TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Sziasztok!
Telces német tanárt tud e valaki Budapesten, igazából van egy pár év kiesésem, de régfen jól ment. Először ismételnem kellene, majd középfokúzni.
A legjobb dátumforma
03 August 2011
írásjelek nem kellenek. Telc tanfolyamra járok, ott mondta az egyik tanár aki vizsgáztat is.
Mi a helyes dátum formula levélnél?
Budapest, den 02.08.2011
Budapest, den 02. August 2011
Budapest, den 2.8.11
Sziasztok!Úgy hallottam,hogy az augusztusi vizsga nehezebb mint a többi vizsga.Tapasztalta már valaki ezt?
Májusba voltam komplexen de csak a szóbelim lett meg.Szerintetek mennyi az esély arra,hogy a levelek közül az egyik pályázó levél legyen?:)
(Májusban és áprilisban is pályázó volt az egyik.)
Köszönöm:)
üdv!
valaki megtudja mondani biztosra hogy tényleg csak panasz ill. információ kérő levél lehet a vizsgán (b2 angol)??? baráti tuti nem lesz? mert akkor arra nem tanulok be semmit:)
Szia!
Jó tanács és tapasztalat! Feleslegesen ne strapáld magad! Csak a Reise-t válaszd! A vizsgáztatók is azt szeretik, úgy hallottam.
Járok különtanárhoz...és ő a TELC-et javasolja, bár én is inkább az ECL-re mennék, mert nincs nyelvtan...
:)
"A levélnél úgy tudom, hogy jobb, ha valami kamu nevet és címet adsz meg."
Situation: You are a student at Washington University...
Ha erre írod a kamu mondjuk londoni/valós magyar címet az már kapásból nem jó. Na erre is kell figyelni.
Nyelvvizsga totó a 0 pontos levelet író(k)nak,
ha ezekre nem tudod a választ, akkor kár is elmenned:
1. Cím, dátum kell?
2. Megszólítás hivatalos/félhivatalos/baráti levélnél?
3. Tudod mi az a reference line?
4. Hány guiding point kell?
Guiding point-onként legalább hány mondat?
Összetett mondat legyen? Egyszerű mondat is jó?
5. Tudod mi az a linking word?
Legalább hány kell belőle egy jól megírt levélnél?
6. Elköszönés hivatalos/félhivatalos/baráti levélnél?
7. Kb. 135 szavas lett a levelem, ezért már levonnak pontot?
8. Hat darab "I would like to ask" volt a levelemben, ez nulla pontos levél lesz?
Kedves Hexike:)
Én az Ecl-t tanácsolnám neked:)
Mivel nagyon közel voltál hozzá:)
Nem lenne érdemes újra a régibe belevágni...mivel ebben vagy benne:)
Én ha külföldről hazajövök az tuti,hogy Ecl-re szeretnék elmenni:9
Egyszer remélem nekem is a kezemben lesz az írásbeli bizi:)
Kitartást:)
Remélem tudtam v.mit segíteni:)
Puszi:Esztike
ui:Ha v.kit érdekel a telc-es könyv még eladó:)Szeretnék tőle +szabadulni és szerencsésen átadni:)az utókornak:)
Ne add fel, az a lényeg.
Olvass sokat, nézz filmeket, próbálj beszerezni minta leveleket,hátha segítenek, esetleg elmenni egy egy alkalommal külön tanárhoz.
Nagyon drukkolok neked, és sikerülni fog legközelebb!!!!!!!!!!!!!!!
Szia. Nagyon aranyos vagy, hogy segíteni szeretnél...de nem tudsz...vagyis nem hiszem, hogy tudnál...velem van a baj....vagyis a német nyelvtani részével....
2x voltam TELC-en nem sikerült, csak a szóbeli, elsőre..77%
1x voltam ECL-en ott 57% lett...azaz a levelemet elrontottam... :(
Most gondolkodom, hogy megpróbáljam-e ismét a TELC-et vagy maradjak az ECL-nél....
Szia!
Nekem a szóbelim elsőre meglett de az írásbelim csak harmadjára.Miben tudok segíteni neked?
Szia, én is májusban voltam :)
A levélnél úgy tudom, hogy jobb, ha valami kamu nevet és címet adsz meg. Fontos még, hogy a tárgy is oda legyen írva (én ezt vizsga előtti napon tudtam csak meg, még pont időben :D).
A prezentációnál amúgy szerintem nem jó, hogyha csak arra az 5 témára koncentrálsz. Nekem például vagy egy kedvenc zenészről, vagy egy hagyományos esküvőről kellett beszélnem. Én az utóbbit választottam, annak ellenére, hogy pl. azt sem tudtam, hogy van a polgári, meg a templomi esküvő angolul. Annyit mondtam, hogy az egyik egy templomban, a másik meg egy hivatalban zajlik le.. :D És hát a többi része sem volt bonyolult nyelvtani fordulatokkal átszőve, ennek ellenére 2 pontot vontak csak le. Szóval szerintem ne tanulgasd be csak azt az 5öt, hanem tudj mindenféléről beszélni. Nem baj, ha hétköznapi szavakat használsz, csak ne akadj meg :)
A vita meg nehéz kérdés. Kétszer voltam különtanárnál, de csak egyszer vitáztunk. Szerintem te is próbáld meg egy ismerőssel, vagy tanárral, mert azt szerintem egyedül nem nagyon lehet gyakorolni, meg megtapasztalni, hogy ott milyen lesz. A szituációnál ugyanez a helyzet. Én netről töltöttem le olyan könyvet, amit a honlapon is ajánlanak, abból tudsz nézni vita témákat, meg feladatokat a szituációhoz.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?