Miért nem tudok belépni az Ügyfélkapu+-ra? (tudásbázis)
Ahogyan eljártam az ismerős esetében.
Letöltöttem az MS Authenticatort a telefonjára.
Megpróbáltam belépni a két hónapja regisztrált ügyfélkapujára.
Nem engedett.
Kértem "Elfelejtett jelszó"-t.
Mivel azt az emailt soha nem olvasta amivel regisztrált az ügyfélkapura, azt is meg kellett keresnem.
Emailben kapott egy linket, ahol megváltoztathatja a jelszavát. Ezt kénytelen voltam beírni a weben a címsorba, mire jött az ablak a jelszó módosításhoz.
A módosított jelszóval be tudtam lépni az Ügyfélkapura.
Majd innen kilépve, újra a kezdőlapon az Úgyfélkapu+ regisztrációt választottam.
Itt ad egy QR kódot, amit az authenticator QR kód beolvasójával (telefonon) beolvastam.
Ezt követően jött a nagy zöld pipás képernyő a sikeres átregisztrálásról.
Ennek a képernyőnek az alján szerepel az un. Törlőkód, amelyet el kell menteni, felírni, képmetszővel kivágni, hogy megmaradjon. Van egy jelölő gomb is, hogy "Igen, gondoskodtál a törlőkód mentéséről".
Ezt követően van még egy jóváhagyó, elfogadó gomb. OK.
És kész az átregisztrálás.
Belépés Ügyfélkapu+
Felhasználónév + jelszó -> Belépés gomb
Kéri az azonosítót
Authenticatorba belépés.
Rákattanni az ügyfélkapu által létrehozott fiókra és ott olvasható a hatjegyű kód, amit az azonosító sorba kell begépelni. Ez 30 másodpercenként frissül. Jó, ha megvársz egy újat, és azt próbálod meg begépelni időn belül.
-> Bejelentkezés gomb
ÚGYFÉLKAPU+ MEGSZÜNTETÉSE-t kell választani.
Ezt hol kell választani?
Nekem kész a plusz. Elég az. A hídon akkor megyek át ha odaérek:)
Engem is letiltott mert többször rossz helyre írtam a 6 jegyűt. Akkor azt mondtam bemegyek és megcsináltatom a DÁP-ot is. De nekifutottunk még egyszer törléssel új jelszóval és azóta oké. Nem idegesítem magam ha nem muszáj:)
Valószínűleg nem jött létre az ügyfélkapu+-od. Nem görgettél a befejezés gombig, és arra katt.Előtte törlőkód mentés és bejelölni, hogy a törlőkódot mentetted.
Próbálj belépni újra a sima ügyfélkapuddal és kezd újra az ügyfélkapu+ igénylést.
Húh megfogtál, olvastam főcímet erről de nem érdekelt mert már megvolt a + és mondtam is, hogy akkor nekem nem kell most DÁP, nem megyek a kormányablakba miatta. És ilyen hülyeséget, hogy ennyit szenved vele az ember és 2026-ban megszüntetik.
Erre azt mondták, hogy de kell majd a DÁP mert csak az lesz.
Kapsz egy kódot, mikor átregisztrálsz. Un. törlőkódot.
Azt belépő/kezdő képernyőn felkínálja.
ÚGYFÉLKAPU+ MEGSZÜNTETÉSE-t kell választani.
És azt meg tudja valaki mondani, hogy hogyan kell törölni a kóddal a regisztrációt?
Ugye nem csak belépve? Vagy igen? Mert akkor még a törlés is lehetetlen ebben az esetben...
Több embertől hallottam panaszt, volt a TV-ben is róla szó, maga a riporter sem tudta használni.
Pénteken a gyógyszertári terminálok is lefagytak többhelyen.
Én beléptem a régi ügyfélkapuval, de az EESZT nem működött. Mintha törölték volna az összes adatot.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudok belépni a Facebook fiókomba?
- Miért nem tudok belépni a YouTube-ra?
- Házasságkötés utána, névváltozás miatt milyen okmányokat tudok ügyfélkapu segítségével cserélni?
- Hogyan tudok regisztrálni az ügyfélkapu+-ra, ha nincs okostelefonon?
- Hogyan tudok egy dolgozót, egy napra bejelenteni az ügyfélkapun keresztül?
- Hol lehet 2 személyt bejelenteni alkalmi munkára?Sajnos ügyfélkapura már nem tudok belépni:(