Végre fogyok (beszélgetés)
Sziasztok!
Szerintem a zabpehely liszt is olyan, mint sok másik keverni kell másik liszttel.
A holdállás, stb. nálam sem segít most. Tegnap sport tekintetében pihi nap volt. Ma +30dkg az eredmény. :-(
A ruhákon szerencsére nem érzem, de akkor is...
Úgy néz ki, hogy ez a korpás-kenyér (fél kg. 210.-) ez valóban korpás kenyér, ami van az egyik Co.op.éban valóban korpás kenyér.
Majd látom, most teljesen elment a kedvem a sütögetéstől, hiszen ebből a méregdrága lisztből elcsináltam kb. 400 Ft + olaj + idő...
Én is úgy kezdtem először, hogy csak a 90-ből jöjjek ki, aztán a 89-ből a 88-ba, most itt toporgok már egy hete, pedig tegnapra (aug.1-re) szerettem volna bekerülni a 87-esek közé.
Egy hét óta viszont a mérlegem nem mozdul sehova....
Aug. végére szerettem volna eljutni úgy 83-84-ig, de nem tudom, egyáltalán mi lesz. Pedig odafigyelek, hogy nincs túlzabálás, meg alig-alig eszek ch-s kaját, esti második vacsi már réges-régen nincs, és a mozgást is csinálom eléggé tisztességgel. Persze, az átrendeződés, + a holdállás, + akármi, ... de jó lenne már azért tovább haladni!!!!
Mindegy, nem adom fel, csinálom tovább!
Szevasztok!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Szóval akkor erről a zabpehely-lisztről ennyit!
Pedig itt a hoxán olvastam valahol, valakitől erről a lisztről, és a csomagolásán is az van, hogy kenyér és tésztasütésekhez használható...
Azt álmodtam az éjjel, hogy megmaradok a korpás zsömlénél, a korpás kenyérnél, és a boltból vásárolt normál száraztésztánál.
Eddig is ez volt, a fehér liszt eddig is elég volt két hónapig egy kilogram, rántásnak, nokedlinek, palacsintának.
Nálatok mi újság?
Hogy vagytok?
Ha valaki tudja, vagy van valami ismerete, ötlete, hogy a zabpehely-lisztből hogyan lehet összeálló, szét nem málló, tésztát, akármit készíteni, annak a tanácsát szívesen fogadom. Világ életemben eddig csak búza-lisztet használtam.
(Most megvettem ezt a méregdrága zabpehely-lisztet, és szétmállik nekem a zsírban, semmivé lesz az egész! Ugyanúgy mint egy évvel ezelőtt a rizsliszt, amiből nokedlit készítettem, és hasonló módon, a sűrű főző-vizet szűrtem le, majd a szűrőből ment a kukába az egész!)
Szóval mi a baj, hogyan kell használni a zabpehely-lisztet?
Mert a búza-lisztből meg tudtam csinálni, akkor ebből miért nem lett semmi????
Szóval ez nem jött össze!
A zabpehelylisztből a recept szerinti mennyiségeket összeöntögettem, míg korábban a búza liszt esetében plusz olajat-vizet kellett öntenem, most ebből a lisztből egy kb. nokedli-állagú tészta lett. Így raktam még a 30 dkg liszthet további kb. 5 dkg, és akkor lett az állaga olyan, hogy meg tudtam szép síma tészává gyúrni.
Hagytam állni kb. fél órát, és elkezdtem a vékony palacsinta-szerű kis karikákat sütni, ahogy írja: teflon palacsinta sütőben, olaj nélkül. Szóval ahogy hozzányúltam, hogy megfordítsam, széthullott apró darabokra az egész = 2 db. egymás után. A következőt vastagabbra hagytam, eredmény ugyanaz.
Akkor beolajoztam a serpenyőt = eredmény ugyanaz.
Teljesen tiszta teflonba kb. 2 cm-es mennyiségű totál tiszta olaj, és kis húspogácsa-formákban raktam bele = elkezdett habozni, a végén úgy ment a tészta az olajban ripityára, hogy abból semmi sem lett!
Totál kudarc, ebből a lisztből ez nem fog összeállni! Legalábbis nekem nem!!!
Sziasztok!
Olyan sokat írtok, hogy utána sem bírok olvasni. Majd talán holnap délben, ha elalszanak a fiaim. Már a második nap fogyózom, képzeljétek! :D Csak 25 kg-ot akarok leadni, mi az nekem? Ma barátok jönnek grillezni, a desszertet lefújtam, saláta lesz a husihoz, ha agyerekek nagyon szeretnék, nekik sütök krumplit.
Még az én nagyanyám is kézzel gyúrta a tésztát, máig érzem az ízét a számban. Összehasonlíthatatlan a boltival, de persze én is azt veszem. :)
tök jól megtanult sütni-főzni.
Ez lemaradt, "szenved" a mobilom és furákat csinál.
Nem gyúrtak.
Ill az apainál 1x-2x láttam, hogy szárad a szélesmetélt, de ennyi (náluk laktunk, úgy hogy tutira néha volt - én meg még 10 év alatt voltam).
Sütiket csinált az apai, az anyai meg semmit. Ott a nagypapám főzött (már amire emlékszem), bevásárolt, stb. Mama csak pihizett és evett - erre emlékszem.
Nem gyúrtak.
Ill az apainál 1x-2x láttam, hogy szárad a szélesmetélt, de ennyi (náluk laktunk, úgy hogy tutira néha volt - én meg még 10 év alatt voltam).
Sütiket csinált az apai, az anyai meg semmit. Ott a nagypapám főzött (már amire emlékszem), bevásárolt, stb. Mama csak pihizett és evett - erre emlékszem.
Ahhoz képest, hogy anyu 0 tudással ment férjhez
Nem tudom, hogy milyen az a tészta, mifelénk nem gyúrt senki.
A csipetkét tudom, nokedli, lángos, meg a süti tészták. :-)
Sziasztok!
Én.most pihizek kicsit, aztán pakolok, takarítok, stb.
1/2 11 után estig nem leszek, mert átjön a barátom (megtanítom muffint csinálni).
Súly. Velem szórakozik a mérleg. :-(
Az egyik nap 63,4 a másik nap 63,7. Aztán tegnap 63,5 ma meg 63,7....
Elképesztő!
Sziasztok!
Biztos mindenki hűsöl valahol. Én sajnos a melóhelyemen vagyok. Reggeli mérlegelésem: 78,9. Nagyszerű. Igaz, nem pont úgy mértem magam, ahogy szoktam. Reggel, minden után, még evés előtt, de késésben voltam és megittam egy turmixot. Bízom benne, hogy holnap már kevesebb lesz.
Oké-oké
Hamarosan kimegyek a konyhába, összegyúrom, és úgyis pihenni kell neki. Majd a gyúrás során látom, hogy ebből a lisztből "hogyan viselkedik", illetve a pihentetés után fogom látni, hogy:
- gyúrás után olyan kemény tésztát kaptam, mint amikor valamikor réges-régen a kezünkkel meggyúrtuk a száraztésztát (laskatésztát)
- pihentetés után kb. olyan lágy lett, mint a lángos tésztája (csak gondolom, mert azt meg én nem szoktam sütni!), de az biztos, hogy nem lesz olyan lágy, mint a nokedlié, hiszen a recept szerint a kis adagokat nyújtófával kell nyújtani.
(A linken a hölgy a dvd-ben két tenyere között lapítgatta, nem nyújtófázta!)
Szóval majd jelentkezek!
Szevasztok!
Szép jó reggelt, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!
Nagyon-nagyon csendes lett ez az oldal!
Hol vannak az eredmények, hogyan halad a fogyásotok?
Jó lenne már egy kis pozitív eredményről olvasni!
Jó lenne már egyáltalán tudni azt, hogy másoknál mi újság???
Olyan érzésem van, mint aki egyedül bóklászik a sivatagban, sehol senki????
Lécci-lécci-lécci! :-)
Ha sikerül írd meg, hogy miből mennyit tettél bele (sűrűség tekintetében a nokedlihez vagy a lángos tésztához tudok viszonyítani, de a fánké nem tudom, hogy milyen).
Persze!
Szerencsére ma már kismillió féle-fajta lisztből is lehet válogatni, így akár a sütiket, akár a kenyér és egyéb dolgokat is meg lehet csinálni diétás változatban is, nem szükséges a fehér kenyeret + búza lisztet használni!!
Én magam leginkább korpás-kenyeret, vagy korpás zsemlét veszek, csak ahogy írtam is, annak eleve 3 nap a szavatossági ideje. Zsömléből még csak tudok venni egyszerre 3 napra valót, de a korpás kenyér minimum fél kg, ami viszont 3 nap alatt nálam nem fogy el.
Ezért is akarok átállni valami saját sütésű kenyér-pótlóra. Most már csak napok kérdése.
Azt hiszem, hogy holnap lesz az, hogy nekiállok a zabpehely-lisztből a pupusát megcsinálni, mert ha azt megsütöm üresben (töltelék nélkül), és ebédre-vacsira csak valami zöldsalátát, vagy főtt tojást+ májat tölteléknek, akkor "egy csapásra 2 legyet"!
Mert egyelőre nem tudom, hogy holnap mi legyen az ebéd. De meglehet, hogy így csinálom. Majd írom, milyen lett!
Persze, csak ha kíváncsiak vagytok/lesztek rá! :))
Persze könnyen beszélek, mert van a múlt hétről a fagyóban csirke-pörkölt + karfiol leves, akár ne is főzzek, ha nem akarok! De úgy gondolom, hogy jó helyen vannak azok ott!
Egyszer egy közel 80 éves nénike mondta: "Mindenkinek megvan a maga keresztje!" Akkor, kb. 20 éves voltam, nem igazán értettem. Ma már tudom: nektek süti-fagyi, nekem kenyér. Teljesen mindegy, ugyanúgy le kell küzdenünk, semmi különbség nincs köztük! :))))
Szevasztok, megjöttem a hétvégi bevásárlásból.
Olvaslak itt titeket: szóval nagyon nagy szerencsémnek tartom, hogy nem vagyok édes-szájú. Sem különböző sült tészták, sem egyéb édességek, hasonlók, tőlem még akár meg is romolhatnának! Max. elvagyok olyan palacsintával, amibe esetleg kakaóport, vagy fahéjat egy kicsike cukorral kavarva, és akkor az nekem elég.
No de nem vagyunk egyformák! Kinek ez, kinek az!
Most nagyon takaros kis két ökölömnyi kelkáp-ot kaptam, lelki szemeim előtt megjelent 4-be vágva kirántva + petrezselymes krumpli.
Ugyanakkora csillagtök szintén rántva egy másik alkalommal.
Most még olcsón kaptam zöldbabot, fincsi leveske lesz belőle.
Meg vettem fél kg-nyi csirke-májat, majd kezdek vele valamit a hét végén. Egyéb, vastagabb húsokra most nem éhezek, ezek a zöldségfélék jók lesznek = hétvégre átmegyek nyusziba és legelek! :)))
Ti mit főztök hét végén, tudjátok már?
Vannak itt is diétás receptek, lehet mással variálni, ezek fehérjedúsok, szénhidrátszegények:
Van egy blogja is MásTészta blogspot, de a munkahelyemen nem tudom megnyitni, sok jó ötlet, recept van, CH- szegény.
További ajánlott fórumok:
- 2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem?
- 13 napos fogyókúra-nem a reggeli kávés
- Le fogunk fogyni!!!Az utolsó fogyókúránk, nem hízunk többé vissza!
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!
- Ki kezdi velem a fogyókúrát június 1-től?
- Valaki lenne a lelki társam egy fogyókúrában? Kezdjük együtt, így talán könnyebb lesz!