Kisállat orvosi ellenőrzései/óvintézkedések (beszélgetés)
A kis kedvencedet rendszeresen viszed állatorvoshoz ellenőrzésre? Vagy csak akkor, ha beteg?
(pl. a fogkőeltávolítás kapcsán, ha látod, hogy fogköves, azonnal elviszed fogkőleszedésre, fogak ellenőrzésére?)
Milyen megelőzést tudsz tenni? Pl. fogmosást engedi-e a kis kedvenced?
Én pl. a 11 éves cicám esetében fogkő ellenes port használok, belekeverem az ételébe a mérőkanál általi adagot, így a nyál összetétele megváltozik és a fogkő nehezebben rakódik le a fogakra. (Ilyen van kutyusoknak is.)
Az én cicám esetében véletlenül derült ki, hogy daganatos beteg. Amikor fogkőeltávolításra és néhány rossz fog eltávolításra vittem, az orvos tapintásos vizsgálatot is végzett és vette észre a daganatot a hasüregben. RTG igazolta sajnos a gyanút daganat meglétére.
Ilyen eset is például, hogy daganat kiszűrése céljából viszed vizsgálatra a kis kedvencedet időnként?
(Ha nincs fogkó és rossz fogak, egyébként teljesen jól van a cicám, nem derült volna ki, hogy daganatos.)
Az emberek is mennek (már aki megy) szűrővizsgálatokra óvatosságból..., az állatok esetében is tanácsos, megteszed, hogy időnként szűrővizsgálatra elviszed a kedvencedet? Főleg, ha már idősebb...
További ajánlott fórumok:
- Akit a rendőrök már levillogtak, és így állítottak félre ellenőrzésre!de vajon ennek kötelességünk eleget tenni?
- A Wizz Air-nál, mennyire veszik komolyan az ellenőrzésnél a különböző dolgokat?
- Hol tudom beállítani a helyesírás ellenőrzést?
- Táppénzen lévők ellenőrzése - milyen úton, módon történik? Tapasztalatok?
- A fegyver szekrény ellenőrzése után mennyi idő míg megkapom a fegyver vásárlási engedélyt?
- Irodai, hivatali munka esetén milyen vizsgálatok vannak egy üzemorvosi ellenőrzésen?