Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

15788. csillu77 (válaszként erre: 15784. - Time)
2009. febr. 13. 21:02

Eddig csak meggylevet adtam, fokhagymaprésen átnyomtam pár szemet, Ági nagyon szerette almával. Szerintem ha mixeled, a héját szedd le előbb, nehogy bántsa a pici pociját.

Itt nyoma sincs hónak, viszont piszok hideg van, egész nap süvített az északi szél. Remélem felétek se lesz ítéletidő.

15787. time (válaszként erre: 15786. - Mókicaaaa)
2009. febr. 13. 21:01
Azt az első gyümik között lehet adni. Nem??
15786. Mókicaaaa
2009. febr. 13. 20:26
Én még nem adtam neki meggyet....
15785. Mókicaaaa (válaszként erre: 15784. - Time)
2009. febr. 13. 20:25
Szió Vanika! Örülök, hogy éltek és virultok!!!
15784. time (válaszként erre: 15783. - Vanet)
2009. febr. 13. 15:42

Vani, Drága, nagyon köszönöm a mamamis ajánlást, azóta ott is pörgök és annyi sok jót tanulok, meg teljesen feltölt. Tegnap már volt szegedi találkozónk is!

Hóhelyzet milyen? Nálunk elég sok elolvadt, délelőtt kölcsönadtuk Apa régi szánkóját a ház tipegő lakóinak! ;)

Sütőtök után most almát ettünk pár napig. :) A meggyet turmixoljátok ugye?

15783. Vanet
2009. febr. 13. 15:23
sziastok drágák... ritkán vagyok, de azért élek... mindenkinek nagy puszi :)
15782. szurgo
2009. febr. 13. 10:31

Ja, sziasztok Lányok!

Szerintetek a tejpép okozhat hasfájást, tejcukor, laktóz vagy glutén allergia miatt? Vagy akármi miatt?

Mostanában mintha fájna a pocija, feszíti a testét és szopizni sem akar egyáltalán. Ma reggel 6-7 perc szopi után hiába próbálkoztam újra, le kellett fejnem (110-at miután lakmározott), éjjel viszont megint óránként ébredt.

Az is lehet, hogy megint fog bajunk van...

15781. szurgo (válaszként erre: 15780. - Pici04)
2009. febr. 13. 10:29
Nálunk is tolódnak az alvások. Reggel 8-1/4 9 körül kel a fél hetes (vagy korábbi) reggeli után, aztán 11-kor alszik el, akkor még gond nélkül. De délután alig tudom lerakni, van, hogy 20 percet is hancúrozik vagy szenved, mielőtt elalszik, ebből aztáj jó későn ébred, olyan 5 körül és 8-kor, amikor feküdni szokott, még nem annyira fáradt, hogy aludjon, csak annyira, hogy nyűgösködjön :). Ilyenkor fél 5-kor kinyitom a szobája ajtaját, hogy szépen felébredjen a kinti neszekre. Gondolom ez az alvás fog elkopni pár hónap múlva.
15780. Pici04
2009. febr. 13. 09:30

Sziasztok es szep napot Mindenkinek!

Latom volt este azert egy kis elet.;)

Mi jo kis hofuvasban voltunk tegnap 5-töl 1/27-ig setalni.Ugyanis nem tudom,hogy kinel hogy van,de Marcus kb 1hete naponta csak 1x alszik jo 1,5-2 orat delben es delutan mar jo farad,de nem alszik el.

Ugyhogy levittem es aludt kb 40 percet.

Vszinü,hogy a setaink tolodnak.:)

15779. timihugi (válaszként erre: 15776. - Mókicaaaa)
2009. febr. 12. 23:32

Bocs, el kellett mennem, Bercike felébredt sírva...fog szerintem:-(. Megyek én is aludi!

Jóéjszakát!

15778. Mókicaaaa (válaszként erre: 15777. - Timihugi)
2009. febr. 12. 22:45
Hát igen... azt mondjuk elég hamar kaptam, még kinnt Londonban, egy hónappal megismerkedésünk után...
15777. timihugi (válaszként erre: 15773. - Mókicaaaa)
2009. febr. 12. 22:44

Igen, néztem...nagyon szép darab:-))!

Na, azért akkor már valamit sejteni lehetett, nem?;-)

15776. Mókicaaaa (válaszként erre: 15775. - Timihugi)
2009. febr. 12. 22:43
Aha sokkal jobb.... igen, itthon... jó egy kicsit mást is csinálni...
15775. timihugi (válaszként erre: 15774. - Mókicaaaa)
2009. febr. 12. 22:41

És jól érzed magad újra egy kicsit a pörgésben?

Mert emléxem ám még a pocakos időkre;-)!

Otthon tanítasz?

15774. Mókicaaaa (válaszként erre: 15771. - Timihugi)
2009. febr. 12. 22:38
megpróbálkozunk vele azért még..
15773. Mókicaaaa (válaszként erre: 15772. - Timihugi)
2009. febr. 12. 22:38
hasonlít amit kaptam anno én is Apától: naplóm 102-es bejegyzés...
15772. timihugi (válaszként erre: 15770. - Mókicaaaa)
2009. febr. 12. 22:36

Na végre Valakiii:-)! Éppen Neked írtam:-)))!

Igen, nagyon szép, pedig olyan kis kicsi, de finom darab. Persze rólam tudni kell, hogy nem vagyok egy nagy gyűrűhordó. Sok gyűrűm van, az ékszeres dobozomba (még Csabától kapott is), de ha nem kényelmes, sajna ott landol. De ez olyan, hogy alig érzem, hogy az újjamon van:-). Hordani is fogom:-).

15771. timihugi (válaszként erre: 15765. - Mókicaaaa)
2009. febr. 12. 22:33

Hellóka! Köszi a gratula Neked is:-). Gergőke lehet, hogy 2 hét múlva szeretni fogja a spenótot:-). Nálunk is volt már ilyen kaja. Vagy a jó bevált keverés.

Óóó...paradicsommártás, főtt husi, főtt buri...hmm...mindjárt meg is kívántam. Csinálok is valamikor. Kösze az ötletet:-)!

Pusza!

15770. Mókicaaaa
2009. febr. 12. 22:33
Timcsikém! Szépségetes az a gyűrű!!!
15769. timihugi (válaszként erre: 15764. - Alexa77)
2009. febr. 12. 22:30
Mi is így szoktattuk a béjbikét...már egész kicsi korában (talán 3 hónaposan először) gyakoroltuk a hérmasban étterembe menést;-). A lényeg, hogy csendesebb és nemdohányzó legyen. Hétvégén is megyünk, legutóbb múlt hónapban voltunk a tesómékkal ötösben. Akkor épp 2 másik bébi is volt ott:-). Most már, hogy Berci is eszik szilárdat, mégjobb, így Ő is velünk ebédelhet:-).
15768. timihugi
2009. febr. 12. 22:26

Ja! Majd elfelejtem, nekünk is lesz jövő hétvégén egy kis síelős programunk Ausztriában. Csaba kapta a meghívást az egyetemtől. 4 nap, csütörtöktől vasárnapig. Igaz, síelni nem fogunk szerintem (mert ugye nem tudunk, tanulni meg nam akarunk most nekiállni...hűha! műxik ám a felelősségérzet!;-), inkább a többi programokon veszünk részt, és persze jókat sétálunk és beszippantjuk azt a jó kis hegyi levegőt:-).

Az az igazság, hogy kajára nem igen lesz gondom;-D.

De a tésztafélék ilyenkor mindig bejönnek, és a melegszendvicsezés...szénhidráthegyek:-)! Meg persze krumli krumplival, bármilyen formában:-)).

Gyorsrizs és hasomlók. Idényben persze lecsó, lecsó, lecsó:-))).

15767. timihugi
2009. febr. 12. 22:19

Csajok! Köszönöm szépen a köszöntéseket, egytől-egyig kedvesek! Alig érek ide napközben...valahogy úgy elvagyunk napközben, és csak azt veszem észre, hogy máris 4 óra van, jön haza Apa, utána pedig már hármasban múlatjuk az időt. Meg persze ideje már kialakítani az új kapcsolatokat is itt, így sokat járunk el itthonról. Ringató, séták, találkozások az új ismerősökkel. De ez így jó, nagyon hiányzott már ez nekem. Főleg, mert Berci is élvezi a hasonló korúak társaságát:-). Már alig várjuk mi is, hogy jobb idő legyen:-). De jó is lesz!

Megfigyeltétek már, hogy most már 5 óra után sötétedik?:-))) Csak úgy jókedvcsinálónak jegyeztem meg;-D!

15766. Mókicaaaa (válaszként erre: 15765. - Mókicaaaa)
2009. febr. 12. 18:38
úgy látom már írni sem tudok..
15765. Mókicaaaa
2009. febr. 12. 18:37

Szijjasztok4 Nagyon el vagyok havazva mostanság, Gergő fogával szenvedünk eleget, plusz a tanítványok és Ap cégének papír melói, így együtt elég sok...no de egyébként jól vagyunk...Egy kicsit elkiabáltam, hogy Gergő szépen eszik, mert a spenótot úgy rendje módja szerint köpködte szét...

Timcsike gratula az évfordulóhoz!!!

Szurgo ha nem eszik meg a zacsis és üveges dolgokat, akkor pl. én előre megszoktam csinálni a milánói alapot, azt csak felengeded és máris a kifőzött tésztára jöhet... vagy ha főzöl husi levest vegyél úgy hússzeletet, hogy ahhoz mártást, meggy vagy paradicsommártás és már kész is a kaja..

Melyik részre mentek? Te is síelsz? Irigyellek..

15764. Alexa77 (válaszként erre: 15763. - Szurgo)
2009. febr. 12. 17:56
Te miért nem mégy étterembe? Mi már voltunk babócával, semmi gond nem volt vele, aranyosan elücsörgött a babahordozójában mellettem egy széken. Mondjuk Réka eléggé bírja ezeket a dolgokat, minden vasárnap anyuéknál ebédelünk, családilag, sokszor a nagyszüleim is ott vannak, már hozzászokott a kiscsaj... De szerintem megpróbálni érdemes, ne maradj ki a jóból, a kaja peidg neked se mindegy.
15763. szurgo (válaszként erre: 15762. - Csillu77)
2009. febr. 12. 16:26
Köszi Lányok az ötleteket, lesz egy hetem indulás előtt itthon, összedobok egy-két dolgot. A pörkölt jó ötlet, kis helyen elfér viszonylag és akár leves is lehet belőle. Rántott husit nem viszek a bécsi szelet hazájába :), de a fasírt is könnyen megoldható. Kérdés, hogy befér-e a hűtőtáska, gondolatban már annyi cuccot összeraktam... Három gyerek, abból az egyiknek babakocsi, utazóágy... hajajj. Igazából csak 4 este kell megoldani a meleg vacsit, kétszer biztos elmennek majd étterembe, én majd eszek akkor hideget.
15762. csillu77
2009. febr. 12. 14:23

Itt vagyok, a leányzó telitömte a pociját, most itt játszik a lábamnál.

Mi legtöbbször így megyünk nyaralni, sajna telelni nem szoktunk. Ráadásul az ausztriai barátaink járnak síelni sok-sok éve, meg ha hozzájuk megyünk, igyekszünk keveset szöszölni a konyhában.

Ahogy már Alexa is írta, nagyon sok mindent elő lehet készíteni és fagyasztva vinni. Egy hűtőtáska pár jégakkuval sokat kibír. Én a pörköltre esküszöm, lehet hozzá főzni gyorsrizst, krumplit, de egy jó gulyásleves is gyorsan meg lehet belőle. Jó ötlet a rántott hús, fasírt fagyasztva, adhatsz hozzá bármilyen köretet, akár zöldségkonzervet is. Szoktunk vinni felkockázott csirke- vagy pulykamellet, majorannával, sóval borssal, főtt krumplival megpirítva nagyon finom. Lehet főzni tésztaféléket, ezeket a legfinnyásabb népek is csípik, lehet édes (kakaós, darás, bármilyen) vagy kész szósszal húsos is. Tulajdonképp bármit tudsz gyorsan főzni, csak nagyon alaposan elő kell itthon készíteni, ha fagyasztva viszed, akkor akár egy héttel indulás előtt is.

Egy ismerős baráti társaság pl. egész menüket készített elő tavaly, leveseket főztek, palacsintát sütöttek és fagyasztottak.

Ha nincs kedved sokat maszatolni, pár napig el lehet lenni zacskós levesekkel, kész szószokkal, vihetsz melegszendvicskrémeket vagy elősütött pizzalapokat is.

Remélem gondolatébresztőnek jó lesz, amit írtam.:-)

15761. csillu77
2009. febr. 12. 13:19

Itt vagyok, alszanak a gyerekek! :-)

Igaz, Áginak 1 körül szokott lenni az ebéd, de a délelőtti alvást kihagyta, most pótol. Lacival zeneoviban voltunk és meglepő, hogy a pici is mennyire élvezte, mondogatták is az anyukák, milyen helyes, ahogy füttyögött örömében.

Elkiabáltam, Ági ébredezik, megetetem, aztán jövök, ha tudok.

15760. time
2009. febr. 12. 10:38

Szurgo, esetleg rakott dolgok?

Csillu, szerintem ez nem olyan rossz gyarapodás, meg ha a védőnő szerint is ez rendben van, Ági jókedvű, elégedett, akkor nincs baj. Még nálunk sem paráztak ezen a tényleg nagyon kevés mostani gyarapodáson.

Most épp azon gondolkodom, hogy kezdjek-e el minden szopinál mindkét ciciből adni esetleg, bár így is elégedettnek látszik. Este kap csak mindkettőből és igényli is akkor. No meg így hosszabb az összebújás. :)

15759. Alexa77
2009. febr. 12. 09:53

Helló csajszik!

Tegnap végre hazaért apája az újabb továbbképzésről, ez pozitív. Hazahozott egy nagy adag szennyest, természetesen öltöny, ingek, stb. - szóval jön a mosás-vasalás, na ez negatív.

Megérkezett Réka hintája is - a teszveszen aukcióztam neki - rugós babahinta, ma reggel kipróbálta és imádja! Kicsit aggódtam, mennyire lesz biztonságos, de egy szavam se lehet, úgy védve van, mint egy kis ejtőernyős. Először problémáztam azon, hogy nem ér le a lába, elég nagy nálunk a belmagasság, az ajtóké is, nem hiányzik csak kb. 5 cm, de nem tudok többet engedni a hintán. Babócám viszont egyáltalán nem bánta: rájött kb. 20mp alatt, hogy ha kalimpál a lábaival, akkor bizony a hinta "ugrál". Volt is nagy kacagás, egyszerűen imádta. Szóval telitalálat. Most épp délelőtti szundiját végzi, mire felébred, pont főzni kell, a hintát az étkező ajtajára erősítettem, így ő hintázhat, én meg főzök. :-) Már épp ideje volt, a pihenőszékünket ugyanis nyugdíjazni kell - eddig abban ücsörgött az asztalon, amíg én tettem-vettem körülötte - de a minap már nagyon közel álltunk ahhoz, hogy fejjel kiboruljon belőle. Hiába, egyre nagyobb, erősebb, mozgékonyabb, már nem tehetem bele biztonsággal. Ez a hinta egy időre megint megoldja a problémát.

Szurgo, a legigazibb háziasszony szerintem Cash, sokszor én is tőle kérek receptet, ha valmai újat akarok csinálni. De majd azért gondolkodom, mit lehetne csinálnod.

Van lehetőséged arra, hogy fagyasztóban legyenek dolgok? Bár ahol hó van, ott mínusz van, lehet elég kiakasztani a kajákat egy hálóban az ablakba vagy erkélyre, ha van ilyesmi, mi csináltuk a tanyán, bevált dolog... Szállításhoz meg hűtőtáska, rengeteg jégakkuval. Merhogy akkor itthon előre legyárthatod a rántott húst is konyhakészre (kiklopfolva, bepanírozva, majd lefagyasztod) és ott csak gyorsan ki kell sütni. Nem egyszerű a helyzet, ha válogatós bandát kell etetned... Mi ilyen alkalkalmakkor szeretjük a jó sűrű gulyásleveseket, tárkonyos ragukat, stb. Elkészítésük nem bonyolult, este simán összedobod, másnap csak fel kell melegíteni, hóban-fagyban mi imádjuk a forró, sűrű, kiadós leveseket.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook