Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

15398. Mókicaaaa
2009. jan. 28. 10:05
Csajok az ígért fincsi süti recept a naplómban, akit érdekel próbálja ki, hihetetlen gyorsan megvan és fincsiiiiiii
15397. Mókicaaaa (válaszként erre: 15392. - Alexa77)
2009. jan. 28. 10:04
hát nem semmi tényleg Alexa, némelyiknek elkéne menni inkább lángost sütni, nem irodába dolgozni...
15396. Mókicaaaa (válaszként erre: 15395. - B329419295)
2009. jan. 28. 10:04
biztos, akkor elég fosósak, már bocsánat.. .-))
15395. b329419295 (válaszként erre: 15394. - Alexa77)
2009. jan. 28. 09:52
Köszi:)alig birtam neki megnézni,de ott van és kint van:))lehet ezért volt higabb a széklete,de más jele nincsen.:)
15394. Alexa77 (válaszként erre: 15391. - B329419295)
2009. jan. 28. 09:49
Gratula!:-)
15393. Alexa77 (válaszként erre: 15388. - 4af30810d1)
2009. jan. 28. 09:49
Akinek ilyen Bencéje van, annak könnyű...:-))) Add kölcsön! De vigyázz, lehet hgoy nem adom vissza!:-)
15392. Alexa77
2009. jan. 28. 09:47

Itt vagyok megint, csak csörgött a telcsim... Szóval valahol ott tartottam, hogy takarításra ha muszáj akkor hordozókendő, de azt nem merném főzés vagy vasalás közben használni. De a páromnak se mondhatom reggel, amikor munkába indul, hgy nincs vasalt ing.. Szóval vannak helyzetek, amikor a járóka az ideális megoldás számomra, persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy jó-e nekik vagy sem.:-)

Nekünk is összecsukhatós a járóka, simán betolom a szekrény mögé és már el is van tüntetve.

Márlétezem, sajnos tb ügyben teljesen járatlan vagyok.:-( Esetleg telefonon érdeklődd meg a tb-nél, hátha... Bár olykor az ilyen hivatalokban is olyan barmok vannak...

A napokban felhívtam a gázszolgáltatót, mert mi tavaly március óta egyáltalán nem használunk gázt, elektromos főzőla és sütő van és szénnel tüzelünk a másik kazánban. Szóval felhívtam őket, mert ugyan szóltunk, hgoy nem használjuk a gázt, ennek ellenére minden hónapban jön a számla. Mondom az ügyfélszolisnak, mi a helyzet és csináljunk már valamit, fölöslegesen minekküldik a számlát, meg fizetési felszólítást!!! azért, amit nem is használunk lassan egy éve. Mondja a csaj, hogy be kell fizetni a számlát, különben kikapcsolják a gázt. Mondom neki, hogy egyrészt nem fizetek azért, amit nem használok, másrészt pont ezért hívom, hogy kapcsolják már ki végre, és ne küldözgessenek csekkeket. Mondja, hogy de be kell fizetni, mert különben kikapcsolják. Mondom újra az előbb leírtakat.Erre ő megint, hgy ha nem fizetünk, ki fogják kapcsolni. Nagy önuralom kellett, hogy ne üvöltsem le a fejét, hogy hát értse már meg, hogy pont ezt kérem, hogy küldjenek ki végre valakit, olvassa le a mérőállást és zárja le azt a k..va órát... Nem mentem vele semmire. :-( Magyar hivatalok...:-(((

15391. b329419295
2009. jan. 28. 09:46
Kibujt a fogunk:)))
15390. 4af30810d1 (válaszként erre: 15386. - Mókicaaaa)
2009. jan. 28. 09:44
ilyen szempontból jó, hogy nem nagy a házunk..;D vagy az elosztása jó..:) Totál lát engem a konyhában az ágyából, de sokat akkor sem marad meg benne ha ott állok mellette. Bence sem maradt a járókában 5 percnél tovább. Akkor még nem volt ez a dili, bár a járókával nincs semmi bajom. Van egy tök új a garázsban, szétszedve.
15389. b329419295 (válaszként erre: 15387. - Mókicaaaa)
2009. jan. 28. 09:42
Most böngésztem a neten,de ott is hol ezt irják,hol azt.....alanyi jogon jár állitolag,ugy néz ki be kell mennem....márcsak azért is,mert jövöhéttöl orvostól-orvosig fogok mászkálni,lehet korházba is be kell feküdnöm majd,szal nem tudom mizu!Azért köszi!
15388. 4af30810d1 (válaszként erre: 15381. - Alexa77)
2009. jan. 28. 09:38
Magamra értettem, de gondolom-remélem ééérted is! Mi egyelőre pihiszékben főzünk, aztán nem tudom még, hogyan, valószínűleg alvás időben, vagy este. Általában Bence hazaérkezése után főzök, akkor 1 órát mindig kapok tőlük..:)
15387. Mókicaaaa (válaszként erre: 15382. - B329419295)
2009. jan. 28. 09:36
fú sajna ebben nem tudok segíteni, nem tudsz eljutni valahogy a helyi TB képviselethez?
15386. Mókicaaaa
2009. jan. 28. 09:35
kompot mondjuk én sem szeretnék, de a járókának mostmár így örülök, úgy ahogy te írtad Alexa akkor már inkább ez, mint bennt bömböldézzen a kiságyába vagy a forrű sütőbe nyúljon majd bele..
15385. Mókicaaaa (válaszként erre: 15381. - Alexa77)
2009. jan. 28. 09:34
én is főzök ezért muszáj beletennem addig, nézeget és elvan benne...
15384. Mókicaaaa
2009. jan. 28. 09:33
és a hely szempontjából meg vegyetek akkor ti is összecsukhatót, mi is azt vettünk, így este szépen összecsukva teszem a helyére...
15383. Mókicaaaa
2009. jan. 28. 09:32

Szijjasztok!

Time az utazóágy nem alkalmas rá, de nem csak azért mert zavarja a felállásban, vagy hogy mozog a belős része, hanem kipróbáltam, hogyha megnyomom nagy erővel az egyik felét, akkor felborulhat, na még most szerintem nem olyan izom Anti a lelkem, de később előfordulhatna, azt nem erre a célra fejlesztették, nem olyan a stabilitása, mint egy járókának...

15382. b329419295
2009. jan. 28. 09:28

Sziasztok!Volt szó a multkor a tb fizetésröl..na most itt azt irtátok,nem kell fizetni,mert biztositottak vagyunk....nekem viszont tegnap jött a 12 db csekk,4500ft/hó a tb.....most akkor fizessem vagy ne?Köszi,ha valaki tud segiteni!

Zsófinak lassan kint lesz a foga.mászik mostmár elöre is....és olyan fura hangokat ad ki,meg csuda huncut...én a kiságyat jövöhéten cserélem le járókára...viszont a kompot nem engedem,ezt már kikötöttem,bármit csak azt ne!

Remélem jól van mindenki!?

15381. Alexa77 (válaszként erre: 15378. - 4af30810d1)
2009. jan. 28. 09:25

Egyáltalán nem vagy fafejű! :-) Van egy véleményed, amihez ragaszkodsz, ez inkább tiszteletre méltó szerintem.

Amúgy csak tőlem függ, lesz-e a 20 percből 40... Jelenleg még 20 perc sincs, inkább 10. És csak akkor, amikor közben én is vele vagyok, tehát nem takarítás közben! Legikább reggel rakom bele, amíg az ő szobáját rendbe teszem, lerakom a földre a szivacsmatracot, amin hempereghet, stb. Utána a szivacson van, azon játszhat, úgy tettem a kiságy mellé, hogy a kiságyat kapaszkodónak használhassa. Hamarosan kerül egy babarács a szobája ajtajára, így tulajdonképpen nagyméretű járókája lesz a kisasszonynak. A kis járókát meg olyankor használom, amikor nem akar egyedül lenni a szobában, nekem viszont dolgom van. Főzés, ilyesmi... Ha kicsit szalad a lakás, az ok, de főznöm muszáj, nem mondhatom az éhesen hazaeső páromnak, hogy bocsi, a gyerkőccel voltam elfoglalva.

Takarításhoz, ha minden kötél szakad, bevált a hordozókendő.

15380. 4af30810d1 (válaszként erre: 15379. - Time)
2009. jan. 28. 09:16

Nekünk van.. nem alkalmas rá.. teljesen mozog a belső része..:(( csatokkal kell felfogatni az oldalához, és tök puha is, én egy vastag plédet tettem bele, hogy alvásnál ne, mint egy "csomag "legyen benne..

Szerintem erre nem alkalmas..:( Utazásra, alvásra szupi.

Én a kiságyba teszem bele ha ki kell ugranom a postáshoz, a bébiőr is oda van kötve ugye, és a vevőt meg mindig viszem.

15379. time (válaszként erre: 15376. - Alexa77)
2009. jan. 28. 09:06
Köszi, olvastam tegnap este itt a Hoxán is a járókás fórumot. Azt gondolom, szükségünk lesz rá, Apa gyakran 8-tól 8-ig dolgozik, így arra kevéssé tudok számítani, hogy majd, ha ő itthon van, megcsinálom a dolgokat. Meg egyébként is, minden nap van néhány perc, mikor látókörön kívül kell kerülnöm és most úgy látom, másképp nem tudom megoldani a biztonságát. Azok a rövid idők nem fogják gátolni a fejlődésben. Most azon gondolokodom, vajon van-e olyan utazóágy, ami ezt a funkciót is be tudja tölteni. Nem is a pénz, hanem a tárolás miatt. Utazóágyunk még nincs és szükség lesz rá, jó lenne egyben a kettő, de az utazóágyak betétrésze azt gondolom, szinte mindig több részből állhat az összecsomagolás miatt, az pedig a felálláskor zavaró lehet a babának.
15378. 4af30810d1 (válaszként erre: 15377. - 4af30810d1)
2009. jan. 28. 08:06

...és az is igen csábító, hogy végig tudnám takarítani a lakást úgy, hogy Ő tök jól elvan, és gurul utánam, élvezi, én meg 1 délelőtt készen lennék a feladataimmal...

..de inkább szaladjon a lakás nálunk.:(

Tudom. Fafejű vagyok!:)

15377. 4af30810d1 (válaszként erre: 15376. - Alexa77)
2009. jan. 28. 08:03

Egyetértek a mértékletességgel, én leírtam, hogy nekem csak az elveim ellen szól. Abból pedig nem engedek..

Meg hozzáteszem... a 20 percből lesz a 25 abból meg a 40.. mert a komp is és a rugós cucc is biztosan nagyon-nagyon tetszik a gyerkőcöknek...

15376. Alexa77
2009. jan. 28. 07:34

Sziasztok! Tegnap már nem értem ide, pedig akartam. Bumbu, kitartást nektek, örülök, hogy szépen és gyorsan javul a manócska lába!

Vissza a komp témához: gyógytornász-gyógypedagógus barátnőm szerint kicsit túl van lihegve a komptéma, valóban káros, ha folyton abban van a gyerek, de kis időre belerakva semmi gondja nem lesz. Nem illdomos egyedül hagyni benne, mert mint Csillu is írta, vannak balesetek. Amúgy pedig a most istenített rugós hintáról is kiderülhet előbb-utóbb, hogy miért nem jó benne hosszú távon hagyni a gyereket. Mindig mindennek van pár év átfutása, mire rájönnek a problémákra. De az, hogy Rékát néhány percekre hagyn a kompban játszani, egyáltalán nem ártalmas. Főleg, hogy - mint azt a naplóm képei alapján láthatjátok - stabilan ül és áll egyedül. Ha ezt nem tenné, még korai lenne a komp neki, így nem gond, csak valóban vigyázni kell, fel ne boruljon vele. Amúgy valaki monta, már nem emlékszem, hogy szeretik a kompot, csak még nem ér le a picur lába. Nos, a miénk állítható, és úgy vanbeállítva a magasság, hogy ha akarja, se tudja lábujjhegyen hajtani magát, mert az egész talpa leér.

Járóka: van is erről vitafórum itt a hoxán, hogy most akkor jó vagy sem. Ezzel is úgy vagyok, hogy nem szeretném órákig benne tartani Rékát, de néha nagyon jól jön. Már rengeteg balesetet hallottam, hogy a mászni tudó kisgyerek kiment a konyhába, ráömlött valami, lerántotta a vasalót, beleesett az üveges szekrénybe, stb. Én a járókát akkor érzem jónak és használom is, ha mondjuk csenget a postás, tehát ki kell mennem, addig az egyébként szabadon garázdálkodó gyereket beletszem és nem lesz baja. Nyáron ki is vihetem magammal, de ilyenkor télen... Egyszerűbb a járóka. Ugyanígy a konyhában főzőcskézéskor, ha a gyerek velem akar lenni, akkor inkább járóka, mint szabadláb. Az ördög nem alszik. Most még megoldás a pihenőszék, de hamarosan kinövi és akkor is kell valami megoldás.

Most mennem kell, folyt. köv később, puszi!:-)

15375. time (válaszként erre: 15374. - Pici04)
2009. jan. 27. 22:56
Köszi a gyors választ! :) Komolyan kétségbe estem ám! Mondjuk, hogy megyek majd el WC-re, teregetek ki a folyosón, amíg hideg van, ha már mászik...? Eddig én is korlátozásnak gondoltam a járókát, de most ezekre a dolgokra nincs ötletem. Még akkor sem, ha a nappalit teljesen bababiztossá tesszük, a kanapéról mondjuk akkor is leeshet. Biztos túlaggódom a dolgot, de most minden lehetséges veszélyforrás itt masíroz a szemem előtt. ÁÁÁÁÁ!
15374. Pici04 (válaszként erre: 15373. - Time)
2009. jan. 27. 22:11

Gyorsan!:D

Mi is beszeltünk mar rola,mert Marcust erdeklik az elosztok,kapcsolok, stb.

Ma a nappaliban a szekreny also fiokjaval probalkozott.

Fözest amugy en altalaban este oldom meg,illetve nappali alvas alatt.Akkor lehet meg kicsit dolgozgatni is.Vasalni tudok akkor,amikor Ö velem van egy helyisegben.Kesöbb mi lesz?Meg nem tudom.:D

Jarokat mi nem tervezünk venni.

15373. time
2009. jan. 27. 22:04

Bumbu, örülök, hogy ilyen szépen javul Dávid lába!

Apával most épp azon pörgünk, hogy mi lesz, ha Emma mászni kezd. Hogy lehet majd mellette a legegyszerűbb házimunkákat is akár elvégezni??? Járóka? Ahhoz meg már most szoktatni kellene... Várom a véleményeket, tapasztalatokat!

15372. csillu77
2009. jan. 27. 21:13

Sziasztok! Jó ideje nem jöttem, hála istennek semmi bajunk, csak el vagyok havazva, ha meg akad időm, farsangi dekorokat gyártok a gyerekeknek.

Ági is ok, szombatra kibújt az első foga, kúszik, háton is tolat és egyre többet eszik gyümölcsöt. Pár napja észrevettem, hogy ha evés után még egy félórácskát az etetőszékben ücsörög, nem bukik olyan sokat. Bár ott se hagyom szívesen, mert nem dönthető, elég hamar elfárad, meg be se lehet kötni, mondjuk a hóna alatt van az asztal, de azért pár lépésnél többre nem merek eltávolodni.

Komp: nekünk nincs. nem is a benne töltött idő miatt káros, hanem rendkívül sok volt vele a baleset, felborulás, stb.. Nekünk rugós hintánk van, kb. olyan, mint a Timcsi által mutatott babaugráló. Cam, 5 éve vettük, Ági is imád benne lenni, kép is van fenn róla.

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánunk!

Bumbu, nagyon ügyesek vagytok! Kitartás!

15371. Mókicaaaa
2009. jan. 27. 20:55

Bumbu nagyon jó hogy ilyen gyorsan alakul David lába!!!

Hol van a kép? Kerestem, de nem találtam.. .-(((

15370. Mókicaaaa
2009. jan. 27. 20:54
Szijjasztok!
15369. bumbu23
2009. jan. 27. 20:28

Sziasztok ujra!

Visszaolvastam a kompig.Nekunk sincs de nem igazan ertem ezt a "modern vilagot".Szinte minden karos.Gyakorlatilag manapsag mas nem jo a babanak csak ha 24-bol 24-et az anyja csecsein log :-)Nekem nem volt kompom de az unokatesoimnak mar igen.Sokat gurultak vele ahogy emlekszem de megsincs semmi bajuk.Ugyanez a hozzatapi is.Regen 3-4 honaposan mar siman ment a kajalas ezerrel es feleves korara szinte az osszes babo babapiskotat csocsalt.Ok is felnottek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook