Vallomások (beszélgetés)
Szeretem a fügét. Már ettem kétszer, mert itt van az udvaron a fügefa.
Egészségedre!
Mi júliustól minden nap leszedünk egy tállal, két hatalmas bokrunk van.
"A kollégáim nem tudják, hogy OKJ tanfolyamra járok."
mer? titkos? :D
"Sehova sem megyek ottalvós vendégnek, rokon vagy barát nyakára..."
én igen, pont azért megyek, hogy együtt legyünk...
"Nem értem, hogy lehet egész nap a neten lógni?"
Vajon, honnan tudja, hogy ott lóg? 🤔
..és jellemzően, pont az ír ilyet, aki a másik embert egész nap nyomon követi a NETEN?!😄
66 éves vagyok, 53 éve dohányzom, ahogy múlnak az évek, egyre többet, napi 3 csomag manapság az adagom erős cigiből. Kifejezetten aktívan élek nyugdíjas létemre is. Eddig nem kaptam rákot és semmiféle tüdőbetegséget sem. Magam is kérdezem, miért nem
Te jó ég, 13 évesen kezdtél el dohányozni és azóta is.
A környezeted azért sajnálom a napi 3 doboz cigi miatt és kétlem, hogy előbb-utóbb nem lesz gond belőle, mégha nem is rák.
"Nem értem, hogy lehet egész nap a neten lógni?"
Hát ezt én se értem, de nem is zavar különösebben. (Ugye Téged sem??)
Néha azonban csal a látszat. (Pl. án hajnalban bekapcsolom a számítógépemet, és este kapcsolom ki. Elég sokszor ideülök a géphez, de közben teszem a dolgom. Ami, ugye, nem vevődik észre, ha nem beszélek róla.)
Már most várom a tavaszt.
Csak jelzem, ősz lesz, és tél először.Furcsállok valamit fél évvel előbb várni. Annak örülj ami van,mert nem tudod befolyásolni .Ez az élet rendje, Keresd a szépet az őszbe, télen, jelenleg még a nyárutóban.
Igen, szerette a déli országokat és a tengert. Kitalált magának valami betegséget is hozzá.
De úgy olvasom, Rudolf fia halála után tényleg elhagyta a maradék életöröme is.
"Már most alig várom a tavaszt💐"
Megértelek, bár én csak noovember körül kezdem el várni nagyon.
"A nálam éjszakázó vendégeim maximum 1 hétig bírom. Lehet az bárki, 1 hét után mindenki idegesít."
Gratula. Én ennél sokkal rövidebb időre vagyok hitelesítve. Kivéve, ha a keresztlányomról van szó.
Nem láttam a filmet, illetve nem néztem, amikor a tévében volt.
Most olvastam egy rövidke német nyelvű írást arról, mennyire idegennek érezte magát a császári udvarban.
"A házasság egy esztelen intézmény. Az embert tizenöt évesen eladják, és olyan esküt tetetnek le vele, amelyet nem is ért, majd 30 éven át vagy még tovább csak bán, de nem tud szabadulni belőle."
Ezt még Ferenc József sem értette meg, de hát őt mindig is leendő uralkodónak nevelték. Hát nem csoda, ha Sisi a végén örült, hogy Schratt Katalin átvette a császárt szeretgetésre.
„19 éves vagyok, és érettségi után elcsábítottam az 59 éves immár volt tanáromat, és azóta szeretők vagyunk.”
Hú, nagy kunszt! Majd ha 59 évesen elcsábít egy 19 éves, arra legyél büszke!
Ugyanilyen összejövetelek voltak nálunk is. Vasárnap délután , mi fiúk, férfiak Forma 1-et néztünk, akkor volt mindig az Olasz nagydíj. Utána pedig kimentünk a Búcsúba, ahol minden megtakarított zsebpénzünket ellövöldöztük, mi fiatalok a céllövöldénél. :))
Igen ezek a végtelen hosszúságúnak tűnő utak ismerősek. :))
Általában szülői kikérővel korábban eljöttem az iskolából, hogy indulhassunk, olyan 13 óra körül, de este 7-nél előbb nem értünk oda. :))
Ma ez az út nekem, úgy 2,5 óra. :)
Gyerekként mi is tartottunk ilyen banzájokat, nagyon szerettem, mindenféle generáció, unokatesók, Balaton part, nagy röhögések.
Nálunk a családban - ha volt éppen kocsi - a Skoda volt a menő, sorakoztunk is szépen a leállósávban. :D A mi kereklámpásunk hűtővize már Lepsénynél kezdett forrni, fél napos kaland volt lejutni Tihanyba.
Én is erre gondoltam. Jönnek délután, megeszik az ebédet és induljanak is. Eszükbe ne jusson este 10 -ig maradni. :)
De mint mondtam, azért ez egyéni eset. Ha valakit hívunk, azt szeretnénk, ha péntektől vasárnap délutánig maradjanak. Főleg, ha valakivel régen találkoztunk és van mit átbeszélnünk.
Emlékszem gyerek és fiatal koromban pont ilyenkor szeptember első hétvégéjén mindig mentünk mamám testvéreihez, nagyon nagy családostul ( 3 család )egy Győr megyei faluba. Nem egyszer érkeztünk akár 10-en is. Persze a faluban mamám 3 testvére lakott a 8 közül, volt hol altatni minket.
De amilyen szeretetteljes vendéglátásban ott részesültünk azt leírni nem lehet.
Úgy engedtek mindig minket haza, hogy a három autó csomagtartója , amivel mentünk -akkoriban Wartburg volt a menő a családban- dugig meg volt pakolva zöldséggel, gyümölccsel, levágott háziállatokkal ( kacsa, csirke, kakas. )
Sajnos a testvérek azóta meghaltak, ahogy mamám is, és ma már nincsenek ezek a látogatások, de életem nagyon meghatározó élményei voltak ezek az ott töltött hétvégék.