Miért nem tudok belépni az Ügyfélkapu+-ra? (tudásbázis)
Lepróbáltuk a DÁP-ost, amit írtál, és működik!
El kezdtem a belépést, QR kódot lefotóztam, elküldtem, mobilról beolvasta és a gépemen beléptem.;)
Nem kérdés mi van mögötte. Tudás biztos nem.
A férjemék sokat takarítottak a 4ig után, ami mostanában mindent elnyer, de nem bírja megcsinálni.
Pontosabban az állami tulajdonú IdomSoft Zrt. és annak az anyukája a DMÜ.
Melyik programozó, fejlesztő, szervező, IT biztonsági szakértő megy dolgozni egy állami céghez, ha civil cégeknél a háromszorosát keresik. És az ilyen projektekre nem a kezdőket keresik.
Ez a fejlesztés, áttállás nem csak az EU-s azonosítási normáknak felel meg, hanem (ez csak az én feltételezésem), a Digitális Megújulás Operatív Program (DIMOP) Plusz lenyúlásának is.
"A DMÜ (Digitális Magyaroszágért Ügynökség) szempontjából
a Digitális Megújulás Operatív Program (DIMOP) Plusz által meghatá-
rozott célok és projektek kiemelten
fontosak, hiszen az abban megjelölt
források több esetben is a digitális
állampolgársághoz kapcsolódó területekhez allokált."
Néhány éve olvastam egy bankos cikket, ahol arról írt az újságíró, hogy sok bank összeolvad. Benne volt az "én" bankom is. El is küldtem a főnökömnek, illetve írtam az újságírónak, hogy honnan szedte az információját, mert sem én nem tudok erről, sem a bank vezetősége.
Másnap rákattintottam a linkre, amit tovább küldtem a főnökeimnek, kivették ezt részt belőle!
Nem, nem úgy korrekciózták, ahogy kellett volna, hanem egyszerűen törölték és kész.
Hogy azért történt e, mert én írtam nekik, vagy azért, mert a vezetőség szólt neki, nem tudom...
Nem először hergel a sajtó, folyamatosan teszi. Semmi retorzió nincs a hülyeséget írók ellen, sosem.
Esetleg néhány celeb tesz feljelentést.
Sok álhír, kacsa bizonyult később valósnak.
De így legyen és működjön.
Index, ma reggeli cikk utolsó mondata:
"Tényleg megszűnik 2025 végén az Ügyfélkapu+?
Nem, ez „fake news, kacsa” – ahogy fogalmazott lapunknak Both András, a Digitális Magyarország Ügynökség vezérigazgatója."
Én pl banki dolgokra tartok külön telefont. Nincs benne SIM, netet nem kap csak ha nyomkodni akarom ráengedem az itthoni WiFi-re vagy ha vinnem kell akkor a másik telom hotspotként ad netet neki. Ahogy végzek a dolgommal már lövöm is le róla a netet.
Én ennyit tudok tenni, ehhez van meg a technikai, képességbeli lehetőségem.
DÀP-on még nem gondolkodtam, de az tuti, hogy a "pénzes" telefonomra nem fogom rátenni. Lehet 3 telefonnal fogok szaladgálni ha ügyet intézek 😂
Én anno ügyvédségből és több IT céggel való együttdolgozás során láttam cifra dolgokat. Innen a paranoia. Pl mikor feltették a kérdést, hogy akarjuk-e felokosítani a házat, meg rommá kamerázni, azonnal rávágtam hogy biztos nem. Annyira gyenge a védelem még az okoseszközökön, amik alatt pl az autókat is érteni kell, hogy nem bízok bennük, még átlag feletti rálátással sem.
Az állami IT-ban meg végképp nem, egyetlen egyszer szívtam be egy vírust, a BM oldaláról jött. Munkához kellett, kuka volt az egész "ügyvédi iroda" kész szerencse hogy szorgalmas, fizikai lemezes biztonsági mentő vagyok.
Na, pont ezért nem lesz DÁP-om.
A telefont könnyű elveszíteni, egy szgépet már nehezebb
QR kód kimentve így egyszerre több eszközre beolvasható és egymástól függetlenül működik.
De a mögötte lévő technikai megoldást nem tudom hogy működik.
Aki hozzáfér a géphez, az meg örömében fog sikítani.:)
Ezért van szükség az azonosítás során a kiküldött kódokra.
Nem hiszem, hogy ebben a nagy digitális Magyarországon sok háztartás használ tűzfalat, előfizet egy víruskeresőre, egy biztonsági szolgáltatásra.
Mindeközben letölt minden kakit a netről, telepít ellenőrizetlenül játékokat.
Értem csak na.
Én pár hete elhagytam a telefonom és nem kaptam frászt, mert végig gondoltam hogy a világon nincs rajta semmi amivel árthatna bárki akármilyen IT-zseni kezébe is kerül.
Mondjuk megtalálni se lehetett volna, mert a fiókot sem aktiváltam rá.
Én mentem. Hát sikítozzanak, bár az enyémet nem fogják látni, így ettől nem fognak;)
Egyébként, mennyivel jobb ez, mint az, hogy van jelszószéf?
Szintén jelszóval védett saját laptop. Nem céges, más nem használja, stb.
Gépre mented a felhasználó név + jelszó párost?
Ahány IT-st személyesen ismerek sikít ha ilyet lát.
5 perc alatt végeztem a hivatalban.
Nem foglalkozott a sikeres/sikertelen Üf+ regisztrációmmal, az nem számít :)
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudok belépni a Facebook fiókomba?
- Miért nem tudok belépni a YouTube-ra?
- Házasságkötés utána, névváltozás miatt milyen okmányokat tudok ügyfélkapu segítségével cserélni?
- Hogyan tudok regisztrálni az ügyfélkapu+-ra, ha nincs okostelefonon?
- Hogyan tudok egy dolgozót, egy napra bejelenteni az ügyfélkapun keresztül?
- Hol lehet 2 személyt bejelenteni alkalmi munkára?Sajnos ügyfélkapura már nem tudok belépni:(