Zumba fitness - CSAK tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Októbertől végre Egerben is lesz Zumba!:) Most szombaton lesz egy bemutató a Sportcsarnokban a Fittness Fesztiválon 15 órától. Ott lehet majd jelentkezési lapot is kitölteni! (Telefonon érdeklődtem, ott mondták ezeket!)
Én a Zumba segítségével eddig 6kg-tól szabadúltam meg. Természetesen figyelek arra is, hogy mit eszem de mozgás nélkül nem menne.
A zumba nagyon nagyon hatékony! Csak az nem hiszi aki még nem próbálta :_)
Sziasztok!
Tud valaki valamit arról, hogy összejött -e a min.10 fő a rákoskerti műv.házban a csütörtöki Zumbához?
Szia!
Én csak abból indulok ki,hogy a szalagavatós tánc (salsa) anno nagyon hatékony volt, hátha ez is az lesz :).
Jó volna egy 10 kg-tól megszabadulni.
Csak olyan cikin érezném magam, hoyg rajtam kívül mindenki vékony :(....
De majd otthon is csinálom,és remélhetőleg hamar leolvadnak a kilók :).
Ettől szerintem ne tarts!!!
Van olyan aki ducin kezdte és Zumba oktató lett belőle ugyebár :-)
Sziasztok!
Nálunk a XVII.kerületben a Rákoskerti műv.házban van zumba.
Jövőhét csütörtök reggel kezdődik :).
Már nagyon be vagyok sózva, alig bírom kivárni :D!
Igazából nem attól tartok, hogy mennyire lesz nehéz vagy fárasztó, hanem attól, hogy kiröhögnek,mert nem vagyok nádszál :S.
Sziasztok!Én a Fókuszban hallottam először a Zumbáról,már akkor nagyon megtetszett,alig vártam,hogy nálunk is indítson végre valaki!Végre megvalósult!
Tegnap voltam először,nagyon jó volt,már alig várom,hogy mehessek megint!
Végre egy mozgásforma,amit szerintem nem lehet megunni,élvezed,hogy mozogsz,táncolsz,társaságban vagy!
Szóval,nekem nagyon bejött! :))
Sziasztok,
Látom az érzések vegyesek... fontos, hogy jó tanárt fogjatok ki.. nekem is sikerült egy olyan lányhoz bejutni, aki több 10 éves táncos múlttal rendelkezik, és alig bírtam lekövetni-pedig zenei képzésem nekem is van.. :( de mellette van egy másik, aki viszont figyel arra, hogy jól érezd magad.. én bő 1 hónap múlva kezdek el órákat tartani-és pont ez a célom, hogy maradjon meg ez az egész milliő családiasnak, boldognak, követhetőnek :)
Én is zumbáztam régebben, mostanában kicsit hanyagoltam.
De nem fitness terembe jártam, csak itthon csináltam DVD-re. Hogy honnan lehet szerezni nem tudom, én kaptam egy barátnőmtől.
Régen szerettem (akkor a fogyás volt a cél), most már inkább az erősítős dvd-k jönnek be.
Tényleg jó hangulata van, jól el lehet fáradni és jól megizzaszt.
Szerintem kezd először az alaplépések megtanulásával (van ilyen dvd külön), aztán tuti élvezni fogod, akár otthon csinálod, akár órára jársz.
Gondolom fárasztó lehet de aki szeret táncolni az biztos élvezi is.
Te hány alkalommal voltál már?
Nekem semmi jó tapasztalatom nem volt, pedig nagy reményekkel indultam el. Az órát tartó lánynak az volt a bevezetője az első órán, hogy elmondta, hogyan alakult ki a zumba, aztán hogy első órán csak annyit tud mondani, hogy próbáljuk meg követni, és elkezdett táncolni. Ő iszonyú jól érezte magát, az látszott rajta, meg azért voltak jópáran, akik tudták is követni, de akiknek semmilyen előképzettsége nem volt, tehát se a zumbát nem csináltak még, se nem táncoltak ilyen típusú táncot életükben, hát jól meg voltunk lőve. Csak lépkedtünk ide-oda, néha sikerült egy-egy ritmust is elkapni, mikor tapsolni kellett, aztán 20 percig csináltuk barátnőmmel ezt a bohóckodást és ott hagytuk.
Ha legalább néhány alaplépést mutatott volna, vagy ahogy aerobicon először lassabban elpróbáljuk a koreográfiát...
Valószínűleg a zumbának nem ez a lényege, de aki nem csinált még ilyet, annak jóideig pénzkidobás lesz csak, mert az értelmetlen lépegetéssel nem lehet sem zsírt égetni, sem erősíteni.
Gondolom, ha egy kicsit több figyelmet szentelt volna ránk az oktató, lehet, hogy velem is sikerült volna megszerettetnie a zumbát, mert amúgy szeretem ezt a zenét, és régen szerettem táncolni is és aerobikozni is.