Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Az ok szerintem egyszerű, ivaréretté vált. Nem csak a kanok jelölnek, hanem a szukák is. Bár az azért érdekes, ha csak bent végzi a dolgát.
Sziasztok! A kis yorkim 7hónapos, és már 5hónapja él velünk. Nagyon okos, tanulékony kis kutyus. Imádjuk. Hamar megtanulta a szobatisztaságot, heti egyszer, a szokott időben(vasárnaponként)fürdik. A lehető legjobb a kapcsolatunk, jó lelki világú kis kutyus. A probléma 1hete kezdődött. A kutyus nem kéretőzik ki pisilni/kakilni, és a benti helyére sem megy el.(van egy hely kialakítva neki,hogy mikor kinnt rossz idő van, sár vagy eső akkor ne kelljen összekoszolnia magát)tehát hol a szobába, fürdőbe megy.. Tegnap meg ma pl.: a takarómra pisilt(szóval ma reggel cseréltem harmadjára az ágyneműmet. Nem tudom mi történhetett!? Pedig semmilyen más/új inger nem érte.. Nem tudom mit tegyek. Segítsetek!!!!!
Sziasztok!
2 napja vagyok mamája egy kis yorki fiúnak, Roninak. Már most nagyon imádom, szerelem volt első látásra. Viszont egy csomó kérdésem lenne tapasztalt yorkisoktól. Segítenétek?
Normális, hogy 7 hetesen majdnem az egész napot végig alussza? Tegnap volt az első éjszakánk, de óránként keltett, annyira sírt. Gondolom még szoknia kell a helyzetet.
Mikor fürdethetem meg először? Milyen sampont és balzsamot érdemes venni? Mivel etetitek? A fülét kell ragasztani?
Köszi előre is.
Sziasztok!Adjatok már tanácsot légyszi.Nagyon sovány a kutyám pedig eszik rendesen,de semmi súly nem megy fel rá.2 éves lesz és 2 kg 10dkg.2,20 volt lement róla 10dkg és nem megy vissza.Mivel etessem.Köszi előre is a választ:Kata
Remélem nálunk is így lessz és megszűnik a probléma.
Jelöl, ugyan úgy, mint a kanok.
Nálam az ágybába pisilt bele. Tüzelés után megszűnt ez a probléma, és a következő tüzelésnél már nem is volt ilyen.
Ha valakinek van ötlete segítsen.A yorkink most 11 hónapos, 10 hónaposan tüzelt addigra teljesen szobatiszta volt, de tüzelés óta rendszeresen bepisil a szőnyegre pedig azt még kölyök korában sem csinálta, mert inkább kiment a járólapra az előszobába. Mitől lehet? Mit lehet vele csinálni?
Biztos úgy marad most már, de azt olvastam, hogy a felső harmadáról mindig vágni kell a szőrt. Ezt szerintem te is meg tudod tenni ha nem akarod túl sűrűn kozmetikushoz vinni. Nekem az állatorvos azt mondta, hogy a prémium minőségű táp mellé nem kell semmilyen kiegészítő, mert minden benne van amire a kutyusnak szüksége lehet a fejlődéséhez, nehogy túladagolás történjen, mert azzal sokkal nagyobb kárt teszünk, de ha az állatorvosod azt mondta, hogy kell a kiegészítő akkor ő biztos jobban tudja és amit írtam az lehet, hogy a Ca-ra vonatkozik.
Megnéztem a németjuhász kutyusodat,nagyon szép :)
Én is prémium minőségű táppal etetem a kutyimat + kap külön porcerősítőt is, remélem úgy is marad mostmár a füle :)
Nekem a német juhászommal voltak ilyen problémáim. Az egyik füle szépen állt, de a másik sehogy sem akart, pedig első perctől kezdve Acanával etettem. Sétáltatás közben találkoztam egy német juhász tenyésztővel és közölte, hogy nagyon szép a kutyám, de ha eddig nem állt a füle már nem is fog. Ekkor jött egy ötlet, vágtam kemény papírból egy fül formát, behelyeztem a fülkagylóba és körbe ragasztottam. Szerencsére nem zavarta és nem akarta leszedni, de arra nem számítottam, hogy második nap éjszaka esni fog az eső. A papír megázott és reggelre lehúzta a fülét, na gondoltam még nagyobb bajt csináltam, leszedtem a ragasztót és a vizes papírt és láss csodát egy fél nap múlva állt a kutyusom füle. Azóta sincs vele baj de azért olyan táppal etetem amibe van kondroitin-szulfát. Szerintem a ragasztóval sikerült leszednem egy csomó szőrt a füléről és ez hozta meg a várt eredményt. Lehet, hogy most sokan kinevetnek, de nem zavar a végeredmény a fontos. Tettem fel egy képet róla, nézd meg.
Igen, így van, azért még erősödnie kell a porcnak a fülében. :)
Most már biztos nem lesz vele baj, csak gondolom nem szabad, hogy megnőjön rajta a szőr.
Múlthéten voltunk kozmetikusnál és mondtam a nőnek, hogy vágja le teljesen a szőrt a füléről + ragasztottuk is, de bevallom, nem rendszeresen, mert olyankor nagyon vakarta a fülét.
Láttam a képeket és igazán örülök. Bevallom őszintén kicsit kételkedtem benne, de a végeredmény a fontos. Csak annyit kellett tenni, hogy levágtad a szőrt a füléről, vagy ragasztani is kellett?
Jelentem, tegnap óta, ha még nem is 100%-osan, de áll a kutyusom füle! :)
Nekem sokkal nagyobb a gondom. Zizi meg sem moccan mikor ráteszem a pórázt. A nyakörvet minden gond nélkül elviseli. Próbáltam már mindenféle módszert, de nem hajlandó egy lépést sem tenni. Földre veti magát, majd el kezd vergődni. Hiába csalogatom a legfinomabb falatokkal (pedig szeret enni). Hazai területen a kertben próbálkozunk, de mindhiába. Kint semleges területen (erdőn, mezőn) póráz nélkül vígan szaladgál. Egyáltalán nem félős kutyus. Ha valakinek van valami jó ötlete (ami nem lerágott csont) szívesen veszem. Már mehetnénk az utcára sétálni, de így meg sem próbálom. Köszi!
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék venni yorkit, abban kérném a segítségeteket, hogy honnan érdemes vásárolni, néztem a neten rengeteg hirdetés van, hobbicélra vennél,nem tenyészteni, nem törzskönyveset szeretnék.Hallottam , hogy már túl vannak tenyésztve, ehhez nem értek, nem tudom mennyire igaz, én csak egy kis házi kedvencet szeretnék, szóval ha tudnátok esetleg ajánlani,(akár priviben is), olyan illetőt,akitől érdemes venni, akkor nagy segítség lenne.
Üdv
Voszi
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem, a ti kutyusotok is nyüszögött amikor kezdtétek a kinti sétákat?
Füge időnként nyüszög,olyankor megsimogatom, tovább megyünk és pár perc, kezdi újra....
Fázni biztos nem fázik, először erre gondoltam.
köszike előre is a válaszokat.
kriszta
Semmi baj a név miatt :))
Ok! Beszámolok + töltök fel majd képet ha feláll a füle.
Köszi a válaszokat. Ahogy látom pont olyan zizi vagyok mint a kutyám, mert a kutyusod nevét sem tudtam leírni Paulo helyett Pulot írtam - Bocsika!
Kíváncsi leszek, hogy tényleg feláll e a füle, majd számolj be róla!
Köszönöm :)
Igen a füle most lekonyult ideiglenesen. A tenyésztő azt mondja, hogy ilyenkor ez normális, mert kicsit megsínyli az oltásokat szegénykém, de 2 hónapon belül újra állni fog a fülecskéje. Kitartóan adjuk neki a porcerősítőt. Elég nagy már a szőr is a fülén, jövőhét pénteken megyünk is a kutyakozmetikushoz, lenyíratom róla.
Igen elkezdte a fogait váltani, épp a hétvégén találtam egyet a nappaliban. Azóta, hogy kiesett jobb az étvágya is, gondolom nem zavarja a mozgó fog a rágásban... :)
Láttam az újabb képeket Puloról, nagyon cuki. Kicsi korában álltak a fülecskéi és most nem, biztos sok a szőr rajta és nem bírja. A fogait elkezdte már váltani?
Szerintem is nem a méret, hanem az egészség a fontos. A lányomnak volt egy 1,5 kg-os felnőtt yorki szuka kutyusa - Mayácska. 5 évesen vesztettük el, meghalt szegény. A legnagyobb kutyust választottuk ki az alomból és ennek ellenére ő lett a legkisebb, a testvérei normál méretűek lettek, Mayita viszont csak mint ahogy írtam 1,5 kg.
Szerintem megfelel, bár az enyém az utolsó képek óta kicsit hizott, mert már 2,5 kg-nak mértük a dokinál, kicsit nagynövésű, de én így is imádom :)
Paulo is nagyon jó idegrendszerű, jó családból való kiskutyus :)
4 hónapos és nagyon tündéri, játékos, jó idegrendszerű kis kutyus. A szülei normál méretűek. Zizike most 1,5 kg és hogy mekkora lesz majd elválik. Nem tudom, hogy megfelel e egy normál méretű kutyusnak a súlya és kora alapján.
Én is megnéztem a kutyusodat, nagyon aranyos ő is. :) Tiéd mennyi idős?
Szia! Jövőhéten lesz 5 hónapos a drágám. :)
Ő normál méretű Yorki.
Allergia vizsgálaton voltatok? Esetleg nézesd meg speciálisan bőrbetegségekre szakosodott dokival.
Ha jó sampont és ami fontosabb balzsamot használsz, nem száradhat ki a bőre még akkor, sem ha hetente fürdeted. A balzsam az táplálja a bőrt meg a szőrt, még jót is teszel vele, ha 2 hetente ráteszed. Fürdetés közben mit fújsz a szőrére?
Szia! Nekem már kérdésem lenne. Mennyi idős a kutyusod, láttam a képet róla és nagyon cuki.
Sokan erre esküsznek: baba testápolót vagy babaolajat oldj fel meleg vízben és fürdés után azzal öblítsem le.
További ajánlott fórumok: