Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Megbékélt már a kutyusod? Nem egyszerű velük az biztos, főleg hogy már három éve "egyke" volt. Nem szeretnek osztozkodni, elég makacsok tudnak lenni. Nekem is három éves a Yorkim és néhány hete nálunk volt egy féléves Yori lány "vendégségben". Volt baj nem kevés, nem igazán akart megbékélni a sajátom a helyzettel. A kicsi meg mit sem törődve vele, hogy a nagy lány dúl-fúl csak kergette egyfolytában, mindenáron játszan akart vele. Jókad derültünk rajtuk. Egyébként biztosan megbékél a kutyusod, csak idő kérdése. Légy vele türelmes, de határozott.Sok sikert hozzá!
Az meg semmi..;) hozzam és az új kutyahoz Molly 1hetig nem is szólt ;) besertodott:D utána meg láttam h játszanak hála és egyre jobb lett minden.remelem h veletek is minden ok lessz
Ma hat napja, hogy itt van a kicsi.
Nekem is 2yorkim van és nem bántam meg...sott.. Azóta nem lehet őket elszakitani úgy szeretik egymást .. Megfogja szokni meg jobb neki h nincs egesznap egyedül . Jatszatok együtt meg rakd oda a másikhoz . Ez idő. De minden jó lesz;) mikor vettetek?
De örülök, hogy válaszoltál! A helyzet még mindig nem javult. Nem nagyon találkozott más kutyákkal (1-2 alkalommal), és akkor félt tőlük. Az a baj, hogy nem is tudunk együtt játszani velük, mert a nagy abban a pillanatban elrohan ahogy a közelébe ér a kicsi. Olyan tehetetlennek érzem magam, jót akartam, de már nem vagyok biztos benne, hogy jó döntöttem. Úgy sajnálom őket! A kicsi játszana, a nagy fél.
Szia! Jatszal velük együtt meg mindent együtt aztán idővel úgyis osszeszoknak.. Nekem bevált .a fiú régen is félt a többi kutyátol?
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy 3 éves fiúcska yorkink. Sokat dolgozunk, így 3 napja (18-án) hoztunk mellé egy két hónapos kislányt.(a kisfiú már ivartalanítva van). Itt kezdődik a problémám. A nagy egyáltalán nem akar vele játszani, menekül előle, nagyon fél. Azóta rettentően szomorú, pedig vele is játszunk, de amint meglátja a kicsit már rohan is. Nagyon-nagyon fél. Mit tegyünk? Hogy tudnánk összeszoktatni őket?
Előre is köszönöm a segítséget!
Persze,vägasd le a fulen,mert ha nem akkor lehuzza neki..;)
Mármint a fül felső egyharmadán a szőrt :)
Kell is fésülni, hogy szokja és a füléről is le kell vágni a szőrt, mert lehúzza neki és lógni fog. A tappancsánál is körbe kell vágni, ill fenekénél, h ne ragadjon bele semmi. Fürdetni is ajánlatos kölyköknek való samponnal, balzsammal. A szárításhoz is lehet szoktatni nyugodtan. Figyelj rá, h jó fésűt használj és a sampon meg a balzsam minősége is fontos. A körmeit is vágd le, ha túl hosszúak, nehogy beleakadjon valamibe. Ha nem mered vágni, reszelheted csiszolópapírral. A fül felső egyharmadát vágd le háromszög alakban és arról a részről told le a szőrt hajvágóval.
Utána is behullámosodik, ha 1; géppel vágja a kozmetikus és nem ollóval, 2; ha nem túl jó a kutya szőrminősége.
és fésülni lehet neki már ugye? a füle körül megpróbálom levágni a szőrét,hogy ne lógjon rá annyira.
köszi a választ!:)
6-8honapos koráig ne vidd el, mert utána hullámos lessz a szore!! Viszont a kormet levagathatod.
Szia! A minit nemtudod szaporitani,mert tul kicsi, beledöglene..;( normal yorkit vegyel, es az apa lehet mini.
sziasztok
nemrég vettem meg az első yorkimat (előtte beagle kutyum volt) és nagyon imádom, baromi okos meg tanítható:)
ezüst-cser színű lesz, már látom ahogy nő le a fekete szőre. és a fülecskéje is szépen feláll, amit a doki meg is dicsért:)
mikor lehet elvinni kutyakozmetikába? mert addig nem nyulok a szőréhez amig ilyen kicsi (szept 10én született)
köszi előre is:)
Szerintem sürgősen tegyél le a szaporítási terveidről.
Sziasztok!
Eltűnt mindenki... Nekem egy mini yorki fiúm van és most szeretnék mellé egy leányzót,de nem tudom melyik lenne érdemes. A mini tetszene,de azt hallottam azok nem szülhetnek vagy nem bírják megszülni. Normál?Az mekkora lenne, egyáltalán felérné a kisfiúm? Bár a a kutyám anyja is normál volt. Szóval jó lenne ha mini lenne és tudna is fialni.Szerintetek?
Apja lánya!:)
Te sem panaszkodhatsz édes kutyik terén!:)
A csiszolás bejött neki!Köszi a tanácsot!Már meg van az időpont a kozmetikusnál.Gondolom jutalomfalatka legyen a zsebembe?
Hat nagyon èdes a kiskutyid;) nagyforma!
Szia! Vidd el kozmetikushoz, egy kicsit vagjon belole Mond neki..csak kiskutya mèg:)
Szia! Nekem jobban hasonlít egy bichon keverékre a szőre meg a feje alapján:) Vidd el kozmetikushoz, ahogy megkapta az összes oltását- majd az rendbe teszi neki. Esetleg dokival vágasd le neki, ha mentek legközelebb. Majd ha sétáltok lekoptatja, addig érdemes vágni a körmét, mert betörhet vagy beakadhat neki, ha túl hosszú. Vagy reszeld le neki finom csiszoló papírral. Igaz lassú művelet, de tuti nem vágsz neki bele.
Sziasztok!
Igaz,nekem egy fél Yorkim van,mert a másik fele Csivava,de azért remélem kérdezhetek tőletek valamit!?
A csajszi most négy hónapos,és nagyon éles,és elég nagy körmökkel van ellátva.
Le kell vágni neki,vagy még korai,vagy nem is kell?
Előre is köszönöm a segitséget!
Már van egy nagyon esélyes ,de még nincs lefixálva... Szóval minden ajánlatot szívesen fogadok. :)
Ha szep kutyat, es egèszsegeset szeretnèl , tudok 1tenyèsztot.. Ha gondolod. Vagy Mär tudod,h hol veszed?
Lányok nektek már van tapasztalatotok yorki vásárlás terén… Miket érdemes figyelni egy tenyésztőnél és miket érdemes tőle megkérdezni? Aránylag már összeírtam a kérdéseimet ,de nem akarok semmit kihagyni. Szerintetek hülyeség rákérdezni a kicsik szőrének a dússágára ,mert láttam ,hogy van aki kiemeli ezt is a hirdetésben ,h dús a szőre a kutyusnak. :)
16500 írásért bocsi ,de nem találtam ezt a fórumot és csináltam egyet ,de összevonták ezzel ezért rakták ide ezt a szöveget... "Sziasztok! Akik szeretik a Yorkikat azoknak itt helye. :)"
Sziasztok! Végre találtam egy yorkis fórumot! :) Remélem ,hogy csatlakozhatom hozzátok. :) Én még most akarok yorkit venni magamnak ,de nagyon megszerettem ezt a fajtát mert már volt alkalmam ilyen kutyusok között lenni. :)
Sziasztok! Akik szeretik a Yorkikat azoknak itt helye. :)
További ajánlott fórumok: