Védőnő vagyok, segíthetek? (beszélgetés)
Sziasztok,
Ha a baba evés után nehezen alszik vissza(vagy egyáltalán nem:((( ),és sír,hátán húzgálja a lábát,akkor nagy valószínűséggel hasfájós,ugye?
Ilyen esetben hogyan tudok rajta segíteni????
Előre is köszi!
Szia,
Köszönöm szépen a válaszod,akkor kipróbálok mást:D
szia!
Ez a lista kb olyan 5 éves lehet, a nevek már sokat változtak (nyugdíj, gyes, újonnan végzett) de ha privátban leírod, melyik utcán laksz, akkor tudok segíteni
Szia!
Köszönöm, hogy megpróbálsz segíteni. Az oldal: [link]
Remélem tényleg a valóságot fedi!
Még egyszer köszönöm!
Szia!
A laktoherb tea, mint minden szoptatós tea nem a tejtermelés beindítására szolgál, hanem a már meglévő tejmennyiséget szaporítja. Napi 500 ml az ajánlott mennyiség, nem ismerem ennek az összetételét, de ha kömény van benne, az hasfájást tud okozni
Nagyon köszönöm a választ:) És a gratulációt is;-)
Akkor asszem leállok a teával... Homeós bogyeszt én is szedtem,1 teljes hengerrel...Meddig kell,v meddig érdemes azt szedni?
Szia!
Tudom, hogy Hildától kérdeztél, de talán nem veszed rossz néven, ha én is válszolok!
Tapasztalatból tudom, hogy bizony okozhat a tea hasfájást a picinél! Nekünk is így volt, és amikor abbahygatam a tea ivást, akkor megszünt a pocifájás is! Tejserkentőnek ajánlani tudom a homeós bogyót, vagy a ricinus communis 5ch, vagy a Urtica Urens 5ch. Na és igyál nagyon sokat! Persze ha lehet szénsav mentes ásványvizet! Én napi 4-5 litert megiszok! Nekem ezek a dolgok váltak be, és a majdnem 6 hónapos kisfiamat még mindig csak szoptatom!
Egyébként nagyon gyönyörű a kisfiad!
Sok sikert! :-)
Most a harmadik gyerekemet szoptatom. Mindhárom az első időben havonta kicsit többet hízott mint egy kiló. Öt év alatt négy védőnővel találkoztam, egyik sem mondta túlzottnak a kezdeti súlygyarapodást. A gyerekorvosunk is csak bátorított a szoptatásban. Az első két gyermekem, amikor elkezdett forogni, kúszni, mászni, fokozatosan egyre kevésbé hízott. A szoptatással továbbra sem volt gond, csak a "nagymértékű" hízás szűnt meg. (a harmadik gyerek még csak most három hónapos és hét kilós)
Egy ismerősöm gyermekorvosa hasonló helyzetben kevesebb szoptataást javasolt. Az anyuka betartotta a gyermekorvos utasításait és két hónap múlva tápszerrel kellett pótlást adnia, mert apadozni kezdett a teje.
Szia!
Nekem az lenne a kérdésem,hogy mi a véleményed a Laktoherb teáról? Mert van aki szerint hasfájós lesz tőle a Pici... Kezdő Anyuci vagyok:)Én ittam eddig,és nehezen tudtam szopi után vissza altatni a Kisfiamat(10napos),mert nagyon nyüszögöt,sírt.Lehet a tea az okozója? Előre is köszönöm a válaszodat:)
Köszönöm a válaszodat és a tanácsaidat!
Az orr-fül gégére már én is gondoltam, hogy elviszem, a második kérdésre adott válaszod pedig más megvilágításba teszi a helyzetet, így biztos nem fogom kérni a vizsgálatok mellőzését.
Azon még gondolkodom, hogy hétfőn felkeressem e a védőnőt, hiszen alapból egész évben magasról tesz az ovisokra, most meg fontoskodik. Nem az a bajom, hogy megvizsgálta és észlelte a problémát, de azt hiszem elmondom neki, nem ez a megfelelő eljárás, bár az is lehet, addigra lehiggadok és hagyom a dolgot...
Szia!
Véleményem szerint nem ez volt a megfelelő viselkedés a védőnőtől. Bármi eltérést talál, azt illik a szülővel levélben, zárt borítékban közölni, benne leírva a problémára való megoldást is! A füle miatt pedig el kellene vinned orvoshoz, orr-fül gégészetre, nem szabad évekig gondozatlanul hagyni! Nem tudom, kell e beutaló, kérdezz utána és a gyrmekorvosotoktól kérj és feltétlen vidd el a gyermeket!
A másik kérdésedre válaszolva: nem ajánlom, hogy kérd hogy ne vizsgálják a gyerekedet, mert nagyon kellemetlen lenne neki ha a többi 20 gyereket átnéznék, vizsgálnák, ő meg ott állna kiközösítve, mintha hozzá nem lehetne nyúlni. Nem beszélve arról, hogy gúnyolódás tárgya lesz egy idő után a többi gyerek között, sőt a védőnő és az orvos is azt fgja gondolni, hogy valami baja van a gyereknek, azért nem mered megvizsgáltatni, pedig ez egy kezelhető dolog, csak vidd el orvoshoz!
Szia!
A csecsemőkori súlyfejlődés úgy alakul, hogy a születési súlyhoz viszonyítva 1. hónapban 300 g-ot, majd a 6. hónapig havi 600 g-ot, 6. hónaptól 1 éves korig havi 500 g-t kell gyarapodnia (ajánlás szerint). Így az első félévben megkétszerezi, 1 évs korára megháromszorozza a súlyát. A képlet alapján a te babaádnak olyan 4760 g-nak kellene lennie. Ha van tejed, és csak szoptatsz, akkor nem kell a 4. hónaptól már hozzátáplálnod! 6 hónapos koráig elég neki a kizárólagos szoptatás, maximum egy kis vízzel (felforralt, lehűtött) kiegészítve.
Szia Hilda!
Kislányom a napokban kezdte az óvodát. Pici korától kezdve két dologgal küzdünk, az egyik a koszmó, a másik, hogy folyik a füle. A gyermekorvos szerint a fülével nincs igazi gond, ne piszkáljak bele, csak az ujjamra tekert textillel tisztítsam, a koszmó miatt sok a gond, mert ha nem figyelek, pár nap alatt akár az egész fejbőrét képes beborítani. Az utóbbi időben a ftorocortos kenőcsöt használjuk ez sokat segített, most pedig tarkótájékon atópiás bőrgyulladása van/volt, ezt is kezeljük. Az a probléma,, hogy ma a védőnő volt az oviban (egyébként 1-2 évente néz be) és az egyik kisegítő munkással azt üzente, figyeljek jobban, mert a gyerek koszmós és mossam meg rendesen a fülét! Nagyon kiakadtam, mert kis községben lakunk, ahol mindenki ismer mindenki és most megindul majd a beszéd, nem mosdatom a gyereket!
Helyesen járt el a védőnő szerinted? Nem lett volna szerencsésebb, ha levelet ír, felhív, vagy megkeres? Kérhetem, hogy a gyereket ne vizsgálják, bízzák ezt a választott gyermekorvosunkra és majd viszek igazolást?
Válaszodat köszönöm!
Szia!
Mi a honlap címe, megnézem.
Amikor terhesgondozáson megjelensz, a nőgyógyásznak meg kell adnia a védőnőd telefonszámát. Azon a számon hívod a védőnődet, és megbeszélitek az 1. találkozót, amikor felkeresed és kitölti a kiskönyvedet.
Sziasztok!
Hilda, látom te is debreceni vagy. Találtam egy honlapot ahol fel van sorolva, hogy melyik terület melyik védőnőhöz tartozik, de nem tudom, hogy ez a valóságot fedi-e. Tudnál nekem ebben segíteni?
Illetve abban, hogy mikor kell legelőször mennem? Kb. 8 hetes lehetek, már voltam uh-n, van papírom arról, hogy elő embrió van a pocakomban. :))
Előre is köszönöm a segítséged!
Szia!
A zsibbadás amiatt van, mert a magzat úgy helyezkedik el, hogy nyomja az egyik ideget. Valóban megszűnik, miután megszületett :) Megnyugtatásképpen: van kismamám, akinek a terhesség legelejétől zsibbad a karja!
Komolyan? Én már annyira aggódom, én nem voltam betegeskedő meg semmi, és most meg csak panaszkodok mindenkinek, mint egy 100 éves néni.
Megpróbálok, s köszönöm, hogy írtál.
Aludni te tudtál?Én van úgy hogy napokon keresztül, egész éjjeleket fent vagyok......
SZia!
Pár napja jelentkezett, hogy ujjzsibbadásaim vannak, reggel meg szinte teljesen beállnak az ujjaim, éjjel nem tudok aludni, a babám sokat mozog, az orvos írt fel pipolphent de nem merem bevenni, hátha lesz valami mellékhatása ( érzékeny vagyok a cataflamra, algopirinre).
Ma vettem be femibion 400 vitamint, arra gondoltam még, hogy B6 vitamin segítene-e?
Vagy a citromfű tea véleményed szerint mennyire jó?
( 36. terhességi hetet már betöltöttem, és amióta nem szedem a magne B6 vitamint azóta vannak ezek a tüneteim)
Tudsz tanácsot adni?
Szia!
Nem szükséges minden esetben, sőt a legtöbb szülésre felkésítő tanfolyamon, szoptatásra felkészítésen azt ajánlják, ha otthon vagy, vedd le a melltartódat szoptatáshoz, és a fedetlen melledet kínáld a picinek. Utazásnál vszont praktikusabb a szoptatós melltartó.
Szia Hilda!
Köszönöm a választ.
Szia Hilda!
Szeretném Tőled megkérdezni, hogy minden esetben szükséges a szoptatós melltartó?
szia!
Fejfájásra használhatod nyugodtan