Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Emlékszem mikor írta:S Úgy találtam ezt a fórumot is, hogy Nájkival találkoztunk séta közben, úgyhogy ő már látta Kamit, sőt simizte is:) Én meg Szofit meg Benit:) Akkor is említette, hogy szerinte terhes Szofi, de végül kiderült megint álvemhes lett:((( Ezek szerint akkor nem volt OK valami, ha annyira vérzett szegénykém. Biztos van a vérzés mennyiségében eltérés, de ha már annyira vészesen sok, akkor biztos ki kell kérni a doki véleményét. Sőt a tüzelés időközében is lehet eltérés, 6 havonta szoktak, de 4-8 hónapig még normális.
Unokatestvéremnek volt egy tigris boxere, először álvemhes lett, pedig vitték fedeztetni, utánna halva születtek a kicsik. Harmadjára fialt 5-öt, végül kb 8 évesen már méhrákot diagnosztizáltak nála. Ezért gondoltam, hogy minél több tapasztalatot gyűjtök és ha valami nem Ok Kaminál, ivartalaníttatom. Inkább éljen sokáig, minthogy ebből kifolyólag legyen valami baja.
Sziasztok! Nővéremék másfél hete vettek egy 6 hetes tündéri yorkit. Kétségbe vagyunk esve, mert nem akar sem enni sem inni. Tegnap kapott infúziót, és valami koncentrátumot, amit nagy lelkesedéssel meg is eszi. Ezen kívül csak joghurttal tudták megetetni, semmi más nem kellett neki. Inni sem akar. Kétségbe vagyunk esve, nem akarjuk elveszíteni. Tudtok esetleg valami tanácsot adni?
Aranyos neve van :-) Az ember azt gondolna mekkora egy macsó :-) Szegénykém :-(
Na igen, de képzeld el, hogy Vito ilyet nem csinál!
Ő nem is megy a kutya után annyira.
Sőt, olyan kis lüke, hogy rá se mászna egy csajszira. És ezt tapasztalatból mondom, mert a múltkor ott volt mellettünk az a kis shi-tzu amelyik tüzelt a lépcsőházba.
Neki csak az a gond, hogy a hormonjai miatt kifordul magából. Kezelhetetlen lesz, pl sétálni nem lehet póráz nélkül mert otthagy. Fáj a golyszlija és sír ha hozzáérünk. Amire rámászik az egyedül a plüss tigrise, ami egy szélfogó kukac. :DDD
Annó mikor TNájki Szofija tüzelt, akkor emlékszem be volt csomagolva náluk a lakás, mert annyira veszélyes volt a helyzet.
És neki talán már a 2. vagy 3. tüzelés után produkálta az álvemhességet is. :(
Ez nem semmi.Volt már szerencsém egy olyan kutyával amikor nekem az előző tüzelt hogy átugrotta a csatorna partot és futott utánunk,én felvettem az enyémet és akkor az én lábamra mászott és ráztam a lábam kutyástól.. :-)
Az a gond, hogy mikor az első ilyen alkalom volt, akkor orvosnál kötöttünk ki, mert annyira bele volt betegedve a helyzetbe, hogy rengeteget fogyott és semmit nem evett.
A dokinő adott neki beteg kutyáknak való, extra magas kalóriatartalmú kaját, mert rosszul volt az állapotától. Akkor mondta, hogy mindenképp vegyem meg neki ezt a valamit.
Az enyém ha leül utána marad folt,hiába tisztítja magát szegény,tehát ez a baj,nem az zavar hogy a földre mert azt fel lehet törölni,hanem hogy a bútorra rámegy.
Mi is így voltunk, vagyunk.
Persze a nyugtató az homeopátiás, olyan amiből kicsi gyereknek is lehet több szemet adni. Inkább feszültségoldónak mondják.
Nekem eddig minden ki azt mondta, hogy ne számítsak nagy véres pacákra a lakásban. Lesz néhány csepp a földön, de tisztínatni fogja magát. Weimari vizslák, shi-tzu, magyar vizsla, törpe snauzer, spániel, jack russel meg nem emlékszem milyen kutya fajták tulajától kérdeztem még, és most Andi is. Vizsla után már láttam vérfoltot az akkora volt mint egy 5 ft-os érme kb.
A tüzelő bugyit azért ajánlották, hogy séta közben ne legyen para, ha mondjuk 1 kan odajön és bepróbálkozna.
Na igen.Nekem van egy olyan ismim aki nyugtatót adott a kutyájának olyankor mert teljesen bevadult... :-S
Andi!
Látod! Csak alakul Chili angyalsága. :) Tényleg nagyon ügyes! Nem sok kell már neki, és nem lesz vele semmi gond.
Na ebben a témában se irigylek senkit! Én meg ezért nem vettem lányt. Pedig lehet ez kisebb gond, mint mikor a fiú szenved.
Gondolom minden kutyafajta más mennyiséget produkál. Yorkiknál is van aki jobban, van aki kevésbé vérzik.
A yorkiknál csak 1-2 csepp van ilyenkor?Az enyém foltokat szokott hagyni maga után pedig ő is szorgalmasan takarítja magát.
Hát nem, úszik de csodálom, hogy nincs nyoma! Brutálisan meg van dagadva a nunja, és szinte állandóan nyalogatja. Bugyit nem is raktam rá, csak a gond lenne vele. Rendes kislány ez! Illetve nagylány :-))
Andi: olvastam a naplódban Szuzi tüzeléséről. Akkor nem úszik vérben a lakás ezek szerint. Igyekszem tapasztalatokat gyűjteni a témával kapcsolatban, mert Kaminak is időszerű lesz lassan az első. Én is azt hallottam, hogy 1-2 csepp vér előfordulhat a padlón, de tisztítani fogja magának nunciját. kb 4 hete már amúgy is többet nyalogatja magának. Jövő 7en 8 hónapos lesz Kamcsi, úgyhogy onnantól kezdve bármikor esedékes lehet a dolog nálunk is.
Már bocsika de senkit sem hurrogtam le,ez neked lehurrogás volt?érdekes...Ha olvastad utána pedig nagyon normálisan elbeszélgettünk egymással.Az aki támadó hangnemet használ az most te magad vagy.
Hogy imádom, amikor valaki idejön, és lehurrog másokat, minden ok nélkül. Mire jó ez? Az emberek döntő többsége nem engedi be az ágyába a kutyáját. Főleg olyan fajtát, amelyik cseréli a szőrét. Akkor miről beszélünk??? Más szemében a szálkát is??? Hmmmm............
Mindegy,ki így gondolja ki úgy....mint pl az asztalt is.Van aki így van aki úgy.
Egy bizonyos kor után akkor is ajánlatos megtenni. Azért a tüzelőbugyinál nem természetellenesebb az ivartalanítás, de mondom ez nem az én dolgom. Majd a saját kutyámnál eldöntöm, hogy csinálom:)
Igen.Számomra természetellenes az ivartalanítás és megakarom adni neki a lehetőséget hogy anyai örömök érjék :-D
arra fel írtam csak, hogy van ismerősöd, akinek elhízott a kutyája az ivartalnítás miatt. Helyes táplálkozással ezt el lehet kerülni. Nem akartam beleszólni, ki mit tesz a kutyijával:)Azért a legtöbb esetben el tudja dönteni mindenki mi a jó a saját kedvencének, ha már állatot tart.
Remélhetőleg nem lesz ilyen baja,a másik kutyusommal se volt gond.
Nem tudom,de nálam az asztal az tabu.
Timi!
Nem kérem köszi! Most süt a nap, ezt jobban tudom értékelni! Valahogy jobb a hangulatom! :)
Ja egyébként csak azt akartam felvetni, hogy ha velem alszik az mennyivel jobb? :)
Mondjuk nálunk asztal ügyileg nincs gond, mert nem eszünk azon! :D
Most az nem önzőség, ha szeretnél kiskutyát!
A kan kutyáknak tényleg nem egyszerű ez az időszak. Sajnos! :(
De a szuka kutya is küzdhet keményen a tüzeléssel, és lehet álvemhes, ami komoly betegségeket okoz nála.
Az én kutyám nem hiszm hogy sérülne amiatt hogy nem tüzel,előtte 15 évig volt egy másik tacsim aki szintén nem volt ivartalanítva és semmi baja nem volt.Az ivartalanítás nem kötelező,sőt a tüzelés természetes dolog.
Nem baj hogy nem veled levelezek.Sajnos ez van.Én nem szeretném.Lehet mások önző dolognak tartják hogy nem ivartalanítom mert a kanok begolyóznak de valahogy nem érdekel.Én szeretném ha az enyém fialna egyszer legalább.Nekem pl azért nem kellett sosem kankutya mert nem bírnám ideggel hogy milyen amikor érzi a szukát.
További ajánlott fórumok: