Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 áprilisi babákat várók fórum

2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)

6411. Afrodita
2008. ápr. 14. 17:23

sziasztok!

Most beszéltem Dunnal, jól van Ő is és Regike is a pocakjában. :-) Holnap lesz neki még pár vizsgálat, és holnap derül az is ki, hogy szerdán vagy csütörtökön lesz-e a császár.

Banya, ne aggódj, szerintem meg fogsz szülni a kiírt időpontig amilyen frontok várhatóak a következő két hétben, most böngésztem a neten. Egyébként itt is az a szokás, hogy a kiírt időpont utáni napon be kell feküdni a kórházba, ott 2-3 napot várnak, nézik a magzatvizet, és ha úgy döntenek, akkor megindítják a szülést.

6410. Lucus (válaszként erre: 6409. - 95897bc429)
2008. ápr. 14. 17:12
:-)))
6409. 95897bc429 (válaszként erre: 6408. - Lucus)
2008. ápr. 14. 17:07

Képzeld el, hogy nálunk az a szokás, hogy ha a kírt dátumig nem születik meg a baba, akkor másnap be kell feküdni,és naponta 2x NST és kétnaponta UH vizsgálat. Ha nem születik meg 1 héten belűl, akkor elindítják a szülést.

Én is beszéltem már apával, hogy lehet, hogy nekünk kell tennünk majd valamit annak érdekében, hogy önmagától meginduljon a szülést.

Én még a füszeres kaját is hallotam, hogy az is segíthet. Így lehet, hogy bevállaok még egy kis chilis babot is!

6408. Lucus (válaszként erre: 6407. - 95897bc429)
2008. ápr. 14. 17:00

Egy kismamatársamat két nappal a kiírás után (04.06.) be akarták fektetni a váci kórházba, nála bevált a következő "indító program:-)", amit múlt csütörtökön vittek véghez:

- fél nap megerőltető kirándulás a Börzsönyben

- utána szex

- utána egy üveg! tamarin lekvár, ami beindítja a bélműködést és így stimulálja az alhasi vérbőséget

No hajnali 3-kor fájásokra ébredt és reggel fél 9-re meglett a kislánya:-)

6407. 95897bc429 (válaszként erre: 6406. - Lucus)
2008. ápr. 14. 16:46

Tudod,én csak attól félek, hogy a doki 27-én majd megindítja, mert ugye utána megy el szabira. És én azt akarom, hogy önmagától induljon meg Melikém. Meg halottam, hogy ha indítják infúzióval, akkor erősebbek a fájások is!

Igaz addig még 13 nap van, és addig bármi történhet. Már anyukánka is felajánlottam hogy megyek hozzá ablakot pucolni, és függönyt vasalni. A dokim is viccesen megjegyezte, hogy náluk is ráférne az ablakokra egy kis takarítás!

6406. Lucus (válaszként erre: 6405. - 95897bc429)
2008. ápr. 14. 16:33

Ne szomorkodj, még két hétig nem baj, ha bent marad!

Egyébként az nekem is tök rossz volt, hogy a doki azt saccolta, hogy Fanni előbb fog érkezni. Én jól beleéltem magam, és tessék. Itt vagyunk két nappal a kiírt időpont után és semmi jele, hogy mindjárt szülnék.

Jobb lenne, ha inkább semmit sem mondanának, akkor legalább a terminusig türelmesen várnánk.

2008. ápr. 14. 16:29

Sziasztok!

Most jöttünk a dokitól. Nst jó lett, babó most végigaludta. UH-n csak az áramlást nézte az is jó lett, Meli jól érzi magát a pocakban. Vizsgálat után elkeseredtem, mert múlthét óta változás nincs. Így visszavonta azt a kijelentését, hogy ezen a héten szülünk. Azt mondta, hogy a baba még nagyon fent van, de bármikor leeresztkedhet. így a héten már nem akar vizsgálni, találkozunk jövő héten!

Hát röviden ennyit!

6404. Afrodita
2008. ápr. 14. 15:10

Dunról még nincs hírem, abban maradtunk, hogy ma estefelé hívni fog, én meg majd megírom Nektek, hogy mi is a helyzet. Annyit tudok, hogy 8-ra ment be a kórházba, és 12:30-ra volt ctg-re beírva.

Lucus, mi meg már azt hittük, mert nem voltál délelőtt, hogy megszületett Fanni, de ezek szerint nagyon jól érzi magát odabent!:-) Nem lesz akkor cseppet sem pici baba, és az a súly ami rajtad van az Fanni súlya meg a járulékok hozzá :-) Az le is megy rögtön mikor megszülsz :-)

Hana, biztosan neked is szép súlyú babád lesz, már csak a hasad méreteiből kiindulva.:-)

6403. Lucus (válaszként erre: 6401. - Hana)
2008. ápr. 14. 14:01
Szerintem Dun már nem fog írni, ha elindultak már a kórházba. Viszont reméljük szerdán a császár után azért kapunk majd Róla valahogyan híreket!:-)
6402. hana
2008. ápr. 14. 14:00
szia lucus:)akkor még nem szülsz:))))))Hogy vagytok?:))
6401. hana (válaszként erre: 6397. - Afrodita)
2008. ápr. 14. 13:59

hát igen,mekkora lesz még ezután:)egy hónap alatt is sokat tud nöni:)

nemtudom holnap megyek dokihoz,ott ad idöpontot uh-ra is,ami a jövöhéten lesz szerintem,de örülnék ha már 2 kg lenne,vagy több:))

Nekem is dagad egy kicsit a lábfejem,meg a kezem is elég dundi,gyürüimet nem birom hordani.

nekem is csak bársony kismamanadrágom van,van szoknyám de az is bársony.

:)))

dun még nem irt?

6400. Lucus
2008. ápr. 14. 13:56

Ja, és nagyon egyben vagyunk még:-)

Semmi bíztató, vagy fenyegető jel.

Ma voltam NST-n 11-kor. Kicsit beparáztam, mert Fanni meg sem mozdult, így az ügyeletes szülésznő átküldött UH-ra. Ahol szerencsére kiderült, hogy minden rendben, méhlepény teljesen ok, kldökzsinórban jó az áramlás.

Ennek még örültem is, mert a 34. hét óta nem küldtek UH-ra.

No és most jön a lényeg: szerencsére a buksija nem túl nagy (BPD 9,79, HC 34,13), viszont a hasikája jó dundi (AC 35,71). És a gép 3773 gr-ra becsülte a súlyát:-))) még ha figyelembe is vesszük azt a +- 10 %-ot, úgy tűnik akkor is 3 kg felett leszünk!

Nézték is rám a szülésznők, mondták, hogy "csupagyerek vagyok" és kíváncsiak, hogy majd mennyi lesz a valóság:-)

A haskörfogatom egyébként 100 cm, most már kb 2 hete és 7,5 kg-t híztam eddig.

Lucus

6399. hana (válaszként erre: 6396. - 95897bc429)
2008. ápr. 14. 13:55

Igazad van felháboritó,de mit tudjunk csinálni:(((

Pedig jó lenne ha tudnál pihenni mert mi lesz késöbb?!:))))))

Okszi,majd gyere,szia!

6398. Lucus
2008. ápr. 14. 13:42

Sziasztok,

Visszaolvasva Titeket nagyon szerencsés vagyok az orvosommal,...egyáltalán nem anyagias az alább írtakhoz képest.

A magánrendelése 6000 Ft, ott ugyan UH-t, NST-t nem csinál, de minden vizsgálatra beküldött a kórházba, ahol ingyenes. Sőt az utolsó hónapban, amikor hetente jártam NST-re már nem engedte, hogy a magánrendelőjábe menjek, hanem mindig vizsgálat után találkoztunk a kórházban.

Szülésre nem mondott összeget, azt mondta, hogy Ő ehhez régimódi, hogy megszabja a hála árát,... azt, hogy mennyit szokott kapni még ki kell tudakolnom a kórházban, de én is úgy 70-80000-re számítok. Szülésznőm nincs, én is ajándékcsomagra gondoltam, ha elégedett leszek.

Lucus

6397. Afrodita (válaszként erre: 6394. - Hana)
2008. ápr. 14. 13:26
Nekem a szülésznő tegnap lemérte, 112 cm. Neked ezek szerint nagyobb pocakod van, és még van is időd :-) Nem tudod mekkora most a babád? Nekem a 30-33 hét körül dagadt a bokám meg a lábfejem, mostanra elmúlt, egy kicsit a kézujjaim dagadnak, de a gyűrűimet azért tudom hordani. Cipőgondom az nincs, azt hordom, amit terhességem előtt is, nem kellett nagyobb cipő. Viszont a kismamanadrágot már nagyon unom, az enyémek bársony anyagból vannak, tehát ilyenkor már kicsit vastagok, de nem fogok erre a pár napra vékonyabb cuccokat vásárolni, ezekkel kell kibírni a meleget :-) Tegnap mondtam is éppen anyukámnak, hogy annyi nőiesség van bennem így az utolsó időkben, mint egy kitérdelt mackóban :-)
6396. 95897bc429 (válaszként erre: 6395. - Hana)
2008. ápr. 14. 13:26

Szerintem is minden pénzt megér a babuci! Csak az a felháborító, hogy mind a ketten a párommal fizetjük a TB járulékot, és hogy normális elbánást kapjuak ezért maszekrendelőbe kell hogy járjak, jó drága pénzért!

Köszi amúgy jól vagyok, csak fáradtan, mert a pocakom éjjel féóránként kőtömbé vált,és így nem tudtam aludni.

Most megyek, mert készülődnöm kell a dokihoz. Majd még benézek ha visszaértünk!

6395. hana (válaszként erre: 6393. - 95897bc429)
2008. ápr. 14. 13:16

szia!:))Az is szép kis összeg!Akkor én számithatok kb 70000ft-ra.A szülésznönek /ha szükség lesz rá,mert azt mondta a doki lehet természetesen fogok szülni,de nagyvalószinüséggel császár lesz/egy ajándékcsomagra gondoltam.

Hát igen,nagyon sokba van egy bébi,de minden pénzt megér:)))))))))))))))))Csak egészség legyen!!!:)És te,hogy birod?

6394. hana (válaszként erre: 6392. - Afrodita)
2008. ápr. 14. 13:12

Olyan régen dumcsiztunk:)))Neked mennyi a haskörfogatod?

Május utolsó hetére,de ha még három hetet kibirnánk,kibirjuk!akkor már nagyon jó lenne!!!Ti szépen megszültök,én megnézem a babócákat,aztán jövünk majd mi!!!:)))))

és veled mi zu???????én már azt sem tudom h mit vegyek fel,mert már nem nagyon akarok kismamaruhát venni:)a cipöfelhuzás,na az kész:)))

2008. ápr. 14. 13:07

Látom mindenki készülödik a nagy napra. Így a finisben mindeni dokitól dokiig jár. Én is ma megyek!

Hana!

Az én dokim 8000 ft-t kér a magánrendelésért, ami vizsgálatot és UH-t tartalmaz + tanácsadás ha van kérdésed. Kerek perec megmondta hogy a szülés 80000 ft lesz.

Nekem van szülésznőm is, ő csinálja a kórházban az NST-t, vérnyomástmért, vizeletet néz, így nem kell járnom a kedvenc védőnőmhöz. Ő azt mondta nem mond összeget, csak százalékot: a doki tarifájának a 20-30 %-át szokta kapni. De most semmiért nem kellett eddig fizetni neki, majd csak a végén. És ő is mindig elérhető ha kérdésünk lenne illetve indulni kellene szűlni.

Bevallom mi kb 30000 ft-ra saccoltunk a szülésznői tarifára, de kellemeset csalódtunk.

Csak ha utánaszámolunk kiderül hogy a terhesség és a szülés közel 200 000 ft-ba kerül, és még a baba csak pucéran van a nagyvilágba.

6392. Afrodita (válaszként erre: 6391. - Hana)
2008. ápr. 14. 13:03

Itt vagyok Hana, szia! :-)

Örülök, hogy jól vagy, szép nagy pocid van akkor neked is! :-) Mikorra vagy pontosan kiírva?

6391. hana
2008. ápr. 14. 12:59
Holnap délután megyünk Szegedre,Makón keresztül:)))))))majd gondolok ám rád:)))))
6390. hana
2008. ápr. 14. 12:58

az én pocim is sokat nött,de felülnézetböl kis aranyosnak látszik,de ha oldalt belenézek a tükörbe,hát...a multhéten mért a védönö 114cm haskörfogatot,este majd rakok föl friss pocis képet:)Te n em raksz?????kiváncsi vagyok ám:))

annyira kiváncsi vagyok mi lehet Dunnal,de akkor majd szolsz,akkor ok.Szerintem is Lucussal lehet vmi,mindig be szokott köszönni:))))

6389. hana
2008. ápr. 14. 12:54
Szia Afrodita!!!:)Itt vagy még????
6388. Afrodita
2008. ápr. 14. 12:50

Sziasztok Kismamik! :-)

Látom, azért már mindenki nagyon izgatott ahogy telnek az utolsó napok :-) Én is :-)

Éjjel eszeveszett módon égett a gyomrom, reggel meg délelőtt meg fájt is, olyan kellemetlen érzés, mintha megszorult volna a levegő, vagy valami olyasmi érzésem van. Ma délelőtt még csináltam egy bevásárlást, Apa dolgozik. Még jó, hogy autóval tudom hozni a cuccot, különben nem tudom hogy cipekednék haza.:-) Ma meglepődtem én is, amikor a Spar kirakat üvegében megláttam magam, tényleg nagy a hasam, elöl megy a hasam, utána én :-))Már nem azt kérdik, hogy "mikorra vársz?", hanem azt, hogy "hány napod van még hátra?" ha meglátnak nagy pocakkal. :-) Tegnap voltam dokinál, ctg-t csinált, 2-3 keményedésen kívül mást nem mutatott, ezért mondta, hogy meg sem vizsgál, ha nincs semmi panaszom, akkor szerdán menjek megint. Akkor megint ctg, hüvelyi vizsgálat, és uh is lesz, leméri pontosan kb mekkora súlyú a Kisfiam odabent :-)

Dun Barátnőm még nem jelentkezett, de ígérte ma, hogy hívni fog, 12:30-kor ment ctg-re. Kíváncsi vagyok, mit fog mondani! :-) Lucust sem láttam ma még itt, lehet, hogy eljött neki az idő? :-)

Mindenkinek kitartást kívánok, élvezzük a napsütést! :-)

6387. hana
2008. ápr. 14. 12:42
ok,szia:)
6386. Manóka80
2008. ápr. 14. 12:06
Megyek,mert apa felkelt.Lassan indulunk a dokihoz is.Majd megírom mi volt.
6385. Manóka80
2008. ápr. 14. 11:47
Mert bármi baj lehet,nagyobb fékezés.
6384. hana
2008. ápr. 14. 11:41
Én is pólyára gondoltam,és mit mondott miért nem jó?
6383. Manóka80
2008. ápr. 14. 11:38

Pólyába akartam,de a védőnő lebeszélt.

Hordozóba lesz,vettünk overált rossz idő esetére.Ha jó idő lesz nem akarom nagyon beöltöztetni inkább betakarom.

6382. Manóka80
2008. ápr. 14. 11:37

Az nst-t is a magánrendelőjébe csinálja.

Az unokanővéremnek se volt fogadott orvosa és azt mondta normálisak voltak vele.

A szülésznő a párom rokona lenne ő már csak jól bánna velünk.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook