2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szia Pici!
Az en fiam az magyar.Itt az anya utan automatikusan magyar lett.Ha meglesz a letelepedesink 1.5 ev mulva akkor kerhetjuk magunknak is meg Davidnek is a British allampolgarsagot.D nem hiszem , hogy igenyt tartunk ra mert szinte igyEU-kent ugyan azok a jogok illetnek.Mondjuk mi meg felveszuk masodiknak a nigeriait az apja miatt.Mivel magayr igy jar neki a TAJ kartya is.
Hát igen, én is másfél hónap elteltével adtam először husit meg májat.
Mi az a paszternak?
Husit lehet adni.Igaz,csak akkor ha mar elötte többfelet evett a Baba.Nalunk a gyerekorvosok a következö sorrendet ajanljak:repa,paszternak,krumpli,majd a husis bebietelek(sertes kivetelevel).
Ja es itt a dokik elöször mindenböl üveges biot javasolnak.Azt mondjak megbizhatobbak es nem terhelik meg a pocakot.
A husisat a vas bevitel miatt javasoljak.Ilyenkor desszertnek 1-2 kanal gyümölcsöt is javasolnak ebed utan.
A husit nem ugy kell erteni,hogy a masodik heten adja az ember.
Ma hozzataplalast mar november elejen kezdtük.
;)
Jesszom ,csak nézem miket esztek....
krémtúró, husi... áhh..;D
Remelem hasznal a pledes torna.:)
Nalunk Marcus is szereti a jo kis husis ennivalokat.Meg igazabol mindent amit adok neki.Igaz en meg nem adok neki tejtermeket.
Tegnap a dokival beszeltünk eppen erröl.Meg a tojast is megkerdeztem.Nem ajanlja 1 eves korig.
Nekem gyerekkoromban tej es tojasallergiam volt.Extremen.
Mara "csak"viszketek a tojastol es kicsit kiüteses leszek.
Evvan.:)
A Parodtol mar haladas,hogy hazament.Remelhetöleg javul a helyzet.Nem irigyellek.
Nem aggódom:))M...i krémtúró,banános,vaniliás,kekszdarabos.....bár majszolja a babpiskótát és a kekszet is:))virslit is evett már:))
Párom elvan a hálóban én meg a nappaliban alszom,beszélünk ha muszáj,de nem állunk valami fényesen:(
Ezt a plédes dolgot kipróbálom...egyébként ebédre borsópürét evett csirkemellel,valahogy neki mind1 mit adok,mindent megeszik:)))
Ja, peluci téma: képzeljétek, múltkor ki volt fosztva a bolt, és nem kaptam értelmes pelust és megvettem et a babylove-osat, amiről szó volt. Mi pampit használunk, az bevállt, de ettől pirosodik a popó. Bár mondju gondolhattam volna, nekem is extra érzékeny bőröm van, nyilván a Zsófié sem olyan, mint egy elefánié. Szóval itt van majdnem 100 pelus a nyakamon. Lakik-e a közelben vki, aki esetleg hasznát tudná venni? Vagy hívjam fel a védőnőt, hogy adja oda vmi rászorulónak aki megérdemli? Kidobni azért sajnálom. Ráadásul csak 400 forinttal volt olcsóbb, én hülye, nemhogy elmentem volna egy kicsit messzebbre.
Továbbá van ilyen babylove-os, liberos, meg huggies-os kuponom. Felajánlom a köz javára.
Köszi Nelly!
Jo tudni.:)
Ha kettős állampolgár a baba, akkor igen!
Minden gyermeknek joga van az egészségügyi ellátáshoz, és a Magyar Állam finanaszírozza azt minden Magyarországon született és élő, vagy külföldön élő, de magyar állampolgárának, tekintetbe véve a kettős állampolgárokat is.
(Lehet hogy vmi változott, kb 3 éve tanultam:)
Na,most akkor el vagyok maradva.
Magyarorszagon jar a Babaitoknak ingyenes eü ellatas?
En ugy tudtam,hogy csak akkor jar,ha fizetve van.
Mi ezert sem csinaltattunk.Ellatjak az itteni kartyaval,ha szükseges.
Akkor rosszak az infoim?
Sziasztok!!!
Lili:ezt bemasolom egy oldalrol.
TAJ szám/kártya igénylése újszülöttek részére
Az újszülöttek részére a TAJ-kártya az újszülött-osztályon rendelkezésre bocsátott nyomtatvány kitöltésével igényelhető. Ha a szülés nem kórházban vagy orvos közreműködésével történik, akkor a születést anyakönyvező anyakönyvvezető bocsátja rendelkezésre a TAJ-kártya igényléséhez szükséges nyomtatványt. A kitöltött nyomtatványt mindkét esetben az anyakönyvvezető küldi meg a megyei, fővárosi egészségbiztosítási pénztárnak. A nyomtatványon szereplő személyi adatok alapján a megyei egészségbiztosítási pénztár kiadja a TAJ számot, és a kiállított TAJ kártyát postán megküldi a szülő, vagy a gyermeket gondviselő eltartó, törvényes képviselő részére. Az egészségbiztosításnál nagy gondot fordítanak arra, hogy az anyakönyvi hivatalok értesítésének beérkezését követően soron kívül, a szülő, gondviselő kézhez kapja a gyermek TAJ kártyáját.
Bár lehetőség van a kártya soron kívüli igénylésére is, felhívjuk a figyelmet, hogy ez felesleges ügyintézést, sorban állást okozhat, mert az újszülött számára az egészségügyi szolgáltatások a szülést követő 6 hónapig TAJ kártya nélkül is térítésmentesen igénybe vehetők.
Az anyakönyvi hivatalok ügyintézési idejét is figyelembe véve, általában a szülő-gondviselő legkésőbb a születést követő 1 hónapon belül megkapja gyermeke TAJ kártyáját.
En felhivtam a Baranya megyeieket.Ott azt mondta a no, hogy magyar szuletesi anyakonyvi+utlevel es lakcimkartya.Apa nem kell hozza anya intezheti.En ezert kezdem hetfon a lakcimkartyaval aztan megyek a TAJ-t intezni.Viszont hathonap korig eleve jogosultak eu ellatasra ezek szerint :-)
Sziasztok!
Hú de alig érek rá...
Az informésönért tenk jú verej a macskátokat:D
Szio!
Zsofi szep nagylany lett.:)
A hasrafordulas miatt nem aggodj!Elöbb-utobb fogja Zsofi is csinalni.
Ha egy pledre rakva a pleddel együtt hempergeted az is segithet.Altalaban szeretik ezt a Babak.
Most olvasom.Kremturo?
Paroddal jol vagytok?
Szep napocskat!
Sziasztok!Zsófi mászik és ül,voltunk a fél éves tanácsadáson,hát 67cm és 7079 gramm:))))
Én elmondhatom hogy mindent megeszik,banán,alma,borsó,sütötök,krémturó,krumpli,répa stb.....megpróbálok képet feltenni róla,bár friss csak holnap lesz..
Remélem mindenki jól van!
én itt szoktam... a legalsóhoz kell menni, ami kivág a képekből...
sziasztok!
nálunk megint a szokásos éjféli elalvás volt, már nem is aggódom miatta.. 10 után átmentem vele a nappaliba a kanapéra, ott játszottunk, hogy Apa végre kicsit kialudja magát, sztem ez lesz még egy darabig, mert 8ra jár dolgozni és minden nap 1kor elaludni nem lehet vmi kellemes...
Aztán miután Manót elaltattam visszabújtam Apa mellé a saját kis ágyikónkba.:)
Timcsi, még mi sem voltunk az Aquaworldben, de már nagyon tervezzük (itt van 10 percre, de valahogy mindig más programunk akad:()...
Én is úgy tudom, hogy babarát, várom, hogy végre eljussunk oda!:)
A ringatót itt uaz a nő tartja, aki a Fonóban (sógornőmék oda járnak, és nagyon tetszik nekik).
Hu, en jol lemaradtam, tenyleg nehez osszeszedni mit is akartam.
Bumbu: jo utat, szoval a babakaja ugy latszik a legtobb repulon mehet, amennyi kell. Nalunk is 4 kaka van az egy helyett, amiota eszi a pepet, gyumit. Es egy kerdes: TAj kartyahoz mi kell meg a lakcimkartyan kivul, kell meg a magyar allampolgarsag is, nem? En is ezen agyalok....
Time: en meg piri nelkul vagyok, kopp-kopp, Emmacica szepen no mar:)
Gratula az allo/kapaszkodo babaknak. Nalunk megy a hemperges, ules tobbnyire tamasztva, de naprol-napra stabillab. Csak a kezembe kapaszkodva huzza fel magat, de ugy meg alldogal is jo par percet.
Cash: mi az elmult ket napban ettunk uveges almat friss banannal, tegnap mar nagyresz alma volt (erre ma 4 nyuszibogyo lett a kaka, csak rohogtunk, mert kigurult a pelusbol, egy meg a furdovizbe sikeredett:DDD) Majd alakultok ti is es Mokiek is, az urfik neha valogatosabbak:)
Tucsi, alias kp, en is orulok, hogy latlak, edes a kislanyod!
Mi holnap megyunk az utolso jatszocsoportra, ami hasonlo a ringatohoz, nalunk mindig tomeg van 20+ anyuka, csemetek 6 hetestol 18 honaposig.
Adrian ma belazasodott, ha ezt annak lehet nevezni, be vagyok tojva, hogy tudjunk repulni szerdan... tenyleg, ti adnatok lazcsillapitot a honaljban mert 37.9-re? Eloszor 37.5-ot mertem, majd ket oraval kesobb ezt, akkor adtam neki es levitte 1 ora mulva 37.1-re... par doki szerint 38 alatt nem kell gyogyszer... nem tudom mitol lehet neki, csak cicizett ma, azt is csak immel-ammal neha...
Na jo ossze-vissza lettem, remelem kibogozzatok, amit irtam. Amugy faradt vagyok, mert pakolunk es hideg is van (-18). Jo ejt!