Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

15908. time (válaszként erre: 15902. - Pici04)
2009. febr. 20. 19:26
Szerintem a legjobbat tetted! Aztán figyelni, s nyugalom! Írj majd, hogy alakult reggelre!
15907. Mókicaaaa (válaszként erre: 15906. - 4af30810d1)
2009. febr. 20. 19:03
oké, lécci, lécci!!!
15906. 4af30810d1 (válaszként erre: 15904. - Mókicaaaa)
2009. febr. 20. 19:02
Hát én is nagyon, de nem fog hozzányúlni.. a sebészek most már várnak másfél éves korig.. MAjd beszámolok!
15905. Mókicaaaa (válaszként erre: 15903. - Pici04)
2009. febr. 20. 18:56
Murphy dolgozik sajna.. :-((
15904. Mókicaaaa (válaszként erre: 15902. - Pici04)
2009. febr. 20. 18:55

fú hát nemtom, mi most a kukacával vagyunk úgy, hogy mindenn nap lehúzgáltuk és le is jött és most mintha kicsit visszatapadt volna...

Cash kiváncsi vagyok mit mond a doktorbácsi a fütyküsre...

15903. Pici04 (válaszként erre: 15902. - Pici04)
2009. febr. 20. 17:35
Amugy remek,hogy hetvegen törtenik mindig ilyesmi.
15902. Pici04
2009. febr. 20. 17:35

Lanyok!

Marcusnak kicsit sargas, büdis lett a köldöke .Most vettem eszre.Eddig nem volt.Kicsit letörölgettem alkoholos törlövel.Mi lehet ez?

Van vmi ötletetek,hogy mit csinaljak vele?Krem,stb.

15901. time (válaszként erre: 15899. - Annelly)
2009. febr. 20. 14:13

Nelly, teljesen jogos a kérdés, nekem is voltak fenntartásaim. A 3 napot úgy értsd, hogy a második nap reggelén mosok, tehát a leghosszabban tárolt pelus nem régibb két napnál. Addig illóolajos fertőtlenítéssel szárazon tárolva, vagy ecetes vízben áztatva biztonsággal tárolhatók a pelusok.

Az a márka, amit mi vettünk nem a legolcsóbb, de sokat böngésztem a netet és a sokat próbált moshatózós anyukák is ennél kötöttek ki, annyira jó. Én meg talán a tájékozódással megspóroltam magunknak ezt a sok próbálgatást. Szerintem sok különbség van, ahhoz képest, amit anyukádék használtak. Ebben a pelusban alapból két nedszívó betét van nagyrészt bambuszból. A bambuszt nem régóta használják a textiliparban és szuper nedvszívó anyag.

A mosáshoz még: lehetne akár naponta mosni, igaz, de akkor fél mosással elég sok energiát pazarolna az ember, viszont a 60 fokot tűrő babaruhákkal együtt lehet mosni, s így szinte nincs is külön ruhamosás.

Engem az a zselés, büdös dolog sokkal jobban aggaszt az eldobhatókban, mint a mosható tárolgatása.

A költségek szempontjából meg 10-12 havi eldobható pelus árából megvan egy, vagy akár két baba teljes pelusszükséglete újszülöttkortól a szobatisztaságig. S a 12 haviba áramot, vizet, mosódiót, mosószódát, teafaolajat is beleszámoltam, tehát az összes járulékos költséget. Azért ez is elgondolkodtató. S aki bátor, szeret próbálkozni, az még ennél olcsóbban is megúszhatja. Pl.: sok külső pelusba jók simán a tetrapelusok belehajtogatva.

15900. Pici04
2009. febr. 20. 13:08

Sziasztok!

Pelustemahoz szeretnek hozzafüzni valamit.Talaltunk egy oldalt aminek a segitsegevel ki lehet szamolni a költsegeket.

Eldobhato pelus napi 6 pelenkaval szamolva 3 eves korig nekünk 1890 euroba kerülne.

Moshato pelus 20 darabba beruhazva,mosoporral,arammal es vizfogyasztassal együtt 2 naponkenti mosassal szamolva 590 euro.

A különbseg eleg durva azt hiszem,ehhez hozzajön meg az,hogy ha az ember maga ele kepzeli az elhasznalt pelushegyet,amit 1 Baba termel az elkepesztö.

Amugy remelem Marcus nem fog 3 eves koraig pelenkat hasznalni.;)

15899. annelly
2009. febr. 20. 10:39

Sziasztok!

Time, nem sok az a 3 nap? Nem csak a szagok miatt, azért szerves anyag lakozik benne, ami elkezd ugye bomlani... annak idején anyumék minden nap mosták az old scool pelusokat. Ez amúgy miben különbözik a régitől? Tudom, hogy másképp néz ki, meg jobb ez a tatyó, mint a műanyag védő volt, meg az a papírbetét, de ezeket a kényelmi dolgokat leszámítva doszt ugyanannak tűnik háromszorannyiért...bocs, ha kissé kukacosnak tűnök, nem akarlak megbántani, csupán ódzkodom a dologtól...

Úgy tűnik ez nem gyomorrontás, valami sz@rt bekaptam, a torkom van leginkább bedurranva, ha egész nap teázom, akkor még jól is érzem magam...kicsit be van dugulva az orrom, de eddig normál volt a váaldék, ma reggel volt csak olyan cicakakás:) Legalább kihozza. Köhögés minimális, az is száraz, nem tudom mi ez, lehet csak megfáztam.

Alexa gartula a fellépéshez, és a szakmai sikerekhez:D

Timcsi sajnálom, hogy halasztanotok kell, azt meg méginkább, hogy csak az utsó pillanatban tudtátok meg. Asszem frissítem a naplómat képügyileg.

15898. time (válaszként erre: 15897. - Lili13)
2009. febr. 20. 08:58

Minden elismerésem, az állandó 2-3 órás műszakért! Én karácsony előtt ettől nagyon kiborultam, aztán szépen helyrehoztak az átaludt éjszakák. Remélem, most jobban fogom bírni.

Próbálj adni neki egy kis barackot, nálunk az igazi kakahozó! ;)Bár szilvát még nem kapott.

Popsikenegetés épp ellenkezőleg, a gyakorlottak azt mondják, hogy egyáltalán nem kell popsikrém. Most a mosható mellett én sem használok és eddig még mindig gyönyörű volt a popója. :) Nálam nem csak a takarékosság, meg a környzetvédelem voltak a fő szempontok, hanem az is, hogy a babák popsijának sokkal jobb természetes anyaggal érintkezni. Azok a zselés cuccok az eldobhatókban mindig nagyon taszítottak, s mostanában irtó büdössé is váltak már két óra után. A moshatónál viszont eddig alig vagy egyáltalán nem éreztem szagot. Igaz, most kezdődik az, hogy összevárom és minden 3. nap kimosom őket, de azt mondják, a teafaolajos tárolás megoldja a szagot. Majd beszámolok róla! ;)

15897. Lili13 (válaszként erre: 15896. - Time)
2009. febr. 20. 08:38

Nalunk tenyleg szinte a kezdetektol megy a 2-3 oras muszak ejjel-nappal... mire egy kicsit jobb lett volna, jott a foga es ujra gyakori a szopi.. nalam a cicik nem birjak mar jol, fejni mar fajdalmas..

A pelusokrol en is gondolkodtsm, orulok, hogy neked bevaltak. Emma popojanal van kulonbseg, azt mondjak tobbet kell kenegetni ilyen pelusnal, igaz?

Eppen most szenved Adrian egy kakaval, nalunk az alma, banan es most ugy latszik a szilva fogta meg... pedig a szilva epp az ellenkezojere lenne jo.. de az is lehet, hogy a sok tojas a ludas a rakott krumpliban, amibol haromszor ettem..

15896. time (válaszként erre: 15895. - Alexa77)
2009. febr. 20. 08:32

Ez igen! Nagyon jó lehetett, hogy minden ilyen jól sikerült! Micsoda karrier alakulásának bölcsőjénél állunk! Hogy ilyen babás képzavarral éljek! ;)

Emma újra háromórás üzemmmódban szopizik éjjel pár napja, kezdek zombisodni kissé, pedig még jól is esik az éjszakai összebújás. Bár tudom, van aki kezdetektől folyamatosan ezt csinálja, nálunk azért volt jó két havi szünet az éjszakai keléseket illetően. Legelőbb 11-kor kerülök ágyba, aztán kelés 1-kor, 4-kor, majd fél 6-kor egy bentmaradt büfimanó miatt, majd 6-tól hancúr. Ennyi alvás nekem sajnos kevés, de igyekszem jól beosztani és helytállni. :)

A mosható pelusozás meg egy csoda! Főleg most, hogy már nem sima anyatejes a kaki, nagyon egyszerű, a papírbetéten marad a termelés és egyből mehet a WC-be papírostól, mint a nagyoké. :)) Csak azt bánom, hogy nem kezdtük előbb, de így azért az anyatejes kakatengereken túl vagyunk.

Ti is észrevettétek a hozzátáplálás elején, hogy mintha nehezebben kakilnának a babák? Azt a szilárdabb dolgot nem könnyű Emmának kinyomni, de megkűzd vele. Bár lehet, hogy a répa a ludas, almánál, töknél, körténél nem volt ilyen gond.

Ja, még egy dolog. Apát elküldtem, hogy szerezzen be bio zöldségeket, répát, krumplit, céklát. Legalább ezek az első falatok legyenek "tiszták". Erre a répa honnan való???? Németországból! Ha a szállítást veszem, akkor ez már korántsem bio. Hú, de mérges lettem! A mi termékeink meg mennek küldföldre, ahogy írtátok is.

Bocs, kicsit hosszú lettem.

15895. Alexa77
2009. febr. 20. 07:46

Sziasztok, köszi a drukkokat, ideértek!:-) Hála Istennek nagyon jól sikerült minden. Kapásból meg is hívtak Gyöngyösre és Budakalászra is fellépni... Hja, ha egyszer beindul a szekér... Az egyik tv-s meg azt mondta, hogy a beszédhangom kiváló (fel kellett olvasnom Wittner Mária levelét, meg mondtam egy verset is), nagyon jól játszom vele, ha legközelebb valami filmhez narrátorszöveg kell, gondolni fog rám.:_) Olyan jólesnek az ilyenek!:-)

Réka olyan édes volt, semmi baj nem volt vele, néha szopizott egyet, néha aludt, a műsort végigbulizta (imádja, ha énekelek), ott ült anyu ölében az első sorban, vigyorgott és járt keze-lába.Este 10 után jöttünk el, az emberek nem akarták elhinni, hogy ez a gyerek sose sír. Büszke voltam nagyon!:-)

Szép napot mindenkinek!

15894. Pici04 (válaszként erre: 15892. - Mókicaaaa)
2009. febr. 19. 18:10

Szio Mokicaaa!

Nekünk van olyan is,mert Marcust probaltuk leszoktatni a hordozoban valo altatasrol.Kesöbb abban etettem.

Egesz könnyü es nem rossz,igaz jelenleg pihikezik,mert a simaval jarunk setalni egyenlöre.

15893. Mókicaaaa
2009. febr. 19. 17:30
Alexa megy a drukk!
15892. Mókicaaaa
2009. febr. 19. 17:30
Csajok tervez valamelyikőtök esernyőre csukható pehelykönnyű babakocsit venni? mert a miénk is elég húzós volt, van sportrésze, de olyan nehéz vele közlekedni, széles, nehéz, macera... gondoltam valami kis olcsóbbat nyárra be kéne szerezni..
15891. Mókicaaaa
2009. febr. 19. 17:28

Sziasztok!

Timcsike köszi az infót, majd hétfőn megyünk és kipróbáljuk..

15890. Pici04 (válaszként erre: 15889. - Time)
2009. febr. 19. 14:07

Egyedül,de el kell altatni altalaban.Este szepen elalszik egyedül.Nappal meg kijar neki ez a luxus.;)

Persze ez mar nekem is jo a korabban megszokott hordozoban valo altatashoz kepest.Szo szerint maszkalni kellett Vele.Neha akar fel oraig is.

Auto.Nalunk tenyleg eleg erdekes az utazas.Ugyanis visszük az egesz hobelebancot:mobile,jatekok,jatszoszönyeg,pihenöszek stb+ meg "aprosagok".

Meg jo,hogy ebböl mar nehany dolog nemm kell.

De van helyette maaaas.

15889. time
2009. febr. 19. 13:28

Kivel alszik Marcus? :)

Kicsi autó, ne is mondjátok, nekünk egy egész csomagtartót elfoglalja a babakocsi! Még jó, hogy előre, az anyósülés lábához is tudunk pakolni, mert ugye Emmának elég az ülés. ;)

Móki, nálunk 500 Ft a Ringató. Én is tervezem, de ebben a járványos időszakban valahogy nem merek nekiindulni. Így is találkozunk babákkal. :)

15888. Pici04 (válaszként erre: 15882. - Alexa77)
2009. febr. 19. 13:22

En nem tudlak megnezni.;)

Attol függetlenül egy nagy kalappal kivanok a fellepeshez!

15887. Pici04
2009. febr. 19. 13:22

Senki?

Marcus megint elaludt.Most persze nem egyedül.Kivancsi vagyok,mennyire csuszik a napirendünk.

Estefele raadasul vasarolni szeretnenk menni harmasban....

15886. Pici04 (válaszként erre: 15885. - Timihugi)
2009. febr. 19. 13:20

Jövö heten hozzuk el vszinü.

Azzal utazunk.Kivancsi vagyok ,hogy birja majd a jo kis jeges utakat,ugyanis ejjel utazunk.

Autot kerestek?A mienk elado meg.;)Jo nagy is!

Csak moka!

Nem ajanlom.Sok benne a km.Amugy nagyon szeretem,nehez lesz a bucsu töle.

Az ujban tenyleg elferünk van hely böven!!!!:D

15885. timihugi (válaszként erre: 15881. - Pici04)
2009. febr. 19. 13:01

Már akartam kérdezni? Milyen az új járgányotok? Már megvetétek, ugye? Jobban elfértek?

Mert mi is kezdjük kinőni a miénket, pedig nem kicsi;-). Szerintem kombink lesz legközelebb...

15884. timihugi (válaszként erre: 15882. - Alexa77)
2009. febr. 19. 12:31

Szorííítooook!!!! Nagyon ügyes legyél, mert megnézlek ám a tévében!;-DD!

Mondjuk nincs kétségem...:-)

Hmm...legalább, mintha elutaznál...kicsit emlékeztet a tegnapi becsomagolásomra;-)).

15883. timihugi
2009. febr. 19. 12:30

Móókiii! Ringató haccáz/alkalom bérlettel (5 alkalmas), anélkül meg héccáz...itt Pécsett.

Szerintem mindenképp próbáld ki, először csak egy alkalmat....aztán meglátod, hogy tetszik-e. De szerintem fog;-)!

15882. Alexa77
2009. febr. 19. 10:09

Sziasztok, csak bekukk... Remélem, mindenki jól van, most nincs időm visszaolvasni. A cuccokat pakolom, mert kettőre már a művházban kell lennünk, igaz, a fellépés csak 5-kor kezdődik, de mire bepakolunk, behangolunk, meg egy gyors próba... Szóval szalad az idő. Rékának is vinnem kell millió cuccot, mert 2-től valószínűleg este 8-ig, talán tovább is ott leszünk. Szóval kaja (a cici persze tartozék, de délután szokott kapni gyümit is) , pelus hegyek, váltás ruha, takarók, babakocsi, ha aludni akarna, nagy puha pléd, hogy az öltözőben a földön játszhasson (lesz egy másik babóca is, a dobos kislánya, azt hiszem, 9 hónapos), nekem ruha, sminkkészlet, ásványvíz, kották, csak a biztonság kedvéért, meg millió egyéb apróság. Úgy neézek ki ilyenkor, mint egy vándorcirkusz. :-)Szurkoljatok, hogy jól sikerüljön! Ha igaz, akkor az Echo Tv már este a híradóban lead részleteket, nem tudom, mit és mennyit, gondolom, leginkább a beszédeket, de talán belőlünk is lesz valami. A teljes műsor valamikor máskor megy le, de leadják.

Nagy pusszantás mindenkinek, legyen szép napotok, nálunk olyan gyönyörű napsütés van, szikrázik a havon.:-)

15881. Pici04
2009. febr. 19. 09:55
Na mi ujsag?Senki sincs?
15880. Pici04
2009. febr. 19. 00:08

Lanyok!

Bababörze lesz a hetvegen Pesten.

SPORTMAX 2 Baba- Gyerek Expo és Babaruhabörze

2009 február 21-22. szombat és vasárnap

Nyitvatartás mindkét napon: 9-18 óráig

[link]

Nemcsak ruhabörze,hanem különbözö programok is lesznek.

15879. Pici04 (válaszként erre: 15875. - Timihugi)
2009. febr. 18. 23:11

Szio Timi!

Sajnalom,de a legföbb a biztonsag.Sebaj,mentek meg "sielni".:)

Hoval nincsen problemam,de 2 napja a ho egyfolytaban esett es nem lefele,hanem minden iranyba.Fujkalt a szel.

Amugy tenyleg jo nagy ho esett.

Mi utaztunk mar ugy haza Mo.-ra,hogy alig lehetett haladni,pedig az autopalyakra nagyon odafigyelnek.A kocsink meg 4kerek meghajtasos.

Marcusnak is csak felül van haja.:)

Marcus tenyleg eleg szepen üldögel,de ha megunja neha csak elengedi magat.Nem veszelytelen.

Lattam,hogy Berci "nagyfiusan" fürdik mar.

Marcus,ha egyedül fürdik,akkor van egy ülökeje,amiben szepen csücsül es meg jatszani is remekül tud es lehet forgatni.Azt nagyon szereti.:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook