Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

15998. Alexa77
2009. febr. 25. 08:37

A nap vicce:

a feleség leküldi rendőr férjét a közértbe.

- Hozz margarint és ha van tojás, hozz tizet!

Rendőr hazaér, kirak az asztalra 10 margarint.

- Volt tojás...

15997. Alexa77
2009. febr. 25. 07:35

Sziasztok! Nálunk a napirendben sokkal több szopi van, annak ellenére, hogy 3-szor eszünk mást is. Gyakorlatilag még mindig nagyjából 3 óránként kér szopit, éjjel-nappal. Éjjel kb. 11 órát alszik, persze közben vannak szopik, de ő azalatt is szunyál, csak épp odafordul, bekapja a cicit, egyébként az alva evés nagymestere. Délelőtt van egy rövidebb alvás, ez fél óra-háromnegyed óra általában, ebéd után egy hosszabb egy-másfél óra, majd estefelé néha beiktat egyik szopi után, úgy 5 óra felé egy gyors, félórás szundit, de ezt leginkább az ölemben szereti.

Mi a céklát még nem kóstoltuk, egyik barátnőm most fog hozni nekünk biot az anyukájáéktól, csütörtökön zenebölcsikor odaadja, utána mehet a céklakóstolás. Husis kaját egyelőre hanyagolom, viszont sokféle gyümölcsöt eszünk és már szeretjük a krumplit és a répát is. a nagy sláger persze még mindig a sütőtök, szerencsére nagy készletek vannak belőle felhalmozva a fagyasztóban. Vettem elő meggyet is, kiolvad, délelőtt megkóstoljuk. A szilvával ti hogy álltok? Réka abból tud legtöbbet megenni, egyszrűen imádja. Az emésztésébe nem nagyon szól bele, nincs tőle hasmenés vagy ilyesmi, pedig mindig szopizik utána.

Csillu, ha pihenés nem is lesz, azért biztosan nagyon jól fogjátok érezni magatokat! Egy kis síelésre azért szakíts te is időt, ha szerted, apa is tud Ágira vigyázni addig. :-) Ne maradj ki a jóból! Kellemes időtöltést nektek!

15996. csillu77 (válaszként erre: 15993. - Pici04)
2009. febr. 24. 20:42

Én is így tapasztaltam, az itthoniak össze-vissza kevercsek, most sikerült vennem pár egyszerűt. Itt a csirkés, borjús papik (legalábbis hippből) 5 hós kortól vannak.

Hát, pihenésről én nem is álmodozok. A Grazban élő barátainkhoz megyünk, velük tervezünk síelni a környéken a hétvégén. Pontosabban apa és Anna síel, én meg a kicsiket szórakoztatom... Ráadásul a 4 szülő+5 gyerek felállás sem pihentető, a mi csemetéink alvása sem megoldott... Nem is panaszkodnék, mert mindig jól érezzük magunkat együtt, csak nagyon fárasztó.

Ági éjszaka 9-től 7-ig alszik, benne egy szopival, nappal meg összesen 3-4 órát: egy rövidet délelőtt, egy hosszút ebéd után és késő délután még valamennyit, de előfordul, hogy az egyik rövid kimarad.

Most meg itt vigyorog a karomban, esze ágában sincs álmosnak lenni... :-D

15995. Lili13
2009. febr. 24. 19:16

Nalunk is meno vegre a cekla. Mi mar haromszor adunk szilardat, kabe igy nez ki egy nap:

Reggel 8 korul szopi,

gyumolcsbol delelott megeszi az egesz uveget es vizet iszik,

ebedidoben szopi,

delutan fozelek/zoldsegbol a fele uveg+szopi, este rendes adag pep+kicsi szopi

elalvas elott szopi es

ejjel meg 2*szopi.

Az alvas nalunk napi 12-13 ora mar 4 honapos kora ota, ejjel alszik 10-8-ig kabe ket szopival, nappal max 2.5 ora 3-4 reszletben.

15994. bumbu23
2009. febr. 24. 18:44

Sziasztok csajok!!!

Itt ma akkora ho esett, hogy az mar bodulet.Most estere hagyta abba.Holnap ejszaka mennenk fel Pestre aztan onnan Angliaba.De ha ilyen ido lesz nem tudom hogyan jutunk fel.Davidemnek egyszerre jott ki 4 foga!!!Mostmar 6 van neki.Es nem is cirkuszolt a kis dragam.

15993. Pici04 (válaszként erre: 15991. - Csillu77)
2009. febr. 24. 16:43

Szia Csillu!

A bebikajak masak.Legalabbis az itteni es az otthoni.Legutobb otthon körülneztem.Egesz mas fajtak is vannak es lehetseges,hogy az otthoniban vannak mas dolgok is,mert ugy tudom,hogy azokat a Hipp magyarorszagi reszlege allitja elö.

Biztosat nem tudok en sem.

Amugy multkor mar akartam irni,hogy itt,halas,majas es borjus papikat 4,de meg 6 honapos kortol sem lehet kapni,csak 8 honapos kortol.

Remelem,ha elutaztok,azert tudsz egy kicsit pihenni is.;)

15992. csillu77
2009. febr. 24. 14:09

Ági egyébként most mintha hízna végre, szobamérlegen e hét alatt 40 dekával többnem mérem!

Ma reggel elkezdett komolyan felfedezni a nappaliban, pakolom is el gyorsan a legot, meg a gyerekek széthagyott dolgait... Laci már meg is próbálta nevelni a húgocskáját, hogy ne egye meg Anna papucsát... Nagyon édesek voltak, azt mindenesetre elérte, hogy fél óráig csak nézegette Ági, aztán kapta be.

15991. csillu77
2009. febr. 24. 14:06

Sziasztok!

Itt is havazik második napja egyfolytában, néha csak esőzik, így nem marad meg sajna, csak a locspocs.:-(

Hát lányok, én bizony még mindig főzőcskézek, Áginak babakaját és magunknak rendeset. Ha nem érek rá, akkor előtte nap duplát készítek és felturbózom a mélyhűtőből husival, répával, sütőtőkkel vagy céklával. Ha pedig a bioboltban nem kapok valamit, akkor üvegeset veszek, meg most is, hogy elutazunk.

Tegnap végre eljutottunk a Müllerbe, Alexa, tényleg lehet kisüveges répát kapni, meg egy csomó féle hippet, amiket amúgy itthon nem. Sikerült egy gyönyszemet kifognom: kisüveges körtét. A magyar címkén a hozzávalók között szerepel konyhasó, tejpor és bazsalikom is!? Itthon aztán lehámoztam a matricát, persze az eredetiben nyoma sincs ilyeneknek... Csak valaki nem figyelt oda a copy/paste-re...:-P

15990. Pici04
2009. febr. 24. 12:46
Szakad a ho!Nem szeretem mar.:(
15989. Pici04 (válaszként erre: 15987. - Mókicaaaa)
2009. febr. 24. 12:38

Szio Moki!

Az nem semmi,akkor en nyugodt lehetek.

15988. Mókicaaaa
2009. febr. 24. 12:24
Timcsike ti már kihagytok szopit? hányszor szopiztok egy nap? Én is gondolkodtam rajta, ha betölti a 8. hónapot, ki kéne váltani egyet.
15987. Mókicaaaa (válaszként erre: 15986. - Pici04)
2009. febr. 24. 12:12
No hát mi szarul... ugynis az uraság mostanság fél 7 körül megébred, mert éhes, aztán van hogy napközben csak egy órát alszik...
15986. Pici04
2009. febr. 24. 12:01

Lanyok!

A 7-8 honapos Babaknak mennyi az alvasszükseglete?

Marcus ugyanis mostanaban van amikor 1/2 11-kor alszik el es 8-kor mar ebred.

Igaz,delben alszik 2-2,5 orat es kesö delutan meg jo 1-1,5 orat.

Ez ugye eleg?

Ti hogy alltok alvas területen?

15985. Pici04 (válaszként erre: 15970. - Timihugi)
2009. febr. 24. 11:47

Szio Timi!

Az 1 üveg is nagyon jo,hiszen Berci idaig csak szopizott.

Marcusnak is ez egy hosszabb folyamat volt.

Reggel altalaban keves tejet iszik,de nem sokat,11 körül pepet,alvas utan ebedre bebietelt,delutan alvas elött 100ml gyümölcsöt,alvas utan megint vmilyen pepet,vagy gyümölcsöt süritve,este pedig meg 240-300 tejet.Valtozo.

Eddig csak 5xevett,de manapsag megnött az igenye.:D

15984. timihugi (válaszként erre: 15983. - Alexa77)
2009. febr. 24. 10:06

Akkor jóó;-)!

Na, a játékokkal jól telibe találtál!

Nemm rosszból, de nem is szeretem annyira, ha a nagyszülők vesznek mindenféle édes-kedves kis játékokat. De már őket is felvilágosítottuk, hogy miket lehet kapni a "piacon":-(.

Mondjuk a nagyobb értékű játékokat megbízható helyekről várásolják, vagy odaadják az erre szánt pénzt...de az ilyen kis csippcsupp játékokra gondoltam.

15983. Alexa77 (válaszként erre: 15969. - Timihugi)
2009. febr. 24. 09:50
Egyáltalán nem utállak! :-) Valóban bébiétel-ellenes voltam, de csak azért, mert láttam, miket etet egyik ismerősöm a szerencsétlen kölkével... Még a szagától is rosszul voltam, plusz nagyon nem bízom a gyártott dolgokban, ami még csak nem is biovédjegyes. Nem akarom részletezni, milyen megfontolásból, mert politika lenne benne nem kevés, azt meg itt nem nagyon szabad, de nem merek adni a gyerkőcnek akármit. Még a játékokat is százszor meggondolom. Most úgy gondolom, talán a bio védjegyes termékekkel ártok legkevesebbet, mert sajnos abban sem bízom, amit a boltban alapanyagot megveszek. Ha lenne minden saját termés, akkor eszembe se jutna a bébiétel. A következő babánál már tuti így lesz, mert bár ki tudja, mikor tudunk építkezni, azért a terület már megvan és tavasszal ültetjük a mindenfélét... Addig meg marad a hip bio.
15982. time (válaszként erre: 15979. - Timihugi)
2009. febr. 24. 09:17

Voltam, csak kisregényt írtam! ;)

Emma tényleg kiscica, több szempontból is. :) Most épp alszik. Naplóznom is kellene, de előbb még körbefutom a lakást, meg lehet, hogy berakok egy adag pelust mosni. :)

15981. time
2009. febr. 24. 09:15

Épp csak elkezdtem a könyvet, s olyan heves bólogatásokkal olvasom, hogy az már vicc. Szerintem hosszútávon is vannak fontos megállapításai, mert például az, ami most történik velünk érdekes, hogy mennyire fogja megváltoztatni a további életünket. Konkrétan például azt írja, hogy az anyaság, anyaként reagálni a dolgokra és mindenkinél változó, hogy meddig tart intenzíven. Heteket, hónapok és évek is lehetnek. Viszont, ha bajba kerül a gyerek bármikor élete során, akkor ez, az anyaként reagálás újra aktivizálódik. Persze ezek mind triviális dolgok, de mégis jó egybeszedve olvasni és kicsit tudatosítani, hogy mi is történik velünk. Azt biztos mindegyikünk érzi, hogy mások lettünk, s ezt valahogy helyre kell tudni tenni nekünk magunknak is. S ebben a helyzetben is mennyire igaz, hogy átélve érthetők meg a dolgok igazán! Ti is biztos találkoztok olyan emberekkel, akiknek nincs gyerekük és emiatt egy csomó dolgot nem értenek abból, ami veletek történik.

Főzés: piacról, meg főként bio-zöldségből készítek Emmának kóstolókat. Végülis ez még nem nagy dolog, mert párolom, vagy főzöm, aztán aprítom. Most ezeknél az első falatoknál figyelek, hogy bio legyen, aztán amit a piacon találunk.

15980. timihugi
2009. febr. 24. 09:08

Elmentél Timka?

Megyek most én is, majd később visszakukk. Berci kezd álmos lenni. Pusza!

15979. timihugi (válaszként erre: 15975. - Time)
2009. febr. 24. 09:07

Emma meg egy kiscica...mármint evés területén;-).

Persze, szép is lenne, ha végig változatlanul gyarapodnának...egy évesen tizenakárhány kiló?;-)

15978. timihugi (válaszként erre: 15974. - Time)
2009. febr. 24. 09:05
Szerintem ma az ország 10 különböző helyén, tíz különböző időjárás van;-).
15977. timihugi (válaszként erre: 15973. - Time)
2009. febr. 24. 09:04

Erre nemrég azt mondta az egyik barátunk (2 gyerkőccel), hogy ne fotózzunk és videózzunk mindig, mert akkor nem éljük meg a pillanatot...és milyen igaza van!

ŰAzóta talán én is kevesebbet kattogtatom a masinát, inkább élvezem és elmerülök a látványba:-).

15976. timihugi (válaszként erre: 15972. - Time)
2009. febr. 24. 09:02

Szija Drusza:-)! A könyvben olyanokat olvasol,amik már megtörténtek, vagy amik éppen most? Szóval ezzel azt akarom kérdezni, hogy későbbi okulásra is jó? Mert már hallottam jóhírét a könyvnek.

Te valami "hazaiból" főzöcskézel? Mert nálam ez nem megoldható, sajnos:-(.

15975. time (válaszként erre: 15970. - Timihugi)
2009. febr. 24. 09:01
Akkor a mi adagunkat nem is írom! :) Napi egyszer 50-60 ml. A héten megyünk méretkezni, mert a múltkor 3 hét alatt jött csak fel 5 dkg. A fogzás miatt még a túlaggódós védőnő sem kezdett el aggódni. No meg tényleg le is kell, hogy álljon ez az eszeveszett gyarapodás. ;)
15974. time (válaszként erre: 15971. - Timihugi)
2009. febr. 24. 08:59

Itt vagyok, Te Anyacsaj!

Itt csak mutatóban van egy kis hó. Hiába a mi napfényünk gondoskodik a "lapátolásról".

15973. time
2009. febr. 24. 08:58
S különben is a világ legcsodálatosabb dolga történik meg velünk, így ne hagyjuk, hogy hülye elvárások elrontsanak bármit. Ha egyszerűen "csak" átéljük a mi mindennapi csodánkat, akkor szinte biztos, hogy mindent jól csinálunk! ;)
15972. time (válaszként erre: 15969. - Timihugi)
2009. febr. 24. 08:55

Ja, ja azok az elvárások! ;) Én is sok ilyennel vagyok hajlamos keseríteni az életemet. :) Anyatársak, kivettem a napokban a könyvtárból egy könyvet: Anya születik, s eddig ugyan csak belenézni tudtam, de olyan nagyon jó leírva látni azt, ami bennem történik, de még nem jutott el ilyen szinten a megfogalmazásig.

Én még nagyrészt főzök Emmának, aztán fagyasztok, úgyhogy egyelőre megfelelek ennek az "anya főz" cimkével ellátott elvárásnak, de nem lesz ez mindig így. ;)

15971. timihugi
2009. febr. 24. 08:53

Na, megint jól kibeszélgettem magam;-)))!

Jóóóóreggeeeelt!!!!:-)))

15970. timihugi (válaszként erre: 15966. - Pici04)
2009. febr. 24. 08:53

Ki tudja? Lehet, hogy tényleg a fogacska miatt van? Mert eddig még nem volt ilyen.

Hopppá...Marcus, a kis (kaja)pusztító;-DD!

Berci éppen megeszik mostanság egy üveg bébiételt, de nem mindig. Ha viszont benyomja, akkor az utána lévő (rendszerint) délutáni szopit ki szoktuk hagyni. No...még bele sem írtam a naplómba, itt az ideje.

Hányszor eszik szilárdat Marcis egy nap? Reggel és este még mindig tápi van? Még ugyanazt a fajtát adod, amit kezdetektől, vagy azt is változtatni kell később?

15969. timihugi (válaszként erre: 15962. - Alexa77)
2009. febr. 24. 08:49

Nálunk sincs nagyobb súlygyarapodás, mióta hozzátápi van. De a dokinő azt mondta, erre ne is számítsak;-). De megint kerekebb lett Berci, azért szemmel is látom. Valamikor megyünk hivatalosan mérlegelni, mert pont 1 hónapja voltunk. Úgy 7500-ra saccolom.

Egyébként visszatérve az "anya is szereti, apa is szereti"-re, én tényleg azt gondoltam, hogy Nálad nem így megy ez, mert az elején főleg, Te aztán rendesen lehúztad a bébiételeket:-)). Bocsi a csúnya gondolatomért;-D!!!

Ezzel biztos sokan úgy vagyunk, hogy még régen (a bébi születése előtt) felállítottunk magunkkal szemben egy "elvárást"...illetve elhatároztuk, hogy majd ha elkezd enni a babóka, akkor majd főzünk Neki mindenféle finomságot. Erre, cserében most télidőben az van, hogy inkább üvegeset adjunk Neki. Ezzel kicsit nekem is nehéz volt megbírkózni, mert hajlamos olyan érzést generálni, hogy ha én nem főzök a gyerekemnek minden nap, akkor milyen anya vagyok...én legalábbis így voltam ezzel. De azért hamar megbékéltem vele:-).

Szóval, most nem utálsz annyira, ugye?;-)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook