Update heti étrendek (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Update heti étrendek
Itt vagyok!!
Ma megcsináltam a csokis kekszet, a receptekből, amit neked is küldtem. Csak egy adagot sütöttem, a többit már nem is sütöttem ki. Irtó sz...:( Keserű , szőrnyű mellég íze volt:( El is szurtam, mert több zabpelyhet tettem bele. Az édesítő pedig s Süssina por volt. Mintha a múltkor már éreztem volna, hogyha meleg kajára szórom megkeseredik:(
Azt hiszem a Wasa kenéyrből is többféle van. Én olyat vettem ami a kétszersülthöz hasonlít és elég fini. Megkenem egy kis light ramaval és sajtot teszek rá. Be a mikróba egy kicsit vagy a sütőbe és ráolvad a sajt. Ha nem sietek akkor teszem a sütőbe mert ott egy kicsit meg is pirul rajt és az nagyon jó.:)))
Csak ez azt hiszem nem nagyon Updates.:(( De azért talán jobb mintha rendes kenyeret ennék. Pedig azt nagyon szerettem régen. Nálam úgyis az volt a baj, hogy szeretem a kelt tésztákat, kenyereket, fornettis cuccokat.Most még nem annyira hiányzik.
Hát megvolt a beteglátogatás. Hazafelé megálltunk a fagyisnál és képzeld volt kétféle lightos fagyijuk. Egyből vettem is itthonra. Nagyon fini volt. Remélem nem csak rá volt írva hanem tényleg az is volt.
Én reggelire teljes kiörlésű kenyeret vagy Wasa kenyeret eszem mert ha nem eszem reggel egy kis szénhidrátot akkor nem bírom ki egész nap. A vacsival meg mindig gondban vagyok, úgyhogy ha már nem tudom mit egyek akkor jön a tejbezabi. A kiskutyus is szereti:)))
A tornát még mindig nem keztem el családi okok miatt. Nálunk újabban mindig valaki beteg és menni kell látogatóba de most egyszerre többen is, úgyhogy a holnap délutáni program is ez lesz. Két helyre is megyünk.
Ige szerintem is jó ütemben megy le a súlya!:)) A nadrágjain érzi már!:)) Persze mert nincs tele a hasa! De, ezt hiába mondanám neki!:))
Ment a emilke!!
Bocsi! Nem figyeltem, hogy titkosítva van. Most már látszik. Köszi a recepteket előre is. A fiad nagyon ügyes ez jó ütemnek tűnik. Csak így tovább.
Képzeld!
Nálunk most dörög az ég és zuhog az eső:(((
Pdig mintha jó időt ígértek volna. Még jó, hogy bszedtem a ruhákat.
A fiamnak jól megy 2-3 kiló lecsúszott most már két hét alatt. A hétvége az rizikós. Hétfőn mérlegelünk. Én havonta szoktam beírni a mérlegelőbe.
Zabkorpás túróst sütöttem. Muffin receptje szerint. nekem nagyon ízlett, a fiam szerint "íztelen". de ugyan ezt mondta a zabkásámra is, holott nekem az is édes volt.
Szia!Ha elküldöd megköszönöm.
Ma megsütöttem ezt a ropit . Egész jó lett ahhoz képest, hogy fogyis. Én Norbi lisztből csináltam. Egy kicsit nehezen tudtam összegyúrni de tettem egy kis tejet bele. Hát aztán meg a sodrás az nem semmi volt. Jó kis bicepsz erősítés. De azért megérte. Neked hogy sikerült? Mondjuk az biztos, hogy ebből sem lehet az egészet befalni egyszerre. Ma délben egy kicsit bűnöztünk. Disznótoros volt vagyis hurka, kolbász főtt krumplival.Muszály pusztítani a hűtőből mert nem lehet azt sem sokáig fagyasztani. Nem éppen update.
Fiad hogy halad a fogyókúrával. És te? Most nekem is lement megint egy kiló. Már hetessel kezdődik a súlyom. Ez is haladás. Még egy 8-10 kilót kellene leadni nyárig. Többet azért nem akarok, mert nem akarok megint ruhatárat cserélni. Meg azt mondják, hogy amikor kb 4 évvel ezelőtt lefogytam 62 kilóra úgy néztem ki mint aki beteg. Úgyhogy 69-70 kiló meg is felelne. Majd meglátjuk :))))
Köszi!!
teljeskiőrlésű liszttel elkészítem a hétvégén!! Most rozslisztem van otthon!!:))
Egyébként eszembe jutott, hogy van nekem is updates recetgyűjteményem. Miután a picifiam össze-visszafirkálgatott, és én megnéztem, hogy mire is irogat, akkor döbbentem, meg, hogy updates szakácsköny lapjait semmisíti meg szép lassan!!:((
Ha érdekel szívesen elküldöm emilkében. Annaluca-tól kaptam és nagyon jó. Csak eddig balga módon nem fordítottam rá elég figyelmet!:((
Akkor írom:
Ropi: 250g Update lisztkeverék süteményekhez, 160g sütőmargarin, 95g túró, 40g juhtóró, 10g só, 50g trappista sajt, 1 egész tojás.
Összegyúrjuk a hozzávalókat a sajt és a tojás kivételével. téglalap alkúra formáljuk, hajtogatjuk hogy három réteg legyen egymás felett. éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk hideg vízzel vékonyan megkenjük, majd újból hajtogatjuk. Ezután kinyújtjuk 3 mm vastagra. Pizzavágóval csíkokat vágunk. Tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben először 180 fokon 20 percig sütjük, majd 140fokon még tovább sütjük kb 20 percig. Közben lehet ellenőrizni. Ha már nem szalonnás a belseje akkor jó. Egy hétig is eláll. Szerintem teljes kiörlésűvel is csinálhatod de akkor nem lehet egész nap enni belőle.
Köszi a receptet. Hát a Norbi liszt nem olcsó. Én sem használom sűrün, inkább zabkorpát használok, csak nem mindent lehet azzal csinálni. A sütis könyvében meg szinte minden Update liszttel van. 1-1 sütit ha sütök belőle azt még ki lehet bírni, meg azt írja, hogy lehet higítani teljes kiörlésű liszttel 30%erejéig. Csak nálunk itt Pápán nagyon ritkán kapok. Most vettem egyszerre kettőt mert májusban lesz a lányom szülinapja és szeretnék sütni neki tortát Updateset. Csak még először egy "főpróbát" is akarok csinálni:))
Még nem döntöttem melyik lesz. Lányomnak a trüffelkrémes a szimpi. Majd meglátom.
Sütöttem már sütit zabkorpából is. Például a Mirinda is abból van, de a te receptednél nem tudom mennyi kellene bele. Ki kellene tapasztalni.
Kellemes sétát kívánok.
Zabpelyhes túrógombóc / 1adag
joghurt 100 g
félzsíros tehéntúró 50 g
zabpehely 25 g
zabkorpa 10 g
tojás 0,5 közepes darab
só
édesítőszer
A túrót finomra áttörjük. A zabpelyhet kevés joghurttal bekeverünk és hagyjuk, hogy felszívja és megpuhuljon. Utána összekeverjük a túróval, édesítővel, tojással és a zabkorpával majd a hagyományos módon kifőzzük, vagy kipároljuk. Tálalásnál tejföl helyett joghurttal locsoljuk.
Attól updates, hogy Norbi-liszttel készítem? Az nagyon drága:( Maradok a teljeskiőrlésűnél:))
A lányod még fiatal, más az anyagcseréje, könnyebben is fogy. Én sétálok. A héten gyalog járok haza, szép kis mozgás:))
A túrógombóc receptjét a tv2 nagyfogyás lapon olvastam Alexandra receptjei között. De, nekem úgy nagyon lágy lett:( Sok a tej amit ír bele. :((