Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Volt már valakinek HSG vizsgálata? Egy kicsit tartok tőle! fórum

Volt már valakinek HSG vizsgálata? Egy kicsit tartok tőle! (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7
2020. nov. 17. 15:32

Sziasztok!

Szombathelyen HSG vizsgálatra mit kell vinni magunkkal? 🤔

197. Dhd (válaszként erre: 194. - Freziam)
2019. nov. 6. 14:31

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy szombathelyen pontosan hol voltál?

Érzéstelenítéssel járt-e a vizsgálat?

196. Petra_88 (válaszként erre: 194. - Freziam)
2019. aug. 23. 19:35

Sziasztok!


Csak szeretném megerősíteni, amit Freziam írt. Nekem is teljesen hasonló élményeim voltak Pesten a Péterfy utcai kórházban. Én is inkább egy kellemetlenebb nőgyógyászati vizsgálatnak éltem meg, mint rossz élménynek. Nem mondom, hogy minden héten ismételném :) de kibírható. Szerencsére nálam minden rendben volt, így azt nem tudom, hogy ha nem átjárhatóak a vezetékek, az fájdalommal jár -e... Mindenesetre azt javaslom mindenkinek, aki összeolvasott mindenféle félelmetes történetet - mint én - ne a legrosszabbra számítson rögtön.

195. ReJo (válaszként erre: 194. - Freziam)
2019. jún. 3. 14:13

Szia!


Megkérdezhetem, hogy Szhelyen kinél voltál, mert sajnos neten nem igazán találtam a környéken senkit, illetve, hogy milyen árban volt a vizsgálat?

194. freziam
2018. okt. 8. 09:26

Szombathelyen voltam HSG vizsgálaton. A vizsgálat előtt olvasgattam a fórumokat és leginkább azért írom le a tapasztalatomat, hogy segítsek annak, aki a vizsgálat előtt izgalmában szintén keresgél. Teljesen pozitív a tapasztalatom mind a személyzet (orvos, betegfelvétel) kommunikációja, tájékoztatása, mind a vizsgálat terén. A vizsgálat kb 10 percig tartott (öltözést-vetkőzést beleérte). Egy kellemetlenebb nőgyógyászati vizsgálathoz hasonlítanám, semmi több.

A vizsgálat: betegfelvétel után vártam a vizsgálatra, időben sorra is kerültem. Fájdalomcsillapítás/érzéstelenítés nem volt. Katétert vezettek fel a méhszájon keresztül, ez úgy kb 10 mp-re szokatlan, kellemetlen érzés volt, mint egy hasgörcs csak fent a méhszájnál (de egy enyhe fájdalom). Közben folyamatosan kérdezgette a nőgyógyász, rendben vagyok-e, nem fáj-e. Mire válaszoltam, már készen is voltunk a vizsgálattal és öltözhettem is. Se a kontrasztanyagot, se azt nem éreztem, amikor kivették a katétert. Utána beültem az autóba és hazavezettem.A hazaúton még tompán fájt a hasam. Házaséletet 2 nap múlva lehet élni.

193. Bibibabi (válaszként erre: 192. - Nyuszmó84)
2016. ápr. 15. 21:53
Köszönöm! :)
192. nyuszmó84 (válaszként erre: 184. - Bibibabi)
2016. ápr. 15. 18:04
Gratulálok Nektek! :-)
2016. ápr. 14. 20:50
Jahh 14 éve vagyunk együtt és 12 éves házasok vagyunk,márcsak a picurka hiányzik:)
190. Babócika (válaszként erre: 189. - Bibibabi)
2016. ápr. 14. 20:49
Az első 4-5 évben spontán vártunk rá,úgy voltunk vele,van időnk. Utána épitkeztünk,majd volt egy pár hónap mosoly szünet,utána külföldön dolgoztam,majd mikor hazajöttem,meg beszéltünk mindent és boldogan élünk 2 éve:)) ezért fordultunk most orvoshoz:)
189. Bibibabi (válaszként erre: 188. - Babócika)
2016. ápr. 13. 11:39
És hogyhogy ennyi ideig vártatok? Kiderült már, hogy mi a probléma?
188. Babócika (válaszként erre: 187. - Bibibabi)
2016. ápr. 12. 20:39

Biztosan minden rendben:)

Mi 13 évig vártuk a spontán babát,2 hónapja indultunk el vizsgálatokon

187. Bibibabi (válaszként erre: 185. - Babócika)
2016. ápr. 12. 20:24

Köszönöm! Nem volt túl egyszerű menet amíg idáig eljutottunk. Két éve novemberben volt egy vetélésem. Majd pár hónapra rá kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, és inzulinrezisztenciám. Ja, és PCOS is, de azt tudtuk a vetélés előtt is.

Augusztusban kezdtük el a meddőségi kivizsgálást, mert a vetélés után sem jött össze a bébi másfél évig.

Sajnos kiderült, hogy a férjemnél is vannak problémák, ezért lett rögtön inszemináció. Persze most is folyamatosan aggodalmaskodok, hogy megvan e még a bébi, de a genetikai uh után kicsit meg tudtam nyugodni végre. Remélem most már minden rendben lesz.

2016. ápr. 12. 20:17
Nekem a hsg után 4 nappal jött egy 5 napos vérzésem( 2 nap alvadékos) .ráadásul pont középidőben voltam. Doki szerint az nem lehetett mensi.kérdésem,hogy akkor miért késik,már 5 napja,miért vannak hőhullámaim,hasfeszülés,fájdalom,meg fehér vizes folyásom.? Jahh és ma negatívot teszteltem. Szerintetek??
185. Babócika (válaszként erre: 184. - Bibibabi)
2016. ápr. 12. 20:10
Nagyon nagy gratula neked:)(
2016. ápr. 12. 20:08

Sziasztok! December elején megírtam itt a saját HSG tapasztalatomat. Január 8-án volt az első inszemináció, ami sikerrel zárult. Ma már 15 hetes terhes vagyok!

Drukkolok, hogy mindenkinek sikerüljön!

183. nyuszmó84 (válaszként erre: 181. - Gérvágó)
2016. ápr. 8. 15:52

Köszönöm szépen! :-)


Én is drukkolok neked és mindenkinek aki babára vágyik!

2016. ápr. 5. 13:49

sziasztok:)

leírom én is a tapasztalatomat a petevezeték átjárhatósági vizsgálatról.

nekem, a Hycosy volt, az ultrahangos változata. Az Istenhegyi Géndiagnosztikai központban ncsinálta a Gidai János dr.úr.

a vizygálat idöpontja elött egy órával vettem be cataflánt, de sajnos a doki késett egy mütát miatt, igy a gyógyszer bevátele után a vizsgálatra kb 3 órával kerult rá sor.

persze, elvileg már addigra kiment a hatása.

lefeküdtem az ágyra, felhelyezte a katétert, nagyon féltem, markoltam az ágy szélét, de nem hogy fájdalmat, még egy icicpici kellemetlenséget sem éreztem. mosolyogtam, majd átfeküdtem egy másik ágyra, ahol hüvely ultrahang kiséretében nyomta be az anyagot. a szokásos hüvelyultrahang vizsgálattol semmi eltéröt nem éreztem, mégcsak kellemetlen sem volt. beszéltem, mosolyogtam.

hozzátenném, hogy az egyik petevezetöm összenött a belekkel, tehát abszolut nem volt űtjárható, a másik nagy nyomásra lett az. na post kb ez a kontraszt anyag kb 50 ml, ha jól láttam.

tehát semmi fájdqalmam, kellemetlenségem nem volt.

igaz, hogy 55 ezer volt, de nekem megérte, mellesleg gyönyörú és barátságos környezetben voltam és sugárterhelésmentesen:)

remélem segitettem valakinek:)

2016. ápr. 4. 17:31

Nyuszmó84, köszönöm, nagyon drága vagy. :)

Amúgy én is 84-es vagyok.

Más fórumokban is olvastalak, és nagyon drukkolok neked, na meg persze az összes sorstársunknak!

180. nyuszmó84 (válaszként erre: 179. - Gérvágó)
2016. ápr. 4. 15:01

Szia Gérvágó!

Tavaly beszélgettünk a hsg-ről itt a fórumon. De szuper, végre te is túl vagy a hsg-n. A lényeg, hogy átjárható vagy. :-)


Aki még előtte áll:

Nem a kellemes a vizsgálat, de fontos. Kár halogatni.

2016. ápr. 4. 14:10

Sziasztok!

Ma túlestem a Hsg vizsgálaton, Kecskeméten. Fájt, de végül is még rosszabbra számítottam, és én rettenetesen féltem előtte.

Az egész művelet a röntgenben zajlott az asztalon, nekem nem kellett sehova átmennem a berakott katéterrel, mint ahogy mások írják. Nem is tudom, hogy keltem volna fel vele. Nagyon feszített.

Az elején, amikor a doki bepakolta a 2 katétert, mindkettőnél 1x éreztem szúrás-szerűséget, de nem olyan élesen, mint pl. egy vérvételnél. Ezen kívül nagyon kellemetlenül feszített a méhszájnál. Bele is izzadtam rendesen. Mondták, hogy lélegezzek mélyeket, ne tartsam benn a levegőt.

A doki benyomta a kontrasztanyagot, ez szintén feszített egy kicsit, de valami nem volt jó, mert visszafolyt az egész. Ezért benyomott egy második adagot is, ez már komolyabb, görcsös fájdalmat okozott, viszont átment. Azt mondta a doki, hogy ez a második adag nyitotta meg az utat. Eléggé fájt, de nem mondom, hogy kibírhatatlan volt.

Ahogy pakolta kifelé belőlem az eszközöket, egyre inkább megkönnyebbült a feszítő érzés, viszont a hasam nagyon görcsölt még úgy 1 percig, majd az is alábbhagyott.

Felkeltem, az asztalon volt alattam egy kis vér, és adtak egy papírtörlőt is, hogy töröljem le magam.

Tisztasági betéttel készültem, de itthon már normál betétre kellett váltanom. Most olyan közepes/erős menzi-szerű vérzésem van, és kicsit érzem a hasamon, hogy megtépáztak. Azt nem mondanám, hogy fáj.

Érzéstelenítőt sajnos a magánorvos sem ad. Úgy látszik, itt ez a protokoll. De végig nagyon türelmes és segítőkész volt a doki és az asszisztensnő is.

Aki még előtte áll, annak azt mondanám, nem kell nagyon félni, bár nekem is mondhattak előtte akármit...

A fájdalmas részen gyorsan túl lehet lenni, és ha jó az eredmény, az nagyon tud vigasztalni.

2016. ápr. 1. 07:15
sziasztok. van itt még valaki
2015. dec. 2. 10:07

Sziasztok!

Én ma voltam HSG-n a szombathelyi kórházban. Gondoltam leírom én is a tapasztalataimat,főleg, hogy most még nagyon friss az élmény (2 órája volt a vizsgálat) hátha másnak segítek vele.

Én először sokat gondolkodtam a Hycosy változaton, mert az állítólag nem olyan fájdalmas. De fizetős és a környékünkön sehol nem is találam a neten, csak kb. 150-200 km-re. Kikértem a dokim véleményét is róla, nagyon korrekt volt, nem akart lebeszélni róla, de elmondta, hogy szerinte semmivel sem jobb az ultrahangos verzió.


Szóval maradt a HSG és rettegtem a neten olvasott vélemények miatt. Barátnőt, ismerőst is kikérdeztem, aki volt már ilyenen. Az orvosom is azt mondta, hogy felesleges idegesítenem magam a neten olvasható szélsőséges vélemények miatt. Elmondta, hogy feszítő, görcsös érzésre számíthatok néhány másodpercig.


Én a vizsgálat előtt egy órával vettem be egy Cataflamot. Tartottam a beavatkozástól, mert amúgy is gyakran van éles, szúrkáló fájdalom a petefészkeimben. Az előkészületek hosszabb ideig tartottak,mint maga a vizsgálat. A beavatkozás összesen kb. 4 perc volt, néztem az órámat. Felvezette a hajlékony gumicső szerű katétert, ami egyáltalán nem fáj. Figyelmeztetett, hogy most egy kellemetlen, tűszúrás szerű fájdalmat fogok érezni. Valamit éreztem is, de nem fájt és nem volt tűszúrás. Kérdeztem is tőle, hogy már meg is volt a szúrás? Ekkor mondta, hogy most kis ideig feszítő érzés következik. Ez nagyon furcsa és kellemetlen volt, de nem nevezném igazi fájdalomnak. Inkább olyan belülről szorító, szúrásnak. Tényleg pár másodperc volt és már nyomta is be utána a kontrasztanyagot, amit nem is éreztem. Monitoron pedig egyfolytában mutattta, hogy mit kell látnom. Le a kalappal az orvosom előtt, nagyon kedves volt, kérdezgette, hogy fáj e, jól vagyok e, nem szédülök, nincs rosszullét?

Felöltöztem és mondta, hogy átjárható mindkét petevezeték. Ma és holnap nem dolgozhatok, holnap adják oda a zárójelentést. Én nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót sem bódítást, teljesen jól vagyok. Kicsit feszül a hasam, mint amikor meg akar jönni a menzesz, de semmi egyéb. Minimális vérzést tapasztaltam.


Remélem kicsit erőt tudtam adni azoknak, akik még a vizsgálat előtt állnak. Ha ezt tudom előre, akkor egy percig sem aggódtam volna. Őrjítő fájdalomra készültem,helyette minimális kellemetlen érzés volt pár másodpercig. Ezt igazán ki lehet bírni. Pedig kényesnek tartottam magam :)

176. nyuszmó84 (válaszként erre: 175. - Gérvágó)
2015. nov. 27. 21:03

Örülök, ha tudtam kicsit segíteni.


Kívánom, hogy jó eredménnyel záruljon a vizsgálatod és hogy ne is nagyon érezd. 🍀

175. Gérvágó (válaszként erre: 174. - Nyuszmó84)
2015. nov. 27. 20:49
Szia! Most egy kicsit jobban érzem magam, nagyon köszönöm! :)
174. nyuszmó84 (válaszként erre: 173. - Gérvágó)
2015. nov. 27. 20:37

Szia!

Én most októberben voltam hsg vizsgálaton Kméten.

Nem kaptam bódítót vagy fájdalomcsillapítót. Persze lehet, hogy ezt meg tudod beszélnia dokiddal, ha van magánorvosod. Nálam nem is került szóba.

Amúgy az egész vizsgálat kb.10-15 perc összesen és ki lehet bírni. Én nem vettem be előtte fájdalomcsillapítót. Nekem pár másodpercig tartó intenzív fájdalom volt utana 1-1,5 óraig mensis görcsök. Estére vettem be, meg masnap egy-egy görcsoldót. Másnap már dolgoztam.

Kicsit véreztem utana, meg érzékeny volt a hasam 1-2 napig, de az már nem gáz.

Nekem nem kellett befeküdni. Megkaptam a zárójelentést és hazamentem.

Ha van aki elkísérjen az hasznos,mert enyhe roszullét előfordulhat.

Nem szabad befeszülni, mert akkor a doki és saját magad ellen dolgozol.

Ha az megnyugtatna magyaráztasd el a dokiddal a vizsgálat menetét.

Hidd el jobb lesz, ha már túl leszel rajta.

Sok sikert.

2015. nov. 27. 19:56

Sziasztok!

Volt-e valaki mostanában Kecskeméten hsg vizsgálaton? Lehet-e bódítást/fájdalomcsillapítást kérni?

Nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni itteni tapasztalattal.

Köszönöm!

172. ALHO
2015. okt. 5. 07:14

Sziasztok.

Nemrég voltam ilyen vizsgálaton. Mindkét petevezetékem el van záródva. :(

Ennek ellenére (pedig összefüggésbe szokták hozni a fájdalmat az eredménnyel), nekem nem fájt. Mármint, a katéter felhelyezésekor volt egy pár másodperces fájdalmas érzés, de tényleg egy erős menstruációs görcshöz hasonlít. Mikor a röntgenbe toltak, közben nem fájt, a kontraszt anyag fecskendezés egyáltalán nem fájt, a katéter kivétele sem fájt. Utána olyan másfél napig vérezgettem, mint a menstruációm utolsó napján.

Fájdogált is néha, szintén, mint a menstruáció enyhébb, elviselhetőbb görcsei.

Cataflamot vettem be a vizsgálat előtt kb.1 órával.

171. nóri8
2015. jan. 27. 21:21
Bocs, Kolett1980, hogy elírtam a nevedet...
170. nóri8 (válaszként erre: 168. - Monita11)
2015. jan. 27. 21:21

monita11, mi újság? Pozitív lett..? :)


Koletta1980

nem hallottam még ilyenről :(

2014. dec. 1. 08:27

Sziasztok!


Egy hete volt HSG-m, és azóta szorulásom van. Egyszer tudtam nagy nehezen "megoldani", de minimális volt csak. Mi okozhatja? Normális ez? Amúgy nem fáj a hasam, csak azóta feszül, fel ban puffadva és erőteljesebb mozdulatnál kicsit szurkál. Volt valakinek hasonló?

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook