Update heti étrendek (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Update heti étrendek
Lehet öntet, de nézd meg, hogy ne legyen bele cukor, mert a legtöbben van.
Én mondjuk ha azt akarnám, hogy fogyjon nem adnék neki délelőttre 4 zsemlét. Főleg ezek a rozsos zsemlék, ahogy írtad, mindössze "rozsosak", a nagy része fehér liszt.
Hétfő óta zabkása a reggelim. Ez a kókuszos-kakós variáció nekem nagyon bejött. Vettem fekete szedret azt teszek még hozzá:))
A fiamnak is készítettem egyik reggel, de azt mondta inkább többet ne csináljak neki, mert íztelen. pedig neki tejjel csináltam nem is vizzel. Szerintem pedig olyan édes-ízes-finom. Bár lehet, hogy velem van a baj, mert a kolléganőm is megkostolta szerinte is íztelen. Mindegy nekem bejön:))
A férjem nem érti, hogy miért nem képes egy 16 éves gyerek belátni, hogy nem ehet. A férjem nem tud átállni a cukros kajára:(, de természetesen a gyerektől elvárja, hogy ne egyen annyit. Összeségében ha összeadod, nem eszik "olyan "sokat a gyerek. Mellette sportol is. Mégis hízik. Szerintem olyan, mint én. A férjem engem 3*szor leeszik napjában, mégsem hízik. A pici fiunk hál'isten szintén apja stílus.
A Nagyfiamnál sajnos azt látom, olyan mint én voltam vagy vagyok. Én is megtudok enni iszonyatos mennyiségeket, a férjem pedig csak anyit eszik amivel jól lakik. Akinek nem voltak zabálási gondjai, az ezt sosem fogja megérteni:(
Én magyarázok a fiamnak, elmondom, reggel este, hogy mit ehet, de napközben nem tudom ellenőrizni.Abban igazat adok az apjának, hogy egy 16 éves gyereknek már tudnia kell, hogy az egészsége mennyire fontos. Igyekszem mindkét oldal igényét kielégíteni, de sajnos nem mindig sikerül:(
Mára lencse leves főztem:) Készítettem hozzá túrógombocot-zabpehellyel. Csak nekem ízlet:( De, nekem nagyon:)
Holnap borsó főzelék lesz, fasirttal:)
De, mondom nállunk a mennyiség a probléma:(
Én teljes kiőrlésű kenyeret eszem már lassan egy éve . (rozskenyér) Ha nagyon rászólok megeszi ő is. Én főzök magamnak külön, de csak akkor eszik belőle, ha szintén szólok:( Sajnos a férjem miatt, muszáj otthon lenni zsemlének édességnek, mert ő CH-függő, amellett, hogy cukorbeteg:( Csak most már ott tartunk, hogy a férjem is állandóan piszkálja a gyereket, hogy kövér. Állandóan velem példálózik, ha én letudtam fogyni (mert a férjem szerint én már gebe vagyok), akkor a gyereknek is le kell tudnia fogyni.
Az a helyzet, hogy nem egyszer észre vettem, hogy tömi magába a kaját a gyerek. Hétvégén együtt reggelezünk, akkor rászólok, hogy 2-nél több zsemlét ne egyen és ne "zabáljon". Sanos nem tudom másként mondani, mert tényleg ez az igazság. Nyomja magába a kaját... Nagyon kell figyelnem, mert térül fordul és tömi magába a kaját amit talál. Néha olyan, mintha "lopná" a kaját. Suttyomba, benyom-1-2 falatot. Majd megőrül a kajáért. A mennyiséggel is komoly problémáink vannak. Én próbálok segíteni, de tudom ehez ő is kell.
Pénteken voltunk kardiológián és ott beszélgettünk a dokinővel, aki folyamatosan mondja, hogy fogyni kéne, fogyni kéne. Közölte a gyerekkel, az a baj ami gyógyszert most szed, az doppingnak minősül és a sportorvos nembiztos, hogy meg adja a papírt, ahhoz, hogy leigazoljon a floorból-csapathoz. Most ez neki a hajtó erő. Nem tudom meddig. A hétvégén is többszőr rászóltam. 16 éves nem állhatok állandóan mögötte:(
Biztos hogy nagyobb odafigyelést igényel részedről. Szerintem csinálj neki szendvicset teljeskiörlésű kenyérből. Bele mehet sovány sajt, sovány túróből körözött, sovány felvágott, vagy natúr csirkemell, és persze sok zöldség (paprika, paradicsom, saláta, retek és társai).
Délután mikor hazaér pedig legyen neki fogára való kaja. Vagy legalábbis ne legyen otthon fehérlisztből készült kenyér-zsemle.
Próbálj meg alapból olyan dolgokat főzni, és persze venni, amit ő is ehet. Használd a teljeskiörlésű tésztát (vagy legalább durumtésztát, ennek a színe-állaga is ugyanolyan mint a simáé), rizst (a barna mégjobb). Sovány húsból főzzél, és csinálj rakott dolgokat sok zöldséggel (biztos van amit szeret).
Ahhoz, hogy egy gyerek fogyni tudjon, ahhoz a szülőknek kell megteremteni körülötte a lehetőséget, mi több szolidalítani vele, aszerint főzni, enni, egyszerűen jó példával járni előtte.
Tudom, nem egyszerű, főleg, ha eddig nem így étkeztetek, de végülis az egész család csak profitálhat a dologból.
Jó reggelt!
Segítsetek légyszi. A nagy fiam "végre" ráált, hogy legalább a norbi-féle módszert kiprobálja. Több étrendet töltöttem, le neki a netről. tegnap olvasgatta, de nem lelkesítete fel a dolog.
Ti hogy keztétek?
Reggel készítek neki 4 zsemlét, szendvicsnek. Amikor hazajön 4-5 között, ha van a fogára való főtt kaja eszik (ma pörkölt tésztával), ha nincs lemnyom még vagy 3-4 zsemlét és utána folyamatosan eszik...
A napközbeni kajára kéne kitalálni valamit, mert ő a suliba nem tud enni.
harmadik nekifutásra végre sikerült az eszményi zabkorpás-tejbepapit elkészítenem. 4 édesítő bogyóval az igazi számomra, így nem túl édes, hanem egyszerűen tökéletes:)
kevertem bele magozott meggyet, kb. 15 szemet és reszeltem bele 2 kis kocka diabetikus milka csokit is és még egy kis fahéjat. tökéletes! próbáljátok ki, nagyon fini:)
Én is ezt mondtam. Megeszem, nem vagyok éhes, de valahogy nem érzem, hogy nem ennék még valamit.
Sajna én sem éhségből eszem, hanem mert "úgy ennék valamit".
Nagyon fincsi!! A kókuszreszelékes-kakóporost készítettem el, vízzel. Tettem bele egy fél almát is, mert nagyon keveseltem a mennyiséget. A 4 édesítő sok bele, legközelebb csak 3-at teszek bele:)
Éhes nem vagyok, viszont az evés-inger kielégítésére nagyon kevés volt.
nem tudom éreztétek-e már, hogy enni kellene még valamit, holott nem vagyok éhes, de addig molyolok rajta, míg aztán elkezdek enni ezt-azt és már nem lehet abba hagyni. (ezért adagolom magamnak a kaját). Nállam teljesen igaz: Evés közben jön meg az étvágy. Na ez ellen tudtok-e valamit?
A korpának az a jellegzetessége, hogy megduzzad a hasadban,ha iszol eleget mellé, így biztos nem leszel éhes. Amúgy szerintem elég szép adag. Én hidegebben jobban szeretem. Van, hogy este megcsinálom a holnapi reggelit.
Ja és a székrekedés ellen is kitünő :)
Végül is reggel is elkészíthetem otthon, aztán bele az éthordóba:))
Na holnap ez lesz a reggelim.
ha natur kakóport szórok rá, akkor olyan, mit a tejbegríz igaz?
Ennyivel jól lehet lakni? Nem ám megeszem, aztán még éhesebb leszek, mint előtte!:))
Sziasztok!
Én két módszerrel készítem és mind a kettő nagyon ízlik nekem:
(Annyit még, hogy az alexandra logós korpát használom, vmiért mintha jobb lenne, mint a többi )
1. 3 dl tej, 4 pötyi éd tabletta, 3 ek korpa, kevés fahéj- felteszem forrni és 2-3 perc alatt meg is van. Folyamatosan keverem közben, hogy ne csomósodjon össze :)
2.3 dl tej1,5%, 4 pötyi, 3 ek korpa, egy ek kókusz, ua mint előbb és amikor leveszem a tűzről egy kis natúr kakaópor.
Szerintem megéárt egy próbát, finom.
Én eleve letakarva mikrózom. Ha szárazabban szereted akkor a kétszeres víz is elég, én mondjuk olyan trutyisabban bírom. Én folyékony édesítőt teszek bele, de szerintem a 2 édesítő kevés, bár én mindent nagyon édesen szeretek.
A világ legegészségesebb kajái közé sorolják a zabpelyhet, -korpát.
Na egy jó hír!
Tehát fél deci zabpehely+ másfél deci víz + 2szem édesítő és egy kicsi fahéj. 5 percig mikrózom egy nyitott edényben, majd ha kész letakarom 5 percre. Ennyi?
Zabpelyhem van otthon csak még nem tudtam, hogy elkészíteni. Zabkorpát teszek este a kaukázusiba, de pelyhet még nem mertem bele tenni, azt kása formájába gondoltam.
A koleszterin és a vérnyomás csökkentő hatása miatt akarom rendszeresen enni ezeket:))
Én mindig mikróban csinálom, szerintem ez elég hülyeség, hogy a mikró elpusztítja a jó dolgokat.
És én mindig vízzel, édesítővel, és fahéjjal csinálom. Kb 5 perc alatt kész. Ha látod, hogy felforrt, nyugodtan kapcsold le, és hagyd úgy letakarva kb 5 percig. Én szoktam utána beletenni apróra vágott almát, vagy meggyet. Én mondjuk inkább zabpehelyből csinálom, de a korpából is jó!
Huh!! Ez nagyon jól hangzik!!
Én vettem egyszer zsírszegény túrót, de olyan szőrnyű volt, hogy nem bírtam meg enni. Ha édesítőszerezem, akkor valamivel jobb?:)
De, ez nagyon jó édességnek tűnik! A családnak, pedig átcsokiba forgathatom!:))
Tehát nem kell tejjel? Vizzel is jó íze van? A 100-as fórumon kértem egy két receptet, de nagyon komplikáltak lettek:(( Én egyszerűen szeretném, ha belejővök akkor már lehet cifrázni.
Szerinted, ezeket lehet mikróban is csinálni. Valahol azt olvastam, a mikró elpusztítja a zabkorpában, pehelyben lévő jó dolgokat, míg a főzés nem.
Szia!
Eltudná valaki küldeni nekem dr.pados diétáját.
Elöre is köszi.
Email:bozsik_m@freestart.hu
Csak most olvastam vissza, bocsi.
Egy adag az kb 1/2 dl zabkorpa, és háromszoros víz. Én mondjuk inkább zabpehelyből csinálom, mint zabkorpából :)