Miért nem tudok belépni az Ügyfélkapu+-ra? (tudásbázis)
Nekem, sosem jött be a 4 lehetőséges ablak, csak a három belépés.
Globus küldte a linket, ott simán tudtam törölni. Pedig most is azt a jelszót adtam meg, amire azt mondta, hogy nem jó.
Béna ez az egész.
A lényeg, hogy most megoldódott.
Na, ebben az esetben beszélnek az IT szakemberek mellé
A bank Által külDött SMS számkód + VAN WEGY EGYÉNI AZONOSITÓM, AZT NEM TÖRIK FEL, HACSAK ÉN MEG NEM MONDOM, ODA NEM ADOM A TELEFONOMAGT A HACKERNEK.
jÓ PÉNZ VOLT ANNAK A CÉGnek aki összefésülte azeket a programokat, merthogy az egyik azonositó nem magyar gyártmány
Amire érzékeny az ügyfélkapu:
Az elmentett jelszavakra és felhasználónevekre. Borzalom, hogy mindenhol lehet jelszókezelőt használni, sőt van jelszószéfem is, de ott azzal azt írja, hogy rossz a felhasználónév és jelszó. Ha beírom manuálisan, akkor elfogadja.
Akkor nem szereti a visszafele gombot. Vagy nyilat. Ha azt használom, akkor simán 500-as hibára dob, ekkor ugye bezárom a böngészőt, újra megnyitom és kezdek mindent elölről.
Viszont, az ük+ létrehozásánál sikerült több eszközre is már telepítenem az authentikátort, és ha nem a QR kódot olvasom be, hanem azt választom, hogy nem tudom beolvasni a kódot, akkor az ott megjelenő hosszú kódot bármelyik authentikátorba be tudom másolni. Az aktuális kódok mindben ugyanazok lesznek, így a könyvelőm is tud benne mókolni.
Nekem a könyvelő amúgy azt mondta, hogy ők most terelik az ügyfeleket afelé, hogy meghatalmazzák őket az ügyintézésre. Ezeket a meghatalmazásokat a rendelkezési nyilvántartásban kell megtenni ( még nem jöttem rá a titokra, hogy hol) és akkor a könyvelő a saját ügyfélkapujával tudja az én ügyeimet intézni. Már amire meghatalmazom.
Nem kell belépni sehova, ill. az ugyfelkapu.gov.hu oldalon negyedik sorban van az ügyfélkapu + megszüntetése. Arra kell kattintani. Itt kéri a felhasználónevet, jelszót és törlőkódot. De, ha nem tudod a jelszót, akkor ez sem jó.
Azt viszont lehetséges, hogy minden eltűnik a tárhelyről, ha törlünk, nem tudom.
Ahol dolgozok ott úgy lépek be a netbankba, hogy a jelszó beírása után, érkezik a mobilbankomba egy üzenet és azt kell jóváhagynom.
Sok bankkártyás fizetés is így működik, azaz elindítom a fizetés, majd a netbankba kapott üzenet alapján, jóváhagyom.
Ezt is úgy kellett volna megcsinálni, hogy pl. én belépek itthon a gépemen akárki ügyfélkapujára, amiröl a DÁP alkalmazásba érkezne egy üzenet és ott jóváhagyná az illető a belépést.
Vagy ugyan így magunknak. Gépen belépünk, DÁP-ra menjen értesítés, ahol jóváhagyjuk, így nem kellene ügyeskedni, hogy 30 másodperc alatt sikerül e beírni vagy sem.
Na, de nem mindenki gondolkodik úgy, ahogy mi...
De lehetsz. Jelenleg még nem zárja ki a kettő egymást.
Majd 2026. január 1-től lesz az, hogy ha regisztráltál a DÁP-ra, akkor onnantól csak azt tudod használni mint azonosítási forma.
Az elmúlt napokban gond nélkül léptem be a +-ra. Igaz, én már december közepén átregisztráltam.
Az elmúlt órában is többször ki/be léptem gond nélkül.
Talán, mert az email elég lassú a belépési időkeretnek.
A bankonál már megszokott azonosítás akkor működne, ha a telefonszámot is kérnék az ügyfélkapu azonosításra.
A DAP-os azonosítás és regisztráció pedig csak akkor lehetséges online, ha a felhasználó rendelkezik eszemélyi olvasóval vagy megőrizte a Személyazonosító igazolvány kód kártya"-ját. Ha ez nincs, akkor mehet a Kormányhivatalba a DAP-ra regisztrálni.
Ezért gondolom azt, hogy aki teheti, a DAP-ra nem szükséges regisztrálni ahhoz, hogy az Ügyfélkapu+ használjuk.
Az egyelőre csak egy "gyűjtő". A személyes adatok gyűjtője.
Biztos!
Annyira bénán csinálták meg az egészet.
Már az is elég béna, hogy az emailesre később gondoltak.
Most már nem!
Használtam a törlőkódomat és így most már rendben a régi ügyfélkapu
Borian!
Csináld amit Globus írt!
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudok belépni a Facebook fiókomba?
- Miért nem tudok belépni a YouTube-ra?
- Házasságkötés utána, névváltozás miatt milyen okmányokat tudok ügyfélkapu segítségével cserélni?
- Hogyan tudok regisztrálni az ügyfélkapu+-ra, ha nincs okostelefonon?
- Hogyan tudok egy dolgozót, egy napra bejelenteni az ügyfélkapun keresztül?
- Hol lehet 2 személyt bejelenteni alkalmi munkára?Sajnos ügyfélkapura már nem tudok belépni:(