Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Sziasztok!
Én mint lelkes kutya mama fogtam a kutyát és elsétáltam az állatorvoshoz. 40 perc alatt oda is értünk...70-ban kézben vittem Johhny-t, mert a legnagyobb melegbe, 2-kor indultunk el. Most egy új helyre vittem. Egy fiatal doki foglalkozott vele. Kb 1,5 órát vártam, mire sorra kerültem, és 2!!!!! percet voltam a rendelőben. Megnézte, nagy nehezen, szerencsétlenkedett, hogy nem tudja kinyitni a kutya száját. Én nyitottam ki neki. Vicc volt. Azt mondta látja mit mondok, de fél éves koráig nem húzhatja ki, mert a másik gyökere is sérülhet, mondta lessem neki, hátha kiesik, ha nem menjek vissza mikor fél éves lesz. 5.-én lesz fél éves. Aztán haza már busszal jöttünk.
Én most jöttem haza az állatkertből.
Anyával meg apával volt az udvaron addig Jo. Anya azt mesélte, hogy Jo elcsúszott a nedves műpadlón (erre van rakva a medence, hogy ne lukadjon ki az alja) és nagyon sírt, és fura pózba tartotta a hátsó lábát. De szerencsére most már kutya baja. Ugyan úgy fut mint az előtt..ennyi bajt egy kutyuval!:)
Marha sokat sétáltam ma, fájnak is a lábaim...most jöhet a pihi!:)
Talán annyival már ki is egyeznék:)
Most jöttünk meg sétából, ma is majd nem megáztunk. Tiszta hülye ez az idő. 17.00-kor még 40!! fok volt az erkélyen, utánna meg elkezdett dörögni és egy picit esni. Olyan jó friss lett a levegő. A kutyák ma is élvezték:)
Na ok, akkor köszönöm a tanácsot.
És elnézést a nyavajgásért... :D Mindenkitől.
Szóóval kiadom szigorúan mamának is, hogy jövő héttől amikor vissza kerül hozzá Vito nincs husi sütés-főzés. :D
Reméljük, hogy Kamival meg csoda történik, és legalább 20-30 dkg-ot felkap magára. :D Az már jó lenne gondolom.
Az a furi, hogy a fehérjétől elvileg nem hízna, nem? Gondolnám én, hogy úgy működik mint nálunk.
De most tényleg megpróbáljuk ezt.
Joghurtot nem szeret, de a gyümi, zöldség jöhet. Amellé meg majd megeszi a tápot. :D
Kami 22cm magas és a háta is maradt 31.
Ment a privi!
Hogy ne hízzon meg csökkentsétek a fehérje adagját a táp mellett. Kapjon kevesebb husit, inkább joghurtot, zöldséget/ gyümit kapjon napközben. Hátha egyre jobban ráállna a tápra ez a fiú:)
Andi! Neked is köszi a méreteket. Még jó, hogy a csajok csinibbek. :D
Magasságra vannak akkorák mint Vito?
Na most megnyugtattál... :DDDD
Nem az a gond, hogy dagi, hanem attól félek, hogy még ezután is fog hízni.
Szóval akkor most vegyem ezt a tápot, vagy nem.
Ááá, megy privi.
Ááá, csak én vagyok ilyen betoji, látszik, hogy sűrűn jártam fogorvoshoz, míg a mostanit meg nem találtam. Azt hiszem nagyon elvették tőle a kedvem. :)
Még jó, hogy semmi baj nincs velük.
Sajnos extra sok tapasztalatom van a témában.
A naplómban nagyjából mindent megtalálsz a témában.
Vitonak kivizsgált légcsőösszeesése van. :(
A hang amit tapasztalsz az mindenképp a légcsöve miatt van. Ez nem azt jelenti, hogy most még baj lesz, viszont mindenképp hámot használj, és abból is olyan méretűt ami kényelmes neki, nem szűk, és nem túl vékony.
Kezelés nincs, csak porerősítőt, porcépítőt tudnak adni neki, azt meg magad is be tudod szerezni. A kivizsgálásnak akkor lesz értelme, ha már extra mód gond van.
Mi mindent végigjártunk, de kezelés sajnos így sincs, csak amit írtam. :(
Tényleg? Ez nagyon durva... :)
Nekem annak tűnik, de biztos értenek hozzá.
Vito méretei: 33, 33, 30 :) A hátánál a magassága: 23 cm.
Az apja itt veszekszik velem, hogy nem dagi és ne égessem. :D
A mozgó fogat altatás nélkül kikapják...
Aki tanítgatni akarja a kutyusát: *****
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Még nem ástam bele magam a témába, pont a meleg miatt,úgysem aktuális.
De így legalább tuti tudom, hogy oda nem viszem:D
El szeretném vinni másik dokihoz is, mert mostanában ad ki ilyen fura röfögő hangokat, ha nagyon húz, vagy ha vmi extra izgis dolog történik vele. Félek, h légcsőszűkület és nem bánnám,ha kezelnék szükség esetén,nem csak legyintenének rá.
Ti nem tapasztaltatok ilyet?
Egy éves koráig szoktak várni, és ahogy csillag is mondja, nagy melegben általában húzzák a műtéteket, amég lehet.
Főleg,ha mozog rendesen, van rá esély,h kihullik.
2 nap alatt nem hiszem, hogy baja lenne. Hátha közben tényleg kiesne.
Amúgy is az, hogy most elviszed nem azt jelenti, hogy azonnal kihúzzák. Időpontot fogsz kapni, mivel félaltatásban csinálják, nem ehet előtte, vagyis mindenképp előkészület kell.
Ráadásul a mi dokink ilyenkor csak az extra eseteket csinálja, mert ebben a kánikulában a szervezetüket megviseli az altatás, így ha nem muszáj, nem csinálják.
Szia!
Szerintem nem nagyon volt még ilyen.
Hogyan történt? Orvoshoz tudtatok menni időben?
Jól van már?