2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Ha díjazni lehetne azt ügyes "szókiforgatást" Nobel díjra terjesztenélek elő. De ezzel sem lenne semmi baj, ha legalább valós dolgokon alapulna az okfejtésed.
Miért nem másoltad inkább be az egész levelet???!!! Kicsit korrektebb lett volna. Mert én semmi olyasmit nem írtam amiről te itt "köhögsz".
Azt írtam, hogy bármikor szántam neked valamit, azt neked és Davidnek írtam, nem pedig "valaki gyerekének"
És igen, sokszor írtam, hogy nagyon szorítok és hasonlók, és ezt mind-mind nektek szántam. És ha már így tettem, neveteken neveztelek benneteket.
Gyomorforgató amit kihoztál belőle.
De akik ismernek úgyis tudják, hogy sosem írnék ilyet.
Sziasztok!
Cash:ha nem banod itt valaszolnek a prividre mivel itt kezdodott ez a beszelgetes es ugy fair.A prividet nem masolom be ugyan de idezek belole.Azt irtad ha belem akartal volna kotni akkor tetted volna amikor belefolytam ket ember vitajaba amihez semmi kozom.Nos hadd aruljam el ez a forum egy nyilvanos hely.Marpedig ha ki teszitek a "kozbe" a problemat, onnantol barki beleszolhat.Egyebkent nem szoltam bele csak kifejtettem a velenyem.Amugy hadd aruljam el Te nem a moderatorja vagy ennek a forumnak hanem egy tagja ugyanugy mint en es barki mas.:-)Valoban nem ertem mivel bantottalak meg mivel csak az egyutterzesemet fejeztem ki azzal, hogy sajanlom azokat akinek a gyermeke nem eszik szilardat.Eszembe nem jutott neveket irni.Csak ahogy visszaolvastam lattam nem csak egy anyuka van igy.Pontosabban ahogy olvastam, hogy aggodtok.De nem is ragozom tovabb.Masik irod, hogyha bantani akarnal azt irnad, hogy sajnalod a beteg gyermekemet.Oszinten nem bantottal volna vele ha irsz valamit errol.Max. visszairtam volna, hogy nem kell sajnalni sot lehet irigykedni mert nalunk boldogabb csaladot nem hiszem, hogy lehet talalni.Igaz a kisfiam papiron "beteg" a labaival de hala istenek nem tartos.Igy en csak egy allapotnak mondanam.Mas ha erzekenyen erintene a tema nem irtam volna ide ki soha hogy baja van.Masik oldalrol viszont olyan makk egeszseges ,hogy meg beteg sem volt.Na ezt sem ragozom.:-)En ide szeretek/ttem jarni mikor idom engedi.Sok okos dologgal lettem gazdagabb es sok kedves emberrel talalkoztam.Irhatnek meg oldalakat viszont egyet irnek szoljon ez tovabbra is a babakrol ne rolunk.Neked megigerem tobbet nem reagalok a hsz-re nehogy ujabb sertodes legyen egy artatlan megjegyzesbol.
Én is vagyok, kicsit pihizek takarítás közben. Pogácsa, hmmm, imádom, bár nálunk a sajtos-túrós vonal népszerűbb.:-)
Cash, nem tudom, mit csinálnék, ha Ágim se fogadna el kanalas kaját. Így szerencsére óvatoskodhatok. Biztos sokan azt mondják, hogy túlspirázom a dolgot, de azt mondhatom, hogy eddig bejött, Anna és Laci abszolút egészséges ilyen téren. Kopp-kopp-kopp. Ellenpélda viszont van bőven, ki tudná azt már megállapítani, mi okozta a bajt, nekem legalább a lelkiismeretem nyugodt lehet. Remélem.:-)))
Nálunk nagy változások vannak a napokban, Ági egyedül felül, végre rendesen kúszik és 6 napja átalussza az éjszakát 9-től 7-ig. Talán már leírhatom, mert eddig is volt 1-1 alkalom, de ez most így egybefüggően új dolog. Mostanra már én is tudok aludni, bár hajnalban majd eldurranok...
Ma ebédre főztem neki rizst, sárgarépával, pipihusival, hirtelen felindulásból, amikor elkészült, azt mondtam, hát ez elég gáz, legfeljebb veszek elő üvegeset, de az egyetlen gond az volt, hogy keveset csináltam.:-)))
Szép napot mindenkinek! Itt pocsék az idő, borongós, szmogos, utálatos.
Remélem mindenki ok, sokan nem jelentkezetetek az utóbbi időben.
Helló csajok, kihaltunk? Ki merre jár?
Rékám alszik, én kávézgatok itt a gép előtt, közben sül a pogi.... Mindjárt lesz fincsi friss krumplis pogi, imádom!
Jo reggelt everibodi!
Draga Cash:orulok ha Te erted!En meg nem akarom erteni mert en nem veszekedni jarok ide.Lehetet erezni, hogy regota mar erre vartal, hogy mikor lehet velem is kotozkodni.Sajnos nem jott be:-)
Egyebkent meg olvasd el ujraa hsz-t.EN nem lattom ott a neved.Tema lezarva.
Pici:koszonom a kerdesed.Orulok, hogy legalabb egy embernek eszebe jutott megkerdezni, hogy van David.Nagyon sokat javitottak rajta otthon.De sajnos nem volt idegem tovabb maradni.Szerdan viszem itt is gipszelesre aztan jovo heten Londonba a fejeshez.Addig is hajlitom a terdet a csipoficamra meg ideiglenesen Ricsi terpesz pelust hord.Remelem mihamarabb felkerul a kengyel is ra.Valoszinuleg en is kiprobalom ma a villaval valo osszetorest majd atpaszirozom a szuron.
Milyen ido van nalatok?Itt ma gyonyoru tavasz.Olyan jo kedvem is lett ahogy elhuztam a fuggonyt.:-)
En is a fözölevel együtt turmixolom le,de fözes elött aprora vagom.
Mostanaban a krumplit mar eleg villaval szettörni is Marcusnak,mert megeszi kicsit darabosan is.
Szia bumbu!
A Csalad megvaltoztatja meg a "legmaganyosabb farkasokat" is.;)
Örülök,hogy szerencsesen megerkeztetek.
Davidnak jo volt a pecsi kezeles?
Én már kifejtettem Bumbu... Aki akarja meg fogja érteni hidd el. Nem érdekes.:)
Jó éjt!:)
Sziasztok!
Bumbu ha nekem szántad, akkor igazán köszönöm a szavatos megfogalmazást! Tudnék ide most egy ütőset írni, de kihagyom.
Azért nem teljesen tiszta, mert Bazsa elfogadja a szilárdat így van még egy utolsó reményem, hogy nem ránk gondoltál amikor "valaki gyerekét" emlegetted. Csak mert én sem szoktam sosem így fogalmazni, de más sem. Valahogy bántja a fülemet.
Szóval a "pempőt" nem fogadja el, ami annyit jelent, hogy egy "életszakaszt" átugrott. Harapja az almát, banánt, kiflit, babakekszet, krumplit.
.................................................
Tegnap összeült a családi "kiskorház", és egyértelműen megnyugtattak amikor látták, hogy miként eszik Bazsa, hogy mennyiséget csak azért nem kér még, mert elégnek bizonyul neki az anyatej. Azért ez nagy boldogság!:)
Csillu, nagyon megértem, hogy tartózkodóbb vagy, hogy ha lenne a családban ételallergiás, sokkal nehezebb dolgom lenne, mert bizony nem mernék még kóstoltani sem. Én körbekérdeztem az egész családot, de nálunk szerencsére nem fordult elő ilyesmi.
Az eplényi információkat nagyon köszönöm!:) Mekkora havatok volt??
Alexa, örülök, hogy ilyen "jólsikerült" napotok kerekedett, máskor is kísérjétek el Apát!:))
Sziasztok! Olyan jóóóóóóó volt, kimentünk az uszodába hármasban! Úgy kezdődött, hogy a párom készült úszni, amikor indult volna, pont felébredt a Réka.Mondtam, hogy én is úgy mennék, erre azt modta, hát gyere! Gyorsan összekaptam a cuccokat Rékának is és kimentünk. Nem rossz az uszi nálunk, de az úszómedencéről azt gondoltam, hideg lesz a vize, a termálba meg nem mehet még a babóca, így kivittük a kiskádját, megtöltöttem vízzel a zuhanyozóból, abban pancsolt, mi meg felváltva úsztunk apájával. Nagy sikere volt Rékának, mindenki megállt, hogy milyen édes baba. Úgy pancsizott a kádjában, mint itthon, játszott, dumált, tényleg tündéri volt. Időnként kivettem, törölközőbe burkoltam és ült az ölemben, aranyosan nézelődött. Aztán megéhezett, vittem neki Hip banán-őszibarackot, nyelte mint kacsa a nokedlit. Vizet ivott rá - olyan édes, cumisüveget nem fogad el, csőrös poharat se, csak rendeset, illetve amióta apjától látta, hogy üvegből iszik, azóta nagyon tetszik neki a Jana babavíz szopis üvege. Ügyes is, már érti, hogyan kell inni belőle és csuda büszke magára, hogy ő már milyen nagy, üvegből iszik.:-))
Hazafelé az autóban szopizott, be is aludt. Jól elfáradt a drága. De azt hiszem, legközelebb is megejtjük így közösen a fürdőt. Lehet, hogy szólok anyuéknak is, ha ők is kijönnek, akkor még a párommal is pancsolhatnék egyet a meleg vízben.
Nekem a répa megpárolva, turmixolva le van fagyasztva, így én csak a krumplit főzöm. Megpucolom, vékony karikákra szelem és annyi vízben, ami ellepi, fedő alatt puhára párolom. A főzőlével együtt mixelem, így szinte krémes lesz. Gondolom együtt se lenne másképp, kb. egyszerre főnek meg.
Lehet, hogy a krumplid fajtája nem kedvez a főzésnek egyszerűen. Nem nagyon értek hozzá, de néha sikerül olyat venni, ami nehezen fő, máskor meg vacak lesz a sült krumpli...
Sziasztok!!
Igazan sajnalom azokat akiknek a gyereke nem fogadja el a szilardat.De biztos ok tudjak mikor jon el az ido.Szerintem ezt nem kell eroltetni.Mondjuk en konnyen beszelek.David 4 honapos volt mikor elkezdtuk az almaval.Azota is ha kanalat lat mar olyan extazisba kerul mert tudja, hogy jon a hami.Mindenevo.Csutortokon szerencsesen visszajottunk Angliaba.Pecsrol ejjel egykor indultunk es reggel 9-re mar itthon is voltunk a lakasban.David nagyon jo fiu volt.Semmi baj nem volt velem.A karomba vegigaludta a repcsit is.Apja mar nagyon vart minket.Kitakaritotta az egesz hazat es fozott.Bevalotta, hogy nagyon hianyoztunk neki.O alapjaraton maganyos tipus de ammiota David megszuletett megvaltoztatta ezt a jomadarat is.;-)
Sajnos nekem muszáj szigorúnak lennem kóstolgatás terén, már biztos írtam, hogy mi kicsit hátránnyal indulunk e téren. Apa allergiás a parlagfűre és egy csomó ételféleségre, nekem a tejjel voltak gondjaim gyerekkoromban, az apukám pedig lisztérzékeny. Szóval igyekszem semmit sem adni előbb, nehogy rásegítsek a génekre. És persze szopi ezerrel! :-)
Ági szerencsére vevő mindenre, eddig egyedül az általam főzött brokkolit nem szerette, de az üveges brokkolis krumpli nagyon ízlett.
Búzát, tehát glutént azt hiszem lehetne már adni a 7. hónaptól, de mi még egy darabig mellőzzük. A tehétejes joghurt, túró, sajt meg a 8. hónaptól mehet, ha nincs a családban allergia.
Szerintem a búzadara nem lesz soha olyan, ha mi főzzük, mint a dobozos. Mi az utóbbi időben tönkölybúzadarából készítjük a papit (apának és a nagyoknak :-)), de az is szemcsés marad. Viszont van egy csomóféle gabonapép, amit biztos el lehet készíteni anyatejjel is.
Sziasztok!
Hozzánk is megjött a tavasz, a hét elején még fél méteres hófalak között mászkáltunk a kertben, mostanra pedig minsen elolvadt.
Tegnap azért még kipróbáltuk Eplényt, kicsit küzdelmes volt 3 gyerekkel, de csak ajánlani tudom mindenkinek! Igaz csak apa síelt rendesen, Anna tanult (volna, ha nem hisztizik inkább:-(), én meg a picikkel sétafikáltam. Nagyon rendezett, kulturált minden, Cash, remélem jövőre összejön! Nem tudom, milyen lehet hétvégén, de így pénteken volt kényelmes, nem kellett sehol órákat várni, a pályákon se volt zsúfoltság.
Egyetértek!:)
"Anya tervez, baba végez"... Nem olyan egyszerű ez. Leírni-kimondani nem gond, de megélni-megoldani sokkal nehezebb.
Azért "fogom" jól az ilyen dolgokat, mert szerencsére sosem nyitottam ki azt a bizonyos könyvet. Azt teszem amit az ösztöneim súgnak, mindig a gyerek minden rezdülésére figyelve. Hiszem, hogy az a jó neki amit Ő tesz. Nem gondolom, hogy ekkora gyerek hobbiból válogat, mint ahogy azt sem, hogy hisztizik.
Én már csak ilyen ösztönlény vagyok.:)
És persze nálunk is, mint nálatok Alexa.. Szopi-szopi-szopi. Úgy gondolom ez mindentől megvéd.:)És annyira jó, hogy egy korty tápszer nélkül megúsztuk.:)
Szép hétvégét mindenkinek! Itt a tavasz!!!:DDD
Szerintem az a jó, ha a szívünk és ösztönünk szerint etetjük a babókat, meg persze aszerint, hogy ők mit hajlandók elfogadni. A babaételekre írt kor csak irányadó, minden baba más, minden anya mást tart fontosnak vagy elfogadhatónak...
Tegnap adtam Rékának babakekszet, nagyon tetszett neki, csak én aggódtam halálra magam, mi van, ha benyel belőle egy nagyobb darabot... Aztán be kellett látnom, hogy semmi. Benyelt egy nagyobbat, de a babakeksz azonnal olvad a szájában,kicsit pofákat vágott, de simán lenyelte gond nélkül. Azt hiszem, nekem is edződnöm kell. Végülis 7 hónaposan elég nagy már, hogy ne nyelje félre a dolgokat, vagy ha igen, megküzdjön vele, erős... Csak hát az anyai szív és ösztön ugye... De ha figyelem a gyerek jelzését, akkor meg kell állapítsam, hogy boldog és büzke volt, hogy valamit egyedül ehet, nem anya adja a szájába. Na most ettől se kéne ugye megfosztani...
Azért örülök, mert még mindig cicifügők vagyunk- mondjuk szerintem én még jobban, mint a leányzó. Tegnap délután is a hintaszékben szopiztunk, mindketten bealudtunk a nagy ringatózás és szopi közben.... Olyan jóóóóóóóó volt!!!!Remélem, még nagyon sokáig nem akar lemondani a szopiról.
Anno a kismama-felkesziton azt mondtak rizses dolgok mehetnek, mas gabona (glutenes is) kabe 8 honapos kortol ajanlott, persze az allergia miatt... a legtobb babakajaban rizs es kukorica- szarmazekok vannak suritoleg. De ugye a kifli mar reg rossz:D (ugye veszitek a lapot)
Nalunk is megy a komment a deditol, hogy O mivel etette a gyerekeit a haboru utani evekben... En varok a hussal, gabonaval meg egy-ket hetet, tejszarmazekkal megvarom a 9 vagy 10. honapot (pedig az elejen tej alapu tapszert kapott, igaz most a pepjeben is van...) en is eleg logikus vagyok ugye?:)