Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Nem akarlak elkeseríteni, és gondolom, mi kirívó esetnek számítunk, de Szuzinak már 9 hónaposan szedtek le fogkövet. Igaz, hogy az előző gazdája ÁZTATOTT Friskies táppal etette.
A súlya miatt egy percet se aggódj, hiszen egészséges, jókedvű, életvidám kutya. Nincs miért sajnálnod!!
Mert annyira odafigyeltem, hogy rendesen egyen és olyan rossz volt hallani, hogy még fogyott is 20gr-ot. Arra számítottam, hogy 2-3 dkg-ot felszedett. Ilyenkor mindig magamat hibáztatom, hogy valamit nagyon rosszul csinálok. Komolyan majdnem elbőgtem magam ott a helyszínen, annyira megsajnáltam szegénykémet.
Fogak: vitte már valaki fogkőleszedésre a kutyusát? Mikor volt az első aktuális? Remélem 2-3 éves korukig nem kell ezzel foglalkozni. Mondta tegnap a doki, hogy yorkiknál figyelni kell, mert nagyok a fogaik a szájuk méretéhez képest és emiatt kilazulhatnak és kieshetnek. Ami jó, a helyén van rendesen az összes foga Kaminak és jó a harapása is. Legalább azok szépek:)
Jó reggelt!
Tegnap Kamit megmérték és képzeljétek el, még fogyott is ahhoz képest amennyi 6 hónaposan volt. Nincs 2 kg a kutya:S Én még ilyet komolyan nem láttam vagy hallottam és mindezt úgy, hogy nőtt!!!
A doki meg közölte, hogy baromi jó kondiban van a kutya, nem kell megijedni, vannak yorkik akik az 1 kg-t sem érik el. Gondoltam az aztán fasza, hogy ennyi a tanácsod... Hogy a fenébe varázsoljak rá vagy 5 dkg-t?? Ha adok neki rizst vagy húst, akkor nem eszik tápot. Tápot pedig eszik. Mától naplót vezetek, hogy melyik nap hány gr-t...
Nagyon megijedem tegnap, mikor meghallottam....
Beszéltem a dokinővel!
Azt mondta, hogy ez nagyon jó, ha tünetmentes, de várjak még és kb 1 hét, 10 nap tünetmentesség után beszéljünk újra.
Azt mondta nincs mellékhatása a gyógyszernek, nem lesz baja tőle.
Mondtam neki a szívuh-ot a másik rendelőbe, azt mondta, hogy nem sokat tud róluk, de azt tudja, hogy jó felszerelésük van.
Ha engem megnyugtat, azt mondta vigyem el, és aztán megbeszéljük, hogy mit látunk.
Hétfőn majd felhívom őket és kérek időpontot. :)
Persze!
Szuper okosak!
Barátnőméknél is a 7kg-os macsek ha megindul, akkor lesz ám dübögés alattuk. Szóval nem szaladgálhat. Na megnéznék ott egy nagy kutyát. A társasházba ahol alig van anyag a lakásokba. :D
Én is pont a macskánkra meg Kamira gondoltam:))) Vagy ha valaki olyan hülye, hogy vesz 40m2-re egy bernáthegyit:PP Egy kutya, de az egész ház beleremeg egy vakkantásába is, vagy ágyról leugrásába:))
A másik meg akár elviekben angliába vagy svédországba is adhat el bárki kiskutyákat. Abban az esetben a veszettség oltás után 6 hónappal lehet megcsináltatni a titert és utánna utazhat csak a kutty....
Nagyon okos ember(ek) hozhatták létre ezt a határozatot...
Éééén a játékokra szavazok! Porci mellett állok! :D
Hát igen, látod ez eszembe se jutott. Ha azt nézzük, hogy a barátnőm macsekja 7 kg, Vito meg 2,5 kg, és ha 2 macska tartható, akkor Vitoból kijön majdnem 6 db. :DDDDDDD
Nincs!
Képzeld el, hogy behatárolja a várost az utcák által, és lényegtelen, hogy 37 nm-en laksz, vagy 85 nm-en. Mivel ugye a városon belül csak panelok vannak. 3-4, vagy 9-10 emeletesek.
A kertváros részen engedélyezi a 2 vagy 3 kutyát azt hiszem.
És azt írja, hogy egy almot engedélyez mindennek, 3 hónapos korig. Ha addig nem tudod eladni a kutyákat, akkor így jártál.
És sajnos lehetnek kedves szomszédok akik bejelenthetnek.
Szóval itt esély se lenne a kutyapárra. :)
Csillag: igen, szó szerint ez volt, de tanultam belőle, ma vagy ő megy ki a helyére vagy a játékok :D
Rendelet: én is olvastam valami hasonlót, bár én is csak mosoylogtam rajta, azaz mekkora kutya, mert nem mindegy hogy Porci kutya vagy Fruzsi kutya.
Macskát nem tartok, sajna nem szeretem őket.
Képzeljétek, ma néztem a helyi rendeletet.
Nálunk nem is lehet a lakásban csak 1 kutyát, vagy 2 macskát tartani.
Ellenkező esetben 30e ft-os bírság.
Na igen, legalább tudod, hogy miért volt a játék. Volt hozzá egy kialudt Porci, és még csipogós cucc is! :)
Igen, én is erre gondoltam, hogy akkor aztán lesz árvíz, nem csak a tiszán, hanem a járdán is. :D
Oxi, írok.
Sziasztok
Hát igen, Porci mondthatjuk DILÓ kutya, de ezért IMÁDOM :D
Bár jezem én voltam a másik DILÓ, aki este nem vitte ki az ágyról a játékait, ergo +érdemeltem :D
Mikor elkezdte nyomkodni és csipogtatni a fejemhez, akkor jött el a remek alkalom, hogy ment ki a saját helyére. Este ő is odabújik, főleg mert mostansgág 8után már alszik, mert BAZIRA el van fáradva, ergo reggel korán ébred :D.
TNájki: oké, ha tudsz valamit róluk írj és persze puxi a "szerelmes" párnak :D
Kamillka: hát igen, inkább a hó, mint ez, bár jelzem már itt is elállt, de ha Csillag híre igaz, azaz jön a melegedés akkor még jobb lesz, uszni fogunk :D
A hajnal 4-es ébresztés nagyon kellemes lehetett:)) Akkor már biztos nem fáj a lába Porcinak, ha ő is ugrál az ágyról.
Itt már legalább elállt az a trutyi ami esett, de olvad a hó. Jó csatakosak leszünk Kamival séta után tuti:S
:DDDDD
Ez a Porci hihetetlen! :D
Na én rakhatnám ki Vitot! Meg is hülyülne!
Új bújik hozzám éjszaka, hogy le se tudnám kaparni. :)
De hogy 4-kor csipogós labda! az már nem gyenge!
Vito még 6-kor azt se tudja hol van, mikor nekem kelni kell!
Azt én is utálnám. És tényleg inkább a hó.
De állítólag jövő héttől felmelegedés lesz. :)
TNájkival legutóbb priviztünk, de nem írt már egy ideje. A múltkor hívtam is, csak nem nagyon tudtunk beszélni. Majd valamikor felhívom.
Szijjaaaa, jó reggelt,
Én itt vagyok :D
Csillag: Örülök, hogy rendben vagytok, majd írj mit beszéltetek a dokival.
Tényleg nem tudsz valamit TNájkiékról????
Mi JÓL vagyunk, TÚL jól, már beszünt a vakkantás, le föl ugrál az ágyról, tegnap nagyon diló volt, bár este addig ribiskedett míg +engedtem, hogy velem aludjon, de reggel 4kor kiraktam, mert őúrasága nyomta a fejemhez a csipogós labdát :D
Amúgy Csepel ónos eső esik, amit UTÁLOK, akkor inkább hó,
Többeik, merre vagytok???
Szép napot
Jó reggelt!
Megint eltűnt mindenki!
Mi rendben aludtunk, ma hívom a dokinőt majd!
Szép napot! (Itt esik az eső... :()
Mi is reméljük!
Porcika okos, és tudja, hogy vigyáznia kell magára, Vitonál meg majd kiderül jövő héten, hogy mi a baj. :)
Én ezt nem nagyon értem! :(
Már nem akarok beleszólni semmibe, csak nem logikus számomra.
Az én dokim mindenkinek alapban adja a porcerősítőt, mert a yorkiknak valószínű mindnek lesz baja előbb-utóbb ebből.
Ezért kell már fiatalkorba kúraszerűen elkezdeni erősíteni az izűleteket.
Ok, hogy most ezen már lehet nem tudsz segíteni. De miért kell megvárni, hogy a többi lábának is baja legyen? Nem lehet megelőzni semmivel?
Hát a meggyógyulás az lehet sose jön, de legalább próbáljuk túlélni a dolgot!
Figyelem állandóan éjszaka is, hogy nehogy valami baja legyen, mert a gyógyszertől is féltem.
Ma pl annyira aludt éjszaka, hogy nem reagált semmire. Ilyenkor kétségbeesek, és inkább költögetem, nehogy baja legyen. :)
KK a drukkot :D
Erősítő: sajna azt monda a doki, hogy csak a szteroid jöhet szóba, amit nem nagyon szeretnék.
Lépcsőzés, ágy: nálunk most hiszti van, a liftbe már felveszem, és majd kiugrik a kezemből. Az ágyra nem tud felugrani, mert a arkettán csúszik a lába, így én teszem fel, és a megbeszéltek szerint vakkant és akkor leveszem, már ha odaérek :D
Örülök, hogy Vito és Porci is jól van és újra a "régi" mindkét baby:)) Ügyesen meggyógyultak.
Timi: a doki nem mondott valami vitamint vagy táplálék kiegészítőt amivel a szalagjait erősíteni lehet? Kint már Kami is tudja, hogy ha mondom nek, hogy oldalt, akkor a lécső mellett jön, kivéve most, mert nem megy a nyakig érő hóba:) Viszont bent ugrál az ágyon mint a hülye gyerek ha kell ha nem. Már a lépcsőjét sem használja, mikor jön fel az ágyra, csak akkor, ha nagy játékot akar felhozni.
Na ez szuper!
Hátha megerősödik, ha nem fog annyit lépcsőzni.