Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem tudok belépni az Ügyfélkapu+-ra? fórum

Miért nem tudok belépni az Ügyfélkapu+-ra? (tudásbázis)

174. gyöngy:) (válaszként erre: 161. - Amaunet)
jan. 12. 18:33
Nem biztos, hogy az e-mailes belépésre is olyan időkorlát lesz. Szerintem nem. Vagy olvastál már róla valamit?
173. Channa* (válaszként erre: 168. - Gyöngy:))
jan. 12. 18:32

Nekem, sosem jött be a 4 lehetőséges ablak, csak a három belépés.

Globus küldte a linket, ott simán tudtam törölni. Pedig most is azt a jelszót adtam meg, amire azt mondta, hogy nem jó.

Béna ez az egész.

A lényeg, hogy most megoldódott.

172. Regin_a (válaszként erre: 164. - Channa*)
jan. 12. 18:32

Na, ebben az esetben beszélnek az IT szakemberek mellé

A bank Által külDött SMS számkód + VAN WEGY EGYÉNI AZONOSITÓM, AZT NEM TÖRIK FEL, HACSAK ÉN MEG NEM MONDOM, ODA NEM ADOM A TELEFONOMAGT A HACKERNEK.

jÓ PÉNZ VOLT ANNAK A CÉGnek aki összefésülte azeket a programokat, merthogy az egyik azonositó nem magyar gyártmány

171. birebora (válaszként erre: 167. - Pulcsis)
jan. 12. 18:30
Ez jó kérdés.
170. gyöngy:) (válaszként erre: 113. - Birebora)
jan. 12. 18:29
Nem fog megszűnni az ügyfélkapu +, ezt már tisztázták.
jan. 12. 18:27

Amire érzékeny az ügyfélkapu:

Az elmentett jelszavakra és felhasználónevekre. Borzalom, hogy mindenhol lehet jelszókezelőt használni, sőt van jelszószéfem is, de ott azzal azt írja, hogy rossz a felhasználónév és jelszó. Ha beírom manuálisan, akkor elfogadja.

Akkor nem szereti a visszafele gombot. Vagy nyilat. Ha azt használom, akkor simán 500-as hibára dob, ekkor ugye bezárom a böngészőt, újra megnyitom és kezdek mindent elölről.

Viszont, az ük+ létrehozásánál sikerült több eszközre is már telepítenem az authentikátort, és ha nem a QR kódot olvasom be, hanem azt választom, hogy nem tudom beolvasni a kódot, akkor az ott megjelenő hosszú kódot bármelyik authentikátorba be tudom másolni. Az aktuális kódok mindben ugyanazok lesznek, így a könyvelőm is tud benne mókolni.

Nekem a könyvelő amúgy azt mondta, hogy ők most terelik az ügyfeleket afelé, hogy meghatalmazzák őket az ügyintézésre. Ezeket a meghatalmazásokat a rendelkezési nyilvántartásban kell megtenni ( még nem jöttem rá a titokra, hogy hol) és akkor a könyvelő a saját ügyfélkapujával tudja az én ügyeimet intézni. Már amire meghatalmazom.

168. gyöngy:) (válaszként erre: 59. - Channa*)
jan. 12. 18:26

Nem kell belépni sehova, ill. az ugyfelkapu.gov.hu oldalon negyedik sorban van az ügyfélkapu + megszüntetése. Arra kell kattintani. Itt kéri a felhasználónevet, jelszót és törlőkódot. De, ha nem tudod a jelszót, akkor ez sem jó.

Azt viszont lehetséges, hogy minden eltűnik a tárhelyről, ha törlünk, nem tudom.

167. Pulcsis
jan. 12. 18:20
Én azon gondolkodtam el, miért kell egy olyan alkalmazás ehhez a telefonra, ami folyamatosan fut...
166. Channa* (válaszként erre: 1. - Borian)
jan. 12. 18:19
Neked sikerült?
165. Channa*
jan. 12. 18:19
Egyébként, köszönöm mindenkinek a segítséget!
164. Channa* (válaszként erre: 161. - Amaunet)
jan. 12. 18:18

Ahol dolgozok ott úgy lépek be a netbankba, hogy a jelszó beírása után, érkezik a mobilbankomba egy üzenet és azt kell jóváhagynom.

Sok bankkártyás fizetés is így működik, azaz elindítom a fizetés, majd a netbankba kapott üzenet alapján, jóváhagyom.

Ezt is úgy kellett volna megcsinálni, hogy pl. én belépek itthon a gépemen akárki ügyfélkapujára, amiröl a DÁP alkalmazásba érkezne egy üzenet és ott jóváhagyná az illető a belépést.

Vagy ugyan így magunknak. Gépen belépünk, DÁP-ra menjen értesítés, ahol jóváhagyjuk, így nem kellene ügyeskedni, hogy 30 másodperc alatt sikerül e beírni vagy sem.

Na, de nem mindenki gondolkodik úgy, ahogy mi...

163. nemnézematévét (válaszként erre: 80. - Michelle.r)
jan. 12. 18:16

De lehetsz. Jelenleg még nem zárja ki a kettő egymást.

Majd 2026. január 1-től lesz az, hogy ha regisztráltál a DÁP-ra, akkor onnantól csak azt tudod használni mint azonosítási forma.

162. Amaunet (válaszként erre: 160. - Globus)
jan. 12. 18:09

Az elmúlt napokban gond nélkül léptem be a +-ra. Igaz, én már december közepén átregisztráltam.

Az elmúlt órában is többször ki/be léptem gond nélkül.

161. Amaunet (válaszként erre: 158. - Channa*)
jan. 12. 18:07

Talán, mert az email elég lassú a belépési időkeretnek.

A bankonál már megszokott azonosítás akkor működne, ha a telefonszámot is kérnék az ügyfélkapu azonosításra.

A DAP-os azonosítás és regisztráció pedig csak akkor lehetséges online, ha a felhasználó rendelkezik eszemélyi olvasóval vagy megőrizte a Személyazonosító igazolvány kód kártya"-ját. Ha ez nincs, akkor mehet a Kormányhivatalba a DAP-ra regisztrálni.

Ezért gondolom azt, hogy aki teheti, a DAP-ra nem szükséges regisztrálni ahhoz, hogy az Ügyfélkapu+ használjuk.

Az egyelőre csak egy "gyűjtő". A személyes adatok gyűjtője.

160. globus (válaszként erre: 157. - Böce)
jan. 12. 17:46

Mindenki így járt

[link]

Cikk közepe felé taglalják a jelenséget.

159. Böce (válaszként erre: 158. - Channa*)
jan. 12. 17:43
Tuti. Szt sem értem, az sms-kód miért nem jó? A bankoknál működik.
158. Channa* (válaszként erre: 157. - Böce)
jan. 12. 17:41

Biztos!

Annyira bénán csinálták meg az egészet.

Már az is elég béna, hogy az emailesre később gondoltak.

157. Böce (válaszként erre: 154. - Channa*)
jan. 12. 17:39
Mondjuk egyik kolléganő is pont így járt. Valami rendszerhiba lehet.
156. Channa* (válaszként erre: 152. - Pulcsis)
jan. 12. 17:38
Köszi!
155. Böce (válaszként erre: 149. - Böce)
A QR kódot vagy annak a 16 jegyű kódját is ajánlatos elmenteni, ha bármi történik a telefonnal, és új lesz, az autentikátorba csak beolvasod és már adja is a kódokat.
154. Channa* (válaszként erre: 149. - Böce)
Az biztos, hogy végig mentem, mert a törlőkódom jó volt.
153. Channa* (válaszként erre: 148. - Böce)
Előbb megcsinálom amiket kell:DDDD
152. Pulcsis (válaszként erre: 150. - Channa*)
jan. 12. 17:37
Na, szuper!
151. Channa* (válaszként erre: 147. - Amaunet)

Most már nem!

Használtam a törlőkódomat és így most már rendben a régi ügyfélkapu

150. Channa* (válaszként erre: 146. - Pulcsis)
Nem, most elfogadta a jelszavamat!
149. Böce (válaszként erre: 143. - Channa*)
jan. 12. 17:35
Azért nem lett kész a +. A nagy zöld pipa után legörgetni és tovább.
148. Böce (válaszként erre: 141. - Channa*)
jan. 12. 17:32
Akkir kezd előlről a plusz igénylést.
147. Amaunet (válaszként erre: 143. - Channa*)
jan. 12. 17:31
Akkor nem vagy regisztrálva a +-on.
146. Pulcsis (válaszként erre: 139. - Channa*)
jan. 12. 17:30
Komolyan? Jelszó nélkül?
145. Channa*
jan. 12. 17:30

Borian!

Csináld amit Globus írt!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook