TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Bewerben, nem erwerben.
Akinek mondatok kellenek: A telcen fennt van 6 levél. 3 pályázati és 3 panasz. Abból 2 tökéletes (AAA) ott vannak jó mondatok. Jó címzés, elköszönés, sorkihagyás, minden ami kell.
Remélem segíthettem.
Szia!
Kaphatnék én is panelmondatokat?
tide900@freemail.hu
köszi
Ha egy olyan gyakornoki állásra kell jelentkezni, ahol nincs megadva a konkrét pozíció, akkor mit írjak? Elég csak ennyi?
Ich möchte bei Ihnen um eine Praktikanstelle erwerben. Aztán milyen sulit írhatnék én ilyen álláshoz, ahol jelenleg tanulnék? Nem vágom. köszi
Angolra telcen szokták javasolni a következő könyveket:
1000 kérdés-1000 válasz
Dr. Tímár Eszter: Words, words, words
" [link] "
Ezekkel azért vigyázni kell. A legjobb levél (amire ABA-t adott, 39 pont) értékelése egy vicc. Az persze jó, hogy 4 guiding point-ról írt, de ezek közül csak egynél van meg a kettő összetett mondat.
nekem is át küldhetnéd a panelmondatokat
rohacs.a@freemail.hu
Köszi!
Név valószínűleg azért van a pályázónál, mert a szövegben ott van, hogy kinek kell eljuttatni a pályázatot. (ez az életben is így van, általában tudod, hogy Kiss Géza részére kell küldeni az jelentkezést)
Panaszlevélnél pedig ált csak az tudod, hogy melyik cégnél vetted ezért van csak a cégnév, a megszólításnál pedig Dear Sir or Madam
nem kell a név, csak az aláíráshoz és nem Street hanem utca vagy út.
Miskolc után sem kell vessző.
Sehová nem kell vessző csak a
Yours faithfully, vagy Yours sincerely után, meg persze a levélbe, ha olyan mondatot írsz.
hello
lécci nekem is küldj.
f1gpweb@gmail.com
köszi
Itt nézzetek meg egy angol B2-n 0 pontos levelet (telcen 0 pontos, dexamon valószínűleg AAA): [link]
Második lapon van a "mintamegoldás".
Brigi!22 és jangoo007 ha angolból fogtok vizsgázni, akkor szívesen küldök panelmondatokat, csak írjátok le az e-mail címeteket.
Egyébként valaki tudna segíteni, hogy az alábbi címzés például helyes-e?
Jobb felső sarokba:
Kiss János
22 Kossuth János Street
3522 Miskolc,
Hungary
13 August 2011
Sziasztok!
tudna nekem valaki küldeni panaszlevélhez sablonokat küldeni?
nagyon szépen köszönöm:)
ugyanúgy C lesz, mert akkreditációvan. még durvább eset is lehet, ha pl a Telc szóbelidhez csinálsz egy rigó B-t. volt már ilyen és akkor is egynyelvű bizit kaphatsz.
szótanulás pedig olvasással a Readers könyvekkel, úgy 3,4 szint:
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?