2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Nekem nem volt semmi formája.Azok alapján,amit leírtál nekem nem volt sok.
Nekem is átlátszó kocsonyás volt.
sziasztok!
Koszonom a gyors es biztato valaszokat, megprobalok turelmes maradni, es rabizni magam a termeszetre, csak tudja, hogy mikor kell neki kibujnia, mindenkinek minden jot es mihamarabbi szulest kivanok:Ketti
Szia!
Nekem kb egy 5 forintos átmérőjű és kb 1 cm magas nyákdugó távozott. Nem is voltam benne 100%-as biztos, hogy az volt e, mert a színe olyan átlátszós volt, és nem olyan mint a nagylányommal annó, barnás-véres.
De mikor megkérdeztem a szülésznőmet, ő azt mondta nm kell feltétlenül barnás-véresnek lenni a színének, az a lényeg, ha kocsonyás volt, akkor az a nyákdugó.
Na így már biztos hogy nincs két egyforma terhesség!
Szia Ketti!
Van akinek nincs jósló fájása, pl a kolleganőmnek sem volt. Mégis a kiírt időpont előtt 3 nappal meglett a kislánya. Nekem vannak jóslóim, olyan menses-szerű teljesen elviselhető görcsöket érzek néha a hasam alján vagy a derekamnál. De ez sem rendszeres, pl tegnap nagybevásárlás után éreztem picit, aztán elmúlt. Azóta meg semmi. Szóval szerintem aggodalomra semmi ok :-)
Szia Ketti!
Nem kell aggódnod, hogy esetleg tzúlhordod a babát, szerintem.
Nekem a nagylányommal anno semmi jóslófájásom, sőt még szülés előtt fájásom sem volt, és mégis a 37. héten megszületett úgy hogy szép csendben 2111 nyíltam.
Most bezleg, sok-sok jóslófájás közepette elértem a 2111 értéket, már 10 napja nyákdugóm sincs, és a doki tegnap keserített el, hogy a baba még nagyon fent van, így a héten nem lesz még szülés.
Azt is mondta hogy hiányoznak a kisebb fájások még, nem elég a keményedés. Hát én meg néztem rá nagy szemekkel, hogy milyen fájások hiányoznak, hiszen sokszor a derékfájástól, a has fájástól - görcstől, combbelső görcstől alíg tudtam megmozdulni.
De most már úgy vagyok vele, nem hagyom el magam, és minden szokásos (terhesség előtti ) tennivalómat megcsinálom, mert szeretném ha a baba önmagától indulna el a világba, és nem a dokbácsi indítaná el!
Kedves balázs és lucus!!
nagy gratula a kis jövevényhez!!!
Sok örömet és boldogságot hozzá!!!!
Sziasztok!
Volna egy kerdesem hozzatok, en is mar egyre turelmetlenebb vagyok meghozza azert mert semmi nem adja annak jelet, hogy itt a kozeljovoben baba lenne, nekem meg joslo fajasaim sem voltak, a baba vigan elvan, a szuleszno szerint pofatlanul jol erzi magat odabent. En 22-re vagyok kiirva, de hat nagyon felek hogy ebbol komoly tulhordas lesz, ti hogy alltok ezekkel a dolgokkal, joslofajas...stb Kerlek irjatok valamit errol, elore is koszonom:ketti
Kedves Lucus!
Nagyon gratulálok es minden jot kivanok, kedves a ferjedtol ahogy leirta a szulest, beszamolt rola, egeszen meghatodtam. Gyors felepulest kivanok, es nagyon sok boldogsagot:ketti
Csak az a rossz, hogy a doki telebeszélte a fejemet múlthéten, hogy ezen a héten már mi is babázhatunk. Aztán tegnap meg visszavonta a kijelentését.
Éppen múltkor írtam, hogy úgy fogok járni mint szegény Eri, őt is a doki mindig hitegette, hogy ekkor meg ekkor már baba lesz, aztán végigvitte a terhességet!
De nem baj, már csak 12 nap van hátra!
Helló Banya!:-)
Szerintem már mindannyian így vagyunk, hogy nagyon várjuk a végét, a babát, pláne, ahogy itt végignézzük, hogy a pár nappal nálunk idősebb kismamák sorban hozzák világra a csemetéjeiket:-)
De ez így van rendjén, eljön ne félj a mi időnk is, alig pár nap múlva, addig kitartás!:-))
Sziasztok Csajok!
Úgy irgylem Lucust, hogy már babázik. Én is szeretném már magamhoz ölelni Melisszát!
De szerintem ti is ezen a véleményen vagytok!
Kedves Lucus és Balázs!
Nagyon sok szeretettel gratulálunk szerintem mondhatom, hogy az egész "áprilisi fórum" nevében a kis Fannihoz, Lucus e fórum "szülőanyja" is :-))
Sok boldogságot, jó egészséget és minden elképzelhető jót kívánunk az egész kis családnak!:-)
Szia!
Gratulálok Lucusnak és a bolgod apukának is Fannihoz!
Sok-sok boldogságot és egészséget kívánok nektek!
Nagyon ügyesek voltatok, és hamar meglett Fanni!
Várjuk a fejleményeket, és az élménybeszámolót is!
Sziasztok!
Feleségem, Lucus nevében írok, mert az ő kezei most tele vannak valszeg éppen Fannival :)Szóval megszülettünk ma 5:55 kor, 3,1 kg tömeggel, 54cm hosszal, szépen, egészségesen komplikációmentesen.
Az első fájások kb 1-kor érkeztek, akkor ment el a nyákdugó is. Egyből kétperces fájásokkal nyomult előre a baby, és a fájások egyre hosszabbak, erősebbek lettek. Kb 2:30-ig otthon oldottuk a hangulatot számolgatós légzéssel, meg egyéb tanult praktikákkal, majd 3-kor mentünk be a korházba.
A kétperces fájások messze nem voltak durvák, egészen kibírhatóak voltak (főleg nekem ;-)), de a kitolási szakaszban már jobban fájt Lucusnak a dolog, szvsz nem volt népünnepély, ahogy azt Virágelvtárs mondaná.
A szülés felkészítős gyakorlatok kitűnőek voltak mind, nagyszerűen működtek éles helyzteben is, így mind a baba, mind Lucus kitűnően tette a dolgát, és ezért igen gyors volt a szülés.
Apaként csak annyit tudok mondani, hogy amikor megláttam a kicsit, zokogtam örömömben, mint egy 5 éves kölök, amikor villanyvonatot kap. Csodálatos érzés, ahogy megfogja az ujjamat a pici, és hatalmas élmény együtt látni őt édesanyjával.
Üdv
Balázs
Sziasztok!
Hát sikerült kialudnom magam és egyben vagyok még.
A kórházba az nst ingyenes szerintetek?
Sziasztok.:)
Most voltam tanácsadáson, de azt mondták, hogy a jövő héten már nem kell mennem, mert ahogy elnéznek, addigra lehet, hogy baba lesz. Holnap megyek NST-re, és dokihoz, Ő majd megmondja, mi várható.
Remélem, mindenki jól van.:)
Szia!
Én már a nyákdugó távozásában sem bízhatok, mert nekem már április 5-én távozott,és még mindig itt vagyok!
És a dokim szerint még egy darabig leszek is!!!
De majd mától, mindent elkövetek, hogy hamarabb meglegyen a kisasszony.
Bizti, hogy nem számolták nagyon el. Júli 7-án kezdődött az uccsó mensim és biztos vagyok benne, hogy 21 és 25 között fogant, mert augusztus 1-én kis vérzésem volt,...a beágyazódáskor. A 29. hétig minden UH ezt támasztotta alá, tehát terminus közeli időpontot mért (0, de legtöbb +4 napot). Csak a 34. heti UH mért nagyobb eltérést, amire azt mondták, hogy az már nem számít.
Szóval én még remélem, hogy a héten lesz még bébi:-)))
Szerintem is elég szép méret a 97 mm-es BPD, mert csak gondolj bele, hogy a méhszáj 10 cm-ig tágul.
Igaz én nem nagyon hiszek ezekben a mérésekben, mert a lányommal is 36 hetesen lemérték 96 mm-nek a fejét, és a doki azt mondta hogy jó nagy baba lesz. És lett belőle 2670 g-os babuci!
Sziasztok!
Voltunk dokinál még nem akar kijönni a kis pocaklakó.Mostantól 2 naponta NST a kórházba,ha hétfőig nem lesz meg befekvés.