2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Nagyon jo hirek,hogy David labacskaja ilyen rövid idö alatt szepen hajlik.Mennyi ideig gipszelik meg,tudni?
A " zsebes" allapotok tenyleg igazak otthon.Tisztelet a kivetelnek.
Szia bumbu!
Hogy vagytok?
David,hogy birta a korhazat?Te?
Remelem jol alakul minden.
Sziasztok csajoca!!
Kint vagyunk vegre.Megyek vissza olvasni.
A marketing dumára pedig visszatérve...minden amerikai módra megy már. Ott ugye az a szokás, hogy mindent "szájbarágósan" leírnak a használati útmutatóban, ha netán valami baj történik az eszköz használata közben, nehogy per legyen belőle, ők leírták. Ott rengeteg a fogyasztóvédelmi pereskedés.
De szerintem is mindenki maga döntse el, mit tart jónak, és mit nem. Végülis mindenben lehet találni valami kivetni valót.
Nem konkretan,hanem az nem jo,ha a gyereknek egesz nap ilyen jatekokat nyomogatunk,vagy mar Ö nyomogat.
Nem azt mondom,hogy Marcus nem kapott ilyeneket,de mashonnan is megtanulhatja az egymashoz tartozo dolgokat.
A mi generacionk idejeben nem volt ennyi minden es a Szüleink vettek a fardtsagot nekünk meselni,könyvet nezni.Onnan tanultuk meg a dolgokat.Es felnöttünk.
Szerintem azert nem maradtunk el dolgokkal.:)
A mai gyerekeket meg körülveszünk tenyleg mindennel.
A mertek a lenyeg szerintem.Felre ne erts.:D
Igen-igen.. nem konkrétan erre értettem.. csak ennek kapcsán jött elő a marketing.. igazad van, ez még oda tartozik.
..de szerinted az hülyeség ha egy zenélő játékon ha megnyomjuk mondjuk a bocit, akkor azt mondja, muuuuuuuuuuuu?????:)
..én eddig abban a hitben voltam, hogy ez jó.. Bence nagyon hamar megtanulta összekapcsolni a "képet" a dumával... Persze mi is mondtuk, de azt akkor hallotta amikor akarta, tőlem meg amikor én gondoltam, hogy akarja..:)
Mar kesz vagyok,de akad mas is,vasalnom kellene.:D
A vacsi jol hangzik.
Te jobban vagy?"Bevesz mindent" a gyomrod mar?:)
"Egyszerre csak 20 perc használatát javasoljuk. "
...komoly marketing duma....
már megint keverednek a dolgok...:(
Ebben igazat adok.:D
Az,hogy pl ra van irva a jatekra,hogy többek között segiti a beszedfejlödest,mert hangokat ad ki,total hülyesegnek tartom.Az egy dolog,hogy tetszik a Babaknak.
Persze el kell adni öket,marmint a jatekokat.:D
Bizonyitott,hogy a Babaknak "elö" beszed kell.
Autosülest mi is akartunk venni es az elado meglepö modon lebeszelt rola.
Azt mondta,hogy nem feltetlenül a kg es az,hogy ülni tud a gyerek kriterium,hanem az,hogy a feje "kilogjon" az ülesbol.Az,hogy a lab log le az nem mervado.
Szoval meg varunk.Fö a biztonsag Marcus erdekeben.
Az etetöszekben tenyleg nem szabad tovabb ültetni a Babakat,mint maga az eves idötartama.
Hasznalati utasitas:nalunk a bölcsöre van rairva,hogy mikortol nem szabad hasznalni.:)
sziasztok, bébikompunk nekünk sincs, el sem férne a lakásban, így is tele vagyunk.:) és nekem sem egyezik az elveimmel, ha már mindenki leírta a véleményét... nekünk viszont van ugráló lovacskánk;), de még csak ismerkedünk vele...
gyermekülés már nálunk is aktuális, Laura 9300 g körül mozog...
A kompról én is csak rosszat hallottam, állítólag vannak országok, ahol már nem is lehet kapni. Nekem ez meg a tévéztetés olyan, ami eszembe sem jut.
Hintát kaptunk kölcsön, azt majd használni fogjuk, ha stabilan tud ülni. Apropó használati utasítások. Az etetőszékén olvastam, hogy abban sem érdemes az étkezés idején túl tartani a babákat.
Mi most az autósüléseket kezdjük nézegetni, bár még lehet, hogy kicsit korai. Itt már többen vettetek újat, ha jól emlékszem. Tapasztalatok? A mostani hordozósban ugyan elfér még, de cipelni elég nehéz már. Az egyik helyen azt mondta az eladó, használjuk, ameddig lehet ezt. Olyan 9 kg-tól 18-ig kategóriát nézegetek, de látom, van 0-18-ig is. A 9 kilóig még van másfél kilónk. :)
Sziasztok!
Nálunk pénteken volt a védőnő és emlitettem neki,hogy venni akarunk kompot. Azt mondta mosolyogva miközben azt néztük éppen hogy Hanna a dohányzóasztal lábát fogva felállt és matatott az asztalon,hogy flösleges, ne költsünk rá.
Szerinte azok a bébik akik maguktól már tudnak állni azoknak fölsleges,mivel már saját erejéből áll és tudja hogyan jó neki és ha beleteszem akkor semmi ujat nem ad neki a dolog kivéve azt hogy a lábujjábal hajtla magát.Ezáltal viszont nem fog a korai állás után rendesen járni.Szerinte most hagyni kell had jöjjön rá hogyan kell teli talppal állni.Jövő héten lesz 7 hós, kb egy hónapja állt fel először.Azóta ha nem alszik mást nem is csinál csak áll.Ha elfárad leül odamászik valami máshoz ahol fel tud állni és ujra feláll.Én magam is ilyan hamar álltam valószinű hoy a mozgásfejlődését tőlem örökölte. Én 10 hósan egyedül jártam.Szóval visszatére a kompra,az álló babáknak nem való, azoknak akik még nem állnak fel egyedül pedig nem biztos hogy jó szintén, hisz megszokja hogy tartja a komp és nem ösztönzi hogy felálljon.Tehát sztem mindenki maga döntése, de én tudom magamról,ha Hanna nem állna már egy hónapja tuti vennék mindegy lenne ki mit mond,csak azért hogy legyen az is,de igy nem.Tegnap végignéztem mit csinál ha beteszem a kiságyba,feláll és szépen kapaszkodva körbesétál a kiságyban. Tehát véglegesen eldöntöttem nem kell komp nekünk.Talán inkább egy ajtókeretbe furható hintát fogunk venni, mert az nagyon jól fejleszti az egyensulyérzékét.
Mi már nagyon ülni se agynk hajlandóak max addig mig kitalálja hova másszon és álljon fel. A babakocsiban nem hajandó lefeküdni, a hordozót egyenesen utálja se ülő se fekvő a helyzet és egyszerüen gyölöl benne lenni.
Ugyhogy hajrá komposok és nemkomposok!!!Minden baba egyformán gyönyörű ha van kompja ha nincs :-)
Minden azt hallom milyen ügyes,hogy ezt scinálja enniy idősen én meg mindig azt mondom addig jó mig nem csinál ilyeneket :-) Már tényleg nem lehet ott hagyni egy fél mp-re se sehol.Persze minden szülő örül ha dicsérik a babáját de másrészről tényleg életveszélyes az egész.Olyan kicsi még és áll és kapaszkodik és lépked.Nem jó. Az egyik szeme sir a másik nevet.Ugy féltem.Sokszor szorul be a lába agy üti be a fejét sajnos mert hát ugye vagánykodik eengedi a kezét és róbálgatja magát és hát párszor esés a vége aztán meg jöna sirás :-(
Na mennem kell megint,csengettek.
Szp napot mindenkinek
Óóó...felébredt...
Gondolom azért, nehogy kezdetekben megterhelje a lábikóit. Dehát később úgyis azon jár.
Menek, majd jövök...
..egy hintára, egy tornázóra, egy etetőszékre, pihenőszékre nem írják.. vajon ott miért nincs megkötés??
...mondom.. nekem ez így jön le,ettől függetlenül tuti csípné..:) nem fogja.:)
Mer' akkor már se járóka, se komp, sesemmise?!:-)
Mondjuk én sem fogom egész nap benne tartogatni.
Ezt most csak azért írtam le, mert hangosan gondolkoztam.:-))
De ha jól körülnézünk, minden termék tele van marketing dumával...a játékok is. Csak nézzünk megy egy Fisher P-t.
Evvan, ilyen világot élünk...nah...ezt a közhelyet!;-)
Szerintem a 20 percet csak azért írják, mert kell valami "megkötést" tenni. Mint minden más - pl. természetes alapú táplálékkiegészítő termék - esetén. Arra is azt írják, hogy csak napi x mennyiséget, holott a többszörösét is lehet szedni.
Miért ne lehetne benne többet? Mondjuk én akkor teszem majd bele jó szívvel, ha már ülni tud. A gerince legyen elég stabil hozzá.
...hát nem tudom...
amire ilyet kell, hogy ráírjanak az nekem már necces..:
"Egyszerre csak 20 perc használatát javasoljuk."
..egy hintára miért nem írják??
Én kihagyom.:) De mondom.. az elveim miatt..;)
Futni én is utáltam.. szóval szerintem nincs összefüggés.:)
Hellóka! Szerintem sem lesz baja, ha néha beleteszed, egyébként nekem is volt, aztán mégsem lettem "mozgáskorlátozott";-).
Voltatok zenebölcsiben?
Mi ma kihagytuk az eső miatt, de majd csütörtökön pótoljuk a ringatót. Pedig olyan jó lett volna...ebben az álmosító időben!
Hellóka! Végeztél már?! ;-)))
Azért nevetek itt magamban, mert nálam is pont ez van. Kiscsemete alszik, én meg ahelyett, hogy pakolnék, és csinálnám a vacsit apának (chilis bab-darált marhából, sok tejföllel, sajttal), most itt ütöm az időt:-D.
De mentségemre legyen...már régen voltam:-).