Tervezett császározás! (beszélgetés)
Nekem is ez jutott eszembe, beszélni kell a babával :) Bár én hiába beszéltem a lányommal :)
Szerintem én is megvárnám, hogy induljon, ha lehet. Bár lelkileg rossz ez a karácsony-dolog, hogy nem lehetsz otthon, pedig másképp is dönthettél volna.
És hány napig kell kórházban lenned előreláthatólag?
Sziasztok!
Tegnap meg ma elolvastam a fórumra írtakat, és alaposan elgondolkodtatott a kérdés.
34. hetes vagyok, 3. babámat várom, szemműtétem miatt az előzőek is császárral születtek (tehát valóban indokolt volt, és sajnálom, hogy nem ismerhetem meg a normál szülés érzését). Mindkét esetben kb. 2 héttel az elvi időpont előtt (azaz nem a programozott császár időpontja) beindultak a fájások, és úgy vették ki a babákat.
Jelen esetben dec. 29. lenne az elvi időpontom, és kb. 22-re tervezné be a doki a császárt. Ez azt jelentené, hogy nem tudnám a családdal tölteni a karácsonyt (azaz a majd 2 éves kisfiammal, 13 éves nagylányommal, férjemmel, és az idén magára maradt édesanyámmal). Ezek mellett irtózom a kórházaktól is. De ezek mind csak az én önző érzelmeim, illetve a családomnak sem mindegy, hogy velük lennék-e. Ezért eddig nagyon szerettem volna, ha már betöltött 38. hetesen, de még egy kicsit korábbra terveznék be.
Az általatok írtak miatt most viszont nagyon elgondolkodtam, hogy tényleg jót tenne-e a babának, ha korábbra tervezzük. Persze van esély arra is, hogy eleve úgy gondolja, de azért ez se garancia.
Szerintetek?
Hogy lehet ekkora baromságot leírni?
Szerinted minden nő így jár,aki gyereket szül?!
Ehhez csak gratulálni lehet.
Elég szörnyü:O
Én kórházban dolgozom lassan 20 éve és még nem tudok kihez megyek a császár miatt ill. mennyi pénzt fognak kérni.
Ez orvosi indok.Nem kényességből,hisztiből.Nem mindegy.Vannak esetek,amikor a császár a megoldás.
De miért kell a prog császár?Mert azt értem,miért nem lenne jó a hüvelyi szülés,de miért nem lehet megvárni amíg megindul magától?
Igen, azért mondom, hogy nyilván van olyan helyzet, amikor indokolt a programozott császár. Ugyanúgy, mint önmagában a császárnál, ha valós egészségügyi oka van, akkor nem látok benne kivetnivalót. De passzióból gáz.
Nekem is esélyes, hogy császár lesz a második is, bár kisebb, mint a lányom volt, reménykedem, hogy bent nem is nő sokkal nagyobbra és bírni fogja a hegem. De az orvosom pl azt mondta, hogy egyrészt majd meglátjuk a heg állapotát, másrészt a szülés lefolyása eldönti, hogy kell-e megint vágni vagy sem. Az kizárt, hogy most, 25 hetesen eldöntsük, hogy ez bizony császár lesz ekkor meg akkor. Majd a kialakult helyzethez alkalmazkodunk.
Na igen,a császárra mindig tudnak orvosi indokot,és jobban védve vannak a törvény előtt ha perről van szó.Ha műtéti komplikáció adódik,netán halál(mert van ilyen is sajnos)akkor is tiszta az orvos,mert a páciens aláírta,hogy vállal mindenféle kockázatot(amit legtöbb el sem olvas).Én nagyon haragszom a felesleges császárért,főleg,hogy nálam a 2-at meg lehetett volna úszni,ha nem avatkoznak közbe feleslegesen.
Prog császárba meg sosem egyeztem volna bele,csakis ha nagyon komoly valós orvosi indok van.A szülés,születés egy folyamat.Aminek idő kell,a gyerek érettsége dönti el,hogy mikor indul meg(jó esetben,mert persze van,hogy nem indul meg magától).Ebbe nem jó durván beleavatkozni,hogy pikk-pakk kikapják azt a szerencsétlen babát csak úgy.
Pláne ha indokolatlan,mint mondjuk farfekvésnél.Semmi nem indokolja a prog császárt,de még a császárt sem biztos.Nagyon szeretik az orvosok a szikét használni sok helyen.nem ártana szigorítani a törvényeken.
Egyébként aki nem akarja,úgy sem érti meg mi mért fontos.Akinek meg fontos a gyereke tájékozódik időben.
Van, hogy muszáj így csinálni és nem mondtam, hogy nem lesz egészséges a gyerek, de javaslom, nézz vagy kérdezz utána, hogy mi a szerepe a fájásoknak, a vajúdásnak.
Ha megoldható, szerintem nem kellene csak úgy, minden nélkül vágni és kikapni a babát.
ez azért elég érdekes, amit írsz, még ha van is alapja.
Nekem okkal lett programozott császárom (farfekvés miatt), 1 héttel korábban volt a műtét a kiírt időponttól számítva.
Nem hogy légzési nehézségei nem voltak a kisfiamnak, hanem makkegészségesen jött a világra.
akkor most az van, hogy megcsinálni nem félt, de megszülni természetes úton igen???
én nem értek veled egyet egyáltalán, ugyanis ez nem törvényes, és egyáltalán nem egészséges.
További ajánlott fórumok:
- 2011 tavaszra tervezett babaprojekt
- 2014 nyárra-őszre tervezett babák
- Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején?
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- Tud valaki ajánlani olyan orvost (lehetőleg a Dél Pestiben), aki császároz különösebb indok nélkül is?
- 2010-re tervezett babák