2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
gátvédelem:
Az biztos, hogy sok múlik a szülésznőn, de azért nem minden... Én mondjuk már 3 hete végzek gátmasszázst, és alkalmanként intimtornázok is, de lehet, hogy még ez sem elég, a vágás elkerüléséhez, mert már most aranyerem van, ami feltételez biz. kötőszöveti lazaságot.
Bekukk csajok kicsit:) vettem még gyorsan egy vékony melegítőnacit mert nem szeretném az első két napot végigflangálni hálóingben ha nem muszáj:)
Látom van új babánk, nagyon gratulálok hozzá:)
Lucus, hajrá:))))))))
No még du visszanézek, most elszaladok beszerzek egy szoptatós melltartót, mert az még nincsen!
Puszi
Én is sokat foglalkoztam a témával. Egy biztos, ha repedne az ember, akkor sokkal jobb, ha vágnak. Viszont valóban a szülésznőn múlik szinte minden. Pl azt is olvastam, hogy úgy is szoktak segíteni, hogy nem csak lassítják a bab útját, hanem a gátvédelemhez benyúlnak a baba feje alá és kicsit megolajozzák az útját, hogy könnyebb legyen az útja.
Amivel mi tudunk segíteni, az pedig a következő (de asszem ezt már írtam, ha igen akkor bocsi az ismétlésért):
amikor megindul a vajúdás, minden fájás között kenjük be a gátat (punci körül + egy húzás felfelé a popsiig) pár csepp mandulaolajjal. Állítóleg ezzel 2-3 óra alatt nagyon sokat lehet lazítani a gátizom szövetein.
Banya próbáld meg Te is, hátha könnyebb lesz utána a kórházban! Én tuti fogom, szeretném, ha a legkevesebb sérülésem keletkezne ott lent:-)
Köszi szépen Banya!!!
Ezek szerint Fanni kedden vagy szerdán fog születni, ...esetleg összemixeli és kedd éjjel vajúdok, szerdán születik:-)
Mégis csak Dunnal fogok szülni:-)
Na én feladtam a dokinak a leckét, mert nekem nem jött meg rendszeresen soha a mensim. De mivel mi nagyon akartuk a ababát, ezért hőmérőztem, és így tudom, hogy augusztus 7-én fogant a kisasszony, így április 29-re számoltam én. De a doki az UH-ra és az ott mért adatokra támaszkodva április 27. számolt.
Amúgy pont 280 napot vannak a pocakban, az utolsó vérzéstől számolva, ez a 40 hét. De úgy tudod te kiszámolni, hogy minusz 3 hónap és + 7 nap. vagy - 7 nap és + 9. hónap. De ez azért nem pontos, mert ugye most is szökőev van, így egy napot elcsúszol. A legpontosabb, ha tudod a fogantatás napját és abból ki tudod számolni te is: dátum + 266 nap.
Szia Lucus!
Látom még mindig otthon virgonckodtok.
Fanni is jól érzi magát a pocakban látom, és a frontok sem akrják kimozdítani onnan.
Mi is jól vagyunk. Túlságosan is jól, pedig ma már kutyát is fürdettem, és utána fürdőt is takarítottam, de még enyhe görcs vagy fájdalom sem jelentkezett miatta!
Igen, pár napig, még nem kell aggódni. Fanni még meg sem született és máris türelemre tanít:-)
Lányok! Nektek hogy számolták a kiírás időpontját?
Nekem a védőnő utolsó mensi (7) plusz 5 nappal, így került 12-e a kiskönyvembe, a dokim viszont 7+7-tel dolgozik, így Ő 14-ével számol. Nálatok hogy van?
Puszi és szép vasárnapot mindenkinek!
Lucus!
Akkor még nyugodtan tölthet Fanni pár napot a pocakodban! :)
Duncan!
Utsó nap otthon! Használjátok ki rendesen ezt a szép napot!
Nem tudom eldönteni, hogy "írígyeljelek", vagy sem, amiatt, hogy tudod mikor jön Regike!
Köszi Adra!
Bnesaci gratula!
Gratulálok a legnykéhez!
Sok-sok boldogságot és egészséget kívánunk nekik!
Sziasztok!
Ma reggel ezt az sms-t kaptam Sacitól (bnesaci).
" 5 óra 15 perckor megszületett Attila Bálint 3450 gramm és 54 cm-el. Jól vagyunk."
Minden oké velük.
Hát Lányok, nálunk a helyzet változatlan, semmikomolyabb előjel. Pedig tudom, hogy Fanni max 3 nappal fogant később a számolt időpontnál,...szóval akár már érkezhetne is.
Tegnap másfél órát sétáltam, 6 órát függönyt vartam, ma főztem vasaltam,...és semmi. Fanni szuperjól megvan a pocakban:-)
Asszem nem próbálkozom többet, majd csak eldönti egyszer a kisasszony, hogy kibújik-e vagy sem;-)
Szia Eri!
Csodaszép a kis Gyémántod! :-) Vigyázzatok rá nagyon! Gratulálok, és sok boldogságot kívánok az egész családnak! Puszi!
Szia chajnalka!
Nagyon aranyos a babócád! Igazi kis vasgyúró!
Szia Eri!
Nagyon édes a kis Gyémánt! Jobban mondva igazi kis gyémánt!!!
Már nagyon irigyellek hogy otthon babázhatsz, igaz a doki szerint már jövőhéten én is babázni fogok!!! De csak akkor hiszem ha átélem, a te példádból adódóan!
Mégegyszer gratulálok! Sok puszi nektek!
Sziasztok!Erithera!Annyira édes a kiscsajod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mégegyszer gratula!!!!
Dun,már hétfön mész be????:)Én kedden megyek dokihoz,lehet hogy akkor már te babázol?????
Kellemes hétvégét kismamik,pihizetek sokat:)))
Itt nálunk amúgy is szakad az esö:(
Pussz:Hana
Kezdek helyrejönni,már tudok rendesen ülni..:)))
Na,mennem kell,majd jövök.Puszi