Miért nem tudok belépni az Ügyfélkapu+-ra? (tudásbázis)
Ugyan azt írja ki?
Nem kell próbálni új jelszóval.
Tehát,
1.) bemásoltam a linket a böngészőbe, amit Globus küldött
2.) a 4. lehetőséget választottam, az Ügyfélkapu + megszüntetése
3.) beírod a felhasználónevedet, ami az ügyfélkapun volt
4.) beírod a jelszavadat, amit az ügyfélkapun volt
5.) beírod a törlőkódot
6.) Ügyfélkapu + megszüntetés kattintás
Nekem így sikerült. Én nem írtam be a felhasználónevemet és jelszavamat, mert gépemen el volt mentve, így csak kiválasztottam. Semmi gond nem volt, simán ment. Ezután be tudtam jelentkezni a sima ügyfélkapuba.
Itt egy újabb cikk "szájbarágó" hívószóval, ami szerintem csak újabb zavart kelt az olvasóban. Úgy beszél a telefonos DÁP applikációról, mintha az bármiféle összefüggésben lenne az Ügyfélkapu+ regisztrációval.
Beszél három használható autentikátorról, majd úgy fogalmaz, hogy a "Két online autentikátor programmal is lehetséges a művelet, ám a fejlesztők inkább a TOTP.APP-ot javasolják." Eddig erről nem is hallottam (TOTP.APP).
Ilyen az, mikor egy hozzá nem értő újságíró ír valamit a megjelenésért és tele rakja korábbi cikkekre hivatkozással.
Nem sikerült a törlés sem, pedig próbáltam az új és régi jelszóval, a törlőkódnak jónak kell lenni, lementettem gépre. Pff.
De igazatok van, adóbevallásig ráérek vele, csak most az allergiavizsgálat eredményét szerettem volna megnézni, de majd ha visszamegyünk a dokihoz, megmondja.
Viszont. Minket már és még nem érint, de a felvételizőknek február 15-ig kell jelentkezniük és még utána is folyamatosan "gondozni" kell a jelentkezést, ahogy gyűlnek az iratok, ezért nekik és akinek vállalkozása van, sürgős lehet...
Lesz egy ablak , ami fölött az áll Azonosító. Oda kell beírni a kódot. 6 jegyű szám.
De ez csak akkor, ha már átvergődted magad a felhasználó név, jelszó megadásán.
A kapott QR kóddal több készülékre lehet az autentikátort ügyfélkapuhoz rendelni és ugyanazt a kódot dobják egyidőben.
Így megint pont semmi értelme n8ncs, ugyanúgy meghatalmazás nélkül az ügyfél saját ügyfélkapuján dolgoznak könyvelők, pályázatírók 🤷♀️
Egy könyvelőknek szóló anyagot hallgattam végig, ott mondták a "trükköt", el sem hittem, de kipróbáltuk és tényleg így működik.
Rohanjon, aki akar. Nekem egyelőre nincs szükségem rá, leghamarabb talán adóbevalláskor, most orvoshoz sem tervezek menni. Állítom, hogy a sok rohanós többségének nem lesz szüksége január 16 után, de lehet még februárban sem az ügyfélkapura.
Sokan azt hiszik, hogy ez kötelező vagy megszűnnek létezni, ha nekik 16-ig nem lesz ügyfélkapu +.
Ezt cáfolták decemberben.
De józan paraszti ésszel belegondolva..."csak DÁP" választások előtt? Az öngól lenne.
A patikában nekem le szokták olvasni;)
Tehát, ahol van leolvasó, ott használják. Nagyon kevés helyen van leolvasó.
Nem, nem olvastam róla, csak a kérdésre válaszoltam ezzel a lehetőséggel.
+ az ismerősöm által szerzett tapasztalat. Van regisztrált email címe, amivel az ügyfélkapun is regisztrált, de a saját telefonján nem tudta megnyitni a postafiókját.
Soha nem is olvasott emaileket.
Vannak emberek, akik csak a fb-ra használják a telefonjukat.
Akkor vegyes lesz végleg, eeez igen :)
Mi a francnak kellett az e-személyi?
Megvárom!
Most tuti, hogy nem regisztrálok újra;)
Főleg ismerősök miatt fontos, hogy a szükséges nyilatkozatokat el tudjam küldeni.
Közben már láttam, most olvasok vissza.
De mi a francért kínlódsz megint vele, miért nem várod meg az e-mailest? Főleg, ha van DÁP-od és nem maradsz le semmiről.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudok belépni a Facebook fiókomba?
- Miért nem tudok belépni a YouTube-ra?
- Házasságkötés utána, névváltozás miatt milyen okmányokat tudok ügyfélkapu segítségével cserélni?
- Hogyan tudok regisztrálni az ügyfélkapu+-ra, ha nincs okostelefonon?
- Hogyan tudok egy dolgozót, egy napra bejelenteni az ügyfélkapun keresztül?
- Hol lehet 2 személyt bejelenteni alkalmi munkára?Sajnos ügyfélkapura már nem tudok belépni:(