Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

15818. Pici04 (válaszként erre: 15815. - Pici04)
2009. febr. 16. 10:40

Mielött vki felreerti;):

Nem divatbol es nem sznobsagbol.

15817. Pici04 (válaszként erre: 15816. - Alexa77)
2009. febr. 16. 10:38
Szerintem dm-ben talalsz csak repas hipp-et Alexa.
15816. Alexa77
2009. febr. 16. 10:33

Time, hol találtál Hipp répát? Tiszta répa, vagy valamivel együtt? Én csak husis dologgal együtt láttam, azt meg egyelőre Rékám nem kapott. Illetve egyszer próbáltam, akkor se ízlett neki, egyelőre nem is erőltetném. Még mindig elsősorban anyatejes, pedig már egy jó hónapja eszegetünk, de csak gyümiket, illetve a Hipp tejbegrízt már próbáltuk. Réka egy üveg babakaját kb.3-szorra eszik meg, még a kisebb üveges Hipp banán-őszibarack sem csúszik le egyben. És minden kaja után szopi, szopi... Én nem bánom. Szerencsére van mit szopizni.:-)

Ja, malacok: 4 túlélte, ma már nagyon vígan voltak, követelték a kaját. A 3 felnőtt, de nem öreg malacom (a legidősebb is feladta szegény), illetve egy szopizós bébi, még csak 1 hetes, úgy látszik az anyatej megvédte, valahogy az anyja is megmaradt... Szóval maradt 4 malacom. A fiatalok, a növendékek illetve a legöregebbek haltak meg. Ez van.

Cash, kösz az infókat, maradok a Hipp-nél, úgy gondolom. Ezek szerint a bio jelzésben bízhatok. Amúgy egyik barátnőm is ezt mondta, mivel az anyósáék biotermelők és mesélte, mennyire szigorúan ellenőrzik őket, állandóan szúrópróba szerűen talajmintavétel, műholdról figyelik a földeket és ha traktornyomot látnak rajta, azonnal ellenőrzik, mit is csinált ott az a traktor, ha bármi van, már veszik is el a biostátuszt. Tőlük kaptuk a garantáltan bio sütőtököt is.

15815. Pici04
2009. febr. 16. 10:15

Sziasztok!

Amugy en megbizom a bio jelzesben.Ugyanis itt extrem ellenörzesek vannak.

Amugy amikor kijöttem,megvettem pl.mindenfele hust,tojast is.

Na,akkor ettem am halizü csirket is.Durva volt.Mindenfele ki tudja milyen tapokkal etetik az allatokat is.

Azota veszek bio hust,tojast.

Ez van.Nem divattbol,sznobsagbol.:)

15814. Pici04
2009. febr. 16. 10:06

Alexa!

Sajnalom ami törtent.Vigyazni kell.

Tudom sokan azt mondjak,hogy mi is felnöttünk mindenfele kajakon,de akkor meg nem volt ennyire vegykezelt minden.

15813. Pici04 (válaszként erre: 15812. - Time)
2009. febr. 16. 10:05

Szio time!

Husit mi mar adunk Marcusnak ,de Ö mar "ven roka" a hozzataplalas ügyben.:)

Amugy tenyleg szüksege van a Babaknak a husira,kesöbb meg lehet vegetarianus szerintem.Apa addig birkozon a gondolataival.;)

Spenotot en csak nemreg adtam neki elöször:üvegeset.

15812. time
2009. febr. 16. 09:54

Ja, a spenóttal kapcsolatban én is arra jutottam, hogy majd üvegeset, s talán nem is annyira első körös eledel.

Tényleg, húst, 7 hónapos kortól lehet adni? Mi nem eszünk húst, úgyhogy vagy kicsiket lefagyasztok belőle, vagy üveges lesz. Apa már a gondolattól is rosszul van. Ő, ha tehetné, nem adna, én meg nem merek nem adni majd Emmának ... Nehéz dolog ez. A várandósság alatt is mit kaptunk a családtól!!! Pedig szedtem a vitamint, meg néha ettem halat is. Én nem elvből nem eszem, csak gyerekkorom óta undorodom tőle.

15811. time
2009. febr. 16. 09:51

Alexa, sajnálom a malackákat! :(

Bizony, nagyon oda kell figyelni, mit adunk a babóknak. Most még meg tudjuk tenni, a későbbiekre meg most nem is érdemes gondolni...

Ma répát próbálunk, találtam Hipp Biot belőle, mert a répára különösen sokszor felhívják a figyelmet, hogy kicsi babának abból lehetőleg csak biot.

Pici, én meg a biliztetést irigylem Tőled! ;) Nekem most ahhoz nem lenne türelmem, meg Emma még nem is ül stabilan, s az azért nem árt hozzá. De részben a Ti hatásotokra a múltkor nézegettünk Apával biliket. :O

15810. 4af30810d1 (válaszként erre: 15809. - Alexa77)
2009. febr. 16. 08:41

Szia!

Először priviben akartam, de hátha mást is érdekel...:

Nagyon sajnálom a malacokat!:(

Nem régen beszéltem Zsó évfolyamtársával erről, aki az ország legnagyobb zöldségtermesztője(nem bio)"Zöldségcentrum"-bárhol találkozhatsz a termékeikkel, multiban vagy akár a legkisebb zöldségesben is. Szóval a magyarországi biotermesztők termékei 90 százalékban nem magyar boltok polcaira kerülnek fel, hanem az Unió más országaiba, ahol nagyon szívesen fogadják ezeket a termékeket. Ennek fényében viszont olyan iszonyatos ellenőrzéseket rónak ki, hogy nem lehet játszani a dolgokkal. Az, hogy nekiláthasson valaki a biotermesztésnek, hosszú-hosszú évek alatt alakul ki, azalatt számtalanszor ellenőrzik a termesztésre váró földet, mert ugye a biotermesztés legkevésbé csak arról szól, hogy mindenféle vegyszerekkel nem kezelik a zöldségeket és gyümölcsöket, hanem millió más kritériumnak kell megfelelni.

" Általában azt tartják biotermesztésnek, ami vegyszeres permetezés nélkül történik. Ilyenek például - mondják - azok a kiskertek, ahol semmilyen vegyszert nem használnak, jobbára idő, kedv és szakértelem híján. Ezt azonban nem tekinthetjük biotermesztésnek, csak elhanyagolt kertművelésnek. Kétségtelenül hasznos, persze, ha a szakértelem nélkül végzett permetezéseket inkább elhagyják, de a növényvédelem teljes elhagyása az egész környéket veszélyezteti, s lehetetlenné teszi a szomszédoknál a gondos ápolást. Be kell látnunk, hogy a termesztett növényeinket jelenleg károsító állatok, mikroorganizmusok és vírusok ellen mindenképpen védekeznünk kell, különben nem kapunkért ékelhető termést. Ezeknek a kártevőknek a többsége nagyapáink idejében még nem is fordult elő hazánkban, így az akkori művelési tapasztalatok nem érvényesek."

Én hiszem, hogy amit bionak veszek meg az az is, ezért merem a bébiételeket is megvenni, különben abban sem lehetnék biztos.

Van viszont olyan termék amit a biopolcokról emelünk le, de nem azt kapjuk amire gondolunk.. de ezt helyettem a szakik sokkal jobban megfogalmazzák, íme:

"Hazánkban is megtörténtek az első lépések, megszületett az első bejegyzett embléma, amelyen két fátyolka tart egy paprikát, s egy kissé hosszúra sikeredett szöveg tájékoztatja a vásárlót arról, hogy integrált termesztéssel, környezetkímélő eljárással, csökkentett szerfelhasználással előállított árut tart a kezében. A megjelölés azért ilyen indirekt, mert az természetesen nem állítható, hogy a termék szermaradékmentes. "

..és még egy pár sor a bio-ról, csak megnyugtatásképpen..:

"A biotermesztés felsorolt követelményei tehát egy komplex rendszert jelentenek, amelynek csak kis része a kemikáliák tiltása. A rendszer elemeit nemzetközi egyezményben foglalták egybe és szabályozták részleteiben - ez az IFOAM szabvány. Ennek magyarításával készült a Magyar Biokultúra Egyesület szabályzata. A belépni szándékozó termelőknek három év áll rendelkezésükre a konvencionális termelésről a biotermelésre való átállásra, az eközben elvégzendő feladatokat a szabályzat részletezi, s ezt rendszeresen ellenőrzik. A sikeres átállás után kezdheti meg a gazda a biotermelést, amelynek feltétele a részletes nyilvántartás, az egyesülethez való bejelentés növényfajra, állatlétszámra és művelésmódra lebontva. Az ellenőrzést a Biokontroll Hungária Kht. végzi, munkáját és bizonylatait az IFOAM is elfogadja. Az ellenőrzött termelésből kikerülő termék viselheti a ''biotermék'' megjelölést. Erre jelenleg nincsen egységes jelölés, a termelők egyéni tervezésű logókat használnak. A terméken a következő szövegnek kell olvashatóan szerepelnie: A Biokontroll Hungaria Kht. által ellenőrzött termelésből származó biotermék.'' Ha ez a felirat nem szerepel a csomagoláson - és ebből adódóan a terméket csak csomagolva, de legalábbis egyedi jelöléssel lehet forgalomba hozni-, akkor az nem biotermék, bármilyen módon legyen is ráírva, bármilyen kedvesen vagy hangosan mondja is a portékáját kínáló őstermelő. "

15809. Alexa77 (válaszként erre: 15808. - 127f14054c)
2009. febr. 16. 08:39

Én elolvastam minden babakajáról minden fellelhetőt, most azt gondolom, hogy a Hipp talán a legmegbízhatóbb, remélem, nem tévedek. Ami van a fagyasztóban garantáltan bio hazai, azt természetesen adom Rékának, de ami nincs.... Szegény gyerek nem élhet tavaszig kizárólag almán, meggyen meg sütőtökön, illetve krumplin... Merthogy ezek vannak betárazva.

Köszi az együttérzést egyébként! Tudom, hogy a t-malacok nagyon érzékenyek, csak ugye rögön arra gondoltam, hogy valószínűleg a kisbabák is... Szóval az életbe többet nem vásárolok olyan helyről, amit nem ismerek. Csak így kicsit szegényesebb lesz a választék az elkövetkező időkben, legalábbis tavaszig. Mindegy, nem csak a gyereket, hanem magunkat se nagyon szeretném mérgezni.

15808. 127f14054c (válaszként erre: 15806. - Alexa77)
2009. febr. 16. 07:43

:-(((((

Sziasztok..

Sajnalom Alexa....a tengerimalacok azok az allatok koze tartoznak akik a legerzekenyebbek a permetezoszerekre:-(((.Nem is fuzok semmit ehez....

Spenot,en adok neki fagyasztottat..kertbol.Meggyet...ugyszinten.

Valamelyik nap vettem barackos Nestlet de nem adom oda neki..nesze neked bebietel egy halom cukorral.Ja...es olvastam egy cikket ami a bolti bios cuccokat emliti...ne higyje senki azt, hogy biok....:-((.En nem mondom , hogy nincs kozottuk....de a nagyreszuk nem az.Sajna.

Bumbu....husievesnel nallunk is kecske kaka van....olyankor gyurom a teakat bele.

15807. veroosh81
2009. febr. 16. 07:13

Sziasztok!

Csak ez szóra szólnék ide, ezen a földön szerintem olyan már nincs, h bio, hiszen a káros környezeti hatások a földben, vízben, levegőben terjednek.Max. nem használnak termeléskor káros anyagokat.

15806. Alexa77
2009. febr. 16. 06:54
Sziasztok! Nem elrettentésnek, de figyelemfelhívásnak hadd írjak le valamit: Van egy csomó tengerimalacom, illetve volt. Szokás volt odaadni nekik a sárgarépa, alma stb. héját. A múlt héten (anya is mindig összegyűjti nekik, ideadja, mert imádják) vettek egyik multiban almát. Nagyon szép alma volt. Meg sárgarépát, ilyesmit. Sajnos a hazai már elfogyott, nem tudtuk hová betárolni, jövőre lesz pince, illetve méginkább verem, ahová le lehet tenni a dolgokat, de még nincs. Szóval sietett, hát a multiba ugrott be zöldség-gyümölcsféléért. Meghámozta a mindenfélét, elhozta a héjukat, ahogy szokta, odaadtam a malacoknak, sorra haltak meg. Két napon belül 8 malac. Nem voltak betegek előtte, semmi nem történt velük, csak szegények megették az egészségesnek és finomnak hitt zöldségeket-gyümölcsöket. Azt hiszem, soha többé nem veszek semmiféle boltban ilyesmit, Réka pedig teljesen biztosan nem kap belőlük. Ami van a fagyasztóban bio, azt kapja, ami nincs, abból Hip biot. Én a Kecskemétiben sem bízom, ami nem biovédjegyes, az tutira nincs úgy ellenőrizve. Bár bennem még az is motoszkál - tartsatok paranoidnak - hogy vajon a biot valóban úgy ellenőrzik-e, ahogy mondják... Itt jut eszembe Cash, aki erről már réges-régen írt... Szóval tökigaza van, semmit a babáknak, ami nem ellenőrzött. Durva, hogy mit etetnek meg velünk...:-((
15805. Pici04 (válaszként erre: 15796. - Time)
2009. febr. 16. 00:36

Spenotot en csak üveges papiban adtam meg.

Meg nincs itt az idenye es addig nem merem.

15804. Pici04
2009. febr. 16. 00:32

Lanyok!

Lenne egy kerdesem.A gesztenyet ugye pepesites elött nem hejjastul kell megfözni?Eleg banalis kerdes,de bevallom nem tudom.

Hasraütes alapjan megpucolva gondolom,de nem vagyok benne biztos.:)

15803. Pici04 (válaszként erre: 15796. - Time)
2009. febr. 16. 00:30

Szio time!

Az jo,hogy bejött a pelus.Bevallom csodallak.En lusta diszno vagyok.;)

Lehet egyaltalan meggyet adni.Bevallom nem tudtam.

15802. bumbu23 (válaszként erre: 15801. - Pici04)
2009. febr. 15. 22:42

Szia Pici!

Igen,adtam neki barackot is.Nalunk a gyumi van megcsak menun.A husis kajakat alapbol 2-3 naponta adtam.Eddig talan 3-4x.Viszont mindig az utan van ez a fajdalmas kakailas.Lilas kaka meg egyszer volt mikor malna-alma kombinaciot kapott.Most az alma-husi utan nem ertem minek volt.En most kihasznalom, hogy ehet kecskemeti bebietelt mert kint csak Hipp van meg Cow&Gate.Nincs ilyen finom izuk es sutotokot nem is lehet kapni:-(Remelem jovo het vegefele mar megyunk.Addig meg hadd elvezze a hazai izvilagot_:-)

15801. Pici04
2009. febr. 15. 20:16

Sziasztok!

Hozzataplalasnal nem szabad elfelejteni böven itatni a Babakat.

Bumbu!Barackkal tenyleg probalkozhatsz.Szerintem adjal Davidnek Hippes sima barackot.Remelem segit.

Amugy nalunk Marcusnak atlag 3-4 van kaksija.Valtozo,de sokat itatom es sok gyümölcsöt is kap.

15800. bumbu23
2009. febr. 15. 20:15
Nem tudom oszinten.Az alma a nagy kedvence.Sosem okozott hasfajast.Ezert mindig olyan kajat veszek amiben van alma.Viszont a hus az ami okozhatja.Eddig mindig a husos kajak utan tortent ez.Viszon ilyen sokat meg nem kakailt.De alapjaraton jol van.Vidam stb...
15799. Mókicaaaa
2009. febr. 15. 19:39

szijjasztok!

Hát nem tudom Bumbu szerintem a fog inkább hasmenést okoz, ott valami megfogta a székletét, adj neki valami székletpuhító kajcsit, szilva, barack, banán...

Mi biztosra tudom hogy fogzunk, nem is tudom hogy lehet e ezt még fokozni, egész nap bömbölde, még kézvben is keserves sírás...

15798. vuck
2009. febr. 15. 19:33

sziasztok!

bumbu, nem evett valami olyat, ami foghatja a hasát? az egyik kismamitársam kislányának az alma fogta meg úgy a hasát, hogy lilás bogyókat kakált. próbáld meg pár napig mellőzni az almát, hátha az...

ami a bébiételt illeti, a sima baracklénél pl. mindegyikben van cukor, akármelyiket néztem. én amgy az unileveressel is meg vagyok elégedve, a hipp elég drága. bár legtöbbször főzök a gyereknek, csak vészhelyzet esetére van üveges kaja :-))

15797. bumbu23
2009. febr. 15. 17:46

Sziasztok!

Nekem is bebeikajaval kapcs. lenne kerdesem.Tegnap es tegnap elott osszesen 11x!!! kakilt David.Ilyen kis gombockakat.Es nem egynek bordos szine volt.Szegeny sirva orditot mikor nyomta ki.Mondjuk amilyen kemeny volt nem csodalom.Lehet, hogy a husi fogja meg.Mert a kecskemetinek szoktam a husis kajait venni?Vagy esetleg lehet ez is a fogzas mellektermeke.Az elozoekben olyankor nalunk fosti volt kegyetlen szaggal.Es nem sok ez a kaki mennyiseg?Ellnezest ha tul naturlaisztikus voltam de nem tudom most ez jo vagy rossz?

15796. time
2009. febr. 14. 22:50

Köszönöm a sok meggyes választ! :)

Az Univer bébiételei is elég jónak tűnnek, nincs bennük cukor. Azért főként én is Hipp-et vettem. Most még csak áll a raktár, eddig ezen a komoly első héten magam csináltam a kóstolnivalókat.

Vettünk gyönyörű spenótot a piacon, holnap az lesz, mert a vasárnapibbnak hangzó juhturóval töltött gomba ma volt. Szerintetek ha megpárolok, pürésítek Emmának néhány spenótlevelet az jóóó?

Ja, pároláshoz szerintem a párolóbetét szuper, csak alá kell egy nagyon pici víz, s nagyon gyorsan megpárolódik minden, s a vitaminok sem "úsznak ki".

A mosható pelus nagyon bejött, így talán már jövő héten kezdődik a nagy készlet bevetése. Most épp azon morfondírozunk, hogy valamelyik egészségpénztárba be kellene lépni, mert arra is lehet venni pelust. Ilyet is, meg eldobhatót is. Meg még sok mindent... Miután már a negyedik helyen lehetett volna érvényesíteni egy ilyen tagságot, elgondolkoztunk rajta.

Lili, ha Szeged felé jártok szólj, s szívesen látunk!!!

15795. Lili13
2009. febr. 14. 16:46

Hat en is a hippet hasznalom, elvetve egy kecskemetit, mert az elejen vettunk parat, na abban van cukor. Most megneztem, hogy honnan vettem ezt es bizony a bio hippes sargabarackban van cukor, igaz a tobbiben nincs. En is tobbnyire a bio-t veszem.

A meggy jo otlet, de elobb holnap szilvaval probalkozunk majd.

Hmmm, csokitorta, nyammm :) Ilyenkor, itthon tomjuk magunkba a hazai sutiket, dobos, kremes es tarsai. Utobbit anyukam is nagyon finoman kesziti/suti.

15794. csillu77
2009. febr. 14. 15:21

Sziasztok!

Délelőtt bébifarsangon voltunk, az 5 éves Annám élvezte igazán, de a kicsik is jól szórakoztak. Ági kihagyta az alvást, a nagy tömeg ellenére még 11-kor is mosolygós volt, sikerült félrevonulva megetetnem szerencsére.

Most csokitortát sütök a párom nagypapájának 80. szöletésnapjára, holnap nagy családi ünnepség lesz anyósoméknál.

Mi nem valentinozunk, mert a párom haragszik minden felfújt ünnepre (:-D), meg kedden lesz az évfordulónk.

Meggy: én 5-6 szemet szoktam tenni egy fél almához, amikor kicsit megolvad, elég könnyű lekapni a héját.

Édesítés: én sárga színű (nem tudom a fajtáját) krumplit vettem, sima vízben megpárolva kifejezetten édeskés, ennél jobb nekünk nem kell.

Bébikaja: a sima Hippben sincs hozzáadott cukor, legalábbis amiket én vettem (őszi-alma, őszi-alma-banán). Tuti nincs a Nestle-kben, Alete-ben, Milupa Fruttapura-ban és ált. van a Kecskemétiben, Haméban. A többit még nem néztem. Viszont az előbbiek jelentősen drágábbak is, bár pl. a Hippeket gyakran akciózzák.

15793. bumbu23
2009. febr. 14. 11:00

Sziasztok csajok!

Boldog Balin- Valentin napot.Kinek mi tetszik.Kivetelesen mi is egyutt vagyunk ma a ferjemmel.Evek ota ilyenkor O Nigeriaba szokott lenni.Iden is ott lenne ha nem jott volna ez a vilagvalsag.Igy nem ment haza mert valami reszvenyeket is elakart adni a csajoknak.

Lili:en az itthoni buszozastol kivagyok.Nagyon nem bababarat itthon semmi.Az epuletek, buszok stb.Egyedul busszal be sem tudok menni mert a kocsink vagy 12 kilo+ David 9-10.Es az ujfajta mercedes buszokon is ket lepcsofok van.(merges szmajli)

15792. Alexa77
2009. febr. 14. 07:56

Sziasztok csajok!

Lili, ha Szolnokot útba ejtitek, onnan már csak félóra Jászberény.... :-)))

Nálunk tegnap esett hó, de nem maradt meg, nem is bánom, remélem, ma még kibírja hó nélkül, este Pestre kell mennünk... Szurkoljatok, hgoy ne legyenek nagyon pocsékak az utak!

A meggyet még én se próbáltam, de ha lehet adni, akkor megkóstoljuk. Van a fagyasztóban, bár ez a héjazás dolog annyira nekem se vonzó, de azért az a pár szem, amit Réka megeszik, nem sok.

Ja, Lili, azt írtad, az üveges babakajákban van cukor: de csak az olcsó vacakokban! Igaz, a Hipes bio elég drága, de egyrészt valóban bio, másrészt nincs benne cukor, meg semmi hozzáadott vacak. Van a Hipnek olyan is, ami nem bio, abban már nem tudom, mi van, ezért mindig a biovédjegyeset keresem. Mondjuk Rékának egy üveg kaja 2-3-szor elég, ő nem eszik ennél több szilárdat soha. A szopi viszont pontosan ugyanúgy megy, mint mindig. Babakaja után mindig nagy szopi van.

Tegnap adtam neki először főzeléket, egészen pontosan almaszószt, merthogy az almát ugye már szereti. Nem is volt gond, de nem krumplival sűrítettem, mert akkor nem lenne édes, az almaszósz meg édesen jó, hanem hip-es babakeksszel. Imádta a kiscsaj, a sikeren felbuzdulva ma is ez lesz az ebéd. Persze inkább azért, mert két napi adagot sikerült csinálnom.:-)

Szép és hidegmentes napot mindenkinek, hogy lehessen jókat sétálni a lurkókkal!

15791. Lili13 (válaszként erre: 15752. - Csillu77)
2009. febr. 13. 23:57

Csillu, nalunk is nagyon hasonlo az eves, gyumi, fozelek/vagy pep es meg 6-7 szopi... Adrian hizott fel kilot a 7. honapban, de nem is kuszik meg.. lehet, hogy tenyleg a sok mozgas miatt nem hizik Agi?

Adagokban tenyleg elkepesztoen tudnak enni... nalunk tegnap majdnem 3 deci pep ment, ma is annyira szamitottam, erre felet sem ette meg es szopi is alog volt utana. Ez van. Majd mondd el mit mondanak az okosok a kisebb gyarapodassrol.

15790. Lili13
2009. febr. 13. 23:48

Sziasztok, talan jovo heten kicsit tobb idom lesz, mert a kezdeti rokonlatogatasok lezajlottak. Lassan belerazodtunk az itthoni eletbe, ez most egy kicsit hazakoltozes, nem csak vakacio, amikor korbe vagyunk ugralva, de jo is ez igy. Ne nevessetek, de tanulnom kell a babakocsis kozlekedest, vasarlas, buszozas, hat neha elvezem, neha utalom. Adrian elvezi, mert Kanadaban csak setalni jartunk babakocsival, a tobbi dolog hordozoban tortent.

Mi is alakulunk a kajalassal, en most mar sok mindent uvegesbol adok eloszor, mert nagyobb az esely, hogy megeszi... utana probalom osszehozni a cukormentes valtozatat fozessel sajnos a legtobb uvegesben van cukor es rizsdara, en igy friss kajat peppel edesitek, mert a rizspepben nincs hozzaadott cukor)

Talalkozni en is szeretnek Veletek, ha nem is jon ossze egy nagyobb tali, mi utazunk meg Szeged, Szolnok es Pest kornyeken biztosan... ugy nez ki Heviz is lesz kesobb (nagyim jar a furdobe minden tavasszal..)

Irjatok, olvasom am a naplokat is, a sajatommal meg jol lemaradtam.

15789. time (válaszként erre: 15788. - Csillu77)
2009. febr. 13. 22:55

Köszi! Erre a héjleszedésre én is gondoltam, de az elég nagy meló. Lusta-lusta...

Itt meg nagyrészt elolvadt a hó. Délután láttam egy apukát, amint mentette a füvön megmaradtat és szép, méretes hóembert épített belőle. :

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook