Tervezett császározás! (beszélgetés)
Aki ész nélkül vágatja magát fölöslegesen, annak a gyereke mennyire fontos szerinted? A gyereknek a természetes születés a legjobb, de ha már nem lehet, legalább egy minimális vajúdással fel kellene őt készíteni élete legnagyobb traumájára, nem beszélve arról, hogy a tüdejének át kell állnia - nem viccből van ám a vajúdás, csak hogy ne legyen már olyan könnyű.
Kérdezem: Akinek a saját szempontjai (hogy ne vajúdjon - amit naponta több millióan kibírnak!!!)fontosabbak, mint hogy a gyereke a születés pillanatában normálisan lélegezni tudjon, annak szerinted később majd egy hirtelen csavarral mégsem önmaga lesz a legfontosabb?
Jajj,ez tényleg érthetetlen.
Annyira borzasztó,hogy az orvosokban sem lehet bízni,kételkedni kell még a szakmai hozzáállásában is.Pláne,hogy annyira eltér a véleményük egy-egy dologról.Ha megkérdezel 3 orvost 3 másik kórházban,lehet mind mást mond egyazon dologra:(A szülészet sajnos már iparrá fejlődött,lassan külön üzletág.Nem az anya és a gyerek már a fontos sajnos...
Én is azzal böktem magam.Vagyis először fraxiparinnal,aztán a másik 2 terhesség alatt és után clexane-al.De szó sem volt emiatt császárról,normál szülésre készültem mindig.
Gondolom 5000egységeset kaptál.Miért kellett neked?
Nekem az embólia után 10000-es kellett,aztán meg 5-re visszavették.
Kórházi protokoll:(
De el lehet utasítani,pláne ilyen esetekben,ha ennyire nem indokolt mint nálatok volt.
Csak ugye nem vagyunk mindig kellően tájékozottak,vagy eléggé határozottak,hogy tudjuk mi a jó,és mi nem az.
Persze ezzel nem azt mondom,hogy sosincs szükség az oxitocin adására,mert vannak esetek amikor segít,de sok esetben felesleges,és sok szervezet nem bírja.Főleg a babáké.
Igen,elvileg amikor szülsz,aznap ki kell hagyni.
De ha természetesen megindul a szülés,pláne ha nem gyorsan zajlik,akkor nem adja be az ember magának.
Erre a sok "mi lenne ha-ra" írtam pont,hogy ilyen alapon nem szabad babát vállalni,mert a terhesség önmagában is rejt veszélyeket.Sőt a szülés is,a császár meg még többet.Nem tudom minek ijesztegetik feleslegesen a kismamákat,csakhogy az orvos szempontjából kényelmesebb műtétet válasszák.
A véralvadásgátlót abba kellet hagyni a kiírt nap elött ami állítólag szintén vérzést okozhat. Én nagyon küzdöttem érte, hogy szülhessek, mert egyébként minden tökéletes volt, de a dokik nem engedték, pedig babu még nagyon nem akart megszületni.
Nyilván nem a véralvadásgátlótól válna le, de a doki azt mondta ha bármitől vérzés lépne föl, ami ugye előfordulhat akkor mire beérünk elvérezhetek és meghal a baba és ezt nem kockáztathattam meg.
Sziasztok!
Én sem értek egyet a tervezett császár azon részével, amikor csak kényelemből választja valaki...De erről senkivel nem állok le vitatkozni, mert ahogy eddig már tapasztaltam, úgysem lehet meggyőzni őket arról, hogy miért jó/jobb a természetes szülés. (ha már megadatik a választás lehetősége)
Viszont ahogy itt olvasgattam a hozzászólásaitokat, most kezdtem el gondolkozni azon, hogy nekem annak idején miért adtak oxitocint?
Ugyanis én augusztus 8-ra voltam kiírva, 6-án mentem vizsgálatra ahol már 7-8 centire nyitva voltam és a dokim egyből burkot repesztett majd kicsit később megkaptam az oxitocint is. Igaz, a burokrepesztéstől számítva 4 óra alatt lett meg a kisfiam...ami amúgy jó, de engem mégis kicsit rosszul érintett, mert én nagyon szerettem volna, ha megy minden a maga útján...és akkor indul útnak a kisfiam, amikor szeretett volna...de hát őt is megsürgették. Valószínűleg órákon belül megindult volna magától is. Szeretem nagyon a dokim, tényleg ő az első olyan nőgyógyászom aki szimpi minden szempontból...de így utólag ezt végiggondolva, értelmetlen sürgetés volt a részéről.
Most 25 hetes kismama vagyok és most úgy tervezem, hogy kádban fogok szülni, remélem összejön és a dokim is türelmesebb lesz. Mindenesetre most már én is kicsit magabiztosabb leszek mint akkor és meg fogom mondani neki, hogyha nem muszáj, akkor várjunk majd azzal az infúzióval...
különben én ezért javaslom inkább az szülésznőt, mint sem orvost felkérni.
Nekem rengeteg ismerősöm csak szülésznőt kért fel, aztán az orvos aki ott volt az csupán az éppen ügyeletben lévő orvos volt.
Sokan ezt úgy fogják fel,hogy hagyta az orvos szenvedni feleslegesen.De csak mert tájékozatlan tudatlan a kismama,és pénzért bármit lehet.A doki meg inkább zsebre vágja,és hagyja a boldog tudatlanságban,hogy ne kell szenvednie.Így mindenki elégedett.Ez szomorú pedig:(((
Én az első szülésemmel hajnali 4 előtt ébredtem fájásokra,és éjfélkor lett meg.Ennyi volt a vajúdási idő,az én szervezetemnek és a babának erre volt szükségünk,ez volt a tempó.Nagyon változó lehet az időtartam,és az a baj,hogy szinte minden eseteben van felesleges beavatkozás,aminek gyakran császár a vége.Én az első babánál még oxitocint sem kaptam,mert nem bírtuk.Ahogy bekötötték,leesett a szívhang.Leállították,rendben volt minden.Jobb ha maga ütemében zajlik le a szülés.Meg is lett simán,mindenféle komplikáció nélkül.Most már nagyon ritka,hogy hagynak ennyit vajúdni,felgyorsítják.Melyik doki kísér figyelemmel egy 16-20 órás szülést?Sajnos nagyon ritka amelyik igen.De vannak,akiknek ennyi időre van szükségük,nem bújik elő az a baba pár órácska alatt.Pedig 100%,hogy sokkal kevesebb lenne a komplikáció,ezáltal a császár is ha csak akkor avatkoznának közbe,amikor ténylegesen szükséges.
értelek ám.
csak nem értek egyet az elgondolásoddal, de ezek után amit leírtál már igen.
oda sem mennék szülni amiről beszélsz az tutti.
Ugyanis a farfekvés komoly probléma!
Melyik kórházról beszélsz, amúgy?
Micsoda????
Ezt azért kétlem!!!
Ugyanis ha a mai életvitelt figyeljük, és olvastál róla, ha egy baba faros tehát nem fordul meg, egyből megcsászározzák, bizony!!!
Ilyet ne írjál, hogy nem indok a faros fekvés a császározásra mert ez balgaság.
További ajánlott fórumok:
- 2011 tavaszra tervezett babaprojekt
- 2014 nyárra-őszre tervezett babák
- Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején?
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- Tud valaki ajánlani olyan orvost (lehetőleg a Dél Pestiben), aki császároz különösebb indok nélkül is?
- 2010-re tervezett babák