2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Csajszikáim!
A buli eseményei a naplómban, nem részletezném még1x,:-((( viszont örömhír, hogy áttört az első fogacskája!!!
Sziasztok!
Mostanság nagyon el vagyok havazva, de azért olvaslak benneteket. Jó vagyunk, csak annyi a program, hogy alig érem magam utol...
Mi már 2 hete eszünk csirkét, nem bio, de megbízható helyen vettem, megpároltam, leturmixoltam, Áginak eddig ízlik és nincs tőle baja. A jövő héten mi is megyünk síelni és akkorra terveztem a pulykás hippet, ezek után nem tudom, mit vigyek. Egy napra tudok vinni házikaját, de a másik 3-ra nem szeretnék uazt.:-(
Nem szeretnék itt okoskodni, de én már hónapokkal ezelőtt felhívtam a figyelmeteket, hogy nem szabad megbízni a bébiételeken levő korjelzésekben. A 4 hónapos jelzés pedig csak a tápszeres babákra vonatkozik alapvetően, hallottam már olyan kezdeményezésről is, hogy ezen javítani kellene.
Nálunk az a furi, hogy Ági egyszerűen nem hajlandó többet enni se gyümölcsből, se főzelékből. Eddig nagyon szépen evett, de amikor próbáltam emelni az adagot, nem megy. Egyszerűen kell mellé a szopi... Nem baj, melengeti a szívemet, csak furi azok után, mennyire szívesen fogadott eddig mindent. Kivéve a brokkolit.:-)))
A hippes finomfozelek nagyon rossz izu, mintha csupa karfiol lenne, nalunk is nagy fintorgas volt, meg en sem ettem meg a maradekot... mi maradunk az uveges repakombinacioknal egyelore.
Ja es hust en sem tervezek 8 honapos koraig, akkor is csak szarnyasat egy par hetig.
Elatláltad, engem mindig a legrosszabbkor fotóznak... :-( De Réka édi, ugye? :-) Visszanéztem a műsor felvételét is, az utólsó szám után felvittem magammal a színpadra. A kiscsaj még meg se lepődött, nézett rá a sok emberre, figyelte, hogy tapsolnak... Anyja vére! :-)
A husit én megetettem a cicákkal (örültek, bár drága egy macskakaja volt) és maradunk még 1-2 hétig a zöldségeknél-gyümiknél. Kár, hogy nem csinálnak egészen apró üveges bébiételt, hogy amikor csak kóstolunk, ne kelljen kidobni... Nem tudom, melyik baba mennyit eszik, de Rékának kétszer adtam ugye a husisból, de nem hiányzik az üveg egyharmada... És elvileg 48 órát javallt felbontva tárolni. Szóval kész ciki, mert Réka szerintem még jó darabig nem fog egy üveg babakaját behamizni.
Vettem neki spenótot, a napokban megkóstoljuk,kíváncsi leszek...
Van olyan babakaja, amelyikben a finomfőzelék finomfőzelék-ízű? Mert vettem abból is a Hip biot, de az majdhogynem keserű. Holott - legalábbis felénk - a finomfőzelék édes ízű... Szóval most akkor milyennek is kell lennie? Mert így nagyon pocsék, Réka sem ette, de igaza volt. Pedig pont azért vettem, mert gondoltam, az édes főzeléket jobban megeszi majd. Nem jött be, mert nagyon rossz ízű. Főznék neki, de már ugye tárgyaltuk, hogy a nitráttartalom miatt répát inkább babakajásat...
Martone, néztem a képeket, csuda jók! Igaza van Timinek, édesek vagytok!
Na megyek elteszem magam holnapra. Jóéjt mindenkinek!
Sziasztok! Délután elszállt a hsz-em...affene...
Picsi! Marcusnak eddig is kellett mindig a köldökét tisztítani? Vagy most merült fel először. Mert én sosem szoktam, igaz, ez biztos köldökfüggő, nálunk nincs mit. De ha belegondolok, az enyém is kicsit "mélyen ülő", jobban oda kell rá figyelni. Marcusé is olyan? Remélem a dokibácsitok szép köldökcsonkot hagyott!
Martone, én most hallok Tőled először ilyent...azért kicsit megnehezíti a dolgodat...illetve majd Csengéét később. De igazad van, ennél nagyobb baj sose legyen! Megnézem a képeket...aranyosak a Mucijaid:-)! Emellett Te és a Tesód csudaédesek vagytok együtt:-)!!
Alexa! Ezekszerint Réka sincs még felkészülve a husira...ami késik nem múlik...nálatok kiütés formájában mutatkozott meg, nálunk rókakoma volt. Hamarosan újra bepróbálkozom, de csak nagyon kis mennyiséggel. Megnéztem a jászberényihíreket:-)). A fotós legalább annyiszor lencsevégre kapott Téged is, mint a "honatyákat"...jók a képek...tuuuudom, Te nem tetszel magadnak;-D! Réka mint a felnőttek;-)...és hasonlítasz anyukádra!
Mamababa! Gratula a nagylánykához! Nálunk is volt már olyan kétszer is az elmúlt napokban, hogy éjszaka többször ébred Berci, majd fent volt másfél-két órát. Lehet fog is, de lehet, hogy napközben annyi inger éri, hogy nehezen dolgozza fel a történéseket. Ugyanis most igen gyors fejlődés zajlik, megtanulnak ülni, állni, kúszni, mászni...és ez sok nekik hirtelen. Erről itt korábban már beszélgettünk.
Móóókiii! Ti már biztosan javában ropjátok Apával a bálban...majd kérün képeket;-)!
Jóéjt mindenkinek!
Alexa, szuperek a képek!!! Csodálatos ennyi "jó érzésű" embert együtt látni....
Réka is nagyon édes ahogy figyel..:)
Ügyesek vagytok!! (Mindhárman!!!) ;)
Szia!
nem mindig kér enni, csak nyüsszög húzogatja a lábát, néha elég egy kis simi,néha enni is kell neki, de van hogy gyorsan viasszaalszik, de ma hajnalban pl két órát volt fent. A védőnő mindig a fogzásra fog mindent.
Sziasztok! Úgy tűnik, a husi volt a ludas. Reggelre elmúltak a pöttyök, de mivel így nem volt világos, hogy a meleg vagy a kaja, megint adtam Rékának egy keveset belőle. Estére megint lett pár pötty. Nem vészes. Amúgy meg teljesen jól fogadta ma már, tegnap még kicsit fintorgott, ma meg nyitogatta a szájacskáját és nyelte... Mindegy, kicsit akkor is félreteszem megint a husit. Majd 2-3 hét múlva újra... Érdekes, mert a zöldségek-gyümölcsök nem szoktak gondot okozni, nem gondoltam, hogy a husi bekavar...
Tegnap sikerült hipp szilvát vennem - nem mindig lehet kapni - Réka imádja. Olyannyira, hogy egy egész üveggel elfogyott két kajára, pedig 3-szor elég szokott lenni.:-) Na volt is megakaki.:-)
Pici, örülök, hogy javul Marcus köldöke, remélem, semmi komolyuabb nincs vele.
Mókica, jó bálozást! Biztos csinos vagy, tegyél majd fel képet, ha lesz!
Mamababa, üdv köztünk! Nem tudom, vajon a lánykád a fogacskák miatt ébred-e, de lehetséges. Az én lányom még mindig 3 óránként szopizik éjjel is... De amikor a fogacskák györtik, még gyakrabban. HA felébred, enni kér?
Pici és akit érdekel: www.jbo.hu (középen van a cikk - polgári körös zászlóátdás - és csomó kép), illetve www.jaszinfo.hu
Puszi nektek!
Szia Alexa!
A neten majd megnezem a kepeket!Mi van Rekaval?
Szia Martone!
Remelem a jegcirkuszban jol erzitek Magatokat es Bendi sem fel.;)
Nagyon aranyosak a Gyerekek,megneztem a kepeket.
Szijjasztok!
Alexa örülök, hogy nem lett baj, nekünk is vannak pöttyeink, sőt nekünk a testén több helyen ekcéma gyanús foltok vannak, gondolkodtam elvigyem e dokihoz, de nem igazán szeretném,ha már ilyen kis korában gyógyszeres krémekkel kéne kenni a kis testét...
Pici hogy alakul Marcus köldöke?
Martone múltkor Apának mondtam, hogy jön majd Gergő kiflibe és csak nézett, hogy mivan?Aztán elmeséltelek Titeket, hogy kiskifli, még kissebb.. :)))
Jajj Csajok úgy izgulok, mintha nem tudom hova mennék, igazi kiöltözős Bálba megyünk Apával, hiába régóta nem voltunk iylesmin.. Remélem Kicsifiam elalszik majd a Mamánál...
Alexa! Akkor talán nem lesz baj, bár bendinek az arcán jött ki utoljára a hólyagosodás... és hálisten kevés is volt, el sem vakarta úgyhogy nincs nyoma.
Tettem fel jó pár új képet az este, akit érdekel kukk meg!
Puszi
Sziasztok!
Szép reggelt mindenkinek!
Apa elment Bendiért a mamához, szánkót vitt, mert az éjjel megint esett a hó és így kicsit kiszánkózhatják magukat délelőtt.
Csenge most alszik.
Délután 6 órakor jégcirkusz lesz nálunk a csarnoknál, úgyhogy elvileg oda megyünk.
Bár lehet hogy nem lesz hosszú életű a dolog, mert Bendi köztudottan fél a zenétől, a hangos zenétől. Persze ő sajna mindennel így van az elején, aztán mikor megbarátkozik, meg tetszik a műsor akkor már nem mondogatja hogy "menjünk innen el, menjünk haza" olyan kis fosti néha...
vagy inkább mindig ha ilyesmi van.
otthon bezzeg cintányérozik, meg dobol, mert azt akkor ő csinálja amikor ő akarja. Jellemző...
szóval majd holnap beszámolok róla hogy sikerült a dolog.
CSengére addig itt nálunk az anyósék vigyáznak, megfürdetik meg ilyenek.
Sziasztok! :-) Köszi a kedves válaszokat, nem ébredt még fel Réka, így nem tudom tüzetesen átnézni, de azt olvastam hogy a bárányhimlő először a hajas fejbőrön és az arcon jelentkezik, na nekünk ott egyetlen pöttyünk sincs. Viszont Réka tuti láztalan (az előbb is megtapiztam) és elég nyugodtan alszik, leszámítva, amikor a fogacskája miatt nyöszörög egyet. Szóval vagy a meleg (párom szerint az, mert a pociján, a hátán és a combján voltak pöttyök, tehát ahol leginkább beizzad) vagy a pulykahusi, ami ezek szrint még mindig korai... Vagy a csajszi vega akara lenni. Alalpvetően ez ellen sincs kifogásom de azért szeretném, ha enne husit is, legalábbis gyerekkorában. Aztán majd eldönti.:-)
Nem tudom én magam sem, hogy az echo tv mikor ad és mit belőlünk, az írott sajtót böngésztem tegnap este a neten, ott nagyon jók a kritikák, van egy csomó fénykép is, egy van Rékáról, aki nagyija ölében tágra nyílt szemmel figyeli a színpadot... Úgy látszik, a fotóst is megihlette a kiscsaj.:-)
Majd még jövök, de most megyek naplókat kuksizni!
Pussz!
Na, asszem végighallgattam a mai estére szánt CD-met (M.T: A pillanat)úgyhogy lassan megyek is és csicsikálok...
Jó éjt mindenkinek
:)
Hát ez nagyon aranyos Alexa! A naplódban a "megkértem apát altassa el a gyereket" nagyon találó kép!
Én a mai napig így járok ha Bendi délben itthon alszik és el kell altatni...
Csenge egyedül alszik, a nagyfiúhoz meg be kell menjek kiflibe... nemcsak mert hiányol, hanem mert ha nem erőltetem hogy muszáj aludni, akkor nem fogad szót és nem alszik ebéd után, pedig tudom jól hogy neki még szüksége van rá, különben az egész délutánja kész nyűglődés!
Akit érdekel, tettem fel egy-két képet a naplónkba.
ja, fogacskákkal hogy álltok?
Nekünk még nincs egy sem, és nem is nagyon látom hogy jönne valahol... rág-rág az igaz, de nem duzzadt vagy fehér az ínye...
Majdcsak jön... fogatlan nem marad úcccse.
Sziasztok!
Alexa, ne aggódj! Ha bárányhimlő lenne, akkor az már ennyi idő alatt felhólyagosodott volna. (nálunk legalábbis így volt) Reggelre már egyértelműen kiderül mert ahogy észreveszed a pöttyöket, 1-2 órán belül egyre több lesz és fel is hólyagosodik. Ha reggelre is csak pötty marad vagy el is tűnik, tuti hogy nem az volt. ;)
Gratulálok a fellépésedhez és a következő meghívásokhoz is! Ügyi vagy!
Pici!
Csengének sajna elég nagy köldökcsonkot hagytak anno, ezért én nekem minden fürdésnél alaposan meg kell hogy mossam a köldökét, mert ha beizzad vagy belemegy valami szösz, könnyen bepirosodik és a lerakódás az izzadtság esetleg lehet kissé kellemetlen szagú. Neki kicsit olyan a köldöke, hogy picit befordul és elég nehéz tisztán tartani.. de ezt is meg lehet szokni és meg lehet tanulni majd annak idején neki is. Én egy héten egyszer azért áttörlöm neki alkoholossal is, sajna muszáj... ezt jól elcs... ték a doktorbácsiék. (de hál'isten semmi mást! Ez legyen a legkevesebb bajunk!)
Szió!
Nem tudtalak megnézni a tévében:-((! Esetleg tudod, mit adtak le?
Csak leírom, hátha jól jön bárkinek...
Nálunk pár hete történt, hogy első alkalommal kóstoltattam Bercivel a borjú husit sütőtökkel. Előtte már evett csirkét és pulykát, persze kis mennyiségben csak. A borjút úgy hányta ki, csak úgy zörgött. Én akkor jól meg is ijedtem, mert akkor keveredtem ki a vírusból, féltem, hátha elkapta. Emlékszem, előtte hányt Réka is, és ahogy írtad, egész éjjel figyelgettem, nehogy álmában félrenyeljen. De szerencsére semmi nem volt, végig aludta az éjszakát.
Na a lényeg: ugye a bébikajás üvegre az volt írva, hogy 4 hónapos kortól...aztán egy tapasztalt anyukától megtudtam, hogy igen, csak nem anyatejes babáknak! Az ő emésztő rendszerük még nem biztos, hogy fel van készülve erre. Persze, van, ahol semmi gond nincs ezzel. Ő a gyerekeinek kezdetben csak csirkét és pulykát adott. Most én is ezt teszem, és még a máj is jöhet. Kiütés sehol nem lett, pedig másnap nem lepődtem volna meg.
Viszont én úgy emlékszem (még a húgomnál), hogy a meleg kiütések olyan kis aprócskák, kicsi területen több van belőlük. Szerintem a himlő az egész testet elborítja...voltam bárányhimlős;-)).
Szóval remélem, csak a meleg. Szorítok!
Szia Alexa!
A baranyhimlös kiütesek kicsit holyagosak.
Remelem semmi komoly.
Lehet a melegtöl is,vagy ennivalotol.Remelem kiderül es persze azt,hogy jo ejszakatok lesz.:)
Azert milyen fura:kezdödnek a mindenfele gyerekbetegsegek es a velejaro aggodasok.
Na megyek,mert mosdatas van.
Sziasztok! Tudja valaki, hogy a bárányhimlő pontosan hogy néz ki? Rékán most este fürdéskor vettem észre piros pöttyöket, kicsit olyanok, mint egy pattanás (úgy értem, mintha hegye lenne) de elég kicsik. Nem teljesen pöttyök, szóval nem szabályosak... Főleg a hátán van, de akad a pocakján is és kettő a lábán. A szomszédban voltunk vacsorán, ott eléggé meleg volt, jól ki is pirult Réka pofija, nálunk nem szokott ennyire meleg lenni. Viszont úgy tudom, a pöttyök kijövetelének kedvez a meleg.... Tapasztaltabb anyukák, vélemény? Még az is eszembe jutott, nem lehet-e csalánkiütés, mondjuk kajától. Kapott ma (kb. két órával fürdés előtt, tehát az idő stimmelhet) egy kis sütőtökös pulykahusit, Hipeset. De csak néhány kanállal, utána a már megszokott alma-szőlőt (szintén Hip) kapta, azt szereti nagyon, végül szopizott. Lehet az, hogy a husitól csalánkiütése lett? Vagy én ettem valamit? Délben rakott kel volt, Réka születése óta nem ettem.... Fogalmam sincs, mi lehet. Lázasnak nem érzem, de majd figyelem éjjel (ha bárányhimlő, akkor lázas lesz ugye?) és ha reggelig nem tűnnek el a kiütések, akkor dokinéni... Remélem, kijön hétvégén is, ha hívom, nem szeretném bevinni az ügyeletre . Mondjuk én nem akartam bárányhimlő ellen oltatni, reméltem, majd elkapja és túlesik rajta, csak én később gondoltam, mondjuk ovis korában... Amúgy a városban bárányhimlő van, rengeteg ovis gyerek beteg, szóval simán összeszedhette valahol a drágám. Na mindenesetre nem fogok sokat aludni ma éjjel, azt hiszem. Figyelni fogom, lesz-e láz.
Pici, kíváncsi vagyok, nálatok mi lehet ez a dolog... Majd írd meg, hogyan alakultatok továbbiakban.
Pusszantás mindenkinek!