Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk? fórum

A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
153. judy47 (válaszként erre: 150. - Kamillka)
2019. jan. 21. 19:35
hol vetted ha nem vagyok indiszkrét? A kutyámnak is ez a baja!!Holnap megyünk MRI-re
152. judy47
2019. jan. 21. 19:32

Nálam pedig az történt,hogy ugyan nem yorki,hanem bolonese vettem kislányt,8 hetesnek mondták!

Mikor kiderült kb 4-5 hetes!!!!!!!!!! majdnem elájultam.Anyukája mellett lett volna a helye de a szaporító,aki tenyésztőnek adta ki magát csúnyán átvert.

1,a kutya nem egézséges,holnap megyünk MRI re mitől vannak fájdalmai ,a szeme nem jó , stb

100.000 Ft-t vettem és + mostanában az orvosi költségek.

Amennyiben ha beteg kutyát adott el,elmegyek a szükséges szervekhez.Ne vegyél kutyát,fogadj örökbe szerintem.Én marha sajnos bele estem ebbe a körbe,de ha jobban lesz ivartalanítom természetesen

151. sune
2011. febr. 15. 07:39

fogadj örökbe :D

az nem kerül pénzbe és megmentesz egy életet is és a kislányod tuti boldog lesz. rengeteg non profit szervezet foglalkozik vele csinálnak örökbefogadó napokat is ahova kiviszik a kutyákat.ha szerencséd van találhatsz ugyanolyant is. 1. és legfontosabb kérlek ne a kicsiket vigyétek csak el!!! a nagyok is tudnak ujat és nagyon hálásak tudnak lenni.+ a kicsiknél nem mindig tudod milyen lesz ha felnő.

150. Kamillka (válaszként erre: 149. - Angica0901)
2011. febr. 12. 20:18

A kutyák esetében sem elég annyi, hogy kiválasztok egy fajtatiszta (vagy legalábbis tutira annak tűnő) párt mellé. Én sem mondtam azt, hogy képtelenség megtanulni a "kutyázást", de ha valaki ezzel akar foglalkozni, az szánjon pénzt egy olyan kutyára, amivel megteheti, ismerje meg a fajtát és ami mindennél fontosabb, találjon egy olyan dokit, aki hozzáértő és nem csak a pénzre megy! Ismerje meg a kutya felmenőit, hogy örökítenek és ha még azután is elégedett a saját kutyájával, akkor utána keresse meg a megfelelő kant mellé. És ha jótékonykodni akar, akár ingyen is adhatja a kutyáit.


És az tévhit, hogy egy szukának fialnia kell akár egyszer is, az ivarszervek, ill az emlő daganatos megbetegedésétől pedig nem véd meg egy szukát sem a fialás, ugyanúgy ahogy a kanokat sem védi a fedezés a hereráktól, csak az ivartalanítással lehet megelőzni legnagyobb eséllyel. Többek között ezért is vagyok ivartalanítás párti! Nem feltétlenül azzal teszek jót a kutyámnak, ha tutira lefialtatom, vagy ha fedezek a kanommal. Ők nem emberek, csak a létfenntartás ösztöne miatt teszik, nem azért mert szükségük van rá. Másképp működnek mint az emberek.


A családban is sikerült belefutnia valakinek egy tündéri szaporítóba. Mindösszesen 35e-ért adta oda kutyát oltatlanul, féregtelenítések nélkül eddig még mindig Bolognese-nek tűnik, de még ki tudja mi lesz belőle.... A kutya szerencséje, hogy hozzánk került, mert megfelelő orvosi ellátást kapott rögtön, úgy tűnik beteg a gerince, hogy mi lesz vele később, lesz-e ebből fakadó további baj, nem lehet tudni. MAjd ha felnő kiderül. Addig spec táplálék kiegészítőket kap és bízunk benne, hogy a Ca dús étrend segít abban, hogy a csontja minél jobban kifejlődjön. Persze a gondos és egyáltalán nem éhes, sőt cuki szaporítót azóta sem lehet elérni, de régebben ugyanazzal a számmal árult már macskákat is, am staffokat bichonokat stb... Vagy ez lenne a korrekt? Hogy olcsón odaad egy beteg, visszamaradott kutyát? 8 hetesen a kutyának 1 darab foga nem volt, mert szerencsétlen anyja is annyira jól lehetett tartva, hogy ennyire tápláló tejjel tudta táplálni. A kiskutya úgy tűnik egyenlőre, hogy rendbe fog jönni, járni is fog tudni, mert egy darabig az is kérdéses volt. Viszont nem volt rühes, bőrbetegsége sem volt stb és még a heréi is a helyére kerültek. És egy internetes hirdetés alapján nem lehet eldönteni, hogy kitől vesz az ember kutyát! Érdemes időt szánni a keresgélésre, nem is keveset. És ez a nem éhes nő még könnyekre is fakadt, mikor odaadta a kutyát, mert mennyire szereti, erről ennyit!


Szeretjük a kutyust, aranyos, de soha nem fog fedezni. Ki tudja, hogy mi mást örökíthetne? Egy éves kora után szépen ki lesz ivartalanítva, pontosan azért mert szeretjük a kutyákat! Már csak az a lényeg, hogy ő jól legyen... És ha semmi problémája nem lenne is ivartalanítva lenne, mert hobby célra vette az illető és azért, hogy legyen egy társa, egy kutyája, akit szeret és pont.

149. angica0901 (válaszként erre: 148. - Kamillka)
2011. febr. 12. 18:39

Na látod, ez egy segitő hsz volt. Nem feltétlenül a válaszaid tartalmával, hanem a stilussal volt a gond. Lehet úgy is irni, hogy nem alapból feltételezzük a másikról a rosszat (szaporittat, kereskedni akar, nem hordta a kutyust állatorvoshoz...stb.). Nekem meg sem fordultak a fejemben azok, amiket Te irtál a fórum inditójáról. Biztos én vagyok hülye naiv, hogy mindenkiről a jót feltételezem első körben.

A gyerek témát kifejtem, ha gondolod:

A kutyát megveszi az ember, és jó esetben előtte olvas a fajtáról, felkészül rá, hogy mit hogyan kell majd csinálni. Esetleg kapja a kutyust, és váratlanul éri az egész, de még mindig tanulhat. Itt pedig párhuzam a gyerekekkel. Amikor szülsz is tanulásra vagy kényszeritve az első babánál. Vagyis: ha nem úgy születünk, hogy mindent tudunk a kutyákról, akkor ne vegyünk kutyát. Igy pedig: ha nem úgy születünk, hogy mindent tudunk az állapotosságról és a gyermeknevelésről, akkor ne szüljünk? Amúgy itt is szokás dokihoz járni, de itt szokás jóindulattal viseltetni az emberek felé is.

148. Kamillka (válaszként erre: 147. - 3687b4709d)
2011. febr. 12. 17:17

Akkor lehet pont azok kerülték el afigyelmem...


Akkor keress egy másik orvost, viccen kívül, ha úgy érzed, hogy nem figyeltoda kellőképpen a kutyusra, mert feltehetően a másikra sem fog:((


És tényleg a jó szándék vezérelt,mikor azt mondtam, hogy fontos, hogy hozzáértő embertől vegyél kutyát, mert nekem is nagy segítség volt az elején,mikor bátran fordulhattam a tenyésztőhöz, ha valami gond akadt és ez így van a mai napig. Nekem ez pl sokat segített és ami jól esik, hogy érdekli a kutya a mai napig. Fontos neki hogy tartom, mit eszik, hogy néz ki, hogy fejlődött stb. Képeket rendszeresen kap, de időről időre személyesen is találkozunk. Szerintem ez fontos.

147. 3687b4709d (válaszként erre: 146. - Kamillka)
2011. febr. 12. 16:47
képzeld el hogy olvastam épp eleget.de nem az én hibámból történt ami történt.de jó nekem ha nem adtam egy normális választ se,más megért csak te nem!fura egy dolog !!!
146. Kamillka (válaszként erre: 143. - 3687b4709d)
2011. febr. 12. 16:40
Pont, hogy nem én kötekedtem:-) Egy épkézláb választ nem adtál eddig egy kérdésemre sem. Tudom, könnyebb kötekedésnek venni a dolgokat és kibújni a válaszadás elől, de lehet jobb is így! További szép napot!
145. Kamillka (válaszként erre: 141. - 3687b4709d)
2011. febr. 12. 16:36

Ha értelmezni tudnád amit írtam, akkor talán nem lehurrogásnak vennéd a hsz-eimet. Pont a saját tapasztalataimat osztottam meg, hogy miért tehetem össze a két kezem, hogy hosszas keresgélés után ráakadtam egy olyan tenyésztőre, akitől a saját kutyámat vettem!! Megjegyzem diák voltam, mikor eldöntöttem, hogy kell nekem egy kutyus összegyűjtöttem rá a pénzt, nem kaptam segítséget a kezdeti időkben szüleimtől, mert nem támogatták a kutyaprojectet egyáltalán, szóval tudom azt ismilyen, ha egy nagyobb összeget kell kivennie az embernek a zsebéből, de azt is, hogy nem kivitelezhetetlen...És sokkal jobb érzés, hogy van egy egészséges kutyám, aki nem mellesleg tényleg úgy néz ki, ahogy egy yorkinak ki kell. És igen, rengeteget olvastam a fajtáról, mert szerintem nem ciki tanulni...


Inkább te is vennéd a fáradtságot, hogy olvass a fajtáról és ne azért hibáztass már senkit, mert érdeklik a kutyák és fontos neki a kutyája és tájékozódik siránkozás helyett! Inkább ezt gondold meg, de ha nem,nekem úgy is jó!!

144. 3687b4709d (válaszként erre: 142. - Kamillka)
2011. febr. 12. 16:34

itt teis fogyóeszköz vagy.nem gondolod?!te sem élsz örökké.

és jó lenne ha kerülnéd a kötekedést és a túlzott okoskodást.

143. 3687b4709d (válaszként erre: 142. - Kamillka)
2011. febr. 12. 16:33
na akkor te nagy tudor jó volna már befejezni a kötekedést!!!!unalmas vagy már!:)))
142. Kamillka (válaszként erre: 139. - Angica0901)
2011. febr. 12. 16:23
Hogy jön ez ide? Lehet felétek nem szokás orvoshoz menni rendszeresen, ha terhes az ember, de felénk igen és nem egy sötét szobába bezárva kell magunkban szülni, majd kitalálni, hogy mit tegyek.(Y) Ugyanígy felelősségteljes állattartók is körbejárják a kérdést, ha már annyira szükségesnek érzik, hogy fialjon a kutyájuk és minimum egy hozzáértő orvoshoz hordja rendszeresen és nem 2x az 54-63napos vemhesség idején:-))) És nem a véletlenre bízzák, hogy vagy megfial vagy belepusztul... De biztosan akkor ez így OK végül is, csak egy kutya élete bánja, hogy balul sült el a kiskutyázás. Fogyóeszköz, igaz... Bármikor lehet másik:O
141. 3687b4709d (válaszként erre: 139. - Angica0901)
2011. febr. 12. 16:15
nos igen.itt egyes emberek azt hiszik hogy ők úgy bújtak ki hogy már mindent tudnak.láttam neki is van yorkija.és nem hogy tanácsot osztana ha már a másik "tudatlan"inkább csak lehurrogja.ezek szerint Ő egy géniusz,és ő mindent tud,de honnan is tudja?!megtapasztalta.vagy inkább írígy hogy neki venni kellett és meg kapok!!!!énis sok hibát követtem el a gyerek nevelésben,mert sok mindent megengedtem neki mert egyszem gyerek,énis hibáztam de legalább beismerem.a következővel ha lesz még akkor biztos másképp lesz.d az én gyerekem és így imádom.és megtanuljuk hogy hogy kell a yorkikat gondozni ápolni,mert nem vagyok egy zseni!!!
140. rere73 (válaszként erre: 139. - Angica0901)
2011. febr. 12. 14:10
:)
139. angica0901 (válaszként erre: 136. - Kamillka)
2011. febr. 12. 14:02
húúúúú, hát még egy gyerek mennyi problémát okozhat, és hozzájuk sem kapunk útmutatót. Mig az anya az első gyermekkel megtanul mindent, rengeteg hibát követhet el, a Te álláspontod szerint, akkor ne is szüljünk.
138. 3687b4709d (válaszként erre: 136. - Kamillka)
2011. febr. 11. 16:27
igen teis bizti úgy születtél hogy mindent tudtál a yorkikról!de nem akarok vitatkozni.és írni sem fogok már ide!!!!!!!!majd privibe pár embernek írok a fejleményekről.
137. 3687b4709d (válaszként erre: 135. - Angica0901)
2011. febr. 11. 16:25
vasárnap már meglesz a kutyus.és már csak azért mert kifogások vannak rögtön kettő lesz!na és lehet talgatni hogy miért kettő.de nem árulom el.majd leírom egyszer!hát igen senki nem születik úgy hogy mindent tudjon!mindenből lehet tanulni,bár énsem ilyen áron szerettem volna.anyukámnak a törpe pincsere nem fialt és ott tartottak hogy ki kellett vennie a méhét mert daganatos volt.és a doki azt mondta hogy elkerülhető lett volna ha egyszer fialt volna.utánna már emlő daganata lett és áttétes lett a kutyája.köszi hogy az én véleményemen vagy.
136. Kamillka (válaszként erre: 135. - Angica0901)
2011. febr. 11. 15:33

Itt van rá a példa, hogy milyen pofonegyszerű a dolog! Csak a kutyája bánja az egészet:(((


És rosszul tudod, nem kell egyszer sem fialnia egy szukának!


Amúgy senki nem mondta, hogy megtanulhatatlan, de azt értsd már meg, hogy attól függetlenül, hogy minden kiskutya cuki, később sok bajt okozhat egy pici kis lénynek egy kontár ember:O És hagy ne a vak szerencsén múljon már, hogy akár ingyen, akár pénzért valaki kiskutyához jut, de amíg egyesek agyáig ez nem jut ez el, nincs mit mondani. További jó fórumozást!

2011. febr. 11. 15:06
Neeee máááár! Itt is csak vita megy. A fórum inditója pedig csak segitséget kért. Én is szeretnék kiskutyát venni. Leginkább Máltai Selyemkutyust és Yorkit keresek, és én sem értek hozzájuk, de szerintem a suszter sem született kaptafával a kezében és a cipőmesterség összes tudásával a fejében. Bárki birtokában áll a tanulás képességének, ha akarja megtanulja mit igényel egy ilyen kutyus. Én is lány kutyust szeretnék, és bizony én is fogom hagyni egyszer, hogy szüljön. Úgy tudom, ez igy helyes. Ha pedig már ott tartunk majd, én is azt szeretném, ha fajtája belivel pározna, és én sem azért teszem majd, mert kereskedni akarok majd a kutyusokkal. Nem értem miért nem lehet egyszerűen csak segiteni!? Miért kell rosszat feltételezni a másikról, és bántani egymást!? Én kivánom, hogy találjatok egy kutyust, és boldog legyen a kislányod!
134. rere73 (válaszként erre: 133. - 3687b4709d)
2011. febr. 11. 14:08
Na ennek örülök,majd számolj be.Ha nem akarod leírni ide,akkor privátba :)
2011. febr. 11. 13:46
igen 170 ezer lenne!de ha minden igaz,akkor már legkésőbb vasárnap lesz yorki babánk.
132. rere73 (válaszként erre: 130. - 3687b4709d)
2011. febr. 11. 13:23
Még hogy nem éhes egy tenyésztő....170ezer egy yorkiért,komoly.Még jobban meg van a véleményem róluk.
131. Kamillka (válaszként erre: 128. - 3687b4709d)
2011. febr. 11. 13:01

Senki nem fikázott, csak a véleményemet mondtam el. Amúgy sem az volt a kérdésem, hogy kinek szántad a kiskutyákat, hanem ha ennyire nehéz helyzetben vagy, hogy merült fel egyáltalán, hogy fialjon a kutyád? Egy alom felnevelése simán megközelíti a százezret! Látod, nektek még úgy is majdnem annyiba került, hogy senki nem élte túl a vemhességet:S


A dokitok meg külön megérdemel egy hátba veregetést, ha rendszeresen hordtad uh-ra meg vizsgálatokra és így sem vette észre, hogy gond van és ezután még le is húzott 50e-rel:O


Hidd el, pont nem érdekel, hogy mennyiért fogsz kutyát venni, de kívánom, hogy ne verjenek át, a kiskutya miatt!

130. 3687b4709d (válaszként erre: 126. - Rere73)
2011. febr. 11. 11:54
Tenyésztőnél 170ezer lenne.de írjon már akkor olyan valaki akinek most lenne 170ezre!mert nekem nincs sajnos.csak lenézik az embert amiért nem tud kiadni az ember 100 ezret tk nélküli kiskutyára.de nemis érdekel hogy mit gondol itt egy-két ember!az én gyerekemnek akkor is lesz yorkija.
129. Jaina (válaszként erre: 125. - Kamillka)
2011. febr. 11. 11:53
Teljes egészében egyetértek veled!
128. 3687b4709d (válaszként erre: 127. - Kamillka)
2011. febr. 11. 11:50

nem tudom miért kell fikázni!!!!!

45 ezrem ment el hogy meg mentsék az anyaállat és a kistutyák életét!!de nem bántam meg hogy elszállt 45 ezrem,a doki pedig kedden látta!és havonta minimum egyszer mentünk ellenőrzésre.az alom pedig a családban maradt volna,3 kiskutyáról lett volna szó.de látom felesleges itt magyarázkodni!!

127. Kamillka (válaszként erre: 126. - Rere73)
2011. febr. 11. 10:28

Ha tisztában vagy a helyzettel, akkor valahogy cinikusnak tűnik az éhes tenyésztő kifejezésed.


Általában mindenkinek nehezebb, de a minőséget meg kellett fizetni mindig is. Ugyan nem szeretnék senki zsebében túrkálni, de akkor hogy gondolta, hogy kiskutyákat vállal, ha ennyire nehéz helyzetben van most? Azért elég sok járulékos költségekkel jár felnevelni egy almot. Meg ugye maga a kutyatartás sem zárul le a vásárlással, de hagyjuk! És ráadásul észre sem vett, hogy a kutyusban elpusztultak a kicsik, ezért ez az anyakutya életébe is belekerült:(( Sajnálom őket, de ha rendszeresen látta volna egy jó orvos, a kutyájuk ma is él, de valószínűleg a kicsik is! Azt mondom maradjon a suszter a kaptafánál, és igenis a szakértelmet, meg a hozzáértést meg fizesse meg aki teheti. Részemről lezártam ezt a témát!

126. rere73 (válaszként erre: 125. - Kamillka)
2011. febr. 11. 09:13

Semmi újat nem írtál,de köszönöm.Igen,tisztában vagyok a dolgokkal.

De az emberek gazdasági helyzetéről nem esett szó,mint ahogy a fórumindítónak sincs fölös minimum 100ezre egy yorkira jelenleg...

Nem kellene túlmisztifikálni a dolgokat,egyszerűen elszálltak az árak,nagyarcok a tenyésztők és szaporítók egyaránt....

125. Kamillka (válaszként erre: 124. - Rere73)
2011. febr. 10. 23:06

Egy tenyésztő aligha él meg csak a kutyáiból azok a szaporítók. Egy szűréssel rendelkező, törzskönyves, tenyészszemlés kan jóval több mint 100e-ért fedez. És ehhez még jön rengeteg költség, ezért nyilván nem tudja odaadni 20e-ért a kutyáit.


Szerintem meg pont a szaporító veszi a hülyére azt, aki bedől neki és gyakran odaadja az alig 6 hetes kutyát minden nélkül, aztán az ilyen meg amolyan betegségek miatt egy jó helyről vett kiskutya vételárának a többszörösét is otthagyja az orvosnál. AZért ne legyen már zsákbamacska egy kutya egészségügyi állapota:O Ha belegondolunk, egy db láb műtétje, ha patellás a yorki (mert elég gyakori sajnos) 100e Ft!! És ebben a röntgen, meg a porc erősítők, ill a kontrollok nincsenek benne. Vagy egy jó kis bőrbetegség... A legtöbb doki nem túl jártas benne, egy vagyont otthagyhat az ember, mire rátalál egy megbízható dokira és onnan jön még a bőrkaparék vétel stb. Szét lehet nézni fórumokon, sajna ez van. És pont azért, mert sokan nem tudják, hogy miért kerülhet akár 5x-ösébe egy olyan kiskutya, amiért garanciát vállalnak, mindamellett, hogy küllemre is megfelelő (és ez is szempont, ha már pénzt vesz el valaki egy kuttyért!)


Sajnos pontosan ezek a szaporítók építenek arra, hogy úgy is lesz, aki megveszi a kicsiket. Túladnak rajtuk, aztán a telefont sem veszi fel többet, ha probléma van. És ugye abból már jobban meg lehet élni, hogy néhány szerencsétlen kutyája, amit fialtat orrba szájba és elteszi azokat a szukákat láb alól, akik már nem fialnak 1 évben 2x... Sőt, egy rendes tenyésztő a szerződésben azt is belefoglalja, hogy elővásárlási joga van minden tőle vásárolt kiskutyára, ergo menhelyre nem kerülhetnek, és a tudta nélkül tovább sem lehet adni!Meg a másik, a sok ember, aki csak megvesz egy kutyát, miért fialtatja? Akkor miért nem marad meg hobby kutyának? Sőt, egy rendes tenyésztő a szerződésben azt is belefoglalja, hogy elővásárlási joga van minden tőle vásárolt kiskutyára, ergo menhelyre nem kerülhetnek, és a tudta nélkül tovább sem lehet adni!


És egyes hozzáértő emberek ténykedése miatt nézd csak meg milyen yorkik fordulnak meg az utcán:((

124. rere73 (válaszként erre: 123. - Kamillka)
2011. febr. 10. 16:32

Így van!

De a kispénzű emberek is had engedtessék meg maguknak hogy olcsón vegyenek egy állatot,kedvencnek,amit valahol megértek mindamellett hogy nem szeretem a szaporítást sem.De azt sem hogy hülyére veszik az embert a több-százezres állataikkal az éhes tenyésztők :)

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook