15276. - Timihugi)
2009. jan. 24. 12:24
Köszi!:-) Nemsokára járok a naplók felé is!:-)
15276. timihugi (válaszként erre: 15275. - Alexa77)
2009. jan. 24. 10:48
Szió! Csak pár szó erejéig...örülök, hogy Réka már jobban van. Ha jártál a naplóm fele, akkor tudhatod, hogy én is 2 napja valami vírussal küzdök, de elég durván:-(. Semmit nem fogad be a pocim, minden kikivánkozik, vagy így, vagy úgy. A folyadékra én is nagyon vigyázok, már csak kortyonként ittam én is. Ma egy kicsit jobb, úgy tűnik, leszámítva a gyomorfájást, de nem baj, talán rókakoma már "elszalad" végre. Nem kicsit paráztam, nehogy Berci is kapjon belőle. De úgy tűnik, neki kutya baja, igaz, most megint szopi ezerrel, mert a tejem mára megsínylette a dolgot:-(. Jobbulást kicsiRékának!!!
15275. Alexa77
2009. jan. 24. 10:11

Sziasztok!

Nálunk este és éjjel még volt hányás, sírás, pocifájás, masszírozás.... Egy percet nem aludtam. Aztán 3 szopi már bennmaradt, ennek nagyon örültem, mert már azon gondolkodtam, ha nem marad meg a gyerekben, akkor valahogy muszáj lesz, ha mást nem, vízzel itatgatni, nehogy kiszáradjon. Szóval nagyjából éjjel 1-ig kínlódtunk, aztán Rékám elaludt, csak én nem mertem, nehogy hányjon és megfulladjon tőle. Reggel a kiscsaj vigyorogva ébredt, azonnal játszani kezdett, azóta is viháncol, én meg félig csukott szemmel próbálok létezni. De az a fontos, hogy Réka úgy tűnik, jól van, kíváncsi vagyok, milyen lesz a nap. Azért a biztonság kedvéért még ma nem kap semmi mást anyatejen kívül.

Puszi mindenkinek!

15274. annelly
2009. jan. 23. 21:29

Lili üdv itthon!

Vani a pancsikolni az télleg elég hülye szó, az nagyon tájnyelv:)

Szurgo, holnap felvesze videóra a karban etetést, és beteszem a naplómba, jó?

15273. Lili13
2009. jan. 23. 17:41

Sziamindenki!

Mar egy napja itthon vagyunk, az uton alig volt siras es alig volt alvas... majd beszamolok es meselek kesobb. Remelem a beteg babak meggyogyulnak, Bumbueknak sok kitartast!

Tejcsi/kaja ugyben is van erdekesseg a repules miatr, majd leirom... Kismano ugy elvan Nagyijaval, mintha kezdetektol fogva ismernek egymast, olyan jo latni, ja es tole fogadta el eloszor a vizet (csakis az uveg kavespoharbol, aminek kifele hajlik a szele)

Maszas nalunk meg nincs, hemperges mar van, az ules stagnal, ha elfarad eldol...

majd folyt kov....

15272. Alexa77
2009. jan. 23. 17:30

Sziasztok. Rékám megint alszik. Egy jó órát volt ébren, énekelgettem neki, feküdt a szopis párnában, aztán elkezdett nagyon laposakat pislogni. Kicsit szopikázott, aztán megint elaludt.

Amikor én beteg vagyok, én is folyton alszom. A szervezetem alvással gyógyítja önmagát. Remélem, akármi is van Rékával, megoldódik gyorsan.

15271. szurgo (válaszként erre: 15266. - Annelly)
2009. jan. 23. 17:23

Ettem én vele a műanyag kanállal is, így fogyott el tegnap egy, ma két műanyag kanál, felég anya ette meg. Még mondtam is, hogy hmmmm de fincsi, mosolygott, aztán szájzár :).

Én a pihenőszékben etetem, még nincs etetőszékünk, karban etetést valahogy nehéz elképzelni, kéne még egy-két kéz hozzá, de lehet, hogy esőkabátot veszek és kipróbálom :).

15270. Vanet
2009. jan. 23. 17:05
pancsolni .... Nelli erről van egy vicces sztorim, ami mindig eszembe jut, ha meghallom ezt a szót ... egyik barátnőmnek volt régebben egy olyan pasija, aki szeretkezés után mindig odafordult a csajhoz és megkérdezte, "na megyünk pancsikolni?" a barátnőmet a hideg rázta a kifejezésre... nincsenek is együtt... folyt köv Lorka sír
15269. Alexa77 (válaszként erre: 15267. - Annelly)
2009. jan. 23. 15:57
Ez aranyos! A kifejezések használatában pedig teljesen egyetértünk!
15268. Alexa77 (válaszként erre: 15265. - 4af30810d1)
2009. jan. 23. 15:57
Köszi!:-)
15267. annelly
2009. jan. 23. 15:53

Cash ha vigasztal, én sosem használom a wellnesselni kifejezést. Sőt utálom azt is hogy szép magyar anyanyelvünket összerondítják ilyen és ehhez hasonló szavakkal, kifejezésekkel, holott szerintem nem sok nyelv akad még a földgolyón, ami ily kifejező lenne, mint a mienk.

Én azt szoktam mondani, hogy pancsolni megyünk:)

15266. annelly
2009. jan. 23. 15:44

Szurgo! Az is lehet, hogy nemcsak a fémkanál volt a probléma, hanem az is kellett, hogy lássa, Anya is eszik! Az úgy jobban esik ám a babának, ha ketten esztek.

Ja és minden hozzátápi problémás babóca anyucijának: Próbáltátok, hogy nem etetőszékben etetitek, hanem karonfogva? Most jutott eszembe, hogy amikor Zsófi nyűgös, akkor nem kér etetőszékből enni, de elfogadja ha fogom, mint régen. Mi ugyanis nem vettünk hiper-szuper dönthetős, majdnem beszélni tudós etetőszéket, csak szimpla harmadannyiérkapós van, és amíg nem tudott biztosan ülni, addig fogtam a karomon, azt úgy döntöm, ahogy neki jó, a másik kezemmel meg lapátolok:) Arra gondoltam, hogy lehet, hogy ez az etetősdi megviseli a pici lelküket, hogy nem elég, hogy cici nincs, de még külön is választódnak.

15265. 4af30810d1 (válaszként erre: 15262. - Alexa77)
2009. jan. 23. 15:42

Gyógyulgassatok!

Reméljük nem kapott el semmi vírust!

Van most ilyen hányás-hasmenéses a levegőben..:(( Igaz Timcsi???

Gyógypusza a betegeknek!!!:)

15264. Alexa77 (válaszként erre: 15263. - Annelly)
2009. jan. 23. 15:41
Köszi, átadom neki (szó szerint), amint fölébred. :-)
15263. annelly
2009. jan. 23. 15:39
Jobbulást Rékának, szegénykém, továbbítsd neki a gyógypuszimat!
15262. Alexa77
2009. jan. 23. 15:36

Helló mindenki, bocsi, nem olvasok vissza... Nem tudom, mi a gondja Rékának, reggel még jókedvűen ébredt, aztán délelőtt hányt, meg egy keveset délután is. Nem kajától, mert akármivel kínáltam, el se fogadta, így nem erőltettem. Azt hittem, csak nem éhes. Szopi se kellett. Aztán miután hányt, utána kért szopit, azon bealudt, jó hosszan. Sírva ébredt, megint csak nyűgi volt, később még egy kis hányás, majd megint elaludt. Láza egyelőre nincs, óránként mérem... Remélem, nem lesz gondja.

Remélem, mindenki jól van amúgy... Puszi nektek!

15261. annelly
2009. jan. 23. 15:32

Hát nem vittétek ma túlzásba...megbocsájtok, mert péntek van....:D

Kellemetes hétvégét mindenkinek!

15260. annelly
2009. jan. 23. 10:33

Sziasztok, Julcsi, örülök, hogy hallani felőletek, no szebb híreket is lehetne, mint az a fránya penész. Nekünk anno a koliszobánk penészesedett, használtunk ilyen zöld flaskás prickolós überbüdös penészgombairtót, az valamelyest segített, de csak addig volt foltmentes a fal, amíg nem jött újra az eső. Ezzel ugye sokat nem segítettem:(

Bumbu miért angliában rakatod rá? Általában (ez csak az én tapasztalatom) mindig zűrzavar van ha a munka egyik részét máshol csinálják, mint a másikat, aztán ha vki elcsesz valamit csak megy az ujjal mutogatás.

15259. 09e7548a84
2009. jan. 22. 23:11

Sziasztok lányok, elég régen jártam itt, nem is tudom visszaolvasni a hozzászólásaitokat. Remélem, jól vagytok. Valamennyit azért visszaolvastam. Szóval, egészen elálmélkodom, hogy némelyik baba már áll. Az én Majám még csak most kezdett hasra fordulni. MÉg nem is ül rendesen, csak támasszal. Szerintem ő is később kezd majd el járni, mint a nővére. Ami a kajálást illeti, meg vagyok elégedve. Napi egyszer-kétszer eszik, egyszer rendesen (értsd meglepően sokat), másodszor keveset, illetve semmit. Azért még mindig a cici a kedvence. Cash Bazsája, olvasom, nem akar még nagyon enni. hát ha szépen fejlődeik, mrápedig szépen fejlődik, akkor csak élvezze a cicit. Anitám öt és fél hónaposan kóstolt először gyümölcslevet, de csak egy-két kortyot. Hat és fél - hét hónapos koráig valóban szó szerint csak cicin élt. És olyan kis vasgyúró volt...

Móki, neked akartam írni. A penészedéssel nekünk is bajuk van. A páratartalom 4o-6o % között jó, 5o % az ideális. NEkünk 65 fölött kondenzálódik a benti pára és vizesedik/penészesedik a fal, főleg a szekrény mögött. Ezt úgy oldom meg, hogy naponta háromszor-négyszer szellőztetek és folyamatosan ellenőrizem a páratartalmat. Az a bibi egyedül, hogy ott a legrosszabb a helyzet, ahova a lányok ágyát szerettük volna tenni. Ha hallasz valami jó ötletet, kérlek oszd meg velem is.

15258. martone (válaszként erre: 15251. - Bumbu23)
2009. jan. 22. 23:10

... nem értem mi a lényege, de sajna evvan.

Kitartást és ne feled: a picinek lesz igazán nehéz a dolga mert ő még nem is érti hogy mi történik... neked kell minden pillanatban mellette lenni hogy lássa hogy te erős vagy és bármi is történik mindig ott vagy hogy szeresd...

Az tuti hogy Szuper csajszi vagy és ezt is kibírod mint már oly sok minden mást...

És apa mindjárt veletek lesz!

Gondolunk rátok sokat!

Jó éjt! Pihenj!

15257. martone
2009. jan. 22. 23:06

Szia Bumbu!

Örülök! Most olvasom csak mit írtál... otthon azért jobb, nem? még ha utána menni kell is... FEL A FEJJEL! SZORÍTOK NAGYON! MILLIÓ PUSZI DAVID-NEK ÉS NEKTEK IS!

Jelentkezz majd ha tudsz!

15256. martone
2009. jan. 22. 23:03

Egyébként megvan a 65%-unk a háznál, sőt, 75-re becsülték.. hamar meg is jött a píz úgyhogy hamar el is lehet költeni mert még most jön a java...

vízteres kandallót venni ami nem egyszerű (min.1hónap várakozás)aztán ha kifűtöttünk, burkolás, csempe járólap, festés, parketta, belsőajtók, konyhabútor, szaniterek, lámpák, függönyök...stb; végeláthatatlanul.... Laci szerint nyáron már ott lakhatunk, de ő nem akar addig menni, míg nincs gázunk, mert addig nincs meleg víz sem és az ő komfortjához (Zuhanyozás) az elengedhetetlen... mert ugye fürdéshez meg főzéshez csak melegítenék... no mindegy.

A gázosok meg nem csípkedik magukat azt mondták, nyár eleje... legelőbb!

Majd meglesz...

Sokszor eszembe jut mennyi munkájuk benne van, mennyi erőfeszítés és aztán meg 20 évig a hitel... majd azért dolgozunk hogy ne vigye el a bank a házat... mit nekünk jólét meg nyugodt élet... :(

De legalább a "miénk".

Végülis albiban sem fenékig tejfel... ott meg ott lesz a 800 m2 udvar... had szaladgáljanak a mucik..

de jó is lesz! Bár már úgy lenne...

No megint elkalandoztam és szokás szerint kisregény lett. Bocsi

Jó éjt mindenkinek!

Pusza

15255. martone
2009. jan. 22. 22:54

Gyorsan egy kis beszámoló:

Sajna a hétvégi Fűzfőre menetel lefújva. Bendi múlt vasárnap óta taknyos és szegény Csenge is mára egyszer csak nyakig takony lett... de olyan szinten hogy folyamatosan dől belőle és szinte egész délután sírt, mert utálja ha megtörlöm ... dehát mégsem hagyhatom hogy benyalja... szóval nem egyszerű.

Persze nagyon nehezen alszik el, szinte egész délután csak 5 perceket aludt azt is leginkább az ölemben... Holnap megyünk a dokihoz. Kiváncsi leszek...

Na tessék! Én is tüsszögök már.. és persze hogy szegényem felébredt rá és sírt mert nagyon megijedt.. szerencsére visszaaludt. HUUU...

Ja, Apának meg fáj a torka, úgyhogy most ez ilyen nagy össznépi megfázás nálunk. Remélem nem lesz nagyobb dolog belőle.

15254. martone
2009. jan. 22. 22:48

Ja!

Cash! Üdv a klubban... Hehe... Én is éppen piros papucsban... de sebaj! Mit nekünk nehéz napok, ugye? Aki meg egyszerre 3 palacsintasütővel bűvészkedik azmegaztán egyszótse!

ŐRÜLET.... nekem néha még 1-et is nehezemre esik nem 3-at... persze a gyakorlat teszi a mestert...

15253. martone
2009. jan. 22. 22:45

Sziasztok!

Bumbu! Isten hozott itthon benneteket! És kitartást! A dokik tudják... de azért durva a 3-4 hét... :(

Móki! Kitartást remélem találtok rá hosszútávú megoldást és nem csak ideiglenesen a jó idő lesz a mentsváratok... hiszen jön még jövőre is ősz meg tél... Szorítok!

Cash! Üdv a klubban! Hogy van a nagyfiú keze? Irigyellek... jó hogy kicsit kiruccantatok! Jó volt olvasni hogy tetszett Bazsának. :) HHMMMM... Palacsinta... de jó is lenne! Talán holnap.

Lili és Timi! Jó utat nektek is!

Anelly! Szupik a szánkós képek!

15252. Pici04
2009. jan. 22. 22:44

Szio bumbu!

Remelem jol kibirod a korhazban töltött napokat!:D Korhazudvar nincsen ahol setalni tudnal?

Remelem Davidnak sikeres lesz a terapia es ügyesen birja majd a korhazat is.

Van vmi utazoagyatok,ahol David esetleg aludni tud?

Ez röhej,hogy mi megy ott.

Fel a fejjel!

Jo ejt.

15251. bumbu23
2009. jan. 22. 22:37

Sziasztok!!!

Sajat felelosegre hazajottunk.De csak ma.Holnap mar negyed nyolcra ott kell lenni mert gipszelik.Azt hittem ma becsavarodok.Reggel bementunk mire az ambulancian megcsinaltak a papirokat?Na vegre felertunk olyan fel 11 fele.A profeszor vizit kettokor jott.Addig nem is tortent semmi.Jottek a dokik de nekem nem mondtak semmit.Mar a novereket mindenkit kerdeztem, hogy haza szeretnek menni ma mert ugysem csinalnak semmit.A dokik mutottek.En meg tajtekzottam.Aztan vegre jot az osztalyvezeto doki akinel kikonyorogtem a mai estet.Vegre O elmondta, hogy egy honapig kb. gipszelik.3 Naponta cserelik a gipszet.Hetfoig most tuti nem johetunk haza de lehet, hogy jovo pentekig.Agyhalal.Kisgyermek tartasara semmi alkalmatossag.Nagyon le van pukkanva a korhaz.mA KOZOLTEK, HOGY AZ ELELMEZESI ktg nincs igy kajat sem tudjak meddig tudnak adni.Lenyeg ha a tervek szerint haladnak a dolgok akkor kb. 4 het alatt meghajlik a laba , es akkor elkezdik feltenni a Pavlik hamot.Azt viszont majd Angliaban fogom megcsiunaltatni.Ha mar hajlik a laba akkor ott is feltudjak rakni.Apja jon jovo het utan.Imadkozatok ertem, hogy ezt a parnapot kibirjam .en a lakasban sem tudok meglenni egy teljes napot anelkul, hogy kimenjek.Mondjuk meg most sem ertem minek kell minket bentfogni,Amikor egy kisfiut is ma mutottek holnap reggel mar menek haza.Lehet leakarnak fejni azert mert Angliabol jottunk???

15250. Pici04 (válaszként erre: 15249. - Szofi28)
2009. jan. 22. 14:59

Szio szofi!

Nagyon örülök,hogy bejött a "cumi".Amig haasznal meg hütes nelkül,addig ne is tedd hütöbe.Tartogasd a "cselet" nehezebb napokra.:D

15249. szofi28
2009. jan. 22. 13:34

sziasztok!

ma egy kicsit nyűgösen ébredtünk, gondolom ez a tegnapi pneumo hatásának tudható be... jó hír viszont, hogy Laurát jól felöltöztettem és kitettem babakocsival az erkélyre és már másfél órája alszik.:) ma amúgy is jól teljesítette: este 11től reggel 10ig volt szunya...

nekünk sem megy annyira a hozzátáplálósi, el is döntöttem, hogy ma, mivel amúgy is rossz a közérzete, 1-2 kanál szilárd ételnél többet nem fogok adni, inkább szopizzon, szegénykém...

jaj, Pici, képzeld, beszereztem, azt a "cumit", és nagyon szereti rágcsálni.:) bár néha a nyelét gyömöszöli a szájába, de nagyon jó kis találmány.:) hűtőben még nem próbáltam...

na, megyek nalókat nézegetni, meg az én elmúlt napjaimat sem ártana bejegyezni... pusz Mindenkinek!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook