100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak! (beszélgetés)
Sziasztok Lányok! Hogy vagytok?
Ma kirándultunk az állatkertbe, Pesten!
Nagyon élveztük,főleg a gyerek, szerintem ma nem kell senkinek "altató". :)
Úgy látom elég sokunknak áprilisban "ment el az esze" ! :DDD
Nekünk szombaton lesz az évfordulónk.
A hétvégén nem nagyon mozogtam,inkább figyeltem az evésre. Holnap megint egy új hét kezdődik!
Szia Füge! Régen jártál erre! Jól vagy?
Vigyázzatok magatokra!
Kitartás a fogyikhoz!
pimpi!
beírnád azt a callaneticses linket? köszi!
én egyébként nagyon szeretem, nagyon tud alakot formálni. megér egy próbát sztem.
sziasztok:)
hogy vagytok gyerekek:?
Köszi és én is gratulálok nektek!Hanyadik?
Akkor lesz dolgod holnap,de tök jo,hogy ott lesznek anyudék is!
Sziasztok!
Én is megjöttem,megint kirándulni voltunk,csak most vonattal,és a barátnőmmel,kislányával!
Nagyon elfáradtunk,megjártuk a Bakonyt,a végén már a gyerekek egymás ölébe ültek a babakocsiba,úgy toltuk Őket!
Most alszik manókám,azért tudok itt lenni!
Hoxa csinált Nekem vonalzót,nézzétek meg rajta a kisfiamat!
Egyébként fogyózás ügyben megvagyok,nem mozdul megint,2 hónapot kell biztos megint várnom egy újjabb nyamvadt kilóra,de türelmes vagyok!
Pilatest én sem nagyon ismerem,a callenetics-et igen,de azt nem szerettem nagyon!Nem tudom megmonddani miért,én az erősítést sem nagyon szeretem,mert a fejem nem bírja,de a kick-box-ot annál inkább!
Arra akar rábeszélni az edzőm,hogy végezzem el a sulit,mert nagyon érdekel,de ennyi súllyal kinevetnének!Bár a múltkor amikor ott voltam pont edzőképzés volt,és azt mondták egyáltalán nem lógtam ki a sorból,sőt,erre föl mondta az edző,hogy végezzem el!Csak leírtam ne nevessetek ki!:))
Egyébként Pimpi mi volt abban a salátában,hogy ilyen rosszul lettél tőle?
Köszi!Ahozképest,hogy késön ért haza a párom ,nagyon jó volt!
Megkérdeztem a másik topikon és az a vélemény,hogy nehéz,a callaneticset ajánja!Kaptam egy linket és majd megnézem!
Hogy birod a mai napot?
Szió!
Jó kis gyalogtúrát csináltál! :)
Grat az évfordulóhoz! Jól sikerült? A salit leszámítva? :D
Én nem ismerem ezt a pilatest...Milyen?
Nagyon nehéz?
Sziasztok lányok!
Kimentem a ruha piacra is!Nagyon messze van és a lábam kikészült!5 óra gyalog tura!ÁÁÁÁ
Tegnap vacsiztam salit,mert ugye az ávfordulonk volt!Rosszul is lettem tölle!De azóta se vagyok éhes!
Ti tornáztatok már pilatesre?
Szia! Köszi!
Hát,ugyebár nekem is van pulzusmérő órám,emlékszel még akkor vettem,amikor beszélgettünk róla. Egyenlőre csak időmérésre használom,mert egyszerűen nem tudom beállítani a módot,hogy mérjen rendesen.
Lekéne már rendesen fordíttatnom a leírást,de nem jutok oda.:(
Nem is éget ennél jobban, valós, hidd el.
Az én Horizon Fitness kiváló futópadom is számolja a kalóriát: 30 perc 5-6 km-es sebességgel történő folyamatos gyaloglás nem éget el vízszintes talajon csak 125 kalóriát. Hidd el, valós. Egy óra utcán való valódi futás is csak 500-600 kalóriát éget el.
Ezért kell nagyon odafigyelni, hogy mennyit viszel be élelem formájában. Azt is egyidejűleg redukálni kell.
Azért a kalóriaégetés mellett a cardio-aerob gépeknek más hasznuk is van: jót tesz a szívnek, érrendszernek, "örömhormon" termelésnek stb.
Szóval szükséges, de csodát ne várj..
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ellipszis trénernél hogyan működhet a kalória számolás szerinted? Megyek vele 50 percet 16-17 km/ó sebeséggel és azt írja, hogy 250 kalória. Ez lehet a valós? Mert akkor ez nem igazán égeti a kalóriát:(
Mindenkinek szép estét!
Úgy látom jön a hétvége,mindenki elvan foglalva! :)
Én is most estem ide egy kicsit...
Ma ismét használtam a padot,kezdtem erőre kapni, így már 25 percet is bírtam! :)
Szerintetek a kalóriát hogyan számolja a gép?
A sebességből és távolságból számol egy átlagot? Ha hülyeség,akkor bocsi...
Ma még kitartott az almás-túrós, a 3 nap csak álom volt! :DDD
Vigyázzatok magatokra!
Üdv. mindenkinek!
Szia!
Úgy látszik ez is kevésnek bizonyult!
2 napig bírta! :DDD
Joreggel Lányok!Szép napot nektek!
Moli!Nagyon aranyos vagy,hogy ezeket igy kikerested nekem!De sajna ujjat nem mondott eggyik se!Ebbe már profi vagyok!:))
Tudom,hogy fogynom kell !Ezen küzdök és ugy látom lesz is elég eröm!
Én sima ludtalpbetétet gyerekkoromba hordtam!És gyalogolni is sokat szoktam minden nap!Minimum 3 órát!Innen minden nagyon messze van!
Megyek a fodrászhoz!A picikém most marad elösször egyedül ithol huzamosabb ideig!
Gyulladás, csontkinövés, tömlő
Ha a sarokcsonttól a lábfej elejéig haladó izompólya (a talpi bőnye) a túlerőltetés miatt gyulladásba jön, a sarok és a talp belső széle fájdalmassá válik. Ezt a talpboltozat kialakításában részt vevő bőnyét, amelynek a lépéskor bekövetkező rázkódások mérséklésében, valamint a futáshoz és az ugráshoz szükséges erő érvényesülésében is szerepe van, főleg az erőteljes sportolás (a hosszútávfutás, a labdajátékok stb.) terheli meg. A megbetegedett lágy rész nemcsak fáj, hanem feszes tapintatú is, s a nagylábujj hátrafelé hajtásakor a fájdalom fokozódik. Minthogy a baj oka – mint mondottuk – a túlerőltetés, a kezelés a pihentetésen alapul. A beteg, amennyire csak lehet, kímélje a lábát. Ez, persze, nem mozdulatlanságra kárhoztatást jelentsen, hiszen a lábfej óvatos mozgatása, az Achilles-ín tornáztatása jót tesz a betegnek.
A talpi bőnye gyulladásának, feszességének mielőbbi megszüntetése már csak azért is kívánatos, mert ezzel megelőzhető a sarokcsont csonthártyájának fokozott mértékű vongálása. Ez ugyanis e csont talpi részén csontkinövés (sarkantyú) megjelenésére vezethet, amely böki a lágy részeket, ezért fájhat. Erre nemcsak gyógyszert kap a beteg, hanem besugárzással, ritkábban műtéttel is igyekeznek megszabadítani tőle őt.
Sarokcsont sarkantyú
Sarokcsont sarkantyú, láb, talpA sarokcsont és az előláb között egy erős szalag, a talpi fascia feszül ki. Ez a szalag, mint az íj húrja működik, terhelésre rugalmasan megfeszül, csökkentve és felfogva a testsúlyt. A talpi fascia az Achilles ínnal együtt csukló szerkezetet alkot, melynek csuklója a sarokcsont. Ezért mind a talpi szalag, mind az Achilles ín feszülése a sarokcsontra hat.
Sarokcsont sarkantyú Lúdtalp esetén a sarokcsontra a talpi szalag állandó húzása hat a talp felől, ezért az ín tapadásánál csonthártyagyulladás keletkezik, ami tartós fennállás esetén tüske szerű csont képződést indukál, ez a sarokcsont sarkantyú. Önmagában a talpi szalag feszülését, majd fájdalmas gyulladását plantáris fasciitisnek nevezzük. Fontos megérteni, hogy a sarokcsont tüske másodlagos következmény, a túlfeszülés miatt jön létre.
* Sarokcsont sarkantyú, talpvizsgálat, talpbetétKezelés
A már kialakult kinövés megszüntetése céljából lyukas talpbetétet írunk fel, tehermentesítve a tüske által nyomás alatt lévő csonthártya területet. A csonthártyagyulladást eredményező esetben borogatás, pihenés, gyulladáscsökkentők szedése indokolt. Műtétre csak nagyon ritkán kerül sor.
Szia, jó éjszakát. Beütöttem a Google-be és kidobott egy csomó szakirodalmat...én is sokat kerestem, amikor azt hittem, hogy visszérgyulladás okozza a problémát a bokám alatt (jobb láb).
Nincs számítógépes talpbetétem, csak sima, 2600 Ft-os lúdtalp betét.
Ennek ellenére az orvos tanácsolja, hogy gyalogoljak napi 1 órát és fogyjak le! (ez utóbbit
természetesen...)
Neked is a fogyás lenne a segítség, a végső megoldás, mert a bizonytalan eredmény miatt a sarokcsont kinövést az orvosok nem szeretik műteni.
Diclofenát (Flector stb.) tartalmú krémet érdemes használnod, jegelést...de az előbbit nem túlzásba víve...
Sziasztok Lányok!Most értem haza a v tornárol!Vettem szaunaövet!Most rajtam van!Joérzés,de a csipömre nem fér rá!Nagyon jo volt a torna,és uszni is tudtam kicsit!Na meg 10 percet szaunáztam is!
Moli!Nekem gyerekkorom óta van ludtalpam!És sajna már vagy 8 hónapja izületigyulladásom is az egész testembe!Sajna a sarkamba olyan nagy sarokcsont kinövés van,hogy a doki szerint csoda,hogy járok!:))Szoval ezt ismerem!Én is hordok számitogépes talpbetétet!Te milyet?
Te jó isten,én biztos annyira megrémültem volna,hogy elszaladok,és többet vissza sem megyek oda!
De aztán mi történt,meglátták,hogy otthon vagytok,és Ők szaladtak el?
Bíztató!
De sajnos felénk sok a betörés, és már egyszer nálunk is jártak éjszaka. Betörték az ajtót, miközben mi a szobában aludtunk.
További ajánlott fórumok:
- Segítsünk egymásnak fogyni!
- Túlsúlyos kismamik/vagy leendő kismamik segítsünk egymásnak...
- Hogyan állítanád össze az 1000, 1100, és 1200 kcal-ás étrendedet? Segítsünk egymásnak!
- Akiket elkerül a gólya! Segítsünk egymásnak!Biztassuk egymást!
- Álomsúly megtartása-segítsünk egymásnak!
- Segítsünk egymásnak, a tegnapi menü nálunk: