Végre fogyok (beszélgetés)
Hát ez az!
Ha holdállás van, ha helyzet van, akkor hogyan lehet, hogy te most is fogysz, én rám pedig ma is rámjött + 30 dkg tegnaphoz képest.
Nem értem, vagy a hold nem mindenkire egyformán hat???
Nem is zabáltam be: zöldbableves, lecsós csirke, petrezselymes krumpli és rántott kelkáp. vacsira, összesen 1300 kcal, és helyben jártam annyit, mint egy ló... lógott a fülem-farkam mire végeztem, és nemhogy fogynék, de még csak szintet sem tudok tartani, úgy néz ki, hogy ismét visszajön az a kis kilócska, ami a korábbi hetekben leolvadt???
Naphal!
Köszi a receptet, ez jónak néz ki!
Zabpehely + zabpehelylisztem van, így csak lenmag + lenmagolaj kell. Remélem van a gyógynövényben, nem mondják, hogy éppen kifogyott!!! :)))
Még egyszer köszi!
Panírozott kelkáposzta:
Viszonylag kicsi, de tömött fejet kell választani!
Úgy vágom cikkekre, hogy minden részhez maradjon torzsa, az összefogja a leveleket.
Forrásban levő sós vízben főzöm meg, pár perc, csak annyi időre, míg a levelek színe elkezd üvegesedni. Ha túlfőzöd, kezelhetetlen lesz! Szóval kiszedtet, lecsorog, besózod, majd panírozod és megsütöd!
Sziasztok!
Én a napközbeni, ebéd utáni alvásokra gondoltam, ha egyáltalán alszanak a kicsik olyankor valamennyit.
Egyébként ha már ennyire tetszik a picinek, akár ölbe is kaphatod, és közben lépegetsz, meglehet, hogy az is fog neki annyira tetszeni.
Amiket Naphal ír, azok is jófajta "gyakorlatok"!
Jó reggelt!
Gratulálok, örülök hogy neked araszol lefele. :-)
Nálunk egész éjjel baromi nagy vihar van. Óriási dörgések, villámlások és zuhi. Az alig alvás az enyémnek biztosan nem segít. :-(
Ha így marad műanyag papucsban megyek melózni és váltóruhával a hónom alatt...
Jó reggelt!
Holdállás ide, holdállás oda, megint -0,2kg. Most már elhiszem, hogy meglesz a 74-75 a nyaralásra. Na most készülödök, mert megyek melózni.
Sziasztok!
Hazaérkeztem az egy hetes nyaralásból anyukámtól, teljes önkontroll vesztés után ismét itt vagyok! Azt hiszem az étkezési naplóm ezen hetébe csak egy nagy fekete pacát teszek...holnap ismét szigorú leszek magamhoz.Azért néha sikerült kicsit visszafogni magam, pl. nem ettem sütit vendégségben.Mindjárt visszaolvaslak titeket, megnézem Ti milyen ügyik voltatok a héten.
Tavaly nekem is sokat segített, most már jobban kontroll alatt tudom tartani magam.
Miért nem csinálod ilyenkor vele ill velük. ;-)
Pld
lábemelés - alsó hasizom.
Leülsz a székre és vmelyik ráül a lábadra. Aztán csak számolni kell - ezt minden gyerek szereti.
Kar-mell
Lefekszel, pindurt pedig kinyomod, visszaengeded - közben számolod.
Comb
Nyakadba veszed a nagyobbat, megfogod a kezeit, mahd és kicsit leguggolsz, felállsz, stb.
Hát, én itthon vagyok a 2 törpömmel, szóval 16:50-kor megvan az a vacsi. Legalábbis ma megvolt. Aztán az estéim elég zsúfoltak, mivel a férjem keveset van itthon (mentősofőr), így a két gyerek vacsorája, fürdetése, fektetése, és minden ami vele jár, eltereli a figyelmemet. Általában fél 10-kor kidőlök. Talán menni fog ez a dolog.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele lányok, de nekem direkt jót tesz, hogy elkezdtem írni ide a fórumba. Ha bekapnék pár falatot, idejövök, és mindjárt új erőre kapok. Olyan, mintha ellenőrzés alatt állnék. :)
Van valami ötletetek, hogy hogyan és mikor mozoghatnék itthon kicsit? Amikor játszóteres nap van, az jó, mert sok sétával mozgással jár, de pl. ma sem voltunk a szakadó eső miatt.
Megpróbáltam az egy helyben gyaloglást, amit inga javasolt, de a Kisebbikem most kezdett el mászni, és nagyon viccesnek találta a lépkedésemet. Hangosan kacagott, és folyton a lábaim között kódorgott. :)
Gratulálok! Ez szép mennyiség. :-)
Én kb 30 perc múlva fogok nekiállni, aztán majd meglátom holnap az eredményt.
Hétköznap jobban megy, mert sok a meló és ha van a főnöknőm, sokszor "ugráltat".
Sok sikert! :-)
Én tutira nem bírnám. 5kor indulok el -jobb esetben- a melóból.
6-7 fele ha nem eszek, este leszek baromi éhes.
No, most lezavartam, először 2x 10 perc, utána vettem egy nagy levegőt, és 2x15 perc = 50 perc helybenjárás = 4000 lépés.
Szóval bízom benne, hogy reggel már elindul a mérlegem lefelé, mert nagyon itt lenne az ideje!
Nő. Kollegina. :)
Én ezt még nem próbáltam, most beiktatom.
Jut eszembe.
Amiket írtál liszteket, én.azokat kombinálva használom muffinnak. Van egy almás-mákos muffinos kipróbált receptem ami hó. Ha érdekel, beírom a receptes naplómba.
Zablisztből hogy csináltad?
Most azt vettem, mert olcsóbb volt mint a zabpehelyliszt.
Na jó, akkor nekem már csak 362 nap van vissza. :) Sőt, lehet, hogy kevesebb, mert nem eszem meg mindent, ami eszembejut. Most nagyon el vagyok szánva.
Mondjuk mi szívesen eszünk főzeléket, salátát. Négyévesem, ha lehet választania a saláta és a sültkrumpli között, mindig az előbbbit választja. Ennek nagyon örülök!
Én is valahogy így akarom csinálni, hogy a norbi-kódok szerint eszek mindent, csak odafigyelek, mit ír, a nap melyik szakában lehet-nem lehet. Mondjuk én a vacsit valóban 5 körül ettem, de akkor még fél 7 - 7 óra körül ismét kellett valami. És azért persze, cukor már évek óta nincs a konyhámban, édes-habos sütikre nem éhezek, de azért jó lett volna, jó lenne a búza-liszt-alapú kenyér- és száraztészta féléket lecserélni valami egészségesebbre. Majd kialakul azt is!
Most, hogy már kitoltam a vacsit este fél 6 - 6 órára, a második vacsorát már elfelejtem.
Nagyon sok embertől hallottam, hogy csak a kódok alapján, de ugyanazt eszi mint korábban, és egy év alatt a 20-25 kg-tól úgy szabadult meg, hogy mellé még nem is tornázott semmit.
Pedig ha azt számolom, hogy egy év 52 hét, akkor heti fél kg-os átlag-fogyással jön ki a 20-25 kg/év. Jó lenne már, ott tartani!!!
Hát én nem mostanában veszek zablisztet. Legutóbb mikor vettem, gyönyörű kukacok tekergőztek benne. Mondjuk aznapra nem volt gond a diétámmal, egész nap forgott a gyomrom... :)
Képzeljétek, találkoztam egy volt kolleginámmal, és eszméletlenül lefogyott. Állítása szerint SEMMIT (nulla mozgás, nulla diétás szabály) nem csinált azon kívül, hogy elhagyta a vacsorát, 5 óra után már egy falatot sem evett, gyümölcsöt, zöldséget sem. Azt mondta, hogy neki egyszerűen nem ment, hogy a megszokott ízektől, falatoktól elköszönjön, így megevett mindent, amit megkívánt, de csak 5-ig. 1,5 év alatt fogyott 24 kg-ot. Olyan hihetetlennek tűnik, de hát a saját szememmel láttam!
Szia-szia!
Gyere csak nyugodtan, mindenkit szívesen látunk!
Kis hamis!
Átvertél! :))))
Ezek szerint te fogytál, hát akkor terád nem hat a tele-hold? Na szépen vagyunk! :)))
Akkor most megnyugtattál:
- a holdállás szerint most vagyunk a gyarapodás, stb. időszakában, tehát akkor nem csak én, más is több lett! Nálam + 40 dkg lett, de azt hittem azért, mert este elcsábultam, és bevágtam egy kis db-ka vajas kenyeret zöldpaprikával+ sajttal este 6 után!!
- és ráadásul tegnap én is el-lustítottam, csak 2x 10 percet gyalogoltam, a többit elcsaltam.
A lisztet biztosan keverni fogom, nem dobok ki 60 dkg lisztet, amiből 1 kg-ot vettem egy ezresért. Azért annyira nem "jó" a nyugdíjam! :)))
No megyek, mert fel akarom tenni a panírozott kel.káp-ot sülni, közben pedig a májhoz a lecsó-alapot össze kell darabolni, ha még ebédelni is szeretnék a szokott időben!
Majd benézek még, minden jót és finomat nektek!
További ajánlott fórumok:
- 2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem?
- 13 napos fogyókúra-nem a reggeli kávés
- Le fogunk fogyni!!!Az utolsó fogyókúránk, nem hízunk többé vissza!
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!
- Ki kezdi velem a fogyókúrát június 1-től?
- Valaki lenne a lelki társam egy fogyókúrában? Kezdjük együtt, így talán könnyebb lesz!